Skocz do zawartości
IGNORED

zapraszamy na www.audiostereo.pl/beta

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Forum w nowej wersji jest za mało czytelne - bolą oczy (przynajmniej mnie). I dlaczego po wejściu w jakiś wątek skaczemy do pierwszego wpisu na danej stronie zamiast do ostatniego? Po cholerę za każdym wejściem na wątek muszę przewijać wszystko do ostatniego wpisu? Rozumiem, że to dobre dla tych, którzy wchodzą gdzieś po raz pierwszy, ale dla tych którzy śledzą dany wątek stale (i co chyba ważniejsze - piszą w nim) - to dosyć uciążliwe...

Chyba ten sam grafik to projektował :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

za mało czytelne, przynajmniej na słabszych monitorach TN. Na domowej matrycy MVA pewnie będę dobrze widział - ale prawda jest taka, że 90% lcdeków to gówniane matryce, nie mówiąc już o tych laptopowych. Weźcie to pod uwagę!

Nie. Beta to typowy jarmark jakich wiele, to już nie jest forum tylko bałagan pomieszany z car i video.

Konserwatywny styl audiostereo.pl jak najbardziej ok.

Myśle że beta nie będzie miejscem spotkań audiofili.

NIE PANOWIE NIESTETY JEST DO DUPY ..POPROSTU STARY LAYOUT BYŁ O KLASĘ POWTARZAM KLASE CZYTELNIEJSZY..OWSZEM NIE JEST ŹLE ALE MAŁO PRZEJRZYŚCIE.

A ogólnie widac LUKAR BYŁ ZDOLENISZY..wystarczyło przerobić tamten layout oczyścic posty a nie kombinowac MOTYKĘ NA SŁOŃCE!

Zajrzałem z ciekawości ... hmm,

Kolorowo i jarmarcznie, jakbym oglądał serwis dla przygłypich nastolatków.

Co to kutfa jest?

Przecież oczy płyną od tak małych literek!!!

Józwa czyś się z głupim na rozum pozamieniał, że przyklepałes takie coś?

Pora się zwijać z tego forum na dobre :)

zdezintegrowany_3PO

Dotychczasowym layout i funkcjonalnością bije na głowę wszystkie podobne fora. Hifi.pl, hi-fi.com.pl, hifi choice uk czy audiogon i zerogain nie są w żadnym razie tak przyjazne w użyciu a i ogląda się je/korzysta zeń z dużo mniejszym komfortem.

Zostawcie starą formę w spokoju ! To najlepszy prezent dla forumowiczów z okazji Świąt !!!

Dotychczasowym layout i funkcjonalnością bije na głowę wszystkie podobne fora. Hifi.pl, hi-fi.com.pl, hifi choice uk czy audiogon i zerogain nie są w żadnym razie tak przyjazne w użyciu a i ogląda się je/korzysta zeń z dużo mniejszym komfortem.

Zostawcie starą formę w spokoju ! To najlepszy prezent dla forumowiczów z okazji Świąt !!!

Gustaw, 20 Mar 2008, 12:28

>Chyba ten sam grafik to projektował :)

>

>

Ukryta Zawartość

No i target ma być podobny ;)

Ukryta Zawartość

Nie sądzę, żeby na dłuższą metę miały funkcjonować oba równolegle. ;-) Stary układ był wygodny - jak stare buty. Rozumiem, że ma być "nowocześnie" - szkoda tylko, że kosztem funkcjonalności i wygody piszących. Na pewno tyle czasu nie da się już na nim spędzać - to zbyt upierdliwe jak na moje nadwyrężone oczy. No, ale w końcu forum będzie teraz tylko jednym z elementów i to pewnie nie najistotniejszym. ;-) Cóż, pożyjemy, zobaczymy...

W pelni popieram wpis kol. Zildijana:

Dla mnie prawie w porządku. proponuje jednak zmniejszyc ilśoć wyświetlanych linii tematów na zakładkach forum i dzięki temu powiększyć (poszerzyć linie z nazwami tematów), zwiększając czcionkę.

REDAKCJO.

Jeżeli już koniecznie muszą być zmiany layoutu - to poszukajcie kompromisu.

Strona główna serwisu, nowe działy itd. - róbta co chceta.

Ale układ samego FORUM zachowajcie niezmieniony w największym stopniu, jak to jest możliwe. Niech sobie będzie nowe logo na górze, ale poniżej zostawcie, ile się da - kolorystykę, czcionki, układ i zawartość strony.

TO NAPRAWDĘ STANOWI JEDNĄ Z NAJWIĘKSZYCH ZALET FORUM - ZINDYWIDUALIZOWANY, NIESZTAMPOWY, GENIALNY W SWOJEJ PROSTOCIE PROJEKT.

Nabywając witrynę od Lukara weszliście przy okazji w posiadanie takiego cacka - i chcecie to jednym cięciem zmarnować?

Zwróćcie uwagę, że przy milionie różnorodnych uwag kierowanych przez te lata do Lukara praktycznie nie było głosów sugerujących zmiany w zakresie zasadniczego układu.

Zwróćcie uwagę na niemal pełną, widoczną w tym wątku, jednomyślność długoletnich stażem i znaczeniem na forum użytkowników.

Zwróćcie uwagę, że wielu spośród wiernych forumowiczów, od których otrzymaliście kredyt zaufania po zmianach własnościowych, może właśnie teraz zakończyć lub ograniczyć działalność na forum - z powodu właśnie nieprzemyślanej zmiany graficznej.

Sadystyczna tendencja do miniaturyzowania literek nie jest zadna nowoscia ale totalnym anachronizmem ad. 2008. Ktos czytal chyba jakis podrecznik marketingowca z prasy przelomu stulecia...

Prosze zobaczyc jak ewoluowala wielkosc czcionek w najwiekszych polskich gazetach w ostatnich latach: nie zadna miniaturyzacja ale ruch w dokladnie przeciwna strone.

Jak wszedlem na audiostereo po raz pierwszy layout wydawal mi sie rzeczywiscie lekko demode jednak jego funkcjonalnosc bije na glowe przytlaczajaca wiekszosc innych portali. Po co to zmianiac?

Pierwsze wrażenia. Strona główna ok, ciekawa z newsami itd ale po wejściu do którejkolwiek zakładki tematy zlewają się jak mleko, jakoś tak bezpłciowo jest.

Oczywiście jest też kwestia przyzwyczajenia dlatego dla mnie osobiście, ciężko Wam będzie pobić dotychczasowy wygląd i wygodę w poruszaniu się po tematach. Czasami prostota jest najwłaściwszą drogą.

Czekamy jeszcze na "zdrapki", konkursy, forumowy numer 0700 ......., tapety audiostereo.pl, dzwonki na komórkę, krzyżówki audiofilskie i .......horoskopy dla forumowiczów.

:)

Przyzwyczailiśmy się do takiego a nie innego wyglądu strony, przyzwyczaiłem się także do diyaudio.com, diyhifi.org, elektroda.pl gdzie wygląd jest raczej podporządkowany funkcjonalności do nowego wyglądu nie jestem w stanie się przyzwyczaić po drugie lekarz kazał mi dbać o oczy.

Nie wiem dlaczego społeczność forumową nowy właściciel traktuje mocno z góry, bez NAS będzie nikim, to tak trudno zrozumieć?

Nie podoba się.

Wady:

1. Za mała czcionka i zbyt mało kontrastowa

2. Panel z logowaniem i obrazkiem po prawej stronie zdecydowanie za duży i zbyt kontrastowy w stosunku do całej reszty.

Chyba czas poszukać jakiejś alternatywy, bo tutaj za chwilę trudno będzie odszukać kawałek tekstu pomiędzy błyskającymi reklamami...

Do webmastera: jeśli chcecie zrobić to dobrze, przyjrzyjcie się jak robi to np. Google...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Oglądam to na porządnym monitorze i nic mi się nie zlewa jest czytelnie i przyjemnie. Jednak lektura jednego postu skłoniła mnie do odpalenia formum na laptopie no i tragedia, nie dziwię się już krytycznym opiniom. do twórcy apeluję o testowania równiez na mizernym srzęcie.

faktycznie:

- czcionka trochę mała - chyba, że będzie możliwość ustawienia w profilu własnego fontu (było by to całkiem fajne)

- kolorystyka ujdzie - też można by dorobić customizacje ustawień ;)

- reklama po prawej zjada stanowczo za dużo miejsca!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.