Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

jak ma się prezentować, to powieś/postaw "gołą babę" i bedzie fajnie ;) też grać nie będzie a wygląd dużo lepszy. a takie z gazetek to najlepszy wybór do 100000000000000000zł

chyba sie nie zrozumielismy, pisalem o "wykonaniu" pokretel, gniazd, wyswietlacza, przyciskow itd. Jak lubisz tandetne badziewia vide testowany Marantz..to chyba nie ma sensu dalej rozmawiac. Z moja muzyka gra dobrze, a zapewniam Cie, ze pewnie o takiej muzyce nawet nie slyszalas, zreszta chyba kazdy dokonuje swiadomego wyboru, moj byl swiadomy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Chacialem jeszcze powiedziec zebys nie odbierala tego jako atak, po prostu chce klarownie wyjasnic sytuacje, kazdy ma wlasny punkt widzenia. Co do golych bab, to nie musze wieszac;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

pokręteł, wyświetlaczy, przycisków używam sporadycznie i gdyby ich nie było, nie byłoby problemu. najważniejsze, żeby grało, ale jak widać nie dla wszystkich

Czyli rozumiem ze wg. Ciebie Piano "nie gra". Jesli tak to prosze Cie o zlozenie nowego zestawu do 3000zł ktory bedzie grac. Zestaw ma sie skladac z cd+ampli/wzmak do wybor+glosniki. Co do pokretel itd. ja mam ustawione na neutralu, ale pokretla glosnosci/wyboru sekcji/pure direct... uzywam. Czekam na zestaw NOWY ktory bedzie wg. Ciebie grac lepiej od Piano.

Pozdrawiam

ygrek, 17 Lut 2008, 16:27

>=>audioholik

>

>Jeśli chodzi o cenę CM1 to będę miał za 2100.

faktycznie bardzo dobra cena, ja za tyle kupiłem swoje B&W685.....

>DavidM do Annawroc

>Czyli rozumiem ze wg. Ciebie Piano "nie gra". Jesli tak to prosze Cie o zlozenie nowego zestawu do 3000zł ktory bedzie grac. Zestaw ma sie skladac z cd+ampli/wzmak do wybor+glosniki. Co do pokretel itd. ja mam ustawione na neutralu, ale pokretla glosnosci/wyboru sekcji/pure direct... uzywam. Czekam na zestaw NOWY ktory bedzie wg. Ciebie grac lepiej od Piano.

David, nikt ci nie broni mieć, słuchać i nawet być w 100% usatysfakcjonowanym miniwieżą. Tylko, że gdybyś TYLKO był usatysfakcjonowany (i inni posiadacze tych sprzętów) to byś sobie go oglądał/słuchał a nie brał udział w wątku, który by podkreślał zalety tego sprzętu. Nie zrozum mnie źle, każdy udzielający się w tym forum ma jakiś sprzęt i wielu z nich o nim pisze. To bynajmniej nic złego. Ale pisanie takich rzeczy "do 3 kzł mini nic nie podskoczy" itp. - nie dziw się, że ktoś reaguje. PRZECIEŻ TEN WĄTEK CZYTAJĄ TEŻ OSOBY, KTÓRE W OGÓLE SIĘ NIE ORIENTUJĄ W SPRZĘCIE. Co więcej, jeśli tak unikacie porównań chwalonych przez siebie mini z "pełnowymiarowym" stereo, to niezorientowana osoba poczyta, popatrzy na ładnie wyglądający sprzęt i gotowa kupić, bo "na forum pisali że to świetne jest". Ja wiem, każdy ma swój rozum i ucho. Ale dopuść do siebie tę prostą myśl, że nie każdy się "zna", wiele osób kupuje bo przeczytało, że dobre itd. A jeszcze jak ktoś wcześniej słuchał muzyki z plastikowego kina domowego, to taki Denon co miałem może się mu wydać świetnie grającym sprzętem. Ale to tylko złudzenie słuchacza, który słuchał wcześniej tylko plastikowych wież Aiwa i plastikowego kina domowego.

Ty wybrałeś mini, twoje prawo i twój wybór. Zrobiłeś to świadomie - jeszcze lepiej. Tylko piszcie o mini uczciwie aby nie wprowadzać w błąd osób niezorientowanych, które w ten sposób mogą się tylko wpakować w koszty.

Ja miałem Denona F101 i potwierdzam, że za 3kzł można złożyć sprzęt kilkuletni, od 1 właściciela w stanie idealnym, przy którym to mini gra jak tranzystorowe radyjko. Taka jest prawda - przynajmniej o Denonie.

clo2, 17 Lut 2008, 16:27

>Przyznać muszę, że te gadżety są naprawdę gustowne i może co niektóre "ładnie grają";). Ale jak

>wspomniałem, po swoich doświadczeniach opisanych w tym wątku obszernie nie wydam nigdy więcej na

>takie coś nawet 200 zł.

gwoli ścisłości rozumiem że mówisz przez caały czas o denonie f101

bo nie ogólnie o miniwieżach i na przykład na wazon CX-3 200 zł byś wydał...

>audioholik

Tego CX-3 to wogóle nie biorę w rozważaniach pod uwagę. Przypomnij, ile on kosztuje?;).

Z taką ceną można go porównywać jedynie do wszelkiego stereo z jego półki cenowej.

>audioholik

>gwoli ścisłości rozumiem że mówisz przez caały czas o denonie f101

>bo nie ogólnie o miniwieżach i na przykład na wazon CX-3 200 zł byś wydał...

Osoby które praktycznie tworzą ten wątek, inicjują i prowadzą rozmowy na temat mini ciągle unikają zestawień i porównań tych mini ze sprzętem "pełnowymiarowym". Dlaczego?

Bardzo wiele osób takie porównania by interesowały, bo zastanawiają się - "kupić nowy ładny mini-system czy też lepiej coś z drugiej ręki ale pełnowymiarowe?"

A wy takich zestawień unikacie jak ognia.

clo2, 17 Lut 2008, 17:17

>Ja miałem Denona F101 i potwierdzam, że za 3kzł można złożyć sprzęt kilkuletni, od 1 właściciela w

>stanie idealnym, przy którym to mini gra jak tranzystorowe radyjko. Taka jest prawda - przynajmniej

>o Denonie.

zdaje się że pytanie dotyczyło sprzętu NOWEGO...jeśli ktoś będzie sprzedawał kilkuletniego Piano za 1000zł to wtedy będziesz mógł szukać i porównywać inny używany sprzęt, niech ci będzie pełnowymiarowy, w tej cenie, powodzenia... jesli mówimy o nowym Piano mówmy też o nowym sprzęcie z dużych klocków...

PS co do design to jeśli ktoś nie patrzy na wygląd ok rozumiem że można mieć takie podejście... ktoś jesli kupuje np samochód ale nie jest miłośnikiem tematu będzie wymagał żeby auto po prostu jeździło tak samo w audio.......

>audioholik

Znajdźcie może kilku forumowiczów mających dobrze złożony "pełnowymiarowy" sprzęt o wartości odpowiadającej cenie mini-systemów i mieszkających nieopodal posiadaczy takich mini-systemów. Umówcie się kiedyś na piwko i "wielkie testowanie". To bardzo ciekawa propozycja.

Rezultatami takich uczciwych porównań byłoby zainteresowanych bardzo wiele osób. Myślę, że opisy takich porównań byłyby znacznie ciekawsze niż wklejanie kolejnych fotek "mini z 2 trafami", "zdjęć pięknych drewnianych membran", itd, itd. Tylko że ... istnieje spore niebezpieczeństwo, że ci którzy dziś śpiewają "gloria" na cześć mini jutro sprzedaliby je i kupili pełnowymiarowe stereo;).

@ clo2 Pewnie, masz racje, moze zle to ujalem "..ze do 3000zł to najlepszy zestaw". Ale mysle ze jesli chodzi o nowe zestawy audio, to jedna z lepszych mozliwosci wyboru, bo bardzo trudno bedzie zlozyc zestaw z pelnowymiarowych klockow, ktory bedzie brzmiec lepiej. Wyrazam skruche;) hehe a tak na powaznie, to wazne jest to by to bym wybor swiadomy, a nie to ze gdzies przeczytam i chce to miec. Co do wyglaszanych tu tresci w watkach, to chyba kazdy patrzy na nie wlasnym okiem i zanim cos kupi to tego wyslucha chociazby raz, lub przynajmniej schowa to do schowka wlasne preferencje, plus "moja" ulubiona muzyka, i wyciagnie wnioski. Co do Ceny CM1 to bardzo dobra cena:))

>audioholik

>zdaje się że pytanie dotyczyło sprzętu NOWEGO...jeśli ktoś będzie sprzedawał kilkuletniego Piano za 1000zł to >wtedy będziesz mógł szukać i porównywać inny używany sprzęt, niech ci będzie pełnowymiarowy, w tej cenie, >powodzenia... jesli mówimy o nowym Piano mówmy też o nowym sprzęcie z dużych klocków...

Czyli - jak można wnioskować - audioholik przyznałeś w końcu, że pieniądze które trzeba wydać na nowe mini można wydać znacznie bardziej racjonalnie na stosunkowo młody sprzęt z drugiej ręki i przy którym to sprzęcie mini odpadną w przedbiegach?;)

@ clo2 no to jeden budzetowy zestaw marantz'a plus podstawowe glosniki elaca mamy za soba;) przynajmniej wg. mnie, ten zestaw odpada. Jesli juz brac to drozsze klocki marantza(przynjamniej wzmak).

clo2, 17 Lut 2008, 17:33

>>audioholik

>

>Znajdźcie może kilku forumowiczów mających dobrze złożony "pełnowymiarowy" sprzęt o wartości

>odpowiadającej cenie mini-systemów i mieszkających nieopodal posiadaczy takich mini-systemów.

>Umówcie się kiedyś na piwko i "wielkie testowanie". To bardzo ciekawa propozycja.

>Rezultatami takich uczciwych porównań byłoby zainteresowanych bardzo wiele osób. Myślę, że opisy

>takich porównań byłyby znacznie ciekawsze niż wklejanie kolejnych fotek "mini z 2 trafami", "zdjęć

>pięknych drewnianych membran", itd, itd. Tylko że ... istnieje spore niebezpieczeństwo, że ci którzy

>dziś śpiewają "gloria" na cześć mini jutro sprzedaliby je i kupili pełnowymiarowe stereo;).

clo2

wydaje mi się że największy problem to cena, EX-A10 kosztuje 2500zł powiedz z jakim nowym zestawem mógłbym zrobić porównanie, żeby dobrze zagrał na małej przestrzeni i miał zbliżone funkcjonalności??

clo2, 17 Lut 2008, 17:36

>Czyli - jak można wnioskować - audioholik przyznałeś w końcu, że pieniądze które trzeba wydać na

>nowe mini można wydać znacznie bardziej racjonalnie na stosunkowo młody sprzęt z drugiej ręki i przy

>którym to sprzęcie mini odpadną w przedbiegach?;)

powiedziałem że jeśli mówisz o sprzecie używanym z dużych klocków to podaj coś w cenie używanej miniwieży jak Piano za 1000zł. to czy zakup sprzetu używanego (nie ważne czy mini wieży czy dużych klcoków) będzie decyzją racjonalną to zależy....pewnie może się okazać różnie, ma to swoje plusy i minusy;-)

>audiholik

Dla większości osób najważniejsze jest to jaki dźwięk się z urządzenia audio finalnie wydobywa. Przy tym priorytetem nie jest to, aby sprzęt był nowy.

Jeśli chodzi o porównania, to proponowałem, abyście je zrobili nie z 15-20 letnimi poobijanymi zabytkami a ze sprzętami stosunkowo młodymi - do ok 5lat.

Co do strony estetycznej - seria urządzeń Musical Fidelity z czarnymi akrylowymi frontami dla mnie wygląda bardzo dobrze, lepiej od wszystkich tych mini wież. Ale o gustach się nie dyskutuje.

DawidM, 17 Lut 2008, 16:51

>Czyli rozumiem ze wg. Ciebie Piano "nie gra". Jesli tak to prosze Cie o zlozenie nowego zestawu do

>3000zł ktory bedzie grac. Zestaw ma sie skladac z cd+ampli/wzmak do wybor+glosniki. Co do pokretel

>itd. ja mam ustawione na neutralu, ale pokretla glosnosci/wyboru sekcji/pure direct... uzywam.

>Czekam na zestaw NOWY ktory bedzie wg. Ciebie grac lepiej od Piano.

>Pozdrawiam

tak, wg mnie nie gra. a dlaczego nowego? kupujesz po to, żeby było nowe, czy żeby grało?

=>clo2

Odnośnie porównań pełnowymiarowych klocków z małym mini to wygląda na to że Ty chcesz się dowartościować. Popatrz sobie w temacie Wasze Ustroje do jakich klocków ja mam porównanie, przerzuciłem przez okres pięciu lat około 15 par kolumn z zakresu do 5000 zł i około 7 wzmacniaczy także do tej ceny. Nie twierdzę że Piano ( w rozumieniu oryginalnego połączenia pianotroniki i oryginalnych kolumn) gra lepiej, bo to byłby absurd. ale ja zapłaciłem za nowe piano e-410 1400 zł i w tej cenie to jest best buy jak cholera. Sam dźwięk oceniam na 2500-3000zł, później już można lepiej z pełnowymiarówki. Może szanowny kolega niech mi złoży NOWY zestaw za kwotę 1400zł składający się ze wzmacniacza, odtwarzacza, tunera i kolumn, grający przynajmniej tak jak Piano. Życzę powodzenia :)

clo2, 17 Lut 2008, 17:49

>Dla większości osób najważniejsze jest to jaki dźwięk się z urządzenia audio finalnie wydobywa. Przy

>tym priorytetem nie jest to, aby sprzęt był nowy.

>Jeśli chodzi o porównania, to proponowałem, abyście je zrobili nie z 15-20 letnimi poobijanymi

>zabytkami a ze sprzętami stosunkowo młodymi - do ok 5lat.

>Co do strony estetycznej - seria urządzeń Musical Fidelity z czarnymi akrylowymi frontami dla mnie

>wygląda bardzo dobrze, lepiej od wszystkich tych mini wież. Ale o gustach się nie dyskutuje.

clo2

taki 20 letni poobijany zabytek może zagrać lepiej niż Twój dizajnerski 5 letni Musical, także nie zamykałbym się tu na określony rocznik :-)..jeśli ma po prostu grać to niech po prostu gra....

annawroc, 17 Lut 2008, 18:03

>a złożysz mi lepszy zestaw od radiobudzika za, powiedzmy" 10zł?

mówisz o wspomnianym wcześniej w tym watku meridianie?..mysle ze da się kupić lepsze mini w tej cenie....

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.