Skocz do zawartości
IGNORED

zapraszamy na www.audiostereo.pl/beta

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

głupiego "dodaj wpis" szukałem przez kilkadzieisąt sekund (łącznie z odświerzaniem strony, bo myśałem, że moze się ne załadowało) i jakie było moje zdziwinienie, gdy w końcu "dojrzałem" to w zwykłym miejscu - no nie, nieczytleny layouyt kompletnie

poza tym wsiema kończynami przychylam się do doychczasowych uwag o przewadze starego layoutu, był czytelniejszy, bardziej wygodny, funkcjonalny, nie czuło sie zmęczenia podczas długich posiedzeń, człoweik "widział", czyli nei musiał myśleć nad tym jak to dostrzec, tylko po prostu, odruchowo, skupiał się na treścii.

Nie pojawiała się irytacja podczas korzystania (co zdarza się nagminnie prz korzystaniu z innych forów).

Rzeczywiście, toście dogodzili, czyli pujść w sztampę, mody, typowość, nie zdając sobie sprawy, że czasem ktoś, być moze niechcący, tworzy coś, co jest zajebiste, tyle, że na pierwszy rzut oka tego nie widać, a trzeba spróbowac, albo właśnie tak jak teraz poczuć tego brak - czyli Lukar miał rękę, nie ma co :)

beznadziejne

tyle myślenia i tylko na to was stać - na nędzne kalki marketingowergo oczopląsu?

tu sobie popatrzcie jak sie strony robi: z jajem i wciągające:

www.kaminiarz.pl

www.photolife.pl

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Widac że stronka ma sie podobać i sporo wysiłku włozono w "design". Mnie osobiscie to nie przeszkadza - a nawet cieszy - swego czasu postulowałem o mozliwości dodawania zdjęć w celu ubarwnienia forum. Widac nowy gospodarz poszedł własnie w tym kierunku. Szacunek za starania.

Panowie nie ma co toczyc piany- reklamy u Lukara tez były... czy to nie komercja? Nie ma to wpływu na merytoryczną wartość forum tu rządzimy MY ! :)

Generalnie fajnie że stronka cieszy oko, byle czcionka nie była za mała. Moje GRATULACJE!

audiograde, 20 Mar 2008, 13:22

>tu sobie popatrzcie jak sie strony robi: z jajem i wciągające:

>

>www.kaminiarz.pl

>

>www.photolife.pl

AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

design i funkcjonalność jak dla dresika i niuni z gimnazjum

niestety tendencja aby pchać maximum flasha, animowanych banerów itp. pierdół staje się powszechna i mocno wk***iająca ;>

Szanowny panie Welc , nie rozumiem , a raczej nie trawię nowego wyglądu strony tak lubianej przez wielu forumowiczów.

Obecny wygląd jest czytelny, zrozumiały i bardzo wygodny, a przede wszystkim kolorystyka jest fantastyczna do czytania. Nic ująć nic dodać tylko tak pozostawić. Po co ta nowa ściema. Nowe jest wrogiem dobrego.

Gazeta Wyborcza wprowdziła nową pocztę i jest nieczytelna, bałaganiarska i bublowata.

To samo chcesz pan wprowadzić, fe. Proszę sobie wziąć do serca negatywne wpisy i zostawić wszystko po staremu.

Pozdrawiam.

josef

to tylko przykłady jak się strony robi od kilku lat

oczywiście na forum się nie nadaje - ale bardziej chodziło mi o pomysł na coś, niź analizę funkcjonalności i co się komu podoba itd...

uważasz, że forum nie da się zrobić z jajem i funkcjonalnie?

a tylko takie będzie przyciągać nowych ludzi i reklamodawców

ale reklamy nie mogą być tak nachalne jak na 1 stronie bety

tekst nie wciąga, męczy oczy

od razu widać że nowe forum jest zrobione dla zarabiania pieniędzy - pół ekranu na treść, reszta na bełkot w ramkach....

audiohobby przejmie wam dotychczasowych userów panowie wadza.... a reszta z KD zostanie, oni lubią takie "wytrawne" tfu niestrawne smaczki

ŻENADA

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

o kurka wodna zategowana w pupe, co to jest? az tak ma sie zmienic? wow... troche szok, teraz to wyglada jakby forum zeszlo na drugi plan, na pierwszy reklamy, wywiady, flesze...

Forma obecnego forum jest czytelna, wygodna i user-friendly.

Dlaczego ktoś chce spieprzyć coś co dobrze wygląda i działa ?

W zasadzie nie oczekuję odpowiedzi ....... jak nic się nie zmieni to zwyczajnie nie będę zaglądać na nowe forum.

Czy ktoś mnie przygarnie do jakiegoś forum niekomerycjnego ?

TUX

A może da się to zrobić tak, żeby strona główna i podstrony z artykułami itp. zostały jak są (no bo pewnie musi tak być i w końcu nie wygląda to źle), ale po kliknięciu na "Forum" wygląd zbliżał się maksymalnie do dotychczasowego. Zwłaszcza chodzi o wielkość czcionki, jej kontrast, no i ten wk***iający boczny baner zabierający aż tyle miejsca... ;-)

wykonałem pierwszy rzut oka na nowe forum i od razu uciekłem na stare !!! dla mnie nowe to po prostu mało czytelny syf. obawiam się, że ktoś chyba musi się znowu wykazać tym, że wprowadza jakieś zmiany i je wprowadzi ... :o(

do admina:

jeśli zależy Tobie/Wam na użytkownikach i nie podjęliście ostatecznej decyzji to proponuję do dotychczasowych userów wysłać ankietę. zobaczycie komu się podoba, a komu nie.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Chyba nie tylko ja zaprezentuję opinię konserwatywną: stary layout podoba mi się znacznie bardziej. Nie lubię wyskakujących okienek, animacji flash, zbędnych elementów graficznych. Lubię prostotę, a tak zbudowane jest obecne forum.

Moim zdaniem, jeśli już bardzo ktoś chce zmieniać wygląd, można zrobić to na stronie głównej, stronach artykułów ale forum powinno pozostać takie jakie było.

Uwazam, ze dzial nowosci ma bardzo mylna nazwe. W obecnej formie sa to reklamy i nic wiecej. To samo mozna przeczytac na stronach poszczegolnych dystrybutorow. Zreszta jesli juz w "Nowosciach" podane jest gdzie ten sprzet mozna kupic to warto uaktywnic linki do tych miejsc.

Dla mnie dzial Nowosci powinien zawierac nowosci ze swiata audio bez wzgledu czy dostepne sa one na polskim rynku.

nowa strona dla serialowych półdebili z trudem mogłoby być - pod warunkiem, że po zalogowaniu zniknie cała pozaforumowa ściema i przeniesiemy się w nienatrętną rzeczywistość obecnego kształtu forum, które może być z czasem modyfikowane - ale tylko na prośby userów i po konsultacjach z nimi.

chociaż ja rzadko się loguję, bo więcej czytam niż piszę, a bocznica nie robi na mnie wrażenia /vlad się nie rozwija :-) / - więc jak na mnie to i tak byłoby za duże ustępstwo

jeśli nie - to będzie wam ciężko panowie wadza zatrzymać dużą część dotychczasowych użytkowników.

budowanie stron jest proste - TRZY INTUICYJNE kliknięcia mają doprowadzić widza do tego, czego szuka.

inaczej robi się oczopląsowe muzeum osobliwości - tak wyglądają wasze domy w środku, lubicie taką naturalność?

• Redaktorzy

Parsec, założyliśmy na próbę zakładkę Njusy, specjalnie dla informacji o nowościach, zamieszczanych przez forumowiczów. Jeśli zaczną sie tam pojawiać ciekawe rzeczy, a nie będzie rzeźni i mordobicia, to chciałbym dać z tego link na stronę główną.

coś się jeszcze rozjeżdża

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stara wersja forum wygląda jak dobry rysunek techniczny gdzie wszystko jest na swoim miejscu i kazdy wie gdzie czego ma szukać.

Nowa wersja jest bardzo nieudana, ale po szumnych zapowiedziach spodziewałem się że to będzie właśnie tak wyglądać - czyli przeładowana, niewyraźna i chaotyczna. Audiostereo w takiej wersji nie zachęci mnie do odwiedzin, dobrze że póki co wisi ta wersja.

Łomatko.... ale wy, ludziska jestescie straszne malkontenty. Coś mi sie zdaje, że odbywa sie tu głównie tzw. "krytykanctwo" ;-)

Jest po prostu inaczej. I tyle. Tamto poprzednie to też nie była znowu taka rewelacja... bez przesady.

Uważam, że nie ma bałaganu, przemyślane i poukładane. Dostęp do wszystkiego z jednego miejsca i jest usystematyzowany. Nie ma problemu z stwierdzeniem gdzie sie jest i gdzie szukać...

Akurat mnie ta duża część do logowania jest jak najzupełniej OK.

Powtórzę: zmniejszyć trzeba ilość linii na stronę i zwiększyć czcionkę dla tematów na forum.

Myślę, że reklamy z prawej strony już w momencie, gdy się w środku wątku - należy usunąć. !!! Więcej takstu i większe litery mogą być.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.