Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Administracja się nie kwapi, więc może ja to zrobię.

Podsumowanie ponad tygodniowej dyskusji w tym temacie:

Wszelkiemu złu na tym forum jest winny PALTON, Gnębi Prawdziwych i Najmądrzejszych, wspiera przebrzydły polski biznesik.

To On spowodował że truskawki wymarzły na wschodzie Polski, a myślę że na Krymie też palce maczał.

Już 40 lat temu jak u sąsiada krowa się ocieliła, i wydała na świat 2-głowe cielę, to stara wioskowa baba, od zamawiania, chodziła i szeptała "paaaallltooooon" trzykrotnie się żegnając.

A teraz propozycja dla moderacji:

Każdy kto choć raz napisze o Paltonie - jednodniowy ban.

Kto wymieni jego nazwisko - ban dożywotni. (Nie znam, ale się domyśliłem czytając ten temat).

Gość

(Konto usunięte)

moim zdaniem palton jest ZŁYM moderatorem, jego "występy" zamietliście pod dywan banując innych podobno funkcjonujących na tych samych prawach userów.

Ja na przykład jestem odmiennego zdania.

A sam tak pięknie wcześniej napisałeś:

Innymi słowy w zakresie zainteresowań moderacji leży właśnie forma, a nie zawartość merytoryczna wpisu.

...plus całkowity brak obiektywizmu wyżej wspomnianego Moderatora, a kierowanie się wyłącznie osobistymi sympatiami tudzież branżowymi układami.

Ale miało nie być już o Moderatorach - w sumie racja, bo z tego, co widać, zasadnicze kwestie, które w głównej mierze stały się przyczyną protestu (bo mnie osobiście jakieś prywatne porachunki nie interesowały, a przyłączyłem się z powodów, o których już dawno m.in. i ja pisałem, choćby w czasie zamykania sławetnego wątku/klubu "Audio Voodoo" , pozostaną bez zmian...

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Opisałem jakiej, a korespondencji priv przytaczającą konkretny jej wymiar nie mogę upubliczniać-kolego.

Jeśli nie możesz upubliczniać to też na nią się nie powołuj i wyrażaj tylko swoje własne opinie.

• Redaktorzy

plus całkowity brak obiektywizmu wyżej wspomnianego Moderatora, a kierowanie się wyłącznie osobistymi sympatiami tudzież branżowymi układami.

Nie odnotowałem.

<br />Ja na przykład jestem odmiennego zdania. Ale o których konkretnie userów chodzi, może w tej kwestii mamy wspólne zdanie? <br />

Jozwa przestań, nie pudruj .....

Wszyscy dostrzegają źródło problemu, ale cicho sza.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Z punktu widzenia regulaminu bzdury nie są istotne (...) w zakresie zainteresowań moderacji leży właśnie forma, a nie zawartość merytoryczna wpisu.

I to jest, moim zdaniem, bardzo poważny problem tego forum. Każdy może pisać wszystko, co chce. I nie mam na myśli, ze ktoś napisze "lampa gra ładniej od tranzystora" albo odwrotnie. Mam na myśli sytuacje, że ktoś pisze, że 2+2=5 (np. sounddeco). Przyzwolenie na coś takiego powoduje, że Audiostereo ma (poza tym forum) opinię przytułku dla upośledzonych i nieszkodliwych wariatów.

Postuluję, żeby w regulaminie znalazł się zapis, że idiotyczne wpisy o łamaniu praw fizyki są zabronione, na zasadzie "pics or it didn't happen". Masz dowód - podaj. Nie masz - wpis do usunięcia.

Treść jest nieistotna dla moderacji, a forma owszem. [...]

Michał, odpuść sobie tego Paltona i tak zrobią, co zechcą.

Jak to rzekł krawiec w "Va Banku" Machulskiego: "na władze nie poradze".

Społeczność forumowa w ocenie Paltona nie prezentuje jednolitego stanowiska, więc efektów bym się nie spodziewał.

Lubię Cię czytać i nie chciałbym, żeby Cię stąd wy.... prosili.

To tak z życzliwości.

• Redaktorzy

EDIT: nie wiem, czemu się "napisało" dwa razy. Chciałem napisać tylko raz - jakiś babok techniczny. Dlatego drugi raz skasowałem.

Pierwszy raz skasowałeś. Ja skasowałem drugi jako zdublowany. Wspólnymi siłami skasowaliśmy oba.

Już przywróciłem.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pozwalam sobie odnotować, że gdzieś po cichutku odpłynął w niebyt wątek z Bocznicy o nazwie "Wątek testowy".

Czy może połknął go mechanizm powodujący także znikanie liter w nazwach sound***s i audio***?

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Dlaczego mój post jest skasowany? Chyba nie minęła nawet minuta, odkąd go dodałem.

Pierwszy raz skasowałeś. Ja skasowałem drugi jako zdublowany. Wspólnymi siłami skasowaliśmy oba.

To ja już k**wa nic nie rozumiem i nie chce mi się pisać drugi raz.

Jozwa, ten wątek ładuje mi się bardzo wolno, a jak kliknę "napisz", to dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Czy mógłbyś zaczekać chociaż DWIE MINUTY, zanim zaczniesz grzebać w moich postach? Nawet nie jestem w stanie zobaczyć, co się dodało do wątku, a ty już ryjesz! Opanuj się!

Gość

(Konto usunięte)

Pozwalam sobie odnotować, że gdzieś po cichutku odpłynął w niebyt wątek z Bocznicy o nazwie "Wątek testowy".

Czy może połknął go mechanizm powodujący także znikanie liter w nazwach sound***s i audio***?

Już przypłynął z powrotem - oczywiście "odremontowany" w suchym doku ;)

PS Gdyby rzeczywiście odpłynął w niebyt, to nie chcę nawet myśleć, co by się działo - do czynienia mieliby z metalofczyca ;)

Jar1 miło Cię widzieć, miałem nadzieję, że nie porzucisz Audiostereo ;).

W podtrzymywaniu wesołości to mam niejaki udział ;), przynajmniej na bocznicy.

Nie, jedynie tak sobie nieco z dystansem śledzę ten wciąż powtarzający się orwerllowski schemacik.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Należy tylko mieć nadzieję, że powstrzymasz się od przypisywania do postaci knura Napoleona konkretnych osób występujących na forum, co mogłoby pociągnąć za sobą fatalne skutki.

Konkret?

Ty też udajesz, że nie wiesz o co chodzi?

Podpowiem Ci - znasz takie miasto, które nazywa się Olsztyn?

Apropos Paltona - dopóki będzie moderatorem nie należy liczyć na jakiekolwiek zmiany. On się po prostu do tej roli nie nadaje - nie jest bezstronny i kieruje się emocjami, a nie ma nic gorszego jak nieobiektywny moderator.

Oczywiście nie jest to jedyna i podstawowa przyczyna tego co się na forum dzieje, ale bez spełnienia tego warunku jakakolwiek poprawa będzie niemożliwa.

Społeczność forumowa w ocenie Paltona nie prezentuje jednolitego stanowiska, więc efektów bym się nie spodziewał.

I są ku temu mocne podstawy, bo z jednej strony mamy manipulację, także innymi użytkownikami, z drugiej czasami zbyt pochopne wypowiedzi i działania. Niedobrze się dzieje gdy takie rzeczy mają miejsce, bo szkodzą nam wszystkim. Jestem jednak optymistą i uważam że wyjdzie to na zdrowie. Więc zamiast rozdrapywać rany, chyba lepiej skupić się na usuwaniu niedoskonałości w działaniu forum, które przy okazji wypłynęły na wierzch?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

y też udajesz, że nie wiesz o co chodzi? Podpowiem Ci - znasz takie miasto, które nazywa się Olsztyn?

Byłem tam miesiąc temu. Nie widzę związku z tematem. Poza tym przepraszam, ale nie zwracałem się do ciebie. Czy was jest jeden, że podpowiadacie sobie komentarze?

chyba lepiej skupić na usuwaniu niedoskonałości

mlb

Skupcie się.

Póki co sporo niekonsekwencji i doszukiwania się nie tyle niedoskonałości w działaniu forum lecz wyszukiwania niedoskonałości userów.

Trzeba pamiętać, że to nie owca ma być święta lecz obszczekujący ją dla jej dobra pies pasterski.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wszystko wskazuje na to, ze forum jest w punkcie krytycznym. Albo właściciel podejmie radykalne działania, albo to forum się zmarginalizuje. A wszystko przez brak szacunku dla uczestników tego forum. Właściciel najwyraźniej zapomniał, że to my jesteśmy tą wartością, nie forum jako takie.

Jeśli my prosimy o zmianę moderatorów, to trzeba tę prośbę spełnić. Czy ta prosta do pojęcia prawda dotrze w końcu do odpowiednich osób?

To nie jest facebook ani przyjaciółka. Trzon tego forum stanowią poważni ludzie, wielu z nich więcej w życiu osiągnęło niż właściciele tego forum. Bez nich tego forum nie będzie.

Bardzo proszę o odrobinę instynktu samozachowawczego, bo to chyba ostatni moment, aby się uratować.

Wysyłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk 2

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

xniwax, mam nadzieję że jutro będziemy mieli coś do pokazania. Mesjanistyczne ujęcie sprawy nawet mnie rozbawiło, ale osobiście tego tak nie widzę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

Skupcie się.

Póki co sporo niekonsekwencji i doszukiwania się nie tyle niedoskonałości w działaniu forum lecz wyszukiwania niedoskonałości userów.

Trzeba pamiętać, że to nie owca ma być święta lecz obszczekujący ją dla jej dobra pies pasterski.

Pies to musi byc zły.

Trzon tego forum stanowią poważni ludzie, wielu z nich więcej w życiu osiągnęło niż właściciele tego forum. Bez nich tego forum nie będzie.

Być może się mylę, ale czy ten tekst katastroficzny domagający się zmiany moderacji nie jest przypadkiem odpowiedzią na wcześniejszą informację o równym traktowaniu zarówno osób które "więcej w życiu osiągnęło niż właściciele tego forum" jak i tych którzy osiągnęli mniej? Byłbym wdzięczny za wyprowadzenie mnie z błędu, nie jako moderator, ale jako zwyczajny użytkownik.

mam nadzieję że jutro będziemy mieli coś do pokazania

Dobre słowo na dobranoc.

Choć nie przepadam za takimi deklaracjami w środku tygodnia.

Pies to musi byc zły.

Owszem...na inne, te wygłodniałe.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Być może się mylę, ale czy ten tekst katastroficzny domagający się zmiany moderacji nie jest przypadkiem odpowiedzią na wcześniejszą informację o równym traktowaniu zarówno osób które "więcej w życiu osiągnęło niż właściciele tego forum" jak i tych którzy osiągnęli mniej? Byłbym wdzięczny za wyprowadzenie mnie z błędu, nie jako moderator, ale jako zwyczajny użytkownik.

Nie czytałem "wczśniejszej informacji". Nie mam też osobiście nic do Ciebie ani paltona. Ale widzę co się dzieję. Lubię to forum, jestem tu od dawna i proszę potraktować moją wypowiedź jako dobrą radę, jest ona warta poważne pieniądze, ode mnie za darmo.

Jakbym był na miejscu właściciela tego forum, to bym teraz osobiście przepraszał wielu użytkowników, głównie tych ostatnio banowanych. Nie wiem, czy nie jest już za późno.

Wysyłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk 2

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.