Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Tak,

mam go w zestawieniu z A2 i Kelly Transducers KT2.

Wszystko jest w stanie "jak ze sklepu" i gra przepięknie .

Zostawiam sobie ten zestaw w sypialni.

Poszukuję natomiast kolumn Kelly KT3 - do Kw250s.

Pozdrawiam

Kacparek jakiś czas temu miałem PM 66KI i CD 63 KI(w opisie widzę że jesteś posiadaczem), o ile kompakt jest całkiem fajny(przy tej cenie oczywiście)to wzmacniacz był dla mnie totalną katastrofą(suchy i anemiczny).Pożyczyłem od kolegi elektrę E11 i jak to podłączyłem to było zdecydowanie lepiej,później kupiłem A3 i to już był inny świat.

w35iktor,... po co Ci taki sprzęt w sypialni ? Ja bym go sprzedał na Twoim miejscu komuś potrzebującemu (np mnie) ;-)))

żarty żartami ale gdybyś jednak kiedyś pomyślał o sprzedaży to daj znać

jerry30, może nie w 100% słyszymy tak samo ale zgadzam się że marantz 66se ki to nie ta klasa co cd 63 ki

moja fascynacja MF zaczęłą się właśnie od konfrontacji z E11

wzmacniacz sprzedałem kilka tygodni temu

po sprzedaży wzdecydowanie dążyłem w stronę A2 ale w trakcie bezskutecznych poszukiwań natknąłem się na A220 i chociaż nigdy go nie słyszałem, to jestem zdecydowany dołożyć grosza i kupić A220 zamiast A2

taka decyzja głównie z racji większej wydajnośći owocującej mniejszeą wybrednością co do kolum

cóż, szukam dalej :-)

• 2 tygodnie później...

MF wprowadza serie M1 : na tem moment DAC i wzmacniacz słuchawkowy w klasie A

post-8854-100005160 1273136581_thumb.jpg

post-8854-100005161 1273136581_thumb.jpg

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Panowie mam problem ze swoim nowym nabytkiem MF e600...

Mam problem z moim cd MF e600. Siedzi tam laser kss210A. Laser zalozylem nowy bo myslalem ze stary juz jest na wyczerpaniu i dlatego czasami rwie plyty. W nowym jest to samo a z kazda godzina wydaje sie gorzej. Tnie praktycznie kazda plyte oryginalna. Zauwazylem ze wystraczy lekko puknac w cd lub podloge a cd szaleje.Zreszta po chwili sam zaczyna rwac plyty nawet jak siedze w bezruchu:) Czy za to odpowiedzialna jest elektronika czy cale zawieszenie lasera te montowane na 4 sprezynach i gumkach? Czy jest mozliwosc kupienia tego zawieszenia? czy jednak cos stalo sie z elektronika? Na zawieszeniu jest numer ksm2101aam.

Z gory dzieki za pomoc

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kacparek,

masz swój A220:

http://cgi.ebay.pl/MUSICAL-FIDELITY-A220-CLASS-Integrated-Amplifier-/230461278466?cmd=ViewItem&pt=DE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker&hash=item35a8900902

Gdybym nie miał, brałbym w ciemno - to naprawdę fantastyczny wzmak. Jest bardziej szczegółowy, przestrzenny, przejrzysty i oczywiście mocniejszy od A2.

Pozdrawiam, W.

post-16101-100002344 1275338816_thumb.jpg

post-16101-100002345 1275338816_thumb.jpg

Seria A2 i A220 były ostatnimi w aktylu fortepianowym. Ich sprzedaż zakończono ok. 1999 roku. Od A3 i A300 - nowsza generacja A2 i A220 - panele są już aluminiowe.

Wczesniej aliminium posiadała HiEndowa seria "F" - Nawet chyba jest komplecik na allegro.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Rzecz w tym że Arcam nie spełnił moich oczekiwań(brakuje mi masy i bas jest jakiś słaby).Zastanawiam się nad A3 cd,a może coś nowszego z drugiej ręki tak do 2000?

mix74

Tak myślę - A3 CD to słabszy CD i szkoda marnować potencjał A300.

AA ma zalety A3 do kwadratu przy czym jest bardziej szczególowy.

post-8986-100001416 1276351572_thumb.gif

Na zdjeciu jest wyższy model Maestro ale I wersja Paganni wygląda identycznie.

Jeszcze jedno, znam połączenie wzmaka A3 z Paganinim i raczej z A300 będzie jeszcze lepiej.

To naprawdę dobre CD.

Gość amidas

(Konto usunięte)

Witam.

Panowie...(i Panie) jeśli takowe są obecne, kto miał do czynienia z czymś takim Musicala jak X-RAYv8, i zasilaczem Triple-X PSU. Chętnie zapoznam się z opiniami.

pzdr.

Witam

Czy ktos z forumowiczow sluchał kw250s ? Czy wart jest swojej ceny? Chodzi mi o uzywki oczywiscie w okolicach 7-7.5 tys zl. Obecnie smigam na E100 i E600. Czy przejscie na kw250s zwali mnie z nog?:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Przejście na Kw250s zdecydowanie zwali z nóg. Wzmacniacze serii Kw są uważane za jedne z najlepszych. I w pełni to potwierdzam.

Porównanie serii 3.2 czy 3.5 z Kw to chyba żart ;-)

Kupując Kw 250 s dostajemy:

- dwie końcówki mocy 250W; każda z własnym zasilaniem

- przedwzmacniacz lampowy

- CD A5

- przedwzmacniacz gramofonowy znakomitej jakości - porównywałem z wieloma innymi

- radio ...

- do tego mamy wejście cyfrowe na DAC - czylo podłączamy Squeezbox Touch z HDD i mamy music server !!!

i wszystko za 7,5 tys zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Są jeszcze jakieś pytania ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.