Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Adam 38 napisał:

Korci mnie Cambridge azur 851n czy jakoś tak, taki strimerek sympatyczny w promce chociaż dalej drogo ale mam już kuna dość słuchania Spotify premium z PlayStation 4 zwłaszcza, że gra to po xxuju fest (sssyk, piach, kompresja bleee). A i gdzieś tam głęboko w świadomości - jak na audiofila przystało - żyć nie dają ATC scm7 ? Masz jakieś doświadczenie z tym Cambridge Azur 851n ? Warty ten klamot 4.400zl ?

Zdecydowanie warty, u mnie od 3 lat.B.wszechstronne urządzenie

4 minuty temu, Pio-Maj napisał:

Zdecydowanie warty, u mnie od 3 lat.B.wszechstronne urządzenie

A możesz coś napisać o jego barwie? Q21 pisze , że to ciepło, muzykalnie grający klamot a recenzje, że to precyzja, kontur, dynamika, szorstkość i suchość. Jak Ty go odbierasz i z czym u Ciebie gra?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

15 godzin temu, Adam 38 napisał:

A możesz coś napisać o jego barwie? Q21 pisze , że to ciepło, muzykalnie grający klamot a recenzje, że to precyzja, kontur, dynamika, szorstkość i suchość. Jak Ty go odbierasz i z czym u Ciebie gra?

Ja jak kiedyś, kiedyś słuchałem to raczej to co  w recenzjach piszą co prawda było to odsłuchiwane z MA platinum 200, nie wiem jakby było z innymi kolumnami, ale daleko temu wzmacniaczowi do ciepła.. 

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

9 minut temu, lolek126 napisał:

wzmacniaczowi do

Nie o piecyk mi chodziło tylko o odtwarzacz strumieniowy azur 851n czy jakoś tak. A wezmę go dzisiaj zamówię, może akurat będzie lepiej jak z PlayStation a może i nie bo np. mam za cienkie klamoty, żeby usłyszeć progres.  

2 minuty temu, Adam 38 napisał:

Nie o piecyk mi chodziło tylko o odtwarzacz strumieniowy azur 851n czy jakoś tak. A wezmę go dzisiaj zamówię, może akurat będzie lepiej jak z PlayStation a może i nie bo np. mam za cienkie klamoty, żeby usłyszeć progres.  

Spróbować zawsze możesz , ja całość słuchałem i tak jak napisałem bardzo szorstko jak i technicznie było z tego zestawu.. A samo cd warto sprawdzić , zawsze to nowe doświadczenie.. 

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

2 godziny temu, Adam 38 napisał:

Jak tego progresu nie usłyszysz, to całkiem daj sobie z audio spokój lepiej :)...

A na poważnie, to jak? Światłowodem masz ps4 do DAC cytrusa? Jeśli DAC tam jest dobry, to po co streamer, bluesand lepiej kup jako transport ?

18 godzin temu, Adam 38 napisał:

U mnie z H360 i PrimaLuną Dialog Premium.Brzmienie lekko ocieplone z dużą ilością szczegółów.Doskonały bas, dynamiczny i rozdzielczy.Scena spłycona.

Edytowane przez Pio-Maj
Pomyłka

Roxi:

Tak, na DAC Cyrusa po optyku. Zamówiłem 851n, zobaczymy. 

Edytowane przez Adam 38

Teraz, Adam 38 napisał:

Tak, na DAC Cyrusa po optyku. Zamówiłem 851n, zobaczymy. 

Kup lepiej bluesound i nowa torebka dla żony ?

Godzinę temu, Roxi napisał:

Kup lepiej bluesound i nowa torebka dla żony ?

A żeś trafił bo właśnie jest 30% promo w Guess i Kobieta siedzi i wybiera torebkę a że wybór ogromny to i taki sam problem ?

Panowie próbowałem dowiedzieć się w klubie roksana czy ktoś łączył dynaudio excite zroksan caspian. Nie stery zero odpowiedzi wiec może ktoś tutaj takiego połączenia słuchał ?

Mam na sprzedaż, podłogówki Dynaudio.

Wyższy z dwóch modeli serii Pentamyd, model 3/100.

24cm bas

75mm kopuła średniotonowa

D28/2 na górze.

Kolor czarny

Info na priv

W dniu 29.11.2019 o 15:37, Adam 38 napisał:

Korci mnie Cambridge azur 851n czy jakoś tak, taki strimerek sympatyczny w promce chociaż dalej drogo ale mam już kuna dość słuchania Spotify premium z PlayStation 4 zwłaszcza, że gra to po xxuju fest (sssyk, piach, kompresja bleee). A i gdzieś tam głęboko w świadomości - jak na audiofila przystało - żyć nie dają ATC scm7 ? Masz jakieś doświadczenie z tym Cambridge Azur 851n ? Warty ten klamot 4.400zl ?

U mnie już od kilku lat, Node2 go nie wygryzł (w sklepie super, w domu już bez zachwytu, zwłaszcza jeśli chodzi o praktyczne aspekty).
851N to fajny streamer, dość dopracowany, jest już Tidal (kiedyś jego brak był bolączką).
Zgadzam się z Poprzednikami odnośnie basu, moim zdaniem jest kapitalny. Ciepełka tu raczej nie uświadczysz, ale nie zauważyłem też jakiejś specjalnej suchości, z Dynkami dobrze się uzupełnia ?
Ze sceną fakt, można lepiej.
W tej cenie kapitalne urządzenie biorąc pod uwagę całokształt (nie tylko dźwięk ale możliwości, ergonomię itp.).
Kapitalne nadal, po kilku latach.
Używam zamiennie z Ariesem Mini (w zależności od potrzeb), sygnał z obydwu i tak leci do innego DACa.

No właśnie Dynki X14 już wystawiałem na sprzedaż ale coś mi ogłoszenie nie wskakuje na AS, może to znak, że jednak powinny zostać ? ? No ale na synergii z PMCtwenty mi zależy, posłucham i się zobaczy czy zostanie. 

5 minut temu, konradwo napisał:

U mnie już od kilku lat, Node2 go nie wygryzł (w sklepie super, w domu już bez zachwytu, zwłaszcza jeśli chodzi o praktyczne aspekty).

Node2, to była mowa o transporcie, ale jak mówisz, że ten fajny, to nie mam powodów myślec inaczej ? Tym bardziej jak za 4 tys Adaś uhandlował to już super okazja ?

Roxi , ja zawsze mówię - co mi po fajnej cenie jak urządzenie nie zgra się z moimi klamotami i akustyką ... Jeszcze raz przywołam wzmacniacz Dayens Menuetto, niedrogi a gra mi prześlicznie i lepiej niż wszystkie 8-10 tysięczniki jakie u siebie miałem. Jak Azur mi nie siądzie to i choćby był za 1000zl nowy i tak go zwrócę. Zresztą komu jak komu ale Tobie tego tłumaczyć chyba nie trzeba ? ps. A jak Twoje Excite po modzie, dalej cieszą każdego dnia?

7 minut temu, Adam 38 napisał:

Roxi , ja zawsze mówię - co mi po fajnej cenie jak urządzenie nie zgra się z moimi klamotami i akustyką ... Jeszcze raz przywołam wzmacniacz Dayens Menuetto, niedrogi a gra mi prześlicznie i lepiej niż wszystkie 8-10 tysięczniki jakie u siebie miałem. Jak Azur mi nie siądzie to i choćby był za 1000zl nowy i tak go zwrócę. Zresztą komu jak komu ale Tobie tego tłumaczyć chyba nie trzeba ? ps. A jak Twoje Excite po modzie, dalej cieszą każdego dnia?

Czyli jakieś okazje jednak były z tymi black friaday i cyber monday? ? Ja tego teraz nie śledzę, bardziej "poluje" na książki na Amazonie ? Teraz będzie dobry okres na muzykę... Tak się zastanawiam kiedy będą dostępne streamery darmowe w zamian za abonament za serwis strumieniowy na kilka lat, może już są takie oferty ? Ewentualnie koszt streamera dołożony do ceny abonamentu za Tidala... jak z telefonem. 

13 godzin temu, Roxi napisał:

Tak się zastanawiam kiedy będą dostępne streamery darmowe w zamian za abonament za serwis strumieniowy na kilka lat, może już są takie oferty ? Ewentualnie koszt streamera dołożony do ceny abonamentu za Tidala... jak z telefonem. 

Nigdy. Model biznesowy nieadekwatny do rynku, na którym królują i będą królować urządzenia mobilne, a nie "audiofilskie" fanaberie w postaci dedykowanych streamerów.

1 minutę temu, macktheknife napisał:

Nigdy. Model biznesowy nieadekwatny do rynku, na którym królują i będą królować urządzenia mobilne, a nie "audiofilskie" fanaberie w postaci dedykowanych streamerów.

?

Model biznesowy jest taki jak sobie ktoś wymyśli. Drogie streamery oczywiście nie, ale coś tańszego nie widzę problemu. W dzisiejszych czasach, czyli produkt końcowy może kosztować zero, a jest finansowany poprzez usługi powiązane, to jest tylko sprawa organizacyjna... Jeśli Spotify może kosztować zero z reklamami, to czemu nie dodać streamera, aby zachęcić do subskrypcji ?Inna sprawa to przyszłość sprzętu audio w sensie masowego rynku... A ostatnio widziałem ogłoszenia cesji telewizorów do hotelu tylko za przejęcie cesji za HBO, tak wiec coś w tym jest. Sama usługa kosztuje, to czemu nie dodać darmowej i skrzyneczki, która zachęci do wejścia w ekosystem i płacenie? Szef Ryanaira stwierdził, ze jego celem są bilety lotnicze za darmo. Płacisz za bagaż, rezerwacje, napoje, prowizje od rezerwacji auta i wycieczki itd. W tym kierunku to idzie teraz ?

4 godziny temu, Roxi napisał:

?

Model biznesowy jest taki jak sobie ktoś wymyśli. Drogie streamery oczywiście nie, ale coś tańszego nie widzę problemu. W dzisiejszych czasach, czyli produkt końcowy może kosztować zero, a jest finansowany poprzez usługi powiązane, to jest tylko sprawa organizacyjna... Jeśli Spotify może kosztować zero z reklamami, to czemu nie dodać streamera, aby zachęcić do subskrypcji ?Inna sprawa to przyszłość sprzętu audio w sensie masowego rynku... A ostatnio widziałem ogłoszenia cesji telewizorów do hotelu tylko za przejęcie cesji za HBO, tak wiec coś w tym jest. Sama usługa kosztuje, to czemu nie dodać darmowej i skrzyneczki, która zachęci do wejścia w ekosystem i płacenie? Szef Ryanaira stwierdził, ze jego celem są bilety lotnicze za darmo. Płacisz za bagaż, rezerwacje, napoje, prowizje od rezerwacji auta i wycieczki itd. W tym kierunku to idzie teraz ?

Truizm. Model biznesowy zawsze ktoś wymyśla. Model biznesowy zaproponowany (przeniesiony z innej branży) przez Ciebie nie jest biznesowy (czyt. dochodowy) ponieważ byłby niszowy. Poważne serwisy streamingowe żyją z mainstreamu, a nie z niszy. Nie rozumiem dlaczego - masowy, nie niszowy - użytkownik będący już w "ekosystemie" chciałby - masowo, nie niszowo - używać streamer. Masowy użytkownik ma w uszach słuchawki i/lub głośnik BT podłączone do smartfona. Liczy się mobilność i elastyczność, a nie niszowa "audiofilska" celebracja.  

3 minuty temu, macktheknife napisał:

Truizm. Model biznesowy zawsze ktoś wymyśla. Model biznesowy zaproponowany (przeniesiony z innej branży) przez Ciebie nie jest biznesowy (czyt. dochodowy) ponieważ byłby niszowy. Poważne serwisy streamingowe żyją z mainstreamu, a nie z niszy. Nie rozumiem dlaczego - masowy, nie niszowy - użytkownik będący już w "ekosystemie" chciałby - masowo, nie niszowo - używać streamer. Masowy użytkownik ma w uszach słuchawki i/lub głośnik BT podłączone do smartfona. Liczy się mobilność i elastyczność, a nie niszowa "audiofilska" celebracja.  

Rynek vinyli jest niszowy, a jednak branża nie pogardziła jego reaktywowaniem. Jak dostają ludzie dekodery za złotówkę do TV, to czemu nie mogliby dostać "chromecasta" za 1 zł z abonamentem na Tidala i 24 miesiące?

To oczywiście tylko rozważanie. Są też głosy, że muzyka powinna być dostępna cyfrowo za darmo, a artyści powinni zarabiać na koncertach itp. 

17 godzin temu, Roxi napisał:

Rynek vinyli jest niszowy, a jednak branża nie pogardziła jego reaktywowaniem. Jak dostają ludzie dekodery za złotówkę do TV, to czemu nie mogliby dostać "chromecasta" za 1 zł z abonamentem na Tidala i 24 miesiące?

To oczywiście tylko rozważanie. Są też głosy, że muzyka powinna być dostępna cyfrowo za darmo, a artyści powinni zarabiać na koncertach itp. 

Nie będę pozbawiał Cię przyjemności posiadania ostatniego słowa. Dla mnie dalsza dyskusja nic nowego nie wnosi.

6 godzin temu, Roxi napisał:

Według mnie to wszystko zależy kto co lubi i dla jednych będzie to niszowy rynek (dla Ciebie), a dla innych jest to coś co pozwala im na nowo odkrywać muzykę. Znam osoby co mają wiele płyt i gro z nich za duże pieniądze i nie widzą nic innego niż czarny krążek. Od kilku lat sprzedaż wzrosła płyt winylowych i cieszą się one dużym uznaniem. 

A każdy wybierze coś dla siebie, natomiast jak gdzieś jestem kto ma gramofon to u takiej osoby staram się słuchać właśnie takowych płyt.  

Edytowane przez lolek126

Gość mushi

(Konto usunięte)

Hej,

stoję przed dylematem wyboru średnicy: 2x 18" średnio-niskotowy z dwudrożnego Focusa 260 vs 1x dedykowany 15" średniotonowy z trójdrożnego Focusa 340? Czy macie porównanie? Dopiero pod koniec grudnia będę miał okazję osobiście sprawdzić.

Pzdr

55 minut temu, luckyguliver napisał:

A ja bylem wczoraj z krotka wizyta u sasiadki z dolu.

Kto by nie chciał mieć takiej sąsiadi ?

Godzinę temu, mushi napisał:

Hej,

stoję przed dylematem wyboru średnicy: 2x 18" średnio-niskotowy z dwudrożnego Focusa 260 vs 1x dedykowany 15" średniotonowy z trójdrożnego Focusa 340? Czy macie porównanie? Dopiero pod koniec grudnia będę miał okazję osobiście sprawdzić.

Pzdr

Ogromne te głośniki, jakiś koncert bedziesz nagłaśniał???

5 minut temu, audiofan01 napisał:

Ogromne te głośniki, jakiś koncert bedziesz nagłaśniał???

Kolega pomylił cale z cm ? Inna sprawa, to o jakieś średnicy mowa, będzie robił jakieś DIY? ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.