Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Music Angel MA-845

mandek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dink

(Konto usunięte)

We wzmacniaczu Zbyszka były transformatory wykonane przez Ogonowskiego /oryginalne podobno się spalily/, ale zaprojektował je ktoś, kto nie znał Prawa Ohma. Należało więc wyrzucić te transformatory i zaprojektować nowe. Tak też zrobiłem i są o tyle lepsze od oryginalnych, że zaprojektowane są na 230V /oryginalne na 220/ i maja większą moc. Mniej się grzeją. Wykonał je Pan Leszek Ogonowski. Pozdrawiam Dink

W sobotę słuchałem MA845 u Artura (ArtPaw). Artur, jeszcze raz dzięki za zaproszenie :-)

Muszę przyznać, że podoba mi się dźwięk tego wzmaka. Napewno sporo in plus dodały OB Artura z budzącymi respekt bazowymi Teslami :-O

Co mi się podobało: naturalność przekazu, szczegóły, basik (zasługa Tesli)

Testowaliśmy na płytach:

Forcione "Vento del Sud" - zagrało jak trzeba, wciągająco i ze wszystkimi szczegółami

Dunedin Consort - "Agnus dei" - też całkiem nieźle

Al di Meola, Paco de Lucia, etc - ok

Jedna płyta moim zdaniem nie zagrała: Elisabeth Karsten "Flux" (1 kawałek). Możliwe że z lekarstwem byłby lepszy transport ... Podczas odsłuchu transportem był bodajże DVD Pioneera z DACem na CS4397.

Tak czy inaczej wzmak po modyfikacjach potrafi zagrać. Warto rozważyć jego zakup.

Może komuś się już znudził i chce sprzedać ? ;-)

Na pewno lampy. Na chinskich i ruskich driverach grał beznadziejnie. Gdy daliśmy RCA / szaraki/ wzmacniacz lulu obudził sie do życia.

Mój gra na wersjach 12 voltowych 12sn7 12sl7 więc różnice wynikają tylko z brzmienia lampek.

Używać nie używa, co nie znaczy że nie podłączał MA do takich. Dynamit. Radzę spróbować schematu Wila. Jak nie chcesz inwestować w Mullardy E182CC, to można zrobić na tanich, ruskich 6N6P.

Lulu - odpowiedź brzmi TAK. Masz 3 drożną kolumnę i nie wiem jaką zwrotkę do tego ale na pewno łatwa do napędzenia ta kolumna nie jest. MA 845 mimo że podają, że ma 20 W to tyle w czasie pracy nie osiąga ja myślę że ma ok 17 max.

Słucham tylko muzyki.

17W powinno chyba wystarczyć, napedzalem je 8W 300B i było ok. Rozumiem, ze pytanie trudne ale czy jest prawdopodobne aby kolumna o efektywnosci 89-90db i impedancji min.2,6-2,8 oma dawała z MA taki efekt. Może tu jest problem ?

Czy podmieniał ktoś te chińskie oryginalne lampy tymi odpowiednikami ? Jest sens ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.