Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, shiver07 napisał:

Tylko obudowa zamknięta. 

I nie dynaudio. 

Nie wiem dlaczego akurat tak. Mam Thiele są super do jazzu i rocka ale Contour 3.3 niewiele im ustępują. Tyle ,że to kwestia gustu i własnych preferencji 

20 godzin temu, Feedback9 napisał:

To, co większość miłośników dynek czyli dźwięk plastyczny, nasycony i z nienatarczywą górą 

Spójrz w wolnej chwili na włoskie Opera Callas.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

On 8/24/2022 at 1:56 PM, shiver07 said:

Tylko obudowa zamknięta. 

I nie dynaudio. 

Może takie:) Czy można dołączyć z takimi Dynaudio nie Dynaudio do klubu? Pzdr66ACED3C-E32F-43DE-B7E7-C215181F4D57.thumb.jpeg.9418d808a6be65e0c24db7a6ae666c16.jpeg

C6C8B0A6-F66F-414E-85F7-90369F5453BC.jpeg

Jest gdzieś na forum zacny klub Ruark, choć mało aktywny.

Jedna z moich ulubionych marek, ale z Broadsword nigdy nie miałem styczności. Woofery jak widać z Dynek, ale tweetery to raczej jakieś Scan-Speak ?

19 minutes ago, don111 said:

Jest gdzieś na forum zacny klub Ruark, choć mało aktywny.

Jedna z moich ulubionych marek, ale z Broadsword nigdy nie miałem styczności. Woofery jak widać z Dynek, ale tweetery to raczej jakieś Scan-Speak ?

Witam. Głośniki są od Dynaudio. 
mid/bass 17w75 i d28/2. Poniżej zwrotnica. W klubie Ruark cisza. Pzdr

C8C171CA-AAA6-4A58-A54D-0040B3D99A02.jpeg

W dniu 24.08.2022 o 18:17, Na Temat Audio napisał:

Spójrz w wolnej chwili na włoskie Opera Callas.

Pozdrawiam,

Michał

Dziękuję Kolegom za życzliwe uwagi.
Ostatecznie, z duszą na ramieniu zamieniłem SP40 na PMC 20.24. Stoją przy ścianie, brzmią rześko i na szczęście niekrzykliwie. 

3 minuty temu, Feedback9 napisał:

zamieniłem SP40 na PMC 20.24

Czyli gruntowna zmiana kubatury! Gratulacje, życzę wielu świetnych godzin odsłuchów ( jako posiadasz 25.23 🙂 ).

Pozdrawiam,

Michał

13 godzin temu, Na Temat Audio napisał:

Czyli gruntowna zmiana kubatury! Gratulacje, życzę wielu świetnych godzin odsłuchów ( jako posiadasz 25.23 🙂 ).

Pozdrawiam,

Michał

Dzieki. Zastanawiam się jeszcze nad zmianą wzmocnienia na Naim xs2 lub supernait, ew. jakiś Marantz serii 8? Choć to pewnie pytanie już nie w tym forum....

2 godziny temu, Feedback9 napisał:

Dzieki. Zastanawiam się jeszcze nad zmianą wzmocnienia na Naim xs2 lub supernait, ew. jakiś Marantz serii 8? Choć to pewnie pytanie już nie w tym forum....

Przepraszam za chwilowy offtop. Marantza osobiście odradzam, w mojej ocenie nie zgrywa się on dobrze z PMC. Naim to najbezpieczniejszy i możliwie najpewniejszy kompan dla tych kolumn, nie zliczę ile takich zestawień sprzedałem, sam osobiście również od lat gram na Naimie, obecnie NAP200DR z Atom HE.

Wiele osób poleca również do tych kolumn Leemę ( to trochę wyższy budżet ), to jeśli lubisz szybkie i dynamiczne granie. W przypadku chęci dociążenia i dopalenia dźwięku fajnie sprawdza się Sugden A21. W mojej ocenie bardzo dobrze te kolumny grają z nową serią Cyrusa XR.

Pozdrawiam,

Michał

W dniu 15.08.2022 o 22:00, stach_s napisał:

Chętnie nabędę Focusy 110 w dobrej kondycji, za rozsądną kwotę 😉

Bede sie powtarzal, moze akurat ktos sie takowymi znudzi... 

8 godzin temu, shiver07 napisał:

Sprzedałem swoje pmc twenty 5.23. znudziłem się tym dźwiękiem. 

Polecam Evoke 30. Wybierałem bezpośrednio porównując pomiedzy  pmc twenty 5.23 i Evoke. Zdecydowałem się na Dynaudio. 

2 godziny temu, KotD napisał:

Polecam Evoke 30. Wybierałem bezpośrednio porównując pomiedzy  pmc twenty 5.23 i Evoke. Zdecydowałem się na Dynaudio. 

Szczerze to zastanawiałem się nad evoke 30. Muszę jeszcze posłuchać czegoś żeby mieć porównanie. Wytrzymałem z pmc ponad dwa lata. Myślałem, że nie będę chciał zmieniać. Niestety zaczęły mi przeszkadzać. Góra zapiaszczona, brak wyższego basu, średnica cofnięta. Zastanawiam się nad ELAC Vela poczekamy zobaczymy. Pmc w nowszej wersji niby to już poprawili ale niestety nie dziękuję nie skorzystam za takie pieniądze. 

Edytowane przez shiver07
W dniu 18.07.2022 o 20:30, mikulaszek1 napisał:

Witajcie koledzy, mam prośbę o pomoc, otóż chodzi mi po głowie zastąpienie moich Vienna Acoustics Haydn monitorem Dynaudio Focus 160, pytanie jest takie, czy ktoś z Was słuchał ich w połączeniu z Naimem Supernait2?  Czy takie zestawienie będzie udane?

Źródłem jest Exposure 3010s. pomieszczenie 22 m2, muzyka głównie jazz i jego okolice,  trochę rocka i nowych brzmień. Pozdro,Arek.

Ja słucham F220 z Supernait i było więcej niż dobrze. Przy gorszych nagraniach góra potrafi przeszkadzać, jest jej dużo i męcząco. Muszę napisać, że ogólnie jestem uczulony na głośne i wysokie tony. 

Niestety musiałem przemeblować pokój i góra zrobiła się natarczywa. Po paru tygodniach zaczyna mi to już przeszkadzać.

I tu pytanie,  może ktoś ma jakiś pomysł na inny wzmacniacz?

23 godziny temu, nieolo napisał:

Ja słucham F220 z Supernait i było więcej niż dobrze. Przy gorszych nagraniach góra potrafi przeszkadzać, jest jej dużo i męcząco. Muszę napisać, że ogólnie jestem uczulony na głośne i wysokie tony. 

Niestety musiałem przemeblować pokój i góra zrobiła się natarczywa. Po paru tygodniach zaczyna mi to już przeszkadzać.

I tu pytanie,  może ktoś ma jakiś pomysł na inny wzmacniacz?

Accuphase i po sprawie.

https://www.olx.pl/d/oferta/dynaudio-consequence-mk2-okazja-CID99-IDMimf5.html

dziwna cena? czy one chodzą po tyle?

nie mam nic wspólnego z anonsem, zaciekawiła mnie tylko ta oferta

obiektywnie o audio

6 minut temu, slawek.xm napisał:

to dobra cena jeśli są w super stanie

fajna kolumna, nigdy nie słuchałem, 5 way, obłęd 🙂

szkoda, że nie ten fornir, tamten jest wyjątkowo średni + te złote obręcze : /

1.thumb.jpg.8118f2da97579a99a24a9dcb5a0fe045.jpg

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

18 godzin temu, nieolo napisał:

Fajne są Accu ale ceny zwalają z nóg. Zastanawiam się nad Arcam A39.

Z tańszych Moonriver 404.

Bardzo nie doceniany wzmacniacz. Miałem go dość długo, bardzo ładne brzmienie z każdymi kolumnami. U mnie bez problemu napędzał contury c20i

Panowie, mam pytanko. Czy ktoś miał okazje porównywać Dynaudio x32 oraz Focus 260? Mam x32 i zastanawiam się nad zakupem 260 ale obawiam się, ze będą się dusić. W x32 basu mam idealnie, a 260 to jednak większe kolumny. Pomieszczenie 36mkw ale przetrzen do słuchania to koniec prostokątnego pokoju i ma kształt kwadratu około 10mkw. Kolumny stoją odsunięte od ściany około 40-50cm i rozstawione na trojkacie 2m. Boje się, ze pomimo iż 260 są lepszej klasy kolumnami to u mnie zagrają gorzej niż x32. Ostatnie kolumny jakiej miałem na 2x18 to były Pylon Diamond 28 i kompletnie się dusiły. 

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

jeszcze jeden głośnik jest w środku

obraz.thumb.png.26261f2fd2901d255ea2045ce9447c61.png

Co robi ta obudowa izobaryczna? 

Już czaje że kilka przetworników nakłada się pasmem, tutaj to ewidentnie występuje, ale co ciekawego jest z ta obudowa?

obiektywnie o audio

7 godzin temu, S0nic napisał:

czy one chodzą po tyle?

tak, bo to jest wersja mk2

Cena 240 tys. zł, o której pisze sprzedający to była cena ostatniej dostępnej na rynku wersji, Ultimate. Jakie są między nimi różnice - nie wiem. Jak gra Ultimate - wspaniale.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

50 minut temu, S0nic napisał:

Co robi ta obudowa izobaryczna? 

Już czaje że kilka przetworników nakłada się pasmem, tutaj to ewidentnie występuje, ale co ciekawego jest z ta obudowa?

doczytałem 😉

49 minut temu, krzysiek napisał:

tak, bo to jest wersja mk2

Cena 240 tys. zł, o której pisze sprzedający to była cena ostatniej dostępnej na rynku wersji, Ultimate. Jakie są między nimi różnice - nie wiem. Jak gra Ultimate - wspaniale.

coś mi to nie pasowało z tą ceną 🙂

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

jeszcze jeden głośnik jest w środku

obraz.thumb.png.26261f2fd2901d255ea2045ce9447c61.png

Crossover Frequencies: 350, 1350, 3000, 13500Hz

bardzo wysoko są podziały

350Hz dla 12" ,kopułka gra od 1350

spory zapas mają

Woofers 12 dB/octave; Low Midrange 6 & 6 dB/octave;

Midrange 6 & 6 dB/octave; Tweeter 6 & 6 dB/octave;

High Tweeter 12 dB/octave

BARDZO ciekawa konstrukcja

z jakiego materiału są membrany niskotonowe?

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, S0nic napisał:

Co doktor zaleca?

podzial szczególnie na średnicy warto zrobić łagodnie  dzięki szerokiemu zakresowi częstotliwości wspólpracujących glośnikow mamy wrażenie jakby gral jeden głośnik

spójność jest bardzo dobra

niestety głośniki do takich celów to naprawdę rodzynki

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

podzial szczególnie na średnicy warto zrobić łagodnie  dzięki szerokiemu zakresowi częstotliwości wspólpracujących glośnikow mamy wrażenie jakby gral jeden głośnik

spójność jest bardzo dobra

niestety głośniki do takich celów to naprawdę rodzynki

Nie mów 😉 

8089B0DB-4A72-42F2-BEF0-05D6B7EAE3D6.thumb.jpeg.1dbf1665792b3789f97102690bea117b.jpeg

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, ASURA napisał:

Nie mów 😉 

8089B0DB-4A72-42F2-BEF0-05D6B7EAE3D6.thumb.jpeg.1dbf1665792b3789f97102690bea117b.jpeg

ten dylemat  AT samo czy z tą nieszczęśliwie w sumie dobrze grającą kopulką będziee Ci doskwierał

... " w żłoby dano w jednym slomę w drugim  siano"....   🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.