Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wstyd Ci?

Jaki wstyd? Plują o On że deszcz pada...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zuk nic podobnego nie napisałem. robisz jak Lis. Duda jedno. On drugie.

Ja że on tak powiedział, Ty że ja tak sugeruję.

Ty, oczywiście nie napisałeś, co napisałeś. A Adrian - nie powiedział, co powiedział.

Widzisz, nawet do 93-letniego, starego człowieka dotarło (szacunek - Panie profesorze!), co mówił duduś.

Ukryta Zawartość

Wiem, że na obczyźnie masz ciężko. Ale, żeby aż tak padło...

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jaki wstyd? Plują o On że deszcz pada...

Ukryta Zawartość

Niestety każdorazowo gdy słyszę lub czytam wypowiedzi Morawieckego JR, to mi się przypomina dowcip z lat 70-tych, jak reporter TVP pyta staruszkę:

- Z czym się Pani kojarzy premier Jaroszewicz?

- Z herbatą.

- ???

- Tak sobie na niego patrzę i się zastanawiam - kto go takiego ulung?

Ukryta Zawartość

Hehe:)

U nas końcówka tego kawału brzmiała:

"gdzie ten trep się ulung?"

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

dowcip z lat 70-tych,

By nawiązać do czasów komuny; istniało wtedy pojecie nomenklatury. Jak się już do niej weszło, to nie ważne czy ktoś się nadawał czy nie, ważne, ze był swój i jak się w jednym miejscu nie sprawdził to się go "stawiało" na "inny odcinek".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dobre. wstydza sie wystartować z własnej partii! trzeba to jakoś opakować, więc winny PiS. no tak. cisną propagandę dla plebsu, że ho ho. partia skorumpowana. śmierdzi na odległość, nawet ich rozumiem. też bym się wstydził. A sprawy w sądzie nazywa się szukaniem haków...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i plebs sie odezwał.

chciał ukryć?

????

kto łyka takie banaluki? i jeszcze logo po

on jakoś nie mówi że jest bezpartyjny!

chłopie daj spokój.

napisz coś od siebie a nie memy oparte na domysłach.

napisz coś od siebie a nie memy oparte na domysłach.

No właśnie. Napisz coś od siebie. A nie powielaj wyłącznie propagandowe farmazony według instrukcji i wytycznych z Nowogrodzkiej.

memy oparte na domysłach.

To nie domysły, to fakty. Można to bez problemu zweryfikować, zrobi to każdy przeciętnie inteligentny człowiek. Dlatego nie dziwi mnie, że ty tego nie łapiesz.

To nie domysły, to fakty. Można to bez problemu zweryfikować, zrobi to każdy przeciętnie inteligentny człowiek. Dlatego nie dziwi mnie, że ty tego nie łapiesz.

sam autor stawia pytanie a nie twierdzi że jest tak lub siak...wiec domysły, niedomówienia, oskarżenia dla zasady.

merytoryczna opozycja.

Niestety każdorazowo gdy słyszę lub czytam wypowiedzi Morawieckego JR, to mi się przypomina dowcip z lat 70-tych, jak reporter TVP pyta staruszkę:

- Z czym się Pani kojarzy premier Jaroszewicz?

- Z herbatą.

- ???

- Tak sobie na niego patrzę i się zastanawiam - kto go takiego ulung?

-Co chciałbyś pod choinkę, Jasiu?

-Wycieraczki do telewizora.

-???!!!

-Tak, bo gdy babcia ogląda ulunga, to potem jest cały ekran opluty.

lista przebojów byś przynajmniej przepisał treść z mema, a nie ponownie coś wklejał. Aaa, za długo to trwa? normy nie wyrobisz?

Od dziś będę się do ciebie zwracał per "Wasza Niedościgłość".

zuk nic podobnego nie napisałem. robisz jak Lis. Duda jedno. On drugie.

Ja że on tak powiedział, Ty że ja tak sugeruję.

Widzisz bidulo umysłowa.

Mówili i pokazywali w TV (nie w Twojej), że za granicą, słowa dudusia z przemówienia w Kamiennej Górze, zrozumiano tak ja, czy Lis i wielu, wielu innych.

O, jakiż ten polski musi być trudny... ale tylko dla pic-u i jego popleczników (podobno to najprawdziwsi Polacy - nie do wiary!) .

Pozostali, jakoś sobie dają radę:)

P.S.

Chłopakom dziękuję za wyjaśnienie problemów komunikacyjnych stolicy.

Jacku trochę zabawy na stare lata.

zuk jak powiedzieli w tv to to musi być prawda!

Co rzekli w tv - nie wiem, nie używam.

Wiem natomiast, co pisali we francuskich gazetach.

I strasznie marnie to twoje pokrętne tłumaczenie 'z polskiego na nasze' wygląda.

Pokazali tytuły i artykuły w gazetach zaprzyjaźnionych Polsce krajów (nie pic-owi).

Udajesz, czy już tak masz?

• Redaktorzy

Pokazali tytuły i artykuły w gazetach zaprzyjaźnionych Polsce krajów (nie pic-owi).

Dla niego to są teraz kraje "wrogie". To taka zabawa partii rządzącej.

proszę o cytat gdzie oplułem.

A jak nie znajdziesz, przeproś jak masz jaja.

Jacku to we Francji a nie w Polsce morduje się Żydów. Niemiecka prasa pisze, że wyciąga rękę do dialogu. To PiS na nią wpływa? czy Putin?

Może posłuchaj sam, jak pedagog i oceń bez emocji.

Panie Szanowny!

To, co Duda chciał powiedzieć, myślał że powiedział, powiedział chcąc powiedzieć co innego jest kompletnie nieistotne. Istotne jest to, jak jego wypowiedź została zrozumiana przez większość odbiorców.

Jeżeli większość, i to zdecydowana odebrała wypowiedź jako idiotyczne porównanie Unii do zaborców to albo Duda zrobił to świadomie, albo nie umie sprawnie władać językiem polskim.

Niestety Kalabiński nie żyje ale chyba można znaleźć jakiegoś dobrego fachowca od przemówień. Chyba, że w PiS obowiązuje stara PRL-owska zasada - dobry fachowiec, ale niestety bezpartyjny więc zatrudnić się go nie da.

Chyba, że Duda jednak chciał powiedzieć to, co powiedział i co władający rozumem własnym a nie partyjnym zrozumieli jak zrozumieli.

Wtedy nie pozostaje nic innego jak uruchomienie Ministerstwa Prawdy.

Jestem Europejczykiem.

Gdy tak czytuję, co pisiackie matoły wygadują na lewo i prawo, to aż chciałoby się im życzyć trwałej choroby gardła.

Ot - wyimek z wywiadu, udzielonego "NTV.de" przez Morawieckiego:

"- Jesteśmy w Polsce bardzo daleko od sytuacji poważnego naruszania zasad praworządności. Gdy porównuję sytuację w Polsce, która ma bardzo niski poziom korupcji i kwitnącą demokrację, z sytuacją u naszych przyjaciół z Bułgarii, Rumunii, Czech, Węgier - gdzie wszędzie jest pełno korupcji, to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać".

Nawet gdy jest w tym odrobina prawdy - pewnych rzeczy się w polityce i dyplomacji nie mówi. Choć ta "kwitnąca demokracja" - smaczne. Ażem się z łóżka sturlał...

No, ale cóż wymagać od typa, który liże dupę Rydzykowi...

I tylko przyjaźń z San Escobar - rozkwita.

Dominik - plułeś, plułeś...

A po Merkel toś już jechał jak po burej suce. Aż ci to ze zdumieniem kilku Kolegów wytknęło.

Ale owszem - możesz nie pamiętać.

Stan 'po spożyciu' - jest jakimś usprawiedliwieniem :-)

Wczoraj w BBC trafiłem na końcówką filmu w którym mówiono o zmianach jakie PiS przeprowadził w wymiarze sprawiedliwości. Ocena była jednoznaczna, szczególną uwagę poświęcono PiSowskim kłamstwom i manipulacjom, w tym próbom zrobienia wody z mózgów zachodniej opinii publicznej i politykom.

Po obejrzeniu tego programu można śmiało przyjąć, że tzw. "biała księga" została potraktowana jak dzieło orwellowskiej propagandy i nikt nie da się na to nabrać.

Jestem Europejczykiem.

To możliwe. Lech jako MS, mógł wywierać presję, by kogoś (winnego czy nie) jak najszybciej znaleźć, zwłaszcza w takiej, bulwersującej społeczeństwo sprawie.

Teraz wyszło, ze w tym wypadku był...zonk. A chłopak stracił wiele lat życia. I to w młodości.

Oj, będzie walka o wielkie odszkodowanie. Adwokaci tłumnie pukają do drzwi Komendy.

Wczoraj w BBC trafiłem na końcówką filmu w którym mówiono o zmianach jakie PiS przeprowadził w wymiarze sprawiedliwości. Ocena była jednoznaczna, szczególną uwagę poświęcono PiSowskim kłamstwom i manipulacjom, w tym próbom zrobienia wody z mózgów zachodniej opinii publicznej i politykom.

Po obejrzeniu tego programu można śmiało przyjąć, że tzw. "biała księga" została potraktowana jak dzieło orwellowskiej propagandy i nikt nie da się na to nabrać.

Oby!

Nie widziałem Trafiłem na końcówkę wypowiedzi Krasnodębskiego i wypowiedź prof. Markowskiego która była w zasadzie pointą programu. W międzyczasie były przebitki z różnych demonstracji. Ogólna wymowa (tak to przynajmniej odebrałem), że Polska stacza się w kierunku miękkiej, populistycznej dyktatury.

Jestem Europejczykiem.

Wcześniej był w nim wywiad z robotnikiem przeładunkowym w Ostrowii, który stwierdził, że Unia Europejska faktycznie za bardzo sie wtrąca w polskie sprawy.

W tym wypadku - na szczęście się wtrąca.

Inaczej, dzięki pic-owi, już wrócilibyśmy do średniowiecza i ciemnogrodu.

Czyli, znowu na kolanach przed czarnymi...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.