Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin, a Ty przymierzałeś się ostatnio do jakiegoś DAC’a. Słuchałeś coś, a może już coś zakupiłeś?

Ja już od 2 lat "zaopatrzony" jestem - Lumin T2. Jest to streamer I DAC więc combo 2w1. Ma jedną wredną cechę tj brak wejścia na DAC z zewnątrz. No niestety ale gra fajnie.
Dla kolegi ostatnio ściągnąłem MF M6x DAC, szybko zabrał więc nie posłuchałem ale bardzo zadowolony. Gra z BSN3 po USB Audio. Muszę go odwiedzić i posłuchać . Dam znać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
5 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Ja już od 2 lat "zaopatrzony" jestem - Lumin T2.

Tak, wiem. Napominałeś coś ostatnio właśnie o zewnętrznym DAC’u, dlatego pytam. Sam też nabyłem T2 i jestem zadowolony, bo fajną barwę ma, ale to będzie chyba streamer na kilka lat, bo więcej przestrzeni by mi się przydało. Trzeba będzie coś posłuchać w międzyczasie i mam wrażenie, że rozdzielny system sprawdzi się najlepiej i nie wykluczone, że źródłem będzie Lumin. 

7 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Ja już od 2 lat "zaopatrzony" jestem - Lumin T2. Jest to streamer I DAC więc combo 2w1. Ma jedną wredną cechę tj brak wejścia na DAC z zewnątrz. No niestety ale gra fajnie.
Dla kolegi ostatnio ściągnąłem MF M6x DAC, szybko zabrał więc nie posłuchałem ale bardzo zadowolony. Gra z BSN3 po USB Audio. Muszę go odwiedzić i posłuchać . Dam znać

Chyba wyjście jest potrzebne 🤨

Zestaw złączy na tylnym panelu uzupełniają główny włącznik, oraz cyfrowe wyjście SPDIF/BNC. Port USB może służyć jako cyfrowe wyjście więc wraz z BNC dają opcje wysłania cyfrowego sygnału do zewnętrznego urządzenia (DAC-a). 

Wyjście cyfrowe posiada , może nie jakoś popularne BNC ale jest 🤗

To o LUMINIE T2 chyba że czegos nie rozumiem 😉.  Pzdr 

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Chyba wyjście jest potrzebne
Zestaw złączy na tylnym panelu uzupełniają główny włącznik, oraz cyfrowe wyjście SPDIF/BNC. Port USB może służyć jako cyfrowe wyjście więc wraz z BNC dają opcje wysłania cyfrowego sygnału do zewnętrznego urządzenia (DAC-a). 
Wyjście cyfrowe posiada , może nie jakoś popularne BNC ale jest
To o LUMINIE T2 chyba że czegos nie rozumiem .  Pzdr 

Ale pisałem o wejściu na DAC nie o wyjściu. Wyjście ma i jako transport cyfrowy bardzo dobrze się spisuje ale to bez sensu aby z T2 robić transport.

Jakby miał wejście na DAC byłoby

Tak, wiem. Napominałeś coś ostatnio właśnie o zewnętrznym DAC’u, dlatego pytam. Sam też nabyłem T2 i jestem zadowolony, bo fajną barwę ma, ale to będzie chyba streamer na kilka lat, bo więcej przestrzeni by mi się przydało. Trzeba będzie coś posłuchać w międzyczasie i mam wrażenie, że rozdzielny system sprawdzi się najlepiej i nie wykluczone, że źródłem będzie Lumin. 

Ja kiedyś chce posłuchać Denafrips Pontus II Ale podłączony do transportu cyfrowego po i2s bo @piotrek7 twierdzi że tak gra najlepiej
Luminy są fajne transporty ale nie wiem czy już mają i2s i czy jest w standardzie PS Audio.
Ale to przyszłość. Na razie czerpie fun z tego co mam. Trzeba muzy słuchać i hamować Pogoń za sprzętem

A do czego wejście , możesz mi wytłumaczyć ? Pzdr 

Wejście na transport żeby lumin był dac-iem? 

Na kolejne źródło po cyfrze?

Edytowane przez dedal75

A do czego wejście , możesz mi wytłumaczyć ? Pzdr 
Wejście na transport żeby lumin był dac-iem? 
Na kolejne źródło po cyfrze?

Tak chciałbym z mojego CD zrobić transport cyfrowy bo mam wyjście cyfrowe i chciałbym wejść na DAC w Luminie T2 bo jest bardzo dobry. Niestety nie ma jak . O tym mówię .
Lub/i
Chętnie bym chciał moc podłączyć TV i koncert sobie puścić przez tego daczka ale kicha

A skąd Wiesz że jest dobry jeśli nic jako transport do niego podłączyć nie można 😊?

Pzdr

44 minuty temu, dedal75 napisał:
A skąd Wiesz że jest dobry jeśli nic jako transport do niego podłączyć nie można ?
Pzdr

Dowcipniś.😉
Nie wiem ale chciałem spróbować a tak to nie mogę.
Co Wiem to że jako całość T2 jest bardzo dobry i wiem że T2 jako transport - łączyłem z Denafrips Ares II - i również było zaskakująco dobrze więc zgaduje że wbudowany DAC jest dobry . Ale dość w tym klubie o Lumin bo to nie to miejsce . Możemy cdn w klubie Lumina

Edytowane przez Marcin Wielgus
Nie chciałem Cię zdenerwować , poprostu pytam
Pzdr

Spox. Zero nerwów bo jest kultura a to sobie zawsze cenię.

Czy jest ktoś w klubie z MF M8xi ? Ciekaw jestem wrażeń z odluchu i jakości wbudowane DAC.

11 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

jakości wbudowane DAC.

Ten DAC to przecież żart ... 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Słyszałeś ?

Nie trzeba słyszeć. To jest budżetowa kość DAC. 

"Niezależnie od konfiguracji, maksymalna dynamika PCM5242 sięga przeciętnych 114 dB, więc ostatecznie sekcją cyfrową M8xi nie błyszczy."

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 hours ago, Marcin Wielgus said:

Spox. Zero nerwów bo jest kultura a to sobie zawsze cenię.

Czy jest ktoś w klubie z MF M8xi ? Ciekaw jestem wrażeń z odluchu i jakości wbudowane DAC.

Ponoć jest dobry.kolega porównywał  z oddzielnym dac chord, jakiś wysoki model pierwszej generacji  .

10 hours ago, Piopio said:

Nie trzeba słyszeć. To jest budżetowa kość DAC. 

"Niezależnie od konfiguracji, maksymalna dynamika PCM5242 sięga przeciętnych 114 dB, więc ostatecznie sekcją cyfrową M8xi nie błyszczy."

No widzisz kolego,mój kolega ma mcintosh 5200 gdzie siedzi jakiś dac,na okres świąteczny pożyczył od znajomego m8xi, oraz oddzielnego chord. Słuchał.na przemian klocków  i jakies porównanie ma.a ty jak zwykle swoje .

17 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Ponoć jest dobry.kolega porównywał  z oddzielnym dac chord, jakiś wysoki model pierwszej generacji  .

No widzisz kolego,mój kolega ma mcintosh 5200 gdzie siedzi jakiś dac,na okres świąteczny pożyczył od znajomego m8xi, oraz oddzielnego chord. Słuchał.na przemian klocków  i jakies porównanie ma.a ty jak zwykle swoje .

Techniki nie przeskoczysz. Ale ignoranci techniczni zwykle swoje 😉 

51 minut temu, Piopio napisał:

Techniki nie przeskoczysz. Ale ignoranci techniczni zwykle swoje 😉

Właśnie, ucho prawdę Ci powie ✌️

51 minut temu, robson3750@tlen napisał:

Właśnie, ucho prawdę Ci powie ✌️

Tutaj można mieć spore wątpliwości ... są tacy co słyszą kable LAN i USB ...

3 godziny temu, Piopio napisał:

Tutaj można mieć spore wątpliwości ... są tacy co słyszą kable LAN i USB ...

I tu się pewnie różnimy. Ja akurat słyszę różnicę między kablami, chociaż LAN jeszcze nie próbowałam. Inne, tzn sygnałowe, głośnikowe i zasilające słyszę różnicę większą lub mniejszą, ewentualnie wcale. To wg mnie tylko potwierdza wpływ kabli na brzmienie. 

Ale kogo to obchodzi? Jeszcze politykę tu zaproście i będzie komplet niszczycieli wątków. 

Edytowane przez J4Z

.

29 minut temu, J4Z napisał:

Ale kogo to obchodzi? Jeszcze politykę tu zaproście i będzie komplet niszczycieli wątków. 

Jasne 👍 

Panowie gorąca prośba w tym klubie był zawsze szacunek dla opinii innych klubowiczów również skrajnie różnych . Nie psujmy tego.

Ja zawsze sobie powtarzam, to że ja w swoim systemie nie słyszę to nie znaczy że tego nie ma.

Myślę o zamianie swoje Audiolaba M-DAC+ na Musical Fidelity M6x DAC. Ale czy warto ? Może ktoś już to rozważał ? Przetwornik na współpracować z Cyrusem CDT, a w przyszłości z Cyrusem CDT XR. Chociaż na YT właściciel Pearl Accoustics twierdzi, że przy transportach najważniejszy jest DAC (https://www.youtube.com/watch?v=TAOLGsS27R0) No to chcę zacząć od DAC-a.

Edytowane przez hlary

Dziś z łezką w oku pożegnałem się z MF 2scd.

3,5 roku dostarczał mi wiele radości z muzyki. Od firmy się nie odwracam bo oferta w zakresie amplifikacji zawsze będzie mnie kusić.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dziś z łezką w oku pożegnałem się z MF 2scd.
3,5 roku dostarczał mi wiele radości z muzyki. Od firmy się nie odwracam bo oferta w zakresie amplifikacji zawsze będzie mnie kusić.

Czekasz jak pamiatam na odnowienie M6si ? Przydałoby się ale ciężko lepiej Bo i nadal sprzedaje się dobrze

Myślę o zamianie swoje Audiolaba M-DAC+ na Musical Fidelity M6x DAC. Ale czy warto ? Może ktoś już to rozważał ? Przetwornik na współpracować z Cyrusem CDT, a w przyszłości z Cyrusem CDT XR. Chociaż na YT właściciel Pearl Accoustics twierdzi, że przy transportach najważniejszy jest DAC (
) No to chcę zacząć od DAC-a.

Mogę cię skontaktować z kolegą we Wrocławiu dla którego dopiero co ściągnąłem tego DAC MF ale wiem że audiolaba nie miał więc porównania nie będzie miał choc MF ci powie ci myśli . Daj znać na priv

Dzień dobry. 
Czy ktoś robił porównanie Musical Fidelity A5 do obecnej serii M.  Mam obecnie M3si i zastanawiam się czy A5 byłby nieco lepszy. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.