Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dziwią wykwity chamstwa i ich autorzy....dziwi (też już nieco mniej) usiłowanie wmówienia że ktokolwiek z nas tu piszących miał ochotę w jakikolwiek sposób karać Adasia za jego braciszka.

Adaś ma co innego za paznokciami, wiemy co.....ale za to trudno postawić zarzuty tym bardziej ukarać. :))

Maju dnia 14.02.2018 - 13:33 napisał

"Gross twierdził że w stodole zmieściło się 1600 osób"

do dzisiaj nie wiadomo ile ale czy 1600 czy 300 robi ci roznice?Natomiast bardzo dokladnie policzyłes ile zydow uratawali polacy.Co do jednego.Jak chcesz sie naprawde dowiedziec to Bikont My z Jedwabnego i nie zawracaj dupy.Gross nie jest naukowcem.

To jest ich metoda prowadzenia dyskusji. Gdy nie można podważyć istoty problemu - zaczynają rozmywać temat sporem o drugorzędne szczegóły i wekslować na boczne tory. W Jedwabnem przestaje być ważne, że zostali spaleni w stodole i kto jest sprawcą - najważniejsze ilu ich tam nie było. Gdy rozmawialiśmy o inkwizycji też najważniejszą sprawą próbowali uczynić nie fakt, że coś takiego w ogóle istniało, ale ilość jej ofiar: czy 6 milionów jak mówią źródła historyczne (niektóre wspominają o 12 milionach) czy też jakiś drobny ułamek tej liczby jak próbuje wymawiać pisana na nowo historia na podstawie "ustaleń" komisji grupującej przedstawicieli jednej tylko opcji i będącej sędzią w sprawie własnej.

Nie Bobcat, to ty usiłujesz wmówić że nie jest ważne to co mówią badania historyczne a do tego służy ci sprowadzania każdej dyskusji o faktach do wmawiania mnie czy innym niecnych intencji.

Teraz do tej narracji nawiązuje muls.

- Faktem jest że liczba spalonych w stodole Jedwabnem Żydów nie mogła wynosić 1600 osób, potwierdziły to konkretne badania jakie przeprowadzono na miejscu. Niestety z wiadomych powodów te badania przerwano dlatego teraz bardzo dziwi mnie lament (szopka) że zagrożone są badania naukowe w sprawie holokaustu skoro sami ich prowadzić nie mogliśmy! ;(

- Liczba poszkodowanych przez inkwizycję znacząco wzrosła od czasu naszych dyskusji czy jej absurdalność takie wrażenie na mnie wywiera?

Tak się składa że tutaj też są badania naukowe (potwierdzone dokumentacją) świadczące o tym że liczby które podajesz mogą różnić się 100 razy od rzeczywistych....może to dla ciebie (zwłaszcza autorów tych szacunków) nieważne ale poważni historycy są zgodni, że te szacunki z prawdą nic wspólnego nie mają.

Jeżeli będziemy opierać historię na ludziach typu Gross to okazuje się później że nie wiemy czy mamy do czynienia z historią czy opowiadaniem historyjek o czasach minionych.

Dlatego cieszy, że muls niejako potwierdza że to co robi Gross z nauką nie ma nic wspólnego.

Niestety widać jak Bobcat i wielu innych opierając się na "badaniach" ludzi podobnych Grossowi w aspekcie wiadomych obsesji (których fakt istnienia poptwierdzają astronomiczne nieraz liczby) są przekonani że mają do czynienia z poważnymi badaniami historycznymi. :((

Muls nigdzie nie pisałem ilu uratowano Żydów mylisz mnie z kimś.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

tego cieszy, że muls niejako potwierdza że to co robi Gross z nauką nie ma nic wspólnego.

Grosss nie mial tych wszystkich danych jakie ma zakład Badan na Holocaustem PAN.Sam zbierał dane z roznych miejsc.Dlatego czasami pisza o nim ze jest kontrowersyjny bo zbyt emocjonalny..Ale nie jest KLAMCA.Jak wielu prawdziwkow tam i tu.

Grosss nie mial tych wszystkich danych jakie ma zakład Badan na Holocaustem PAN.Sam zbierał dane z roznych miejsc.Dlatego czasami pisza o nim ze jest kontrowersyjny bo zbyt emocjonalny..Ale nie jest KLAMCA.Jak wielu prawdziwkow tam i tu.

Zdaniem akolitów nauką jest tylko to, co potwierdza ich z góry przyjęte wnioski. Identycznie było w ZSRR w czasach tow. Stalina. Dlatego tak oszałamiającą karierę zrobił tam wtedy szarlatan Trofim Łysenko. Po prostu "znajdował naukowe potwierdzenie" na wszystko co wymyślił Wódz (Wąsate Słoneczko Narodów).

Doprawdy jak można prowadzić dyskusję z kimś kto w co drugim wpisie wyciąga fałszywe wnioski z rozmowy i je tonem Najwyższego Arbitra przypisuje stronie przeciwnej....Bobcat jakie to szczęście że mnie ignorujesz. :))

.Dlatego czasami pisza o nim ze jest kontrowersyjny bo zbyt emocjonalny..Ale nie jest KLAMCA.Jak wielu prawdziwkow tam i tu.

Nie pamiętam by wycofał się ze swoich kłamstw o Jedwabnem po tym jak badania naukowe je potwierdziły, nie słyszałem by za nie przepraszał. Wiem natomiast że nadal robi "swoja robotę"....jeżeli się mylę to mnie popraw.

.Sam zbierał dane z roznych miejsc...

A ja słyszałem że to co stało się tam opisał głównie na podstawie opowieści jednego Żyda którego to zeznania poważni historycy i badacze tych spraw uznali za bardzo niewiarygodne. Popraw mnie, bo znawcą nie jestem i w przeciwieństwie do ciebie na niego się nie kreuję, mogę się mylić.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Bardzo trafny komentarz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jeszcze coś na ten temat:

Ukryta Zawartość

Terlecki tłumaczył akcję milicji.

Dowód jak bardzo PiS-iarstwo tkwi mentalnie w tamtym systemie.

Natomiast na słowa jakoby "wszyscy byli równi wobec prawa" wypada spytać czy ludzie tacy jak Szyszko również? Nie wpisał do zeznania majątkowego nieruchomości wartej 3 mln zł i prokuratura umarza sprawę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Adaś ma co innego za paznokciami, wiemy co.....ale za to trudno postawić zarzuty tym bardziej ukarać. :))

Więc jest niewinny!

Ach ta podwójna skala ocen!

Katolicki hipokryta.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Gdzie ta hipokryzja....zauważam ją w innej sytuacji.

Na przykład gdy pomawiasz mnie o rzekome stawianie laików a wiesz doskonale że żadnego dowodu na to nie masz i co najciekawsze nigdy mieć nie będziesz....pomijam to że mieć nie mogłeś, bo to, całą aferę w wiadomym celu wymyśliłeś.

Jak nie rozumiesz co wynika z tego co napisałem to nie musiałeś tego komentować....ale rozumiem że masz inne priorytety. :)))

Maju dnia 15.02.2018 - 09:43 napisał

"po tym jak badania naukowe je potwierdziły,

Dawaj linki.

Już zdaje się raz odpowiedziałem.

W podobnej sytuacji gdy dostarczyłem dowodów nabierałeś zdaje się wody w usta i nie odezwałeś się.....jak chcesz poważnie rozmawiać - daj znać.

Ps. Trochę wysiłku (jakaś wyszukiwarka internetowa) i w opisach sprawy Jedwabnego i prowadzonych badań znajdziesz sam czego szukasz.....zrobiłbyś to jakbyś chciał dotrzeć do prawdy.

Zadaj sobie jednak najpierw to zasadnicze pytanie - czy naprawdę tego chcesz. :)

Będziesz też chciał linka do tekstu jaki o nas napisał Gross???

A może uznasz w ciemno, że pisze prawdę???

"Jan Tomasz Gross pisze w niemieckim dzienniku "Die Welt": "Polacy (...) faktycznie podczas wojny zabili więcej Żydów niż Niemców". "

Nie słyszałem i nie czytałem o żadnych badaniach naukowych które podważyłyby ustalenia Grossa i innych w sprawie Jedwabnego. Jeżeli chodzi o ilość ofiar to oczywiście można mieć wątpliwości, ale sama ilość przecież nie jest najważniejsza. Z tego, co wiem nie ma pewności ile osób zginęło w obozach koncentracyjnych ale przecież nie podważa to samego ich istnienia.

Jestem Europejczykiem.

Należy poszukać.....kłamstwo o 1600 ofiarach zostało zweryfikowane po ustaleniu jakiej wielkości była stodoła, po odkopaniu fundamentów było jasne że fizyczną niemożliwością było zmieszczenie tam tylu osób. Potwierdzają to też zeznania świadków że nie było to tylu Żydów.

Niestety nie było dane (po dotarciu do szczątków) prowadzić dalej badań, bo wystarczył protest jednego z rabinów by badania historyczne wstrzymać.....nie pamiętasz tego?

Co do reszty pełna zgoda, ilość ofiar ma drugorzędne znaczenie.....choć szkoda że nie przeprowadzono ekshumacji, bo one pozwoliłoby być może na odpowiedź na wiele niejasności w tej sprawie.

Nie jestem nacjonalistyczno-religijnym fanatykiem, mam inne zajęcia niż śledzenie jakich prawackich gazetek.

Jeszcze raz powtarzam - fakty na temat Jedwabnego są znane i potwierdzone innymi badaniami, kwestia ilości ofiar jest drugorzędna. Zdaniem rabinów jakoś się obecny reżim nie przejmuje, może sobie wznowić badania.

Jestem Europejczykiem.

Jasne że może wznowić badania, bo okazało się że ich religia nie zabrania ekshumacji a nawet je uznaje za właściwe postępowanie gdy z odpowiednim szacunkiem do tego się podejdzie i jak szczątki zostaną ponownie pochowane w godnym miejscu albo w Izraelu.

Podejrzewam że to był pretekst by przerwać badania które za bardzo pokazywały jak Gross mija się z prawdą. :)

Nie wyczytałem tego w prawackich gazetach.....może po prostu o tych faktach w lewackich nie piszą stąd ten brak wiedzy?

"Smoleńsk - Wielkie przegrupowanie sił"

"Czy widoczna zmiana nastawienia rządu do podkomisji smoleńskiej oznacza, że PiS powoli cofa parasol ochronny nad Antonim Macierewiczem? Że teza o zamachu, tak mocno przez niego wspierana, zostanie przesunięta do kategorii spekulacji? Jeśli tak, to co stanie się z byłym szefem MON?

Od kilku dni media pilnie śledzą siedzibę Antoniego Macierewicza i zastanawiają się kiedy wreszcie i czy w ogóle opuści ulicę Klonową. Rzeczywiście, osobliwe relacje byłego ministra i jego następcy Mariusza Błaszczaka to temat wyjątkowo atrakcyjny i nie dziwię się, że dziennikarze tabloidów postanowili niemal codziennie przekazywać nam raporty o tym jak wygląda Antoniego Macierewicza życie po życiu (ministerialnym) w tym samym budynku. Choć z punktu widzenia państwa dzieją się rzeczy znacznie ważniejsze.

W ostatnich dniach od tez podkomisji, na czele której już już oficjalnie stoi Antoni Macierewicz, odciął się badający sprawę katastrofy smoleńskiej prokurator Marek Pasionek. Co gorsza, z punktu widzenia Macierewicza, na temat ustaleń bądź rzekomych ustaleń jego zespołu coraz bardziej sceptycznie wypowiada się Jarosław Kaczyński. Można wręcz powiedzieć, że reakcja prokuratora Pasionka była niczym sztylet wbity w plecy byłego ministra. Albo, jeśli chcieć posłużyć się frazą Jarosława Kaczyńskiego opisującego reakcję Izraela na nowelizację polskiej ustawy o IPN, niczym grom z jasnego nieba.

Cios musiał być wyjątkowo dotkliwy. Prokurator Pasionek to przecież nie zwykły śledczy, ale szef najważniejszego zespołu śledczych w Prokuratorze Krajowej i zastępca Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ziobry. I to on właśnie, w odpowiedzi na interpelację posła PO Krzysztofa Brejzy, który zapytał jakie są dowody na zamach, odpowiedział, że ich nie ma. A ściślej, że mimo ustawicznych próśb Podkomisja do Ponownego Zbadania Przyczyn Katastrofy żadnych dowodów prokuraturze nie przekazała. Na zdrowy rozum wynika to stąd, że kolejne rewelacje różnych członków komisji są, jakby tu powiedzieć, opatrzone nikłym stopniem prawdopodobieństwa. Zakładam bowiem, że gdyby było inaczej już dawno opinia publiczna do owych dowodów miałaby dostęp.

O ile wcześniej krytyka działań podkomisji mogła zostać łatwo odrzucona – albo byli to przeciwnicy polityczni, albo ignoranci, albo agenci złych mocy, głównie szpiedzy ruscy – to już w przypadku Marka Pasionka sprawa jest trudniejsza. Nie jest łatwo mu zarzucić brak wiedzy. Tak samo trudno uznać, że nie ma woli i nie chce wyjaśnić tragedii. Jak zatem interpretować jego słowa? Trudno mi uwierzyć, że prokurator sam zdecydowałby się na tak jednoznaczne zakwestionowanie prac zespołu Macierewicza, gdyby nie miał za sobą choćby cichego wsparcia prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości, Zbigniewa Ziobro, a co za tym idzie, samego Jarosława Kaczyńskiego.

Tłumaczyłoby to zmianę tonu prezesa PiS, który od kilku miesięcy coraz mocniej wycofuje się z wcześniejszych stwierdzeń – „prezydenta zamordowano” i przechodzi na pozycje sceptyczne – „być może nigdy nie uda nam się ustalić, co się zdarzyło”. Co więcej, prezes wyraził swoje wątpliwości w rozmowie z „Gazetą Polską”, która od lat najbardziej stanowczo wspiera tezę zamachową. „Musimy czekać i nie możemy podejmować tutaj żadnych pochopnych decyzji. Lepiej powiedzieć, że pewnych rzeczy nie da się ustalić, niż ustalać je z ryzykiem błędu. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem takiej postawy. Być może trzeba będzie nawet jeszcze lat, żeby być zupełnie pewien, co się stało”.

Doprawdy, kiedy pierwszy raz przeczytałem te słowa nie mogłem uwierzyć, że nie wkradł się gdzieś błąd i że mówi to Jarosław Kaczyński, ten sam, który w kwietniu 2017 roku mówił coś całkiem innego: „To już nie są domysły. To są eksperymenty naukowe. To są symulacje komputerowe wysokiej klasy. Wiemy z bardzo wysokim stopniem pewności, że doszło do wybuchu. I że doszło do wybuchu, który został przeprowadzony w specjalny sposób”. Wprawdzie jest grupa zwolenników PiS, która w tej sprzeczności dostrzeże spójność, ale dla ogółu jest jasne, że prezes zmienił front. I to nie trochę, nie delikatnie, ale całkowicie.

Co jeszcze bardziej uderzające, prezes PiS mówi to mimo kolejnych wystąpień tajemniczego Franka Taylora. Brytyjski badacz bez żadnych wątpliwości i wahań stwierdził eksplozję w TU-154, a nawet dokładnie określił jej miejsce. Kiedyś takie stwierdzenia wygłaszane przez zagranicznego naukowca i poparte autorytetem byłego szefa MON sprawę by kończyły. Dziś już tak nie jest. Dziś nawet media sprzyjające wcześniej pracom komisji Macierewicza zauważyły, że Taylor niczego sam nie ustalił, a jedynie potwierdził tezy zespołu. Dziś od Antoniego Macierewicza i od członków jego komisji zaczęto się domagać – i robią to przecież ludzie autentycznie zaangażowani w dotarcie do prawdy – dowodów. Doprawdy, złośliwość losu. Jeszcze nie tak całkiem dawno dowodem byłoby samo oświadczenie Brytyjczyka, a każda próba podważenia spotkałaby się z oskarżeniem o agenturę. Teraz to nie wystarcza.

Czyżby miało to oznaczać, że PiS powoli cofa parasol ochronny nad byłym ministrem? Że teza o zamachu, tak mocno przez niego wspierana, jednak zostanie przesunięta do kategorii spekulacji? I co wtedy stanie się z samym Macierewiczem, który od lat właśnie w nią zainwestował cały swój polityczny kapitał?

Powody takiej zmiany podejścia mogą być różne. Po pierwsze, być może z ustaleń prokuratury wynika, że żadnych śladów wybuchu nie ma. Przypomnę, że do kilku różnych laboratoriów kilka miesięcy temu wysłano próbki, które miały ostatecznie rozstrzygnąć kwestię wybuchu. Być może do Warszawy dotarły już nieoficjalne informacje? Nie wiem ile trzeba badać próbki, żeby coś z całą pewnością stwierdzić, ale po kilku ładnych miesiącach chyba już coś wiadomo? Podtrzymywanie tezy o bezśladowej eksplozji jednak jest dosyć karkołomne.

Po drugie być może wraz z upływem czasu okazało się, że wbrew wcześniejszym nadziejom polityków PiS żadni zachodni przywódcy nie dysponują dowodami – nagraniami lub danymi, które by wskazywały na zamach.

Po trzecie w zderzeniu z uporem i bezczelną postawą prezydenta Putina Warszawa zrozumiała, że żadnych nowych możliwości badania nie będzie i wrak w dającej się określić przyszłości do Polski nie wróci. Wreszcie może być i tak, że w PiS zrozumiano, jak trudno pogodzić wizerunek nowego, pragmatycznego premiera i przekaz o zamachu, który, delikatnie mówiąc, zbudowany jest na bardzo wątłych podstawach.

Jakby nie było następuje wyraźne przegrupowanie sił. Jeśli Antoni Macierewicz szybko nie wyciągnie asa z rękawa utrzymanie się w siedzibie przy ulicy Klonowej może być jego najmniejszym zmartwieniem. Nawet najbardziej oddana wiara potrzebuje jednak czasem oparcia w faktach.

Paweł Lisicki dla WP Opinie.

Biedny Antoniusz :-( Najpierw siła przez wodza psychopatę uczyniony nawiedzonym misjonarzem smoleńskim, teraz zgodnie z taktyką Polskęzbawa rzucony jako mięso armatnie w walce o nimb wielkości PiS fuhrera :-(

No nie żal Wam tego oddanego w miłości do swego pana i siebie pyszczka??? Jak wyrzucony za drzwi pałacu psiaczek :-(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Jan Tomasz Gross pisze w niemieckim dzienniku "Die Welt": "Polacy (...) faktycznie podczas wojny zabili więcej Żydów niż Niemców".

i to jest wlasnie kontrowersyjne bo tak naprawde nikt nie wie ile jest tych ofiar i jaki okres mial na mysli.Ale to nie zmienia istoty.Grooss nie klamał

naje za właściwe postępowanie gdy z odpowiednim szacunkiem do tego się podejdzie i jak szczątki zostaną ponownie pochowane w godnym miejscu albo w Izraelu.

Podejrzewam że to był pretekst by przerwać badania które za bardzo pokazywały jak Gross mija się z prawdą. :)

go..no mnie obchodza twoje podejrzenia tak samo jak naukowcow zajmujacych sie tematem.NIkt sie nie nabierze na wejscie wykopalisk jak ze smolenskiem było majowa.Juz nie przejda te numery a liczba niczego nie zmieni.Tym bardziej ze to było spalone i przysypane.Nie wiem zreszta czemu tak wszyscy jak pijany plota trzymaja sie jedwabnego.Takich miejscowosci było setki w tym wiekszasc nieopisana.A ten sie chwycił Grossa i nie pusci.Argumentow brak?

Was, czyli o szmalcownikach, gratuluję pochodzenia

dziwne jest co innego.Wszytkie narody ktore maja w zespole zydow jak amerykanie francuzi etc uzywaja w stosunku do nich nazwe adekwatnta do panstwa.Tylko w polsce trzymaja sie sztywno polak i zyd.Mimo ze to bywatele polscy.Duzo to mowi.

wszytko o zbrodniach w Polsce ale nie wszystkie zbrodnie.Te pokaza sie wkrotce.

Ukryta Zawartość

i nie zawracaj wiecej dupy.Po miesiacu zgłos sie .

Ukryta Zawartość

Gdzie ta hipokryzja....zauważam ją w innej sytuacji.

Ksiądz pedofil, nie skazany (jeszcze, mimo dowodów), znaczy niewinny.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Gość papageno

(Konto usunięte)

No nie żal Wam

Nie.

Czy ciemnota smoleńska jakoś zareaguje na fakt, że przez wiele lat była z premedytacją oszukiwana?

Nie sądzę. Przecież ich wódz to Graal Prawdy. I nieomylności.

(...)

Jakby nie było następuje wyraźne przegrupowanie sił. Jeśli Antoni Macierewicz szybko nie wyciągnie asa z rękawa utrzymanie się w siedzibie przy ulicy Klonowej może być jego najmniejszym zmartwieniem. Nawet najbardziej oddana wiara potrzebuje jednak czasem oparcia w faktach.

Paweł Lisicki dla WP Opinie.

Mnie bawią ekwilibrystyczne zdolności Lisickiego.

Kiedyś całkiem rozsądny dziennikarz dość sceptyczny w sprawie Smoleńska z chwilą, gdy poczuł dopływ reżimowej kasy nagle zmienił front i zaczął bronić fantazji Macierewicza.

Teraz, gdy pozycja Antka gwałtownie osłabła robi mądre miny i ustawia się w roli "niezależnego obserwatora".

Lisicki poznał smak konfitur i bardzo je polubił, więc jeżeli on pisze taki tekst, to znaczy że koniec Antka jest już przesądzony i teraz to wyłącznie kwestia czasu i oswojenia z sytuacją wyznawców jego kultu..

Jestem Europejczykiem.

tyle ze juz ma troche w plecy.Byl czas kiedy opublikowano TEZ jak macierowczowi powiazania w rosyjskim ludem.Do konca nie wyjasnione.

isicki poznał smak konfitur i bardzo je polubił, więc jeżeli on pisze taki tekst, to

wiecie co to jest narod.To ludzie zwiazani wymyslona przez siebie historia majacy sasiada za wroga.

Znasz jakiegoś pisowca nie-antysemitę?

ja sie spytam wiecej.znacie jaka gazete picowa piszaca prawde?

Hipokryzja obecnej władzy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szokujące oświadczenie nowej rzeczniczki rządu:

"Zdaniem Joanny Kopcińskiej na katastrofie smoleńskiej nie można uprawiać polityki."

To dlatego przerzucili się na Żydów?

Jestem Europejczykiem.

daniem Joanny Kopcińskiej na katastrofie smoleńskiej nie można uprawiać polityki

genealnie pomylila sie. Powinno byc z JUZ.

czyli …"Zdaniem Joanny Kopcińskiej na katastrofie smoleńskiej nie można uprawiać juz polityki."

Zdaniem Joanny Kopcińskiej na katastrofie smoleńskiej nie można uprawiać juz polityki

Równie dobrze może sobie sama życzyć by była piękna, młoda, mądra i bogata. Równie niemożliwe jak to, by opozycja i to jeszcze przez długie lata nie uprawiała, swojej tym razem polityki na katastrofie smoleńskiej. Po wywieszeniu białej flagi w kwestii tzw. katastrofy przez kaczorka - a wszytko ku temu zmierza, zacznie się i polityka i pospolity hejt, całkowicie słuszne oskarżenia o kłamstwa, hucpę i robienie pisarskiej polityki na trupach. I to zacznie się w taki sposób, w jaki do tej pory nawet się pisorom nie śniło.

lub inaczej

z nawozu w szambo

Nie Polacy sobie wpadli tylko w kloakę zostali wepchnięci, dzięki temu, że znalazło się wystarczająco dużo idiotów, którzy dali się złapać na pisiarską propagandę i kłamliwe obietnice, od początku bez pokrycia, i umożliwili tym szkodnikom dojście do władzy. Pretensje o szambo wyłącznie do tych którzy na tą hołotę głosowali. Wyłącznie do nich.

Nie Polacy sobie wpadli tylko w kloakę zostali wepchnięci, dzięki temu, że znalazło się wystarczająco dużo idiotów, którzy dali się złapać na pisiarską propagandę i kłamliwe obietnice, od początku bez pokrycia, i umożliwili tym szkodnikom dojście do władzy. Pretensje o szambo wyłącznie do tych którzy na tą hołotę głosowali. Wyłącznie do nich.

To prawda. Wpadliśmy w pułapkę propagandy komunistycznej. Tzw 500 plus. Ministrowie mają za to teraz 50 tys plus. Ale to było za każdych rządów. Problemem było PO i ich wiara, że są niezniszczalni dzięki Unii i kolegowaniu się z wielką UNIA. To co się dzieje w PiS czyli kolesiostwa i obsadzanie instranych stanowisk to było dużo wcześniej. Żadna partia nie głosowała na ustawę mającą na celu ukruceniu powiązań polityki z biznessem i spółkami skarbu państaw takich jak Orlen. Od tego trzeba było zacząć III RP. Inna sprawa, że pieniądze biednym się należą. Ale mój kolega się śmieje, że ma firme dwoje dzieci i dostaje 500 plus. A wyjeżdza na wczasy co 3 miesiące na Bali. Coś tu nie gra.

Ale co mnie najbardziej martwi to kler. Który dał się złapać na dopłaty, pensyjki, nowe dotacje dla Rydzyków itd. a księdzu Bonieckiemu zamknęli mordę bo mówił od serca jak jest z tym kościołem. Za mało jest uczciwości a za dużo kombinactwa,

Najbardziej mnie smuci, że facet który ma zaburzenia po śmierci brata bliżniaka steruje państwem.A jego podwładni, robią wszystko co karze, bo tylko wtedy będą ustawieni. W PO były rozłamy, protesty, rozłądki, było przecież ich 3 na początku, został TUSK który zpierd-- ił bo czuł, że PO przegra.

Fałszywy patriotyzm itd. Pamiętam rozmowę ze starym 90 letnim powstańcem u Lisa, który prosił o przyspieszenie prac nad ustawa kombatancką, która leży już w sejmie kilka lat, bo nie ma na leki. Smutne. To jest ten PISowski patriotyzm......budowanie kapitału na krzywdzie ludzi, nie dając im niz w zamian. po za kwiatami raz w roku ...

To dlatego przerzucili się na Żydów?

Nie narzekaj, bo takie rzeczy, które są u nas to w Izraelu są x 10. Tam skrajna prawica, nawołuje do tego, że nie rozmawiać z Polakami, bo są antysemitami, potrafią krzywdzić itd i to sami źli ludzie.

Mam wrażenie, że większość zła na świecie robią te elity, które chcą ugrać coś politycznie na nienawiści. Bo jak pogadasz z Rosjaninem (tak Pani Muls byłęm w Rosji w górach- super ludzie, oddali mi nawet ciepłą herbatę i kanapki na trekkingu - o tym że tam pija to każdy wie, trzeba umiejętnie wylewać za sobą wódkę z tyłu bo można się już nie obudzić) czy Żydem, lub ukraińcem to nie czujesz nienawiści, czy jakieś uprzedzeń.

>>muls

>I o to szło Sakowi.

Mi to o nic nie chodziło ;)) ale dzięki za reklamę mojej osoby :P

>>Jar1

masz rację, ja też uważam że skoro żyjemy w kraju demokratycznym (ponoć) to każdy ma prawo to głośnego mówienia co mu się podoba w obecnej władzy a co nie (na tym chyba właśnie polega ów demokracja...)

Ja osobiście to mam mocno mieszane uczucia co do PiSu. Część działań (jak ostatnio likwidacja WSI) bardzo mi się podoba, natomiast mam też wiele zastrzeżeń. Jeśli miałbym jednak wybierać to pomimo wahań wybrałbym jednak PiS. Spytacie dlaczego? Ano dlatego że od momentu kiedy to Solidarność z Lechem Wałęsą na dobre pojawiła się na scenie politycznej (duża ilość reform - lepiej czy gorzej udanych, ale jednak i ciągle do przodu) to w tym kraju nic się nie działo. Nikt tu niczego nie próbował reformować ani zmieniać. Nie wierzę w słowa Kaczyńskiego że za 15 lat będziemy mieli tyle autostrad co w Niemczech (nigdy tak nie będzie, chyba że oni zatrzymają się w rozwoju a my ruszymy ostrą parą - w co wątpię). Szczerze mówiąc mam dosyć obiecanek i zero działań, jak czyniły to poprzednie rządy. To nie jest NORMALNY kraj!! LPRu nie poprę bo tam sami popaprańcy, Samoobrony tym bardziej (nie w moim guście), PSL - nie moja liga, wg mnie nic sobą nie reprezentują... kiedyś bardzo chciałem rządów PO, ale z tego co widzę oni już też pogłupieli. Kto zostaje? ....PiS.... też moich wymagań

Jeszcze sprawa obrony własnej posiadłości. GRATULUJĘ PiS-owi że się za to wzięli. Ta ustawa już dawno powinna wejść w życie, ale... patrz to co pisałem wcześniej - poprzednie rządy. Tak jest np w USA - jestem panem na własnej posiadłości, nie muszę się niczego bać - kto narusza moje dobro MUSI mieć świadomość tego że mogę zrobić z nim co chcę - to ZŁODZIEJ czy inny przestępca ma się bać na mim terenie a U T

Pzdr.

Chyba, że akurat będzie polowanie w rejonie Twojej posiadłości... hehe:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dzika naiwność niektórych zwolenników PiS naprawdę potrafi człowieka rozwalić. Zwłaszcza przy prymitywizmie ich propagandy i sięganiu do najniższych instynktów.

Myślę, że przypominanie im po latach tego nie opartego na żadnych racjonalnych przesłankach optymizmu, że PiSowski reżim zmieni cokolwiek na lepsze jest bardzo dobre. Może następni naiwni wyciągną wnioski z pomyłek poprzedników?

Może, chociaż wątpię. Polska to chyba kraj naiwnych optymistów mających w genach zamykanie oczu na rzeczywistość.

Jestem Europejczykiem.

Kolejny dowód na istnienie broni elektromagnetycznej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.