Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wojciechowski ponoć przeszedł. Już wczoraj były sygnały, że w pakiecie z jakąś Francuzką (PiSowcy będą wiedzieć).

No i teraz nie będzie gadki, że Unia niedobra i nas nie kocha. Trzeba będzie wziąć się do roboty.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Wojciechowski ponoć przeszedł. Już wczoraj były sygnały, że w pakiecie z jakąś Francuzką (PiSowcy będą wiedzieć).

No i teraz nie będzie gadki, że Unia niedobra i nas nie kocha. Trzeba będzie wziąć się do roboty.

Może pójdzie na korepetycje do gdańskiego gauleitera.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

8 minut temu, Amator 2b napisał:

Może pójdzie na korepetycje do gdańskiego gauleitera.

Nie żyje od jakichś 67 lat. A co, masz z nim kontakt?

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

wolność i demokracja

fajny króki filmik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a to chwilę przed tym było? 

Ukryta Zawartość

""Głosowanie na Koalicję Polską, to głosowanie na demokrację. Głosowanie na PiS, to głos na dyktaturę - w takim tonie na ostatniej prostej kampanii wypowiada się Paweł Kukiz."

No pacz Pan co to się porobiło. Cztery lata rąsia w rąsię a teraz przejrzał na oczy? Trochę późno, ale w sumie lepiej późno niż wcale;-).

Jestem Europejczykiem.

Bardzo trafna ocena (tej części) sceny politycznej w Polsce.

"Nie ma wątpliwości, że Jarosław Kaczyński jest w tej kampanii głównym rozgrywającym, co wynika przede wszystkim ze słabości opozycji. Opozycja z lewej strony odwołuje się do niewielkiej mniejszości wyborców. Gdy słucham np. deklaracji polityków Koalicji Obywatelskiej, to mam wrażenie, że mówią wyłącznie do prawników i mniejszości seksualnych, czyli dwóch grup subiektywnie uważających się za poszkodowane przez neosanacyjny reżim. Dla mnie, dla przedstawiciela klasy średniej, lista ta nie ma żadnej oferty programowej. Ta sama polityka zagraniczna, ta sama afirmacja programów plusowych. Kto będzie głosował na podróbkę, skoro może głosować na oryginał? Co gorsza, w walce o – i tak maleńką – grupę elektoratu mniejszości seksualnych, KO i tak jest wyprzedzana przez Wiosnę Biedronia. Narracja SLD nie istnieje, wyjąwszy hasła negatywne, o wydźwięku antykościelnym. Trudno uznać za program pozytywny walkę z „mową nienawiści” w stosunku do gejów. PSL w ogóle nie ma programu, ani haseł, wyjąwszy bliżej niesprecyzowane „umiarkowanie”.

Kampania wyborcza opozycji winna się przede wszystkim oderwać od reaktywności na demagogiczne hasła PiS-u, a w tej chwili jest tylko anty-pisem. Najbardziej naturalną, konsekwentnie niszczoną przez PiS, grupą społeczną jest klasa średnia, która płaci już (lub zapłaci spłacając długi państwa) za programy „plusowe”. Jednak opozycja z lewej nie podjęła próby obrony tej grupy, stanowiącej trzon każdego zdrowego narodu. Zresztą czy po rządach PO mogłaby to być obrona wiarygodna? PO-PiS-SLD są ze sobą zgodne, że docelowy model społeczny to rządy wielkich korporacji i towarzyszące im wielomilionowe masy spauperyzowanych Polaków, bez własności. PiS dał tej grupie, kosztem resztek klasy średniej, programy „plusowe”, gdy PO nie dała nikomu niczego i nie broniła, mimo deklaracji, klasy średniej. Mnie naprawdę jest wszystko jedno czy łupieniu mnie towarzyszą hasła patriotyczno-socjalistyczne (PiS) czy europejsko-prawo-człowiecze (PO i SLD)." 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bosak w TVN24. Koledze 747 mogą od tego przepalić się bezpieczniki więc bądźmy dla niego łagodni jak Zbigniew Ziobro dla księży-pedofilów.

Jestem Europejczykiem.

747 ma rację, Bosak był w tej debacie lepszy od konkurencji. Takie jest też moje odczucie. Tak samo ocenili wystąpienie Bosaka wszyscy uczestnicy podsumowania debaty - Sosnowska-Materska, Dudek, Stankiewicz i Materska. Jednocześnie nie zostawili oni suchej nitki na PO i Schetynie za kampanię pełną błędów, nijaką i pozbawioną idei. Ich zdaniem wybory wygra PiS zdobywając ponad 40 procent głosów. Nastąpi osłabienie pozycji PO w opozycji oraz wzrost znaczenia Lewicy (o ile się nie rozpadnie po wyborach - Dudek). Do Sejmu najprawdopodobniej wejdzie też PSL i nie wiadomo czy Konfederacja. Dla mnie słabo wypadł dzisiaj Zandberg.

Bosak nie jest obciążony rządzeniem więc było mu łatwo. Tematy też były takie, że nie miał większych problemów.

Ponieważ wypadł nieźle spodziewam się że już jutro reżimowa telewizja dobierze się Konfederacji do tyłka. Im i PSLowi, bo dla PiS ich marginalizacja to klucz do wygranej.

Jestem Europejczykiem.

54 minuty temu, Jaro_747 napisał:

wszystko jasne

Nie znałem innych opinii, jednak Bosak wciąż pozostaje osobą, która w konfrontacji na słowo nie ma sobie równych w wszelkich debatach.

Obserwuję jego od dawna, niby taki niepozorny..

Na temat Konfederacji wypowiedział się Jarosław Kaczyński, czyli wie, że ta partia to trwały element, którego nie dało się zamilczeć, to sukces Konfederacji.

2 minuty temu, 747 napisał:

Nie znałem innych opinii, jednak Bosak wciąż pozostaje osobą, która w konfrontacji na słowo nie ma sobie równych w wszelkich debatach.

Na razie nie było żadnej "konfrontacji na słowo", były kolejne wystąpienia i to na z góry znane tematy.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

PiS już robi PSL-owi koło tyłka przy pomocy TVP(ublicznej). Konfederację atakuje "Gazeta Polska". 

No i wszędobylski ostracyzm na który skazana jest Konfederacja czy to w  reżymowce zwanej Kurwizją, czy w tv komercyjnych. Wszystkie ogólnopolskie komitety wyborcze powinny mieć równy dostęp do mediów. Nawet jeśli ludzie uznają, że plotą bzdury a ich liderzy są niespełna rozumu. To istota demokracji i pluralizmu.

Ale widać taka w Polsce jest demokracja jak i kampania wybiórcza.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

12 minut temu, jar1 napisał:

Ale te usta chyba ma z botoksem… ?

Widzę że wpadł ci w oko ;-). Ja aż tak mu się nie przyglądałem.

Może Putin przysłał mu swój żeby przyniósł Konfederacji szczęście?

Jestem Europejczykiem.

W dniu 7.10.2019 o 10:50, 747 napisał:

Idzie kryzys.

Banaś jest skończony.

Polska to kraj mafijny.

A Sakiewicz to co ma niby zamiast ...

Proszę mi tu nie przeklinać i nie rzucać płciowym słowem, jak "sakiewicz".  Tu czasem wpadają kobiety i młodzież.

Zamiast tego proszę używać miana "Sakowicz". Też szuja, szmaciarz i niegodziwiec, ale przynajmniej już nie żyje; zresztą pochodzi z zacnej, literackiej familii.

A Bosak? Jestem zaskoczony. Dla Bąblowca - pozytywnie.

To się gnój wyuczył gadaniny, no!

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A Bosak? Jestem zaskoczony. Dla Bąblowca - pozytywnie.

To się gnój wyuczył gadaniny, no!

Wyszczekany to on był zawsze, ale czy jest tam jakaś głębsza myśl?

No ale takie wymaganie to już z mojej strony fanaberia - wystarczy popatrzeć na PiSowską elytę, na Suskiego, Kuchcińskiego, Błaszczaka.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Suskiego, Kuchcińskiego, Błaszczaka.

Bosak nie miałby z nimi co robić / o czym dyskutować...w debacie na argumenty.

Suski niczego nie wykrył na komisji, Kuchciński latał, Błaszczak dostał polecenie bycia ministrem...

Żenada.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

głębsza myśl

Kumpel Bosaka też twierdzi że Konfederacja wygrała debatę.

3 minuty temu, 747 napisał:

Bosak nie miałby z nimi co robić / o czym dyskutować...w debacie na argumenty.

Suski niczego nie wykrył na komisji, Kuchciński latał, Błaszczak dostał polecenie bycia ministrem...

Żenada.

No i co z tego???

Kto rządzi i będzie rządził dalej?

A jak Bosak za bardzo będzie podskakiwał to Mariuszek Kamiński poślini palec i wyciągnie odpowiednią teczkę.

Jestem Europejczykiem.

Nie oglądam takich pierdół.

"Mowa ciała Sakiewicza"

Weź się chłopie ogarnij, tak na poważnie myślisz że kogoś to cokolwiek obchodzi? Jak widzę jeszcze nie zerwałeś pępowiny łączącej cię z tą PiSowską bandą pajaców.

Jestem Europejczykiem.

16 minut temu, Jaro_747 napisał:

pępowiny

Tu nie o obchodzenie chodzi lecz o wojnę, zobacz jak Sakiewicz zazdrości Mateołowi że to on jest tu szefem, taki Mateoł, do niedawna nikt, a teraz większy od wielkiego patrioty, organizatora życia publicznego niedawnej tzw opozycji, który w kraju i za granicą stwarzał warunki aby teraz tacy jak Mateoł mogli sobie hulać.

Biedny Sakiewicz, żal chłopa, wyszedł na frajera.

24 minuty temu, Jaro_747 napisał:

PiSowską bandą pajaców

Inne bandy to składają się niby z czego/kogo ?

Z polityków ?

Kto jest politykiem obecnie w Polsce  ?

Proszę o nazwisko.

50 minut temu, 747 napisał:

Tu nie o obchodzenie chodzi lecz o wojnę, zobacz jak Sakiewicz zazdrości Mateołowi że to on jest tu szefem, taki Mateoł, do niedawna nikt, a teraz większy od wielkiego patrioty, organizatora życia publicznego niedawnej tzw opozycji, który w kraju i za granicą stwarzał warunki aby teraz tacy jak Mateoł mogli sobie hulać.

Biedny Sakiewicz, żal chłopa, wyszedł na frajera.

Wyluzuj, kogo obchodzi ten przydupas Prezesa?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.