Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Otrzymałem od jednego z forumowiczów wiadomość, której treść wklejam za pozwoleniem piszącego te słowa:

Oczywiście zajrzałem na wspomniane forum. Okazuje się kolego GratefullDe, frywolny i kilku jeszcze, że jesteście dwulicowymi chamami. Tutaj dyskutujecie co robić dla dobra forum, a w ukryciu rozsyłacie PW namawiające do odejścia (nie mamy w nie wglądu, po prostu wynika to z wpisów na tamtym forum). Rozmawiacie z nami pozorując dobrą wolę, a jednocześnie obrażacie nas tam.

NIE MAM WAM NIC WIĘCEJ DO POWIEDZENIA.

Dzięki Bogu...

I o czym ma świadczyć ta pojedyncza opinia?

Propaganda , propaganda nic więcej.

Ty swoje ...a administracja co innego...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

1. Nie było żadnego namawiania do odejścia tylko zaproszenie. By zajrzeć, bo może się spodoba :) Zresztą jak zauważyliście można sobie pisać, tu, tam, można nigdzie- wolna wola, prawda?

2. Prosiliście by stworzyć swoje miejsce, gdzie będzie nam dobrze- zrobiliśmy to. Ulżylismy, a się złościcie?

3. Ja dyskutując tu z Wami nie bluzgam tam na Was. To kłamstwo.

4. Forum istnieje 4 dni i dobijamy do 70 użytkowników. Przeliczenie procentów zostawię Sławkowi :)

Ja też na nikogo nie bluzgam, ani tu, ani tam. Proszę nie uogólniać!!! Wolność polega na tym, że można pisać, gdzie się chce. Tu i tam, albo tam i tu. Polecam odstąpienie od manipulowania faktami.

• Użytkownicy+

1. Nie było żadnego namawiania do odejścia tylko zaproszenie. By zajrzeć, bo może się spodoba :) Zresztą jak zauważyliście można sobie pisać, tu, tam, można nigdzie- wolna wola, prawda?

Zgadnij kogo to słowa:

Ze względu na to, że innym zakładkom nie mamy dziś za wiele do zaoferowania, a oni nie mają ciśnienia na przesiadkę, to rozumiecie.

Zapewne za chwilę ukryjecie ze strachu część tematów...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Zgadnij kogo to słowa:

Zapewne za chwilę ukryjecie ze strachu część tematów...

Ale czego nie rozumiesz? Jak zapraszasz kogoś to wystawiasz flaszkę. Jak zaproponujesz herbatę to nawet jak zajrzy, za 15 minut pójdzie.

To jest zapis procesu o który prosiliście, nic nie będę usuwał :)

parantula, żenujące...

Żenujące powiadasz...

Żenujące to jest zachowywanie się jak rozwydrzone bachory, którym jak dać palec, to rękę z płucem odgryzą.

Żenujące to jest wysuwanie coraz to nowych jakichś bliżej nieokreślonych postulatów,

podczas gdy z góry wiadomo, że nawet ich spełnienie niczego nie zmieni, bo zaraz pojawią się kolejne.

Żenujące to jest obrażanie inteligencji pozostałych forumowiczów, których próbujecie przekonać do tego,

że u podstaw tych dziecinnych wygłupów leży ogólna kondycja forum dobro wszystkich, którzy z niego korzystają,

a nie tylko garstki rozkapryszonych księżniczek, którym nie poświęca się tutaj uwagi, na jaką zasługują.

Żenujące to jest mnożenie kompletnie jałowych wpisów w tym wątku, aby zaznaczyć swój udział w proteście,

którego głównym założeniem było właśnie to, żeby w ogóle się na forum nie logować, a broń boże cokolwiek pisać.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ależ wyciągnęliśmy wnioski. W związku z nadużyciami, odebraliśmy prawo do zamykania tematów. Nie mamy zgłoszeń związanych z agresją ii chamstwem, co wiele nam mówi. Są sygnały, że w związku z tym, zaczną/zaczęli pisać spokojni ludzie. Tak więc będziemy mniej pobłażliwi, a zadymy będą zabijane w zarodku. Dzięki protestowi dostaliśmy sporo odpowiedzi na nurtujące nas pytania, chociaż w zasadzie protestujący nie potrafili wyartykułować żadnych konstruktywnych postulatów. Sam mechanizm i jego podłoże, oraz to, co się stało w związku z zamilknięciem przez protestujących, daje nam wiele informacji. Wiemy też, że do protestu przyłączyli się ludzie, którzy chcą po prostu zmian na lepsze. To lepsze, jest zależne od punktu widzenia poszczególnych forumowiczów, co powoduje brak listy postulatów, w związku z niemożnością jej utworzenia. Jest też odpowiedź, na poparcie dla prowodyra tej akcji. Okazuje się, że nie ma on wielkiego poparcia, a protest dotyczy zupełnie innych spraw.

Zakładka "Analog", nie stanowi tu wyjątków. Tu także mamy zamiar reagować szybciej i stosować surowsze kary.

Przy okazji z czystej ciekawości zapytam, czy autor tematu o gramofonie ad fontes, zapytał jego konstruktora andrzeja analogowego o zdanie? Andrzej nie zamknął swoich tematów, ciekaw jestem czy życzyłby sobie zamknięcia tego, o jego dziecku.

Twoja troska wzruszyła mnie do łez. Proponuje nie mieszać w to całe zamieszania Andrzeja. Jego gramofony obronią się same. Czy z AS czy bez niego.... A ja jako założyciel tego wątku miałem prawo go zamknąc. Jeżeli ktoś chce poczytać o Fontku , to zawsze może i znajdzie tam potrzebne informacje.

robiz

Trzeba mieć nadzieję, że koledzy schizmatycy wytrzymają w postanowieniu.

Żebyś się tylko przypadkiem ciężko nie zdziwił :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Redaktorzy

ZNOWU jakieś alternatywne forum powstało? To jak z organizacjami strzeleckimi: sto związków strzeleckich na stulacie wymarszu Pierwszej Kadrowej. Ale numer...

... odkąd moderuję ...

Moderowanie to nie zawód wyuczony, to nie pozycja społeczna, to nie prawo do bycia naj ... to przywilej, a raczej obowiązek dany przez innych ... który tak jak dany może być odebrany.

Cezarom i Królom lud też odbierał ... zazwyczaj głowy.

Pamiętaj o tym proszę odkąd moderujesz i kiedy dalej będziesz moderować . Nic nie jest wieczne.

Specjalnie za jak to się mówi banitami nie byłem ale jak czytam takie postawy i sformułowania to przestaje się dziwić. Ludzie chcą być traktowani jak ludzie, a nie jak mrówki nakręcające ruch przekładający się wprost proporcjonalnie na ilość pieniędzy zarabianą przez stronę. Taki portal bez userów NIE ISTNIEJE !!!

Sam prowadzę inny portal o podobnej tematyce, BTW Sławek jest tam moderatorem, co uczy pokory ale nigdy takie sytuacje się nie zdarzały. Nigdy posty nie są usuwane w całości, co najwyżej usuwane są fragmenty z dopiskiem WYMODEROWANO.

I ani admin ani moderator nie są Bogami. I znane jest tam słowo PRZEPRASZAM, którego tak brakuje tutaj. A że takie słowo istnieje w słowniku powinni przypominać moderatorzy. A o częstym używaniu przez userów i modów już nie wspominam.

Czego wszystkim życzę.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Tyle właśnie było warte to całe pitolenie o zmianach.

Protest rozpoczął się w nocy z niedzieli na poniedziałek, dzisiaj mamy piątek, a to nowe forum funkcjonuje od czterech dni?

I jak teraz wyglądają przedstawiciele protestujących, którzy od rana do nocy się tutaj produkowali i oczy mydlili jakimiś bzdetami

podczas gdy równolegle do debaty nad zmianami na forum ci wszyscy wielce zatroskani jego stanem założyli sobie nowe?

Wychodzi na to, że niezależnie od tego co by postanowiła administracja audiostereo.pl, protestujący i tak mieli to gdzieś,

a celem protestu wcale nie były żadne zmiany, tylko chęć zwrócenia na siebie uwagi, żeby w świetle jupiterów stąd odejść

jako męczennicy o wolność słowa i inne jakieś duperele wymyślane na poczekaniu, żeby tylko pretekst do smęcenia jakiś był.

Jak dzieci normalnie, tylko jaja ogolić i do przedszkola.

podał parę dowodów

"Nie raz słuchałem Transparenta, ale co mi po tym, skoro nie w swoim secie.

Wiesz.., jak to jest.Trzeba się trochę natrudzić, aby posłuchać paru z innych stajni.Dzwonić, pytać, prosić, zostawiać kaucję, a mnie się już chyba nie chce:).Chciałbym już usiąść, wziąć kielicha do ręki i słuchać, a ciągłe przewalanie zostawić innym.Życie zapierdziula i kiedy słuchać, gdy ciągle będę mieszał, a można w kółko.Nawet jesli Transparent, Siltech czy inny jest lepszy, to o ile lepszy od najwyższych Tary, 2, 3, 4 %?!Warte to przepłacania bajońskich sum?Gdyby kto pożyczył na odsłuch z 2/3 modele, to i owszem, ale biegać i prosić już mi się nie chce.

Interesuje mnie neutralność kabla - ma NIC NIE WNOSIĆ - "ma go nie być"!

Mam na to w używce 7/8 tysi.Wiem jak gra Tara w wysokich modelach i o to mi chodzi:)"

"Audiofilski rozsądek wręcz nakazuje zgromadzenie przynajmniej 3 modeli, paru dni wolnego i spokojnej bańki, aby rzetelnie przed samym sobą porównać i wybrać.

W przypadku nowych jest to do zrobienia, ale używek - mało realne.Oczywiście mówię o wysokich modelach, a nie za 10 zeta za metr.Np. na chwilę obecną nie ma na całym świecie ani jednej używki Tary The One 8ft, aby porównać z czymkolwiek, choć z tym od żelazka.Z nowymi też nie tak hop, bo nie wiesz na 100% czy wygrzewały się już na słoneczku czy dopiero w trakcie.Po za tym nóweczki, to inny, sporo większy poziom cenowy.

Jak już pisałem, jest to do zrobienia, ale chyba już mi się nie chce.

Jest jeszcze jeden aspekt.Nietoperzowe ucho:)Bliżej mi do 5 niż czwórki i pytanie czy wyłapie te wszystkie subtelności za shwarz kasę:) "

Szanowny Kolego, uprzejmie proszę poddać analizie swoje wpisy z prowadzonego przez Szanownego Kolegę jakże popularnego dziś tematu, o jakże otwartym tytule, następnie proszę przeczytać zawartość treści "o mnie", dotyczącą mojej skromnej osoby, aby w końcu wyciągnąć jakieś wnioski, które miałyby choć szanse posiadać jakikolwiek związek z rzeczywistością.

Kolega patrzy na świat audio hi end z innej niż ja perspektywy, nie chcę oceniać jakiej, gdyż jeśli mamy cieszyć się wolnością, to każdy ma prawo do pełnej swobody również w tym zakresie.

To właśnie punkt z którego oglądamy rzeczywistość jest kwintesencją sporu.

Każdy usiłuje wdrapać się jak najwyżej, aby posiąść lepszą perspektywę.

Ktoś może w tym celu nawet skorzystać z drzewa, po wejściu na nie zobaczy urzekającą przestrzeń, lecz drzew jest zbyt dużo, ludzie lubią się wyróżniać, więc skuteczniej jest poszukać góry, do tego wysokiej, szczytem sięgającej chmur.

Zdobycie jej, przyjdzie z trudem, potrzeba też na to czasu, zapasów, rozbijania co jakiś czas namiotów i odpoczynku, dobrze mieć dokładną mapę i GPS oraz dysponować prognozą pogody.

Zdobycie szczytu przyniesie satysfakcje i spokój związany z radością dokonania, ogromna góra, mocno osadzona jest w ziemi, zapewnia to trwałość i daje pewność.

Spostrzeżenia obserwowane z takiego miejsca, nijak się będą miały do widoków z drzewa, nawet najwyższego, na szczytach gór drzewa już nie rosną.

Czy można zobaczyć jeszcze więcej?

Tak, należy skonstruować maszynę zdolną do wzniesienia się ponad najwyższe górskie szczyty..

Czy Kolega zrozumiał mój przekaz?

• Redaktorzy

Rzadko tam zaglądałem, bo w ogóle rzadko zaglądam na forum (zawód mam wymagający ostatnio maksimum uwagi). Z nikim też się nie kłóciłem mam nadzieję. Ale widzę, ze tam panowie we własnym gronie pobili się wałkami od kanapy a potem uznali, że miejsce gdzie się pobili już zatrute jest krwią bratnią i trzeba się wynieść. Nie wiem co można by zrobić w takiej sprawie. Jak im tu już nie pachnie, to przecież mówi się trudno. Państwo najwyraźniej sami się nie dogadywali między sobą. Przecież administracja nie będzie dorosłych ludzi godzić czy coś.

Ja nie rozumiem czegoś?

Jak jest źle, to wiadomo jest źle.

Jak występuje inicjatywa zmiany (najlepiej wymuszana przez "elitę"), to jest dobrze.

Jak admini i modzi proponują zmiany, to jest źle.

Jak widać z danych, które podał SlawekR, ilość zagorzałych zwolenników i zwolenniczek (oraz ich kloniątka), odsunięcia od władzy Paltona, nie wiem czy przekracza promil ogólnej liczby użytkowników. Tak więc zgodnie z zasadami demokracji, o którą tak wszyscy walczą, ich wpływ na decyzje jest pomijalnie mały.

Chyba że elita ma ASA w rękawie.?

Jeszcze jedna prawidłowość się wyróżnia. Jak elicie brakuje argumentów, to pisze to słynną sentencję.

2. Prosiliście by stworzyć swoje miejsce, gdzie będzie nam dobrze- zrobiliśmy to. Ulżylismy, a się złościcie?

3. Ja dyskutując tu z Wami nie bluzgam tam na Was. To kłamstwo.

4. Forum istnieje 4 dni i dobijamy do 70 użytkowników. Przeliczenie procentów zostawię Sławkowi :)

Założenie własne

Trzeba mieć nadzieję, że koledzy schizmatycy wytrzymają w postanowieniu.

Trzymam kciuki za to że wytrwają. Proponuję żeby wszyscy którym na tym zależy złapali się także za swoje kciuki.

Okazuje się kolego GratefullDe, frywolny i kilku jeszcze, że jesteście dwulicowymi chamami.

Facet, gdzie Ciebie znaleźli, jak wybierali na moderatora? Sądząc po powyższym i potocyzmie, jakim się zawsze posługujesz (sądząc po wpisach), na język ciśnie się jedno słowo: rynsztok. Najgorsze, że chcecie coś niby zmieniać, ale Twój poziom i zachowanie wskazuje, że nie można dawać żadnej władzy, a nawet jej namiastki (namiastką taką jest myślę poniekąd pozycja "moda") tym, którzy nie posiadają zdrowego rozsądku. Czytając Twoje wypowiedzi mniemam, że nie masz go praktycznie wcale. Jakieś kary, surowsze reguły etc. Co to jest? To tylko Internet, już się każdy wystraszył tych ostrzeżeń na śmierć. Obudź się lub przeczytaj Rok 1984, jeśli nie czytałeś w młodości (pewnie nie czytałeś).

Najlepiej jednak proszę kolegów innych moderatorów lub admina, aby usunął lub zmodyfikował żenujący wpis moda wyzywającego użytkowników od chamów, zanim ktoś go sobie nie zapisze i nie pozwie o zniesławienie + naruszenie dóbr osobistych, ze szkodą dla sakwy p. Paltona.

ale już z konkretem

Wielokrotnie informowałem, jako forma pomocy, że na szczytach panują bardzo niskie temperatury, pogoda szybko się zmienia i piękny urzekający widok, może zostać zmieniony w burzę.

Do tego potrzeba być bardzo uważnym i ostrożnym poruszając się, gdyż jeden krok, postawiony w nieodpowiednim miejscu może spowodować tragedię.

Czyż użytkownicy nie piszą na forum, o potrzebie posiadania ciepło grających kabli, urządzeń ?

Czy nie błądzą, czy nie zagubiają się i co jakiś czas na nowo nie odnajdują drogi w postępowaniu na polu jakości dźwięku?

Cała treść forum świadczy o tym, że postępowanie w hi end jest drogą, osoby decydują się na wędrówkę, wyruszają o różnych porach i są w różnych miejscach, poruszają się też z różną prędkością.

Niektórzy zbyt szybko, co naraża ich na zderzenie z nieoczekiwaną przeszkodą, inni wolniej lecz z poczuciem większego bezpieczeństwa.

Każdy wedle własnego uznania, jeśli osoby podróżują w grupie, lub przemieszczają się z tą samą prędkością, mogą przy okazji z sobą rozmawiać, wymieniając doświadczenia i uwagi.

..........

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To wynik wzruszenia jakie wywołał protest u moderacji i administracji w ciągu soboty, niedzieli i poniedziałku.

Sorry, trzepnęły mi się daty. Wzruszenie powyższych spowodowało, że czekaliśmy tylko poniedziałek, a we wtorek...

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Prowodyr, dwulicowy cham - co to w ogóle, Palton, za słownictwo ?

To mają być wypowiedzi osoby, która dba o poziom kultury, i rości sobie prawo do bycia arbitrem ?!?!

Czy ktokolwiek podpisywał lojalkę ?

To jest skandal po prostu - definitywnie kończę z tym forum. Żądam usunięcia mojego konta

Prowodyr, dwulicowy cham - co to w ogóle, Palton, za słownictwo ?

To mają być wypowiedzi osoby, która dba o poziom kultury, i rości sobie prawo do bycia arbitrem ?!?!

Czy ktokolwiek podpisywał lojalkę ?

To jest skandal po prostu - definitywnie kończę z tym forum. Żądam usunięcia mojego konta

Konto zdaje się możesz sobie zamknąć sam.

Forum istnieje 4 dni i dobijamy do 70 użytkowników.

W Kole Gospodyń Wiejskich też się nie kłócą. Bo jest tych Pań, zaledwie kilkanaście.

Zebraliście swoje koło gospodyń i dopóki nie przyłączy się do Was, 18 latka, w mini i na 15 cm obcasach, to będziecie poklepywać się po plecach.

Po tym już poleci lawinowo.

Rozumiem, że panuje wolność. Każdy może otworzyć swoje autorskie forum. Lecz nie rozumiem, poco dalej się produkować. Szukać kolejnych haków. Może dlatego, że urażona duma wciąż doskwiera.

A ja jako założyciel tego wątku miałem prawo go zamknąc

Po pierwsze jakim prawem. To tak jak byś dał publicznego liścia panu Andrzejowi. To on, dzięki swojej niewyczerpanej życzliwości, tworzył atmosferę tego wątku.

Po drugie, jak można nazwać wątek" Gramofon Ad Fontes - czy wart swojej ceny ?". Wszyscy wiedzą jak powstają te gramofony. To nie jest mega producent z workiem pieniędzy, tylko prawdziwy pasjonat. Wszystko co wykonane z taką pasją jest warte ceny.

Po trzecie, może pan Andrzej, będzie chciał się podzielić w przyszłości, nowymi wytworami swojej pasji. I co w tedy.?

Witam,

mnie bardzo ciekawi dlaczego zamkniete wateki przez autorów zgodnie z zasadami dzialania forum nie dają się teraz przez ich twórców otworzyć?

Jakaś zmiana zasad nastąpiła?

Czy admin albo moderatorzy mogliby to wyjaśnić?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Wireless, tylko bez impulsywnych kroków :). Poświęcać konto przez jednego osobnika (do tego moda), który nie potrafi utrzymać emocji na łańcuchu i wyzywa wszystkich swoich przeciwników. Żenujące, ale nie zaskakujące akurat w tym przypadku. Na forum wbrew pozorom jest wielu rzeczowych i miłych użytkowników.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.