Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

stawianie sobie za bogów pijaków i debili z "brukselskiego olimpu"

Zawsze to lepiej niż (powszechnie praktykowane w Polsce) stawianie sobie za bogów pijaków i debili zamieszkujących niektóre pałace arcybiskupie. Tamci z Brukseli podlegają prawu, mają nad sobą mechanizmy i procedury kontrolne, oraz nie wciskają ciemnogrodowi kitu jakoby przemawiali w imieniu Boga.

Tamci z Brukseli podlegają prawu, mają nad sobą mechanizmy i procedury kontrolne

Bzdura, tym bardziej, że owi biskupi nie są wybierani na stanowiska w demokratyczny sposób.

Rozliczani są równie w podobny sposób, tylko i wyłącznie przez swoją kastę.

Różnica jest jedna zasadnicza, KK nie jest instytucją demokratyczną i nigdy nią nie był.

"Brukselski olimp" demokrację jako słowo używa tylko jako przecinek i tylko do własnych celów mimo,

że instytucją ponoć demokratyczną jest (miał) być.

Jak pokazuje rzeczywistość "brukselski olimp" ma prawo raczej w kieszeni i dalej gdzieś co jest domeną podobnych

komunizujących i faszyzujących tworów w jaki owi 'władcy" Europy przekształcili obecną UE.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie musisz przyjmować do wiadomości tego co napisałem.

Nie musisz pisać tego co nie musimy przyjmować do wiadomości, albo wiesz, pisz, pisanie świadczy o człowieku ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zaświadczyłeś o sobie jako o człowieku...

I co z tego dla człowieka wynika, człowieku?

I co z tego dla człowieka wynika, człowieku?

Dla takiego PiS-owskiego "człowieka" jak Ty - nic nie wynika.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

No i szykuje nam się kolejna burza. Tym razem media z p. Lewandowskim.

W niedawnej rozmowie z "Tygodnikiem Solidarność" mówił, że zrepolonizować należałoby także czasopisma młodzieżowe i lifestylowe bo promują liberalny światopogląd i miernych idoli i zupełnie pomijają polską kulturę.

– Jako izba wydawców uczestniczyliśmy w posiedzeniach sejmowej komisji kultury i atmosfera, która tam panowała jeżeli chodzi o PiS była dość radykalna. Nie spodziewam się więc jakiejś łagodnej wersji ustawy – ocenia Wiesław Podkański. – Myślę że to będą bardzo ostre rozwiązania, a czy to będzie szło w kierunku modelu węgierskiego, czy rosyjskiego zobaczymy – dodaje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

wynika

Patrz Pan w jednym zdaniu napisałeś dwie nieprawdy i zarazem dwie bzdury.

Tym bardziej, że tyle tutaj towarzysze własnej niedoli piszecie o nie dzieleniu człowieka na więcej niż jednego.

Ale dlaczego tu, na audiostereo?

Wiara jest w Polsce obecna wszędzie.

przyjęcie części terrorystów do nas

Poważnie myślisz że część z tych co ewentualnie przyjmiemy to terroryści. Amerykanie też kiedyś przyjęli osobnika, który został "unabomberem". Kaczyński mu było na nazwisko czy jakoś tak ;-). Pewnie dlatego nie chcą teraz dać nam wiz. Między innymi oczywiście ;-).

"Brukselski olimp" demokrację jako słowo używa tylko jako przecinek i tylko do własnych celów mimo,

że instytucją ponoć demokratyczną jest (miał) być.

Jak pokazuje rzeczywistość "brukselski olimp" ma prawo raczej w kieszeni i dalej gdzieś co jest domeną podobnych

komunizujących i faszyzujących tworów w jaki owi 'władcy" Europy przekształcili obecną UE.

Prymitywna propaganda rodem z Moskwy. Niewarta uwagi.

Napisał prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

Tak myślisz ? Człowiek PiS to specyficzna jednostka. Taka jak Ty.

czasopisma młodzieżowe i lifestylowe bo promują liberalny światopogląd i miernych idoli i zupełnie pomijają polską kulturę.

W większości to prawda z tym, że "liberalny" to raczej w tym wypadku przymiotnik łagodzący promowanie czystej głupoty.

specyficzna jednostka

Jak każdy. Ty też.

Człowiek PiS

Nie wiem kto to "człowiek PiS.

Skoro Ty wiesz, zapewne za takiego musisz się uważać.

Czymże w takim razie jest dodanie przymiotnika 'dobra' do rzeczownika 'zmiana', jak nie urągowiskiem i kpiną z obywateli tego nieszczęsnego kraju?

W większości to prawda z tym, że "liberalny" to raczej w tym wypadku przymiotnik łagodzący promowanie czystej głupoty.

Mi się to kojarzy ze starymi czasami i indoktrynacją młodzieży, a nie troską o nią.

W dobie internetu takie podejście jest kretynizmem i doprowadzi do spadku sprzedaży tytułów. Ciekawy też jestem kto zajmie się tymi zrepolonizowanymi tytułami i jak będzie dobierał artykuły. Czy ta władza ma kim zastąpić kadry? Ale to wymaga myślenia, a z tym wśród rządzących nami jest problem.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Czymże

Czymże jest dodawanie do słowa demokracja słowa "liberalna" jak nie robienie ludziom wody z mózgu i robieniem ich w wała.

W zamyśle pisowskim określenie "repolonizacja " to po prostu ocenzurowanie.Chodzi o nałożenie cenzury na media niezależne od durnozmianowej wykładni.To kolejny prezent dla Ojca Dyrektora.

Dlatego ja wolę określenie durna zmiana.

Bo marzysz o zmianie "dobrej zmiany" na "durną zmianę".

Gwarancją takiej zmiany jest dla Ciebie niedemokratyczna zmiana bez wyborów.

W zamyśle

Strzeżcie się tych co myślą, że wiedzą co myślą inni.

doprowadzi do spadku sprzedaży tytułów.

O to bym się nie martwił.

Przecie zawsze jest drugi obieg.

Także głupoty.

Generalnie pokaż mi kraj, gdzie 60 czy 70% mediów jest w rękach obcego kapitału zależnego opiniotwórczo od m.in. rządów kraju skąd ten kapitał pochodzi.

Niech żuje "liberalna" demokracja bo przecież sama demokracja to co najmniej groźny historyczny artefakt..

Durna zmiana od początku jest durna i na nic się zdadzą Twoje zaklęcia.A że Ci ona odpowiada to trudno.

Pokaż mi jakikolwiek fragment mojej wypowiedzi w którym nawoływałbym do zmian niedemokratycznych.To kolejne Twoje insynuacje.Oczywiście,że durną zmianę należy odsunąć metodami demokratycznymi.I mam nadzieję,że tak się stanie.A że nawołuję do protestów,manifestacji.To też jest element demokracji.Jest demokracja parlamentarna i pozaparlamentarna.

Jak każdy. Ty też.

Te wspierające idee autorytarne jednak uważam za jednostki bardziej spektakularne ;-). Ja takich idei nie wspieram.

Np. Ty. Nie wiedziałeś o tym ? :-).

Skoro Ty wiesz, zapewne za takiego musisz się uważać.

Jasne, PiS to moje drugie ja ;-).

xniwaxowi się wydaje,że znienawidzony przez niego termin "demokracja liberalna" to wytwór UE i Brukseli jako jej symbolowi.

I że Bruksela jest siedzibą wszelkiego zła,siedzibą diabła.Otóż to nieprawda.Określenie to powstało znacznie wcześniej,w XVIII wiecznej Anglii.Ojczyźnie liberalizmu.A prawdziwe zło i zagrożenie dla Polski znajduje się znacznie bliżej.W umysłach ludzi określających się jako dobra zmiana.

w którym nawoływałbym do zmian niedemokratycznych.

Sam wiesz i to wystarczy.

Poza tym nigdzie nie napisałem, że nawołujesz,

a nawet gdybyś nawoływał to któż by to nawoływanie brał na poważnie.

Prawda?

idee autorytarne

Ja takich idei nie wspieram.

E tam, wspierasz tylko nawet o tym nie wiesz.

Jasne, PiS to moje drugie ja

Tym gorzej jeśli Twoje.

A że nawołuję do protestów,manifestacji.To też jest element demokracji.

No właśnie nawołujesz do manifestacji, gdzie podstawą jest chęć zmiany władzy na ulicy, a nie w wyborach.

się wydaje,że znienawidzony przez niego termin "demokracja liberalna"

Nic mi się nie wydaję.

Dla mnie Demokracja nie potrzebuje przymiotników.

Jest albo jej nie ma.

Kto i na jakiej podstawie będzie decydował co jest głupotą, a co nią nie jest? Co ludzie mają czytać? Władza centralna? Nie tak dawno temu w pewnym sąsiednim kraju robił to osobiście towarzysz Stalin.

Spójrz w lustro.

Rozumiem że

Nie rozumiesz.

Do Europy uciekają ze strachu przed tamtejszym terroryzmem, który tam jest na porządku dziennym.

W porównaniu z nim w Europie panuje spokój.

towarzysz Stalin.

Może Twój.

My tu o demokracji, a ty o marzeniach swoich.

Spójrz w lustro.

Widzę Twoją chęć do pyskówki.

Nie rozumiesz albo udajesz,że nie rozumiesz.Manifestacje uliczne to nie to samo co rewolucja.To normalny element demokracji umożliwiający obywatelom wyrażenie swoich poglądów,swojego niezadowolenia czy wywarcia presji na rządzących.To wyraz aktywności obywatelskiej.A że rządzącym to się nie podoba?Trudno,takie są zasady demokracji.

Natomiast to,że Tobie się to nie podoba to wcale mnie nie dziwi.Za rządów PO takie manifestacje były dobre a teraz są złe.

Cóż pismani tak mają.

to do xniwaxa

Oczywiscie mozna uznac, ze zostal sprowokowany.

Michnika prowokujecie i obrażacie od kilkudziesięciu lat.

Nic dziwnego, że od czasu do czasu wali Wam prawdę w oczy.

Bo marzysz o zmianie "dobrej zmiany" na "durną zmianę".

PiS właśnie to zrobił.

Gwarancją takiej zmiany jest dla Ciebie niedemokratyczna zmiana bez wyborów.

Niedemokratyczne jest zmienianie ustroju państwa poprzez sprzeczne z konstytucją ustawy. PiS nie zdobył konstytucyjnej większości.

Tym gorzej jeśli Twoje.

Było ";-)"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.