Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Tak integre a300 byla za 2999 ale utargowalem na 2500 stan igla nie otwierany .Byl na audiostereo wystawiony z tydzien,wiem ze jak juz po niego jechalem to byla kolejka chetnych

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Witam Wszystkich,

Jako, że jutro dotrze do mnie wzmacniacz elektra E300 i dac a3/24 chciałem się zapytać czego można się spodziewać po tym sprzęcie. Ten dac w srodku na zdjęciach wygląda nieźle, wg specyfikacji zbudowany jest na elementach dyskretnych, bez wzmacniaczy na wyjściu. Odnośnie wzmacniacza e300 nie mam za dużo info z polskich forum. Sprzęt zakupiłem z możliwością zwrotu więc chciałbym też się dowiedzieć jakie ten wzmacniacz ma porównanie do np. A300 lub A308, które tutaj chwalicie. W tej chwili słucham muzy z cd philipsa 471 na TDA1541A trochę zmodyfikowanym (wymiana kond. elektr w zasilaczu i przy dac, kond. MKP 10uF zamiast 100uF elektrolitów na wyjściu sygnałowym, dodatkowe kond. odsprzęgające do elektrolitów i dac, odcięta deemfaza, itp) W zestawie z Onkyo 8670 i kolumnami canton ergo sc-L gra to całkiem przyjemnie, ale szukam też czegoś bardziej porywającego - więcej przestrzeni i powietrza i trochę więcej szczegółów. Jako transport zamierzam wykorzystać sony cdp 697 (zmodyfikowany) lub bluray LG BD 370, który podobno dźwięk po koaksialu ma nie najgorszy (po analogu gra dużo słabiej niż cd471, ale 471 nie ma wyjścia cyfrowego, przynajmniej na razie ;))

Z góry dzięki za jakieś info.

Masz rację kamil79. A308 To inna liga.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Po A308 był A5 ??

i czy ktoś słuchał lub proszę o opinie , porównanie do 308?!!?!?!? Wystawili na sprzedaż i nie wiem czy warto????

Na podstawie tych zdjęć możesz sobie wyrobić opinię czy warto porównywać.

Inna liga

A308 i A5

post-8986-0-92532000-1400006612_thumb.jpg

post-8986-0-17786100-1400006648_thumb.jpg

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Na podstawie tych zdjęć możesz sobie wyrobić opinię czy warto porównywać.

Inna liga

A308 i A5

nie ma to jak być wzrokowcem ... rzeczywiście inna liga :)) czasami rozumiemy się bez słów..

a czy czasami nie miałeś okazji posłuchać Nad S300 i jak już to jak to porównać do A308 ???

Edytowane przez onkyo717

Nawet nie patrząc do wnętrza wybrałbym 308-mkę, gra po prostu lepiej. Chyba ostatni MF z duszą.

Niestety tego Nada nie słuchałem w normalnych warunkach tylko na AS i to dawno, dawno temu ;) do tego na dużych trójdrożnych kolumnach.

...ale będąc wzrokowcem i patrząc tylko na wygląd zewnętrzny, wybrałbym eMefa ;))

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Moja 308 juz na mnie czeka. Za tydzien bede w domu to napisze pierwsze wstepne wrazenia. Pozniej porownanie do A300. Sam jestem bardzo ciekawy jak bedzie.

Pozdrawiam z Sycylii, tutaj juz lato :-)

Odnosnie Nada, to bezposrednio porownywalem u siebie Mastera M3 z A300 i Musical zostal. Nad M3 poprawnie odtwarzal dzwieki ale muzyki w tym bylo niewiele.

Podobne odczucia mialo kilku sluchaczy. Po wlaczeniu MFa doznalismy ulgi i zaczelismy sluchac a zaprzestano analizowania.

Podobne odczucia mialo kilku sluchaczy. Po wlaczeniu MFa doznalismy ulgi i zaczelismy sluchac a zaprzestano analizowania.

Mam to samo po kupnie a300

• 2 tygodnie później...

Mam to samo po kupnie a300

... a to ciekawe, zaraz po kupnie Twój MF a300 wylądował w ogłoszeniach:)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Tak ale ze wzgledu na arcama ktory uwydatnil srodek,audiofile pewnie z takiego dzwieku by byli zadowoleni ale ja lubie skraje pasma uwydatnione a nie srednice.Graja super lekkie brzmienia ale ostry rock jest nie na moje uszy.a wyladowal w oglozeniach po kupnie arcama i w chwili slabosci.Drugi raz nie zagosci predko jak sie nie sprzeda

Edytowane przez kamil79

Tak ale ze wzgledu na arcama ktory uwydatnil srodek,audiofile pewnie z takiego dzwieku by byli zadowoleni ale ja lubie skraje pasma uwydatnione a nie srednice.Graja super lekkie brzmienia ale ostry rock jest nie na moje uszy.a wyladowal w oglozeniach po kupnie arcama i w chwili slabosci.Drugi raz nie zagosci predko jak sie nie sprzeda

już wystawiałeś MF na sprzedaż , ??? gdzie za ile

na all stoi

Oj Kamil, żebyś nie żałował. Gdybym nie kupił 308 to wziął bym Twoją 300. Wieczorem skrobnę parę słów nt. 308 i retrospektywnie 308 vs 300. Nadmienię, że warto było dopłacić, ale to nie znaczy, że bezwzględnie.

S

Oj Kamil, żebyś nie żałował. Gdybym nie kupił 308 to wziął bym Twoją 300. Wieczorem skrobnę parę słów nt. 308 i retrospektywnie 308 vs 300. Nadmienię, że warto było dopłacić, ale to nie znaczy, że bezwzględnie.

Skrobni ,skrobni bo a300 zostaje.Sprzedaly sie focusy wiec zaczynam poszukiwania kolumn do MF.Wszelkie sugestie mile widziane.

odpowiedz nasuwa sie sama

Ale Kamilu słuchałeś A3 czy tylko tak się domyślasz?

Co do wielości ofert A3, to ja mam odmienne obserwacje. Od dłuższego czasu śledzę pojawiające się na aukcjach interesujące mnie wzmacniacze. A3 rzadko tam gości.

Swoją drogą chciałbym wymienić mojego MF na 300 albo 308, ale najpierw musiałbym sprzedać swojego a potem czekać na okazję. To mogłoby trochę potrwać......

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Nie sluchalem a3 ale widze ze stoja i stoja.Ja po paru godz mialem oferte 2800 i druga 2900.Zalozylem ze taniej niz za 3 nie oddam i nie sprzedalem.Wogole mi nie zalezy tym bardziej ze sprzedalem dynaudio

Tak na szybko A 308 to rozwinięcie A 300 o głębię sceny, gładkość, kontrolę i taki muzyczny szlif. Ocieplenie, zróżnicowana barwa, gra harmonicznymi przywodzi na myśl lampę i w obu wzmacniaczach jest na zbliżonym poziomie. A 308 lepiej kontroluje i rozdziela dźwięk, jest bardziej zwarty i dokładniejszy. Największą różnicę słychać na basie. Jest lepiej kontrolowany, zwarty, szybszy ale w dalszym ciągu mięsisty, melodyjny i przyjemnie sprężysty, taki akuratny. Różnica w cenie jest uzasadniona, ale jeżeli ktoś woli bardziej zaokrąglone kontury, to A 300 może sprawdzić się lepiej. To takie pierwsze wychwycone różnice. Oba wzmacniacze są niezwykle muzykalne, pozwalają zapomnieć o sprzęcie i słuchać muzyki. I to jest najważniejsze.

Pozdrawiam

znam odpowiedz wiec sie 'wpie.dolilem' w twoje pytanie ale nie dla psa kielbasa zaszczekasz o 5.00 to zamiast budzika dostaniesz ja i moze nie bedziesz musial brac na odsluch za kaucia ale polecam ...

znam odpowiedz wiec sie 'wpie.dolilem' w twoje pytanie ale nie dla psa kielbasa zaszczekasz o 5.00 to zamiast budzika dostaniesz ja i moze nie bedziesz musial brac na odsluch za kaucia ale polecam ...

no co za chamstwo, firma a taka pyskata...

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.