Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba lepiej skupić się na kW500/550.

To następcy M3, młodsi i potężniejsi.

a sprzedajesz może własnie KW500/550 na allegro?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

nie pacanie, mam w zestawie i jestem zadowolony

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 3 tygodnie później...

Witam czy ktoś z forumowiczów próbował zestawić MF E10 z kolumnami podstawkowymi FOCAL CHORUS 706V gdyż zamierzam takie zakupić, dodam że kolumny będą grać w pomieszczeniu 9m2.

Właśnie tego się obawiam, obecnie mam zestawioną E10 z kolumnami Usher S-520 gra to bardzo dobrze i w zasadzie brakuje mi w nich tylko niskiego pasma.

Ostatnio próbowałem połączenia z kolumnami wolno stojącymi CABASSE MOLENE 220 i powiem szczerze tak ocieplonego dźwięku jeszcze nie słyszałem, zupełnie kolumny się nie zgrały ze wzmacniaczem.

Nad castle knight2 też myślałem naczytałem się sporo dobrego o nich tylko pytanie jak to się zgra z E10 czy nie zrobi się taki misiowaty dźwięk jak z cabasse.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Usher S-520 gra to bardzo dobrze i w zasadzie brakuje mi w nich tylko niskiego pasma.

A słyszałeś dobrze graną średnicę , gdzie większość instrumentów gra w tym paśmie , w 520 średnica jest anorektyczna .

Kup sobie Castle Knight 2 , po dobrym ustawieniu i posłuchaniu przez kilka dni , będą ci się cisnęły pewne słowa na usta o Usher-520.

• 1 miesiąc później...

Witam

Czy ktoś z kolegów modyfikował wzmacniacz Musical fidelity A2 w wersji drugiej ( wejscia TAPE1 i VIDEO ) wyrzucając oryginalny przedwzmacniacz ? Jeśli nie to może ktoś ma schemat tego wzmacniacza ?

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Koledzy,

Miał ktoś przyjemność słuchania wzmaka A200? Słuchałem A2 i podobał mi się, z tym ze prądu mu trochę brak. Zastanawiam się jak poczyna sobie A200 w tej kwestii.

Koledzy,

Miał ktoś przyjemność słuchania wzmaka A200? Słuchałem A2 i podobał mi się, z tym ze prądu mu trochę brak. Zastanawiam się jak poczyna sobie A200 w tej kwestii.

O to samo pytałeś mnie przez allegro :D

Niestety nie miałem okazji posłuchać A2 ale z A200 nie miałem tego problemu.

Pozdrawiam.

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

:) chciałem zasięgnąć języka bo nie kupowałem jeszcze wzmaka bez słuchania, a bije się z myślami.A2 jest młodszym wzmacniaczem i zastanawia mnie jak się ma jeden do drugiego.

• 2 tygodnie później...

Uszanowanie! Panowie, rozmyślam o bydlaku z Alledrogo - MF kw250s - kwota do wydania pokaźna jakby nie było za używany sprzęt, którego za wiele nie ma. Czy któryś z klubowiczów jest aktualnie w posiadaniu tego klocka? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Tak wiem, najlepiej odsłuchać to cacuszko, ale czy są jakieś inne cechy na które bezwarunkowo zwrócić uwagę?

A może iść w MF m6i, które jest w promocji, a potem uzupełnić wzmak o CD z MF? Dziękuję za pomoc, wiadomo takich zakupów nie robi się co kilka miesięcy... i człowiek chce pieniążki wydać w miarę dobrze.

Czołem Koleżanki i Koledzy. Chciałbym się zameldować na pokładzie. Przerobiłem już parę wzmacniaczy. Jedną A-jedynkę utraciłem w kradzieży 4 lata temu (jeździłem na dobór kolumn i zwinęli mi wzmacniacz z płytami i kablami z samochodu). Może kiedyś wypłynie i go zidentyfikujemy - łatwiej, bo był delikatnie tuningowany (wymiana wszystkich złączy na złocone i kabli wewn.).

Obecnie mam na stanie jak w sygnaturze: MF-A1x, MF A3 i podstawowy, w zestawionym systemie MF A5.

Pomimo ewidentnych różnic w brzmieniu tych wzmacniaczy, jestem miłośnikiem dźwięku spod znaku MF od prawie 18 lat.

Pozdrawiam.

Szukam właścicieli (najlepiej na Dolnym Śląsku) wzmacniaczy A300, A300cr, A5cr, P270 - i innych albo bardzo wydajnych, albo powyżej 400W/kanał/4Ω. Szukam czegoś mocniej szarpiącego membrany od A5 integra - i nie bardzo wiem co ew. pomoże...

Oferuję testy z Magnepanami 3.7 ;)

Edytowane przez Nojzmejker

Zapomniałem dopisać się do klubu z kolejnym urządzeniem MF: V-Link 192 w miejsce zwykłego V-Linka! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Zapytam może inaczej:). Jak z wydajnością prądową MF A3? Daje radę z trudno do napędzenia kolumnami?

Wydajność prądowa tego wzmacniacza jest podobna do konkurentów w tym przedziale cenowym.

Nie tu bym upatrywał problemu , charakter tego wzmacniacza operuje wokół plastyczności i płynności z poluzowanym i pełnym basem..

Dynaudio potrzebują raczej czegoś bardziej stanowczego i szybszego.

Barwa w nich już aż kipi więc nie potrzeba tego potęgować.Dokoptujesz troszkę tempa , świeżości , utwardzenia i to wszystko. Może być NAD albo Marantz.

Jestem fanem pięknej barwy i organicznego grania, więc żeby było jasne uwielbiam wzmacniacze MF i szanuję koncepcję dżwiękową którą w nich realizuje Antony Michaelson.

Lecz w przypadku dynaudio raczej się to nie sprawdzi , to nie magnepany z ich niesamowitą szybkością i atakiem.

Edytowane przez Firewall 1

Firewall dzięki za odpowiedz.

No właśnie brakuje mi troszkę ciepełka w mojej muzyce. Dynki grają u mnie z Rotelem i jest fajnie szybko ale za dużo góry i wyższego środka. Jest sucho i przy głośniejszym słuchaniu odechciewa się wszystkiego:)

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Firewall dzięki za odpowiedz.

No właśnie brakuje mi troszkę ciepełka w mojej muzyce. Dynki grają u mnie z Rotelem i jest fajnie szybko ale za dużo góry i wyższego środka. Jest sucho i przy głośniejszym słuchaniu odechciewa się wszystkiego:)

Przy tak sprecyzowanym guście MF będzie bardzo fajny.

Ciepły i organiczny środek to właśnie musical fidelity.

Modele ten o którym piszesz ma go pod dostatkiem , ale uwarzaj na wyższe modele np A300. Tam jest potęga ale troszkę chłodniej.

W szczytowych modelach Antony połączył (ciepło + moc) stosując przedwzmacniacze lampowe.

W twoim budżecie jeżeli chodzi o komfort odsłuchu A3 powinna Cię zadowolić.

pozdrawiam

Przy tak sprecyzowanym guście MF będzie bardzo fajny.

Ciepły i organiczny środek to właśnie musical fidelity.

Modele ten o którym piszesz ma go pod dostatkiem , ale uwarzaj na wyższe modele np A300. Tam jest potęga ale troszkę chłodniej.

W szczytowych modelach Antony połączył (ciepło + moc) stosując przedwzmacniacze lampowe.

W twoim budżecie jeżeli chodzi o komfort odsłuchu A3 powinna Cię zadowolić.

pozdrawiam

To fajnie tylko jeszcze jak z dynamiką MF a3? Dynki muszą mieć dynamiczny wzmacniacz.

Szukaj czegoś mocniejszego.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.