Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Roxy mowisz, ze Blue Six - Beautiful tomorrow, Miguel Migs - Dim Division, Faithless - Forever F., Phonique czy nawet Dave Angel nie beda problemem dla "duzych" Dynaudio? Moje maluszki jednak nie ida tak jak bym chcial przy muzie od Dave Angel, tu przydaloby sie jednak aluminium na basie a i na gorze cos "twardszego".

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Moje maluszki jednak nie ida tak jak bym chcial przy muzie od Dave Angel, tu przydaloby sie jednak aluminium na basie a i na gorze cos "twardszego".

Jak masz taką wizję to musisz ją zrealizować i sam się przeknać :) Ja tam za biedny jestem na jakieś aluminium:) Ja docelowo i tak będę w przyszłości szedł raczej w jakiś stary papier i lampy z militarnej wystawki :)

przez chwilę myślałem, że masz już złożony system na lata...

ps. żeby mieć wizje w tym hobby to trzeba mieć jeszcze pieniążki heh a nie tylko fantazje

Edytowane przez Adam 38

Gość

(Konto usunięte)

Jak masz taką wizję to musisz ją zrealizować i sam się przeknać :) Ja tam za biedny jestem na jakieś aluminium:) Ja docelowo i tak będę w przyszłości szedł raczej w jakiś stary papier i lampy z militarnej wystawki :)

Uuu...

Nie mogę się z tym do końca zgodzić jednak RAMBO:) Wierz mi, że 3,4 potrafią zagrać nisko schodzącym, mocnym i punktowym basem. Moją piękną średnice i jedwabiste wysokie tony :) Muszę jednak dostać odpowiedni POWER :) U mnie z EC gra to znacznie lepiej niż Krellem :)

Się zagraciłeś :)

Masz jednak kawał pomieszczenia no i te kapryśne Dynie. Mocne monobloki w tej sytuacji na pewno dużo dobrego zrobiły.

ps. żeby mieć wizje w tym hobby to trzeba mieć jeszcze pieniążki heh a nie tylko fantazje

Za kilkanaście tys można złożyć system, którego w ślepym teście większość osób nie odróżni czy kosztował 50, 100 czy 200 tys. Np. używany Studio 16 Hertz Aries z Krell 300, jakiś starszy Zoller, papierowy JBL z lampką itd. Nie potrzeba drogich kabli aby to pięknie zagrało. Trzeba tylko dokładnie wiedzieć co z czym spasować i to jest IMHO cała tajemnica audio, a nie wielkie koszty :)

Się zagraciłeś :)

Też nad tym niestety ubolewam Luczek :)

Edytowane przez Roxy
Gość

(Konto usunięte)

Za kilkanaście tys można złożyć system, którego w ślepym teście większość osób nie odróżni czy kosztował 50, 100 czy 200 tys. Np. używany Studio 16 Hertz Aries z Krell 300, jakiś starszy Zoller, papierowy JBL z lampką itd. Nie potrzeba drogich kabli aby to pięknie zagrało. Trzeba tylko dokładnie wiedzieć co z czym spasować i to jest IMHO cała tajemnica audio, a nie wielkie koszty :)

Zawsze w Ciebie Roxy wierzyłem...nie zawiodłem się :-)

Niestety dla wielu...nie poświrują klockami na forum w tak "tanim" zestawieniu...pozostanie im tylko "samotne" słuchanie muzyki... ;-)))

Edytowane przez Gość

Niestety dla wielu...nie poświrują klockami na forum w tak "tanim" zestawieniu...pozostanie im tylko "samotne" słuchanie muzyki... ;-)))

Jesteś tego pewny Stasiu?:)

Kolumny za kilka tys, takie Hugo i lampkę po kilka tys używanego też kupisz i świat podziwia a nie tylko AS:)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=9u3hNsPxTpY

Kolumny za kilka tys, takie Hugo i lampkę po kilka tys używanego też kupisz i świat podziwia a nie tylko AS:)

Muszę poszukać czy u mnie w szafie też jest takie przejście do innego świata czy tylko do pralni ;-)

Kilof w dłoń..

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Slawas a nie lepiej zostac na razie z tyn nadem co masz (nie pchac sie w ten sam poziom grania - nad c 338) i dozbierac pieniedzy do konkretnego piecyka? Jak ma byc wyraznie lepiej to trzeba bedzie kupic cos z poziomu 8kzl. za nowy wzmak,

Adam ja nigdzie nie pisałem że chce zmienić na nada 338 ;) odpisywałem przedmówcy który chce do nada 350 kupić emit 30 bodajże :)

Generalnie pisałem w innym wątku na forum że zamierzam raczej MF 3si albo denona 1600 odsłuchać/kupić, uważam jednak że jak wzmak za 5k nie będą grały subiektywnie wystarczająco dobrze dla mnie w stosunku do tego jaką kwotę płacę to dam sobie spokój. 5k to jak na moje dochody obecnie całkowicie wystarczający zasięg. Owszem byłbym w stanie dać więcej ale -nie będąc nawet średniozamożnym - uważam że to trochę taka fanaberia. Są przecież ważniejsze wydatki ;)

Poza tym -tak już na marginesie- oglądałem ostatnio filmik jak działa dopamina i układ nagród w mózgu, i to mi trochę uświadomiło że częsta zmiana sprzętu to trochę na zasadzie nałogu ;) Po prostu chcesz ciągle coś nowego, niezależnie co by to nie było ;)

...a forum działa jako taki mechanizm spustowy (trochę jak dzwoneczek w przypadku psa pawłowa ;))) ), kiedy na nie wchodzisz Twój mózg podpowiada Ci że przydałaby się jakaś poprawa brzmienia ;))

Poza tym -tak już na marginesie- oglądałem ostatnio filmik jak działa dopamina i układ nagród w mózgu, i to mi trochę uświadomiło że częsta zmiana sprzętu to trochę na zasadzie nałogu ;) Po prostu chcesz ciągle coś nowego, niezależnie co by to nie było ;)

...a forum działa jako taki mechanizm spustowy (trochę jak dzwoneczek w przypadku psa pawłowa ;))) ), kiedy na nie wchodzisz Twój mózg podpowiada Ci że przydałaby się jakaś poprawa brzmienia ;))

Z własnego doświadczenia powiem tak, że warto złożyć taki system u siebie aby za każdym razem po odsłuchu myśleć, ale to fajnie gra. Jestem blisko tego aby dojść z tym do końca ale już teraz takie mam myślenie, że jest bardzo miło.

Z własnego doświadczenia powiem tak, że warto złożyć taki system u siebie aby za każdym razem po odsłuchu myśleć, ale to fajnie gra. Jestem blisko tego aby dojść z tym do końca ale już teraz takie mam myślenie, że jest bardzo miło.

Powiem Ci Piotr ze im więcej z Wami na forum jestem czytam to te myslenie o koncu poszukiwań sie oddala

ale nie ma tego złego w końcu człek sie dużo dowie o wielu urządzeniach których w tzw normalu nawet do głowy by nie wpadło ;)

aha jak juz znajdziesz swoją Nirwanę powiedz nam :)

Edytowane przez asterix1

Bardzo trafne spostrzeżenie a w zasadzie wyjąłeś mi to z ust czy tam klawiatury ;)

Najlepsze w tym wszystkim jest to iż historia lubi zataczać koło. Jak najbardziej dotyczy to też "światka audio" .

Często gęsto się wraca do tego co kiedyś nam grało ale przez pryzmat opinii i forum budziło kiedyś wątpliwości i dlatego system został kolokwialnie mówiąc "upgreadowany".

Jesli ktoś ma wybitną słabość na punkcie audio to sugeruję nie czytanie forum audiostereo. W innym przypadku trzeba to traktować jako forma zabawy tudzież zabicia nadmiaru wolnego czasu.

Svawo to ja dodam tylko, ze osoby majace zawodowo do czynienia ze sprzetem klasy hi end prywatnie sluchaja muzyki na systemach opartych o klamoty typu vincent 226mk2-vincent cd2, dynie x34 i naim unitiqute 2 chociaz bez problemu mogliby nabyc dla siebie sprzet wielokrotnie drozszy ... Czemu nie ida wyzej?

Powiem Ci Piotr ze im więcej z Wami na forum jestem czytam to te myslenie o koncu poszukiwań sie oddala

ale nie ma tego złego w końcu człek sie dużo dowie o wielu urządzeniach których w tzw normalu nawet do głowy by nie wpadło ;)

aha jak juz znajdziesz swoją Nirwanę powiedz nam :)

To jest tak, że dla kogoś z lepszym słuchem i zasobniejszym portfelem mój system może być śmieciowy, każdy musi określić swoje potrzeby i budżet, którego nie chce przekraczać.Najważniejsze aby po skompletowaniu mieć to poczucie spełnienia. A jeśli chodzi o mój system to chcę jeszcze dokupić SBB do wzmacniacza i potem kupować już tylko dobre płyty. Daję też sobie furtkę jak wygram w totka, ale to między bajki włożyć można.

To jest tak, że dla kogoś z lepszym słuchem i zasobniejszym portfelem mój system może być śmieciowy, każdy musi określić swoje potrzeby i budżet, którego nie chce przekraczać.Najważniejsze aby po skompletowaniu mieć to poczucie spełnienia. A jeśli chodzi o mój system to chcę jeszcze dokupić SBB do wzmacniacza i potem kupować już tylko dobre płyty. Daję też sobie furtkę jak wygram w totka, ale to między bajki włożyć można.

Masz zacny sprzęt :)

ale każdy z nas tutaj ma jakąś satysfakcje ze swego

ja tez

chodz zawsze cos mogło by byc lepiej ale patrząc w tył jest o wiele piękniej

Panowie z kluby Dynaudio (chodz mam co innego)to zacna marka zawsze jakos miło sie czyta o niej i o tym co z nią macie wspólnego:)

Ps Jakbyś wygrał następne numery totka podrzuć i mi ;)

W tym wszystkim ważne jest to co napisał Roxy, co połączyć z czym. Taki manewr może pozostawić nam w kieszeni sporo pieniędzy, przy jednoczesnym zadowoleniu z posiadanego systemu.

. A jeśli chodzi o mój system to chcę jeszcze dokupić SBB do wzmacniacza i potem kupować już tylko dobre płyty. Daję też sobie furtkę jak wygram w totka, ale to między bajki włożyć można.

"Lepszy system" po to aby "dobre " płyty kupować . Hmmm.

Obecnie nic nie wychodzi takiego aby nim (albumem) się interesować . Będzie coraz gorzej , niestety :(

Obecnie nic nie wychodzi takiego aby nim (albumem)  się interesować . Będzie coraz gorzej , niestety :(

Qobuza już kupiłeś ? :) Ja gram od jakiegoś czasu i ofertą jestem zachwycony.

"Lepszy system" po to aby "dobre " płyty kupować . Hmmm.

Obecnie nic nie wychodzi takiego aby nim (albumem) się interesować . Będzie coraz gorzej , niestety :(

Kupuję głównie płyty BSCD2 i SHMCD bo słyszę jeszcze różnicę, ale nie wiadomo jak długo, starzeję się:)

Qobuz jest lepszy jakościowo czy ma większe zasoby... Tidal HiFi assa  nie urywa.

Raz, że moim zdaniem jakość jest lepsza, dwa że jest to serwis sprofilowany pod innego odbiorcę jeśli chodzi i rekomendacje muzyczne, trzy są pliki hires i imho ciekawszy interfejs. Jedyny minus jaki widzę to cena, ale po zastanowieniu to jedna „lepsza” płyta na miesiąc jest. Jeśli ktoś kupuje płyty i muzykę, to jest to imho do zaakceptowania.

W aplikacji na androida jest polski interfejs w Qobuzie :) na Apple nie ma...

... Czemu nie ida wyzej?

Bo takie osoby, o których piszesz - patrzą na audio trochę z innego punktu widzenia. Nie wciągają się w wir poszukiwań świętego grala. Może nawet widzą że to nie jest tak do końca możliwe i to ich dystansuje. Mają inną perspektywę, inne cele. To klienci kupują, zmieniają, szukają a oni np mogą się utrzymać, zapłacić za mieszkanie, pojechac na wczasy itp. Oczywiście nie krytykuję, to przecież chyba normalne.

W innym przypadku trzeba to traktować jako forma zabawy tudzież zabicia nadmiaru wolnego czasu.

dokładnie tak to można traktować... ale w pewnym momencie 5k w tą czy w tamtą przestaje robić różnicę i można przestać myśleć "racjonalnie",

sam się na tym złapałem kiedy rozpatrując mf 3s naglę zacząłem się zastanawiać nad heglem h160 co prawda był w promocji ale jednak ;) a jeszcze pamiętam jak calkiem niedawno zastanawiałem się czy nie brać nada 316 zamiast 326 bo tańszy ;))

Jestem blisko tego aby dojść z tym do końca ale już teraz takie mam myślenie, że jest bardzo miło.

czasem dobre realizacje grają świetnie nawet na słabszym sprzęcie np ostatnio zasłyszana w radiu sonya kitchell, albo czasem coś trafi w nasz gust wybitnie...a później schodzimy na ziemie i chcemy żeby było jeszcze lepiej....ja wiem że się bardzo miło takiego zestawi słucha, jednak trzeba uwzględnić że taka pogoń za ideałem może nie mieć konca.

Edytowane przez Svawo

Qobuza już kupiłeś ? :) Ja gram od jakiegoś czasu i ofertą jestem zachwycony.

Tidal HiFi mi w zupelnosci wystarcza ale Cyrus wraz z nowym upgrade software dołożył Qobuz więc kto wie , może warto spróbować

Kupuję głównie płyty BSCD2 i SHMCD bo słyszę jeszcze różnicę, ale nie wiadomo jak długo, starzeję się:)

Mam troszeczkę tych płyt . Dobrze brzmią lecz mam wrażenie iż czasami jest to dźwięk nieco "podciągnięty " , sterylny.

Wiele jest takich hobby w które zabawa jest niestety droga. Audio się w jakimś stopniu może do nich zaliczać. Daje z drugiej strony wiele przyjemności i satysfakcji. Zdrowy rozsądek i umiar jest niezbędny w każdej dziedzinie życia... alkohol, hazard, motoryzacja i wiele innych przyjemnych rzeczy... audio nie jest tu jakimś wyjątkiem :) np. ludzie kupują psy, koty, gołębie za kilka, kilkanaście tys, a później wydają sporo miesięcznie na ich opiekę medyczna, pokarm i muszą z dużym wyprzedzeniem planować lub rezygnować z wakacji z ich powodu. Jedni wydają na karmę dla kota, a inni na płyty i prąd. Taki live, człowiek musi mieć jakieś nieracjonalne zajęcie :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.