Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

ciągłym szukaniem dymu (dla czepialskich chodzi o prowakcje w celu doprowadzenia do awantury)

Czemu ciągle się tago doszukujesz?

Piszącym w tym wątku raczej zależy na funkcjonowaniu forum, dobrym funkcjonowaniu.

Wszystkie problemy póki co nieudolnie zasłania się albo problemem z silnikiem forum albo niedobrymi malkontentami.

Budowanie szczęśliwości nie polega na wzmożonej aktywności lizuzów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Pamietam tą retorykę przez ostatnie 2-3 lata, pamiętam setki wpisów i wojen jakie wszczynał, pogardliwy ton ukryty za pozorami grzeczności. Nie wiem czy to forum uda się naprawić. Być może nie. Ale na pewno nie mylę się co do owej osoby, która jest złą osobą i bez honoru! Odgrażał się wiele razy, że stad znika, domagał się wykasowania swojego konta ale ciagle tu siedzi i robi afery. To zły człowiek o złych intencjach i w tym przypadku to ty Bum bardzo się mylisz lub jesteś naiwny jak dziecko we mgle! Nie moge napisać kto bo moderacja wykasuję ale wszyscy wiedzą kto!

Skład moderacji się nie zmienił. Wątki Elberotha istnieją nadal.

To pierwsze rozwiązałoby referendum/ankieta.

Z tym drugim można żyć

• Redaktorzy

w tym przypadku to ty Bum bardzo się mylisz lub jesteś naiwny jak dziecko we mgle!

Tematyka dotycząca droższego sprzętu oraz okablowania jest zwalczana ideologicznie przez niektórych forumowiczów. Paru z nich założyło sobie wprawdzie własne forum, ale i tak przychodzą tutaj dla przyjemności pomstowania na niemiłe sobie zjawiska. Dopóki nie trollują i nie stosują osobistych ataków jest to oczywiście do przyjęcia - nie ma w końcu w regulaminie przepisu, ze forumowicz musi trzymać się jednego forum, prawda?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jozwa Maryn dlaczego wyciąłeś mój post, który był odpowiedzią dla xniwaxa?nie zawierał żadnych nie zgodnych z regulaminem treści?Proszę o logiczne uzasadnienie, o twoich zabawach oczywiście powiadamiam admina.

To pierwsze rozwiązałoby referendum/ankieta.

Z tym drugim można żyć

[Edycja: osobisty offtopic, grubiaństwo]

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Napiszę tak. Nie wypowiadaj ostatecznych sądow na temat rzeczy, z którymi nie miałeś do czynienia. Nie słuchałeś? Nie pisz.

Ale ja miałem do czynienia.

Frywolny ściągnął tam większość osób z analogu. Zapowiadało się dobrze ale StaryM ściągnął trójwymiarowego. Po dwóch dniach jego bytności z połowy merytorycznych wątków nie został kamień na kamieniu. Frywolny zrobił co powinien - wyrwał chwasta. Następnie StaryM się obraził, zrobił ankietę. Elektorat niesłyszących stawił się w komplecie. Analogowcy zobaczyli o co kaman i stopniowo dali sobie siana. Ankietę oczywiście wygrał StaryM i w ten oto sposób mają forum niesłyszących a nie winylowców pozostawiając zacną część osób na lodzie.

Tyle w temacie "przyjaznego forum".

Dla ścisłości - tam już nie ma dla mnie miejsca ale i tu jak widzę zmiany poszły tylko na gorsze.

Na szczęście człowiek może obejść się bez jakiegokolwiek forum.

Dopóki nie trollują i nie stosują osobistych ataków jest to oczywiście do przyjęcia - nie ma w końcu w regulaminie przepisu, ze forumowicz musi trzymać się jednego forum, prawda?

Ale zachowują się jak [Edycja: nieładnie tak pisać o kolegach].

Rozumiem, że user poprosił o odwieszenie wątku w zakładce DIY. Ale jest oczywiste, że tylko po to aby móc prowokować dalej. Uważam że ten konkretny wątek, nie powinien być otwarty ponownie.

Obserwowałem, jak się wyżynają jeden po drugim, na elitarnym forum. Tam już mało kto został, więc ponownie powrócili, na tak znienawidzone AS. Ale tylko po to, aby prowokować i destabilizować.

• Redaktorzy

Proszę o logiczne uzasadnienie, o twoich zabawach oczywiście powiadamiam admina.

Oczywiście. Natomiast uzasadnieniem jest atak osobisty na jednego z forumowiczów.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Proponuje by kolega hi aro stuknal się w głowę, za pierwszą część swojej wypowiedzi. A moderację Proszę by ukrócić wypowiedxi w tym tonie, sa dla niektorych obrazliwe.

• Redaktorzy

Frywolny ściągnął tam większość osób z analogu. Zapowiadało się dobrze ale StaryM ściągnął trójwymiarowego. Po dwóch dniach jego bytności z połowy merytorycznych wątków nie został kamień na kamieniu. Frywolny zrobił co powinien - wyrwał chwasta. Następnie StaryM się obraził, zrobił ankietę. Elektorat niesłyszących stawił się w komplecie. Analogowcy zobaczyli o co kaman i stopniowo dali sobie siana. Ankietę oczywiście wygrał StaryM i w ten oto sposób mają forum niesłyszących a nie winylowców pozostawiając zacną część osób na lodzie.

Dla ścisłości - tam już nie ma dla mnie miejsca ale i tu jak widzę zmiany poszły tylko na gorsze.

Masza, przepraszam cię ale to są już osobiste sprawy forumowiczów z audio-cośtam. To, ze założyciele nowego forum pożarli się dwa dni po jego założeniu nie jest niczym nieoczekiwanym, skoro kłótnie miały miejsce już tutaj. Wpis jest offtopowy, ale zostawiam go żeby było wiadomo, o czym mowa. Zakładka Analog na AS działa, można w niej pisać do woli. Próby wzajemnego mordowania się kolegów będę starał się ukrócać, chociaż naprawdę wolałbym, żeby miłośnicy tradycyjnego dźwięku hołdowali również nieco bardziej tradycyjnym obyczajom.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Oczywiście. Natomiast uzasadnieniem jest atak osobisty na jednego z forumowiczów.

Proszę wskazać, nie zaatakowałem nikogo publicznie lub nie,pan mnie z kimś myli.Konkretnie proszę.

[Edycja: offtopic]

• Redaktorzy

Proszę wskazać, nie zaatakowałem nikogo publicznie lub nie,pan mnie z kimś myli.Konkretnie proszę.

W kwestii skargi na jakość moderacji decyzje podejmuje administrator, zgodnie ze swoją wcześniejszą obietnicą proszę tam się zwrócić.

Panowie, skoro Waszą receptą na poprawę działalności forum (bo tego dotyczy ten wątek) są wpisy jak powyżej - to sami sobie odpowiedzcie na pytanie gdzie tkwi największy problem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jozwa Maryn dlaczego wyciąłeś mój post, który był odpowiedzią dla xniwaxa?

Nie wiem co tam było napisane.

Jedno jest pewne, że robienie z pewnej części forum własnego folwarku i traktowanie userów przedmiotowo

raczej chluby wiadomo komu nie przynosi.

Jozwa powinieneś chyba wiedzieć jednak, że forum psuje się już dawno i to od głowy nie od ogona.

Panowie, skoro Waszą receptą na poprawę działalności forum (bo tego dotyczy ten wątek)

Napisz w takim razie co jest Waszą receptą?

Bo jakoś efektów nie widać ani od strony technicznej ani poważnych pomysłów na uzdrowienie sytuacji.

Póki co mamy przypominanie o obostrzeniach, zakazach, nakazach etc.

Napisz w takim razie co jest Waszą receptą?

Bo jakoś efektów nie widać ani od strony technicznej ani poważnych pomysłów na uzdrowienie sytuacji.

Póki co mamy przypominanie o obostrzeniach, zakazach, nakazach etc.

Za stronę techniczną odpowiada Administracja i moderacja nie ma na to żadnego wpływu (oprócz sugestii zmian , ale ich implementacja zależy od możliwości technicznych).

Natomiast ze strony moderacji - opracowaliśmy bardziej precyzyjne reguły działania i staramy się według nich postępować, a w przypadku ich nieprzestrzegania użytkownicy proszeni są o kontakt z instancją wyższą, w tym przypadku - Administracją.

Jest jeszcze kilka niedokończonych tematów zmian na forum, czyli:

- tzw. "szklaneczki" czyli głosy poparcia i powiązane z nimi punkty reputacji

- status i zakres tematyczny Bocznicy

- zakres administracji wątkami przez ich założycieli

- zakres uprawnień i kontrola kont z dopiskiem "Branża"

- zmiany w strukturze działów (tematycznych i być może Bocznicy)

- lepsza weryfikacja użytkowników (temat bardzo trudny do realizacji na forum publicznym)

... i pewnie jeszcze kilka innych o których zapomniałem, co nie znaczy że nie są ważne.

Warto przy tym zauważyć że poprawa w każdym z tych punktów wiąże się ze zmianami funkcjonalnymi forum, a więc poświęceniem czasu i zasobów przez Site. Jak każdy właściciel - sam decyduje o inwestycjach i potencjalnych korzyściach, więc jedyne co z naszej strony możemy zrobić to jak najlepiej uzasadniać potrzebę każdej ze zmian i czekać na rezultaty.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Miejsce zawsze się znajdzie. Trzeba tylko trochę pomyśleć. Jedna osoba nie jest w stanie rozbić żadnego forum. Zresztą już tam nie pisze. Uprzedzenia nie są dobrym doradcą.

Natomiast nie można dopuszczać, by praktyki stosowane tutaj przenosily się gdzie indziej.

Za stronę techniczną odpowiada Administracja i moderacja nie ma na to żadnego wpływu (oprócz sugestii zmian , ale ich implementacja zależy od możliwości technicznych).

Natomiast ze strony moderacji - opracowaliśmy bardziej precyzyjne reguły działania i staramy się według nich postępować, a w przypadku ich nieprzestrzegania użytkownicy proszeni są o kontakt z instancją wyższą, w tym przypadku - Administracją.

- lepsza weryfikacja użytkowników (temat bardzo trudny do realizacji na forum publicznym)

... i pewnie jeszcze kilka o których zapomniałem, co nie znaczy że nie są ważne.

Warto przy tym zauważyć że poprawa w każdym z tych punktów wiąże się ze zmianami funkcjonalnymi forum, a więc poświęceniu czasu i zasobów przez Site. Jak każdy właściciel - sam decyduje o inwestycjach i potencjalnych korzyściach, więc jedyne co z naszej strony możemy zrobić to jak najlepiej uzasadniać potrzebę każdej ze zmian i czekać na rezultaty.

Czyli lista jest dosyć duża. Czasu też bylo sporo. Zmian nadal nie ma. Jest tylko lista "do rozpatrzenia".

Najważniejsze problemy pozostaly. Niestety.

Tak. Administracja nie zmieniła dla twojej satysfakcji składu moderatorów i dla twojej satysfakcji nie usunęła jednych z najpopularniejszych wątków na forum. Jak żyć, panie premierze.

Trzeba być kompletnie ślepym, by nie zauważyć, że skład moderacji oraz ten "najpopularniejszy" wątek budzi nie tylko moje wątpliwości.

Ale coś trzeba przecież odpowiedzieć i najłatwiej jest spróbować zdeprecjonować czyjś wpis.

Tylko, że teraz raczej nikt na to nie da się nabrać.

Z tej wypowiedzi ośmielę sie wnosić, że rozumiesz moje stanowisko i postepowanie wobec tamtego forum?

Włodek.

W tym temacie nie da się tego załatwić.

Zebrało się tu kilku ludzi z przerośniętym ego i cały czas się nawala, moderacja zamiast ciąć to do zera, wdaje się w dyskusje z nimi.

To może zostawić ten temat do takich bieżących nawalanek, i założyć osobny wątek na bocznicy lub na najpopularniejszej zakładce pod tytułem:

Szklaneczki / Reputacja - za lub nie.

i tam pisać tylko na ten temat.

Ciąć w zarodku wszystkie przepychanki słowne.

Temat nowy, będzie bardziej widoczny, tu nikt normalny już nie chce zaglądać z przyczyn jakie podałem wyżej.

Odpuśćcie pierdoły takie jak powyżej będzie Wam łatwiej.

Reszta jest faktycznie istotna.

Co do technicznej strony funkcjonowania forum to mam nadzieję, że dla poprawy szybkości działania i stabilności nie będzie czyszczona historia, zawartość archiwalna.

tu nikt normalny już nie chce zaglądać

Zatem witamy wśród nienormalnych.

- uważam, że możliwość banowania we własnym wątku przez założyciela jest pożyteczna i należy ją utrzymać - dobrze byłoby aby nicki osób zbanowanych wyświetlały się pod tytułem wątku - wtedy byłaby jasna sytuacja - teraz tylko zbanowany wie, że jest zbanowany, bo mu się wyświetla - a ja kiedyś miałem sytuację, gdy w moim wątku był ban z którym nie miałem nic wspólnego i nawet o tym nie wiedziałem...

- szklanki - przecież to tylko zabawa :) - niech będą - z tym, że nie powinny być anonimowe i po najechaniu myszką powinny się wyświetlać nicki - byłaby to bardziej zdrowa sytuacja, a jednocześnie łatwiej byłoby wyłapać klony...

- receptą na po prawę kondycji forum upatruję w grubej kresce: - przywrócić autorom możliwość otwarcia zamkniętych wątków , tak jak było do tej pory - przywrócić listę osób będących aktualnie na forum - tak jest przecież wszędzie..

Jednocześnie proszę administrację czy moderację o zdjęcie mi bana w przypiętym wątku, bo nie widzę powodu jego utrzymywania, tak samo jak nie widziałem powodu jego założenia - trudno abym chcąc artykułować swoje opinie, zakładał za każdym razem nowy wątek...pzdr...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Otwieranie wątku dyskusyjnego z listą z góry zbanowanych forumowiczów, oraz banowanie przez założyciela wszystkich z którymi założyciel sobie nie radzi w merytorycznej dyskusji, jest parodią forum dyskusyjnego.

Niechaj założyciel otworzy sobie bloga.

Co do tzw. "szklaneczek" całkowicie popieram stanowisko xniwax'a,

"Odpuśćcie pierdoły takie jak powyżej będzie Wam łatwiej.

Reszta jest faktycznie istotna."

Osobiście od samego początku zaistnienia tej formy "wyróżniania" byłem jej przeciwny.

Włodek.

tu nikt normalny już nie chce zaglądać

Bo ileż można miętolić w kółko to samo?

Ile razy trzeba jeszcze napisać, że ogólny marazm na forum nie wynika z faktu, że ten czy tamten jest tutaj moderatorem,

albo że to i tamto jest ujęte w regulaminie, a coś tam innego nie jest, albo że ten i tamten czymś tam sobie tutaj handluje...

to zwykłe bicie piany i bzdety klepane z nudów przez znudzonych userów, którym ta forumowa nuda już tak uprzykrza życie,

że są wdzięczni niebiosom za temat w którym mogą bez końca pisać i pisać, a choćby nawet po sto razy to samo, byle tylko pisać.

Już flaki na lewą stronę się wywracają jak człowiek musi to czytać, to i nic w tym dziwnego, że nikt normalny nie chce tu zaglądać.

Przestańcie już jęczeć i marudzić, a spróbujcie popisać o audio dla odmiany, to może wtedy lepiej zrozumie jeden z drugim

dlaczego to forum wygląda jak wygląda i gdzie sobie można wsadzić te wszystkie plany naprawcze, o których tutaj rozprawiacie.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Analog na AS działa, można w niej pisać do woli. Próby wzajemnego mordowania się kolegów będę starał się ukrócać, chociaż naprawdę wolałbym, żeby miłośnicy tradycyjnego dźwięku hołdowali również nieco bardziej tradycyjnym obyczajom.

jozwa, mordobicie to tylko mały fragment problemu zakładki analog. Na dodatek jest to z punktu widzenia użytkowników działu - problem zastępczy.

Natomiast póki nie zapewnicie bezpieczeństwa merytorycznym wpisom przed głupotą będę twierdził, że analog tutaj kuleje.

Z tej wypowiedzi ośmielę sie wnosić, że rozumiesz moje stanowisko i postepowanie wobec tamtego forum?

Włodku, teraz rozumiem doskonale.

Również pozdrawiam,

M

• Redaktorzy

Natomiast póki nie zapewnicie bezpieczeństwa merytorycznym wpisom przed głupotą będę twierdził, że analog tutaj kuleje.

Żadna moderacja nie zabezpieczy forumowiczów przed niczyją głupotą. Tylko merytoryczna wiedza i autorytet w danej dziedzinie. Moderacja może ewentualnie uniemożliwiać agresywne zachowania osób, którym udowodniono niewiedzę. A także co bardziej krewkich tych, którzy mieli rację :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.