Skocz do zawartości
IGNORED

KOMISY AUDIOFILSKIE W ANGLI

gabler

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem założyć wątek poświęcony miejscom gdzie można nabyć używane audiofilskie klocki za granicą i w kraju mam na myśli komisy ,salony i inne miejsca .Chodzi o konkretne adresy.

Takie informacje napewno będą dla wielu przydatne.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/40635-komisy-audiofilskie-w-angli/

Za granica czy konkretnie w Anglii?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Anglia to raj dla audiofilów stwierdzam to z pełnym przekonaniem-wszedzie pełno Arcamów,Rega,Cambridge Audio-można sie obłowić w świetne rzeczy,niekiedy wymaga to troche znajomości tematu ale naprawde warto szukać-przykład? prosze bardzo(ostatnio)-piolot uniwersalny Cambridge Audio M1 za...9 funtów(nówka).

Jak juz wspomniałem w innym watku-znalazłem Arcama alphe 8R i CD alphe 7SE (pilot)w jednym z komisów-po 165 funtów za sztuke w stanie idealnym -jak jest ktoś chetny, moge sprowadzić do kraju.

Komis internetowy -Niemcy. Wysylaja na Europe. Co prawda ceny nie sa tak rewelacyjne jak te o , ktorych mowa wyzej ale byc moze ktos cos dla siebie zanjdzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

fajna stronka,dużo sprzętu z całej Europy,SH jak i nowego,niezłe ceny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dealer naima, maja tez uzywki (preloved equipment).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie lejcie tu wody...Tak sie składa,że jestem stałym bywalcem komisów rtw w Birmingham i wcale nie jest tak słodko jak tu wypisujecie.Owszem zdążają się perełki ale nie częściej niż w dobrym komisie w Warszawie .

Większość tych przybytków jest prowadzona przez śniadych jegomości nazywanych przez swołocz polonijną "ciapakami". To odpowiednik naszych cwaniaczków z Pruszkowa.

Większość naprawdę zacnego sprzętu jest droga ,reszta albo mocno zdezelowana albo chłopaki nie dadzą odsłuchać...owszem zrobią super cenę i bierz albo spadaj.

Widziałem plazmy 52 " za 500 funtów..ponad rok temu.Wtedy u nas taki tv kosztował około 12.000 zł.

...widziałem mnóstwo budżetowego sprzętu produkcji brytyjskiej w cenach co najmniej śmiesznych patrząc przez pryzmat rodzimego allegro. Niestety w większości sprzęt był mocno używany...W sumie nie wiem skąd sie to bierze gdyż angole to z reguły pedanci...może w transporcie.

Suma summarum sprzętu jest dużo ale jak przyjdzie coś wybrać ...nie ma nic.

Wiesz Piotrek najczęściej jest ciemno ,trzeba szybko pakować do torby a tam inne fanty a potem sprzęty noszą

"ślady użytkowania" .Siniaki też muszą trochę zarobić dlatego hasło "bierz i spier...j".

Dodam jeszcze że sprzęt uważany w Polsce za co najmniej przyzwoity mówię tu o markach Wharfedale czy Cambridge Audio leży na półkach w marketach obok "no name" -ów.

Każdy wie jak sa zorganizowane regały w marketach ,najpierw taniocha dla Kowalskiego i dalej ,aż do najdroższych.

śmieszą mnie w tym względzie bujne recenzje w polskiej prasie .

Zaręczam wam ,że po jednej wizycie w markecie rtv w UK nikt z was nie kupiłby tego szmelcu.

Sprawa ma się całkowicie odmiennie jeżeli chodzi o sklepy wyspecjalizowane .

Dowiedziałem sie skąd tak duży rynek wtórny w UK....W odróżnieniu od naszych salonów audio tu się naprawdę sprzedaje.Przy każdej wizycie widziałem parę - paręnaście osób opuszczający ten czy inny przybytek z kartonem.

Dlatego najlepszy sprzęcik trzeba szukać na ebay.co.uk ...w komisach są same odpady z "wystawek" sprzedawane biedakom...czyli nam ...hehe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - polecam

polecam takze odbior osobisty - bilety na samolot sa naprawde tanie

Ukryta Zawartość

>Tadeo

Ale jak jest to np jakiś nieco droższy "klocek" i jest w dużo niższej cenie jak u nas to myślę, że warto sobie wycieczkę zafundować.

Ciekawostka: pytałem dziś naszych kurierów (ale przecież to firmy międzynarodowe z oddziałami w Polsce;)), czy istnieje możliwość zlecenia odbioru czegoś z Anglii zapłaciwszy uprzednio za wszystko z góry (wielu sprzedających pisze np tylko odb. osobisty lub wysyłka do U.K.). Gdyby to np Anglik zlecił i opłacił wysyłkę, to pojadą do niego do domu po odbiór paczki i mi dostarczą. Ale gdybym to ja miał być zleceniodawcą (praca dla firmy kurierskiej dokładnie taka sama) to rzecz niemożliwa, bo "nie mają takiej opcji w ofercie" nawet gdybym za przesyłkę z góry zapłacił.

I to są międzynarodowe firmy kurierskie;)

clo2 ->

nieprawda - sa firmy ktore swiadcza takie uslugi - niechce mi sie szukac ale nieklamie - co do wycieczki to oplaca sie pojechac tylko po to aby niedostac kota w worku - kurier tez niebedzie wiedzial co naprawde odbiera i co to jest stan dobry ew.

spokojnie można zlecić odbiór u anglika/irlandera i zapłacić za paczkę przy odbiorze w PL. Wychodzi taniocha, szybko, pewnie i bez problemów, sprawdzałem na własnej skórze. Koszta za paczkę 30kg to jakies 50 funtów >>>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy np

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.