Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

>audioholik

>mówisz o wspomnianym wcześniej w tym watku meridianie?..mysle ze da się kupić lepsze mini w tej cenie....

na jakiej podstawie tak myślisz? ... czyżbyś od ostatniej rozmowy w tym wątku, w której m.in. było o tym Meridianie miał okazję go posłuchać?

annawroc, 17 Lut 2008, 18:08

>nie, mówię o tym, co napisane

a myślałem ze było 10kzł, a to miał być żart z tymi 10złotymi...hehe dobre :-)

>audioholik

>taki 20 letni poobijany zabytek może zagrać lepiej niż Twój dizajnerski 5 letni Musical, także nie zamykałbym się tu >na określony rocznik :-)..jeśli ma po prostu grać to niech po prostu gra....

Ja nie mam nic przeciwko zestawieniu brzmienia mini ze sprzętem 20-to letnim. Ta uwaga i zawężenie rywali mini w ich cenach to był ukłon w waszą stronę i w stronę osób, które szukają sprzętu nie wyglądającego archaicznie. Ale oczywiście jak chcecie porównujcie z 20-letnimi. Tylko wtedy będzie pewnie znacznie więcej godnych konkurentów do porównań.

>Twój dizajnerski 5 letni Musical

O nie audioholic, pomyliłeś się. Mój Musical nie jest "dizajnerski" (bardzo daleko mu do tego). On jest po prostu piękny i ... wygląd ma ponadczasowy, nigdy się nie zestarzeje;). Przyznasz mi chyba tutaj rację?

annawroc, 17 Lut 2008, 18:13

>fajnie,że się cieszysz, ale to nie był żart

ok przepraszam, w takim razie będzie trudno z nowego sprzętu, może coś na allegro....ale to pewnie coś niesprawnego przeznaczonego do naprawy

Annawroc ma cos z interpretowaniem pytan, jak sie pytamy o cos konkretnie to nie odpowiada na pytanie, tylko wygalsza swoje widzi-mi-sie. Zwracam uwage bo jako prace tymczasowa mam prace w TP(bank danych), i jestem na to uczulony. Caly czas czekam na nowy zestaw do 3000zł ktory zagra lepiej niz Piano, z np. takim kawalkiem jak tu w linku:

http://www.juno.co.uk/ppps/products/287415-01.htm&highlight=cocoon

side 2 numer 2:)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

audioholik, 17 Lut 2008, 18:17

>annawroc, 17 Lut 2008, 18:13

>

>>fajnie,że się cieszysz, ale to nie był żart

>

>ok przepraszam, w takim razie będzie trudno z nowego sprzętu, może coś na allegro....ale to pewnie

>coś niesprawnego przeznaczonego do naprawy

czy to oznacza, że załapałeś?

>DavidM

Chcesz mieć nowe no to będziesz miał (lub już masz). Tylko nie mów, że to najlepszy możliwy wybór do 3kzł i nie wprowadzaj osób niezorientowanych, które okazjonalnie przypadkiem bywają na tym forum i szukają rady co najlepiej kupić do ... zł (i przy tym nie zastrzegają, że MUSI BYĆ ZE SKLEPU).

Yogi, 17 Lut 2008, 17:52

Dobry zakup poczyniłeś gratuluje, tylko powiedz ile Cię to kosztowało bo pęckne z ciekawości :-)

3 elementy? rozumie że to wzmak, CD i tuner? Puść linka do aukcji pooglądamy :-)

Ania, zapytalem dokladnie o NOWY sprzet ktory zagra lepiej niz PC, to ze uzywany sprzet moze zagrac lepiej niz PC, to bardzo dobrze wiem.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja w ogóle nie wiem dlaczego na siłę chcecie coś komu udowadniać. Wątek jest o mini wieżach, ale to nie znaczy że ktoś kto jest posiadaczem takiej nie słyszał lub nie ma dobrego sprzętu pełnowymiarowego.

=> annawroc

ta aluzja z budzikiem to jak rozumiem do mnie, tylko nie bardzo rozumiem o co chodzi?

Coś mi się zdaję że rozmawiamy o dupie marynie, bo podejrzewam że większość co tu wpada z pełnowymiarowców nie słyszała np. takiego Piano w dobrych warunkach odsłuchowych.

pewnie tak Ygrek...;) a szkoda, bo moze by zmienili zdanie, o Mini systemach.

clo2, 17 Lut 2008, 18:24

>>DavidM

>

>Chcesz mieć nowe no to będziesz miał (lub już masz). Tylko nie mów, że to najlepszy możliwy wybór do

>3kzł i nie wprowadzaj osób niezorientowanych, które okazjonalnie przypadkiem bywają na tym forum i

>szukają rady co najlepiej kupić do ... zł (i przy tym nie zastrzegają, że MUSI BYĆ ZE SKLEPU).

Dawid zaznaczał że mówi o nowym sprzęcie, także nie wprowadzał nikogo w błąd, ja również coś od siebie dorzuciłem ,generalnie trwa w tym wątku debata:-)

@annawroc, zdawało mi się ze to ja mam klopoty z załapywaniem...

>Coś mi się zdaję że rozmawiamy o dupie marynie, bo podejrzewam że większość co tu wpada z

>pełnowymiarowców nie słyszała np. takiego Piano w dobrych warunkach odsłuchowych.

podejrzewaj, podejrzewaj, a jeszcze lepiej posłuchaj.

"Ania, zapytalem dokladnie o NOWY sprzet ktory zagra lepiej niz PC, to ze uzywany sprzet moze zagrac lepiej niz PC, to bardzo dobrze wiem."

hmm reloop, tonsile, cd- jakiekolwiek (nawet dvd) spiąć procabami i jest sporo lepiej, w dodatku taniej

>ygrek

>Coś mi się zdaję że rozmawiamy o dupie marynie, bo podejrzewam że większość co tu wpada z pełnowymiarowców >nie słyszała np. takiego Piano w dobrych warunkach odsłuchowych.

Ja słyszałem Denona F101, prawie rok stał (bo słuchać go nie mogłem) u mnie w sypialni. Świetne recenzje w prasie. F102 to to samo, tylko inne frontpanele i w cd inny dac. Ale po uwagach jednego z kolegów którzy mają 102 przypuszczam, że wiele się nie zmieniło. W tym wątku (chyba) kolega stomasz wpina w F102 korektor, próbując wyprostować to co krzywe ale wydaje mi się , że nie tędy droga.

Nie wiem jak Yamaha ale przynamiej jest tańsza od mini Denona, JVC i innych tym podobnym. Może Yamaha za 1400zł to świetny zakup ale mini za 3kzł ... niekoniecznie;)

tonsile..no to sie usmialem:D chyba rozmawiamy o calkiem roznych zestawach;) Glosniki Piano po drobnym tuningu, graja lepiej niz ProAc wg. wielu uznanych forumowiczy. Bez Tuningu tez graja bardzo dobrze, tylko trzeba dobrac dobre okablowanie(Klotz,Sommer-z interkonektow + ProCab-RealCable-Klotz-Alphard z kabli glosnikowych bardzo dobrze pasuja do brzmienia Piano) i ustawienie(piorytet). Wg. mnie tonsile nie maja porownania do zadnych glosnikow w mini systemach.

sukces, 17 Lut 2008, 18:25

>Yogi, 17 Lut 2008, 17:52

>

>Dobry zakup poczyniłeś gratuluje, tylko powiedz ile Cię to kosztowało bo pęckne z ciekawości :-)

>3 elementy? rozumie że to wzmak, CD i tuner? Puść linka do aukcji pooglądamy :-)

dołączam się do powyzszego pytania...

Bylem posiadaczem nowego Marantza PM 7001, robilem odsluch i kupilem - bylem Nim zachwycony (dzwiek).

Teraz posiadam nowego Onkyo A-933 ktory miazdzy jakoscia dzwieku pod kazdym wzgledem w/w Marantza.

Fakt ze cenowo nie sa w swojej grupie.

Chcialbym posluchaci porownac na tle Onkyo A-933 wzmaki Cambridge Audio Azur 740 A oraz Denona PMA 1500AE (dziwne ale ludzie strasznie sie tych Denonow szybko pozbywaja, zastanawiam sie dlaczego - az taki chlam?).

Jesli ktos jest lub mieszka w poblizu Bydgoszczy i chcialby przetestowac moje Onkyo A-933 lub ma Cambridga badz Denona to zapraszam na wspolne testy i pozniejsze opinie:))

Pozdrawaim

"Lampa nie umiera nigdy"

DawidM, 17 Lut 2008, 18:36

>tonsile..no to sie usmialem:D chyba rozmawiamy o calkiem roznych zestawach;) Glosniki Piano po

>drobnym tuningu, graja lepiej niz ProAc wg. wielu uznanych forumowiczy. Bez Tuningu tez graja bardzo

>dobrze, tylko trzeba dobrac dobre okablowanie(Klotz,Sommer-z interkonektow +

>ProCab-RealCable-Klotz-Alphard z kabli glosnikowych bardzo dobrze pasuja do brzmienia Piano) i

>ustawienie(piorytet). Wg. mnie tonsile nie maja porownania do zadnych glosnikow w mini systemach.

od których Proaców i od których Tosili? no i niech ci uznani forumowicze się ujawnią ;))))

=> annawroc

Uprzejmie proszę czytaj moje wątki w całości a nie będzie nieporozumień. Ty mnie prosisz o posłuchanie ? Czy wg ciebie 15 par kolumn i 7 wzmacniaczy to mało. To jest sprzęt który miałem w domu i mogłem się z każdym dobrze zapoznać. Oczywiście poza tym odsłuchy różnych sprzętów w sklepie. To chyba Ty powinnaś posłuchać Piano.

Za bardzo się sugerujecie cenami, za mało słuchacie !!

Czy dlatego że jest w mniejszej obudowie to ma gorzej grać? A co jakby takiego Primare I21 przerzucił do małej obudowy? Założę się że ten sam wzmacniacz w mniejszej obudowie przez wielu audiofilii został by odebrany jako słabszy :))

ygrek, 17 Lut 2008, 18:25

>Ja w ogóle nie wiem dlaczego na siłę chcecie coś komu udowadniać. Wątek jest o mini wieżach, ale to

>nie znaczy że ktoś kto jest posiadaczem takiej nie słyszał lub nie ma dobrego sprzętu

>pełnowymiarowego.

kto by przypuszczał że wątek dla miłośników miniwież przekształci się w miniwieże kontra reszta świata?:-) nie wiem jak do końca sprawa ma się w innych wątkach tego typu... czy np w wątku o Pioneerze co drugi post jest ktoś przekonywany że powinien przerzucić się na Rotele??

Hmmm..co do tonsila to od wszelkich altusow, feniksow, focusow, popilow itd. Co do ProAc'a to od podstawowej, podstawkowej wersji. Co do userow, to jak sobie dobrze przypominam to EMiL, McGyver... ;)

=>audioholik

No właśnie o to mi chodzi, czemu oni nas na siłę chcą do czegoś przekonać. Ja jestem świadomym użytkownikiem Piano i jestem jak najbardziej zadowolony z mojego wyboru.

ygrek, 17 Lut 2008, 18:47

>

>Czy dlatego że jest w mniejszej obudowie to ma gorzej grać? A co jakby takiego Primare I21

>przerzucił do małej obudowy? Założę się że ten sam wzmacniacz w mniejszej obudowie przez wielu

>audiofilii został by odebrany jako słabszy :))

zdaje się że clo2 wspominał jakiś czas temu o jakimś Musicalu który wewnatrz był prawie pusty a grał bardzo dobrze, co za problem zamieścić te podzespoły w mniejszej obudowie? ciekawe jak wypadłby taki test porównawczy, pełnowymiarowy kontra mini zestaw MusicalFidelity:-)

audioholik, 17 Lut 2008, 18:48

>ygrek, 17 Lut 2008, 18:25

"....nie znaczy że ktoś kto jest posiadaczem takiej nie słyszał lub nie ma dobrego sprzętu pełnowymiarowego..."

dokladnie sie z Toba zgadzam, dlatego zrobilem tez wpis gdyz bylem posiadaczem pelnowymiarowego sprzetu a teraz mniejszego i dziele sie spostrzezeniami.

Dodam ze niejestem przeciwnikeim badz zwolennikiem malych lub pelnowymiarowych systemow.

"Lampa nie umiera nigdy"

KOCHAM PIANO;) parafrazujac niektorych userow i ich przekonania co do wyzszosci sprzetu wiekszego i ciezszego. A tak na serio rowniez jestem zadowolonym uzytkownikiem Piano.

Ps. Audioholik prosimy o Twoj "zadowolony" wpis z swojego posiadanego sprzetu:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.