Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz jak to jest z tą chorobą 😀, słucham na nich już ponad 4 lata i zaczeły mnie nudzić. Wszystko jest ok. ale już nie ma tego dreszczyku emocji, znam je na wylot. Potrzebuję zmiany. Kiedyś ekscytowało mnie jak słyszałem szelest papierka w 15 rzędzie od sceny,teraz chyba wolę więcej wypełnienia, ciepła . Niektórych  kolumn których ostatnio słuchałem, normalnie mnie drażniło ,za dużo szczegółów za mało płynności, muzykalności .

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

11 godzin temu, misiek x napisał:

Wiesz jak to jest z tą chorobą 😀

Ja niestety (a może stety😉) ze względu na budżet, pomieszczenie a ostatnio też mniejszą ilości czasu poswiecaną na słuchanie muzyki, odpuściłem sobie zmiany. Pewnie, że czasem marzy się coś lepszego, ale do słuchania muzyki 2-3 razy w tygodniu, to co mam na razie wystarcza. Zresztą od czasu do czasu, wypożyczam coś albo kupuję, jeżdżę do kolegów z forum czy do salonów, także generalnie wiem na czym mi w graniu zależy. 

słucham na nich już ponad 4 lata i zaczeły mnie nudzić. 

No i ja słucham na obecnym zestawie tylko rok, więc to może też ma znaczenie 😉

😀,  Niektórych  kolumn których ostatnio słuchałem, normalnie mnie drażniło ,za dużo szczegółów za mało płynności, muzykalności .

Mówisz o ATC 😉

Ja mam tak z PMC. Fajnie jest ich posłuchać raz na jakiś czas, bo jest efekt WOW. Wszystkie szczegóły podane na tacy ale jednak na dłuższą metę jest to męczące. I powiem szczerze, że czasem chciałbym jeszcze raz posłuchać któryś z mniejszych modeli dynaudio, ale nigdzie nie można trafić używek w przyzwoitej cenie.

Edytowane przez seba3002

@seba3002 z tego co pamiętam miałes kiedyś Excite 18 , sprzedałeś czy masz nadal ?

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

Miałem i excite x18 i x14. X18 miałem kilka miesięcy ale niestety bas mi się w nich wzbudzał ze względu na to, że mialem je ustawione jakieś 30 cm od tylnej ściany. Ale ogólnie bardzo lubiłem te kolumienki. Sprzedałem je rok temu.

Posiada ktoś Dynaudio heritage special dłuższy czas? Może jakieś wnioski z odsłuchów ?

Mam wypożyczone i tak słucham i słucham i słucham... i końca nie widać.

1 minutę temu, izapat napisał:

Posiada ktoś Dynaudio heritage special dłuższy czas? Może jakieś wnioski z odsłuchów ?

Tzn. że są tak dobre i nie możesz przestać słuchać? 😃

45 minut temu, izapat napisał:

Też miałem je wypożyczone. Porównywałem wtedy z S25 i zostały S25. Uznałem S25 za bardziej muzykalne, choć nie dawały tylu informacji, jak HS. W międzyczasie kupiłem sobie też C1. Jednak jakaś zadra została w głowie i ciągle zastanawiam się, by sprzedać jedne i drugie i kupić HS. To bardzo dobre kolumny do małych pomieszczeń.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

1 godzinę temu, dominik082 napisał:

Tzn. że są tak dobre i nie możesz przestać słuchać? 😃

Dostałem zupełne nówki. Po włączeniu nic specjalnego. Dużo basu , delikatna góra.

Na drugi dzień zaczęły się otwierać i cały dzień przerzucałem tylko płyty.

Wcześniej miałem contury 20i i też był ten sam efekt, jednak z czasem mi się znudziły .

boję się , że z nimi będzie tak samo a kosztują nie mało.

Godzinę temu, krzysiek napisał:

Też miałem je wypożyczone. Porównywałem wtedy z S25 i zostały S25. Uznałem S25 za bardziej muzykalne, choć nie dawały tylu informacji, jak HS. W międzyczasie kupiłem sobie też C1. Jednak jakaś zadra została w głowie i ciągle zastanawiam się, by sprzedać jedne i drugie i kupić HS. To bardzo dobre kolumny do małych pomieszczeń.

Bardzo dobre i nie łatwe w prowadzeniu , tak mi się wydaje , że mój Accu. nie radzi sobie z nimi jak należy.

W conturach coś mnie drażniło , tutaj nic takiego nie ma.

Edytowane przez izapat
2 godziny temu, izapat napisał:

Dynaudio heritage special

Można prosić parę zdjęć tych pięknych dynek. Dziękuję.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

22 minuty temu, Adam 38 napisał:

Jutro zrobię , to wstawię.

22 godziny temu, Adam 38 napisał:

Wprawdzie nie do mnie prośba, ale podrzucam parę fotek HS, gdy miałem je na wypożyczeniu.

IMG_6443.thumb.JPG.87becda06314ab4cded6e0c5546726e7.JPG

IMG_6446.thumb.JPG.d5a3e733c4185a7073ee4323e83e9995.JPG

W porównaniu ze Special 25:

IMG_6579.thumb.JPG.5fb076c5bcc08fd05ccc8f9c475a599c.JPG

IMG_6580.thumb.JPG.ea2c1406ad40692b19994a5bb908f347.JPG

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Każde piękne, miłość na całe życie. 

Godzinę temu, izapat napisał:

Jak na razie jest super. Z dnia na dzień grają lepiej.

Gratulacje. Ładne monitorki  🙂

Edytowane przez Roxi
W dniu 21.10.2022 o 18:50, izapat napisał:

mmmmm.jpg

bbbbbbbbbb.jpg

Jak na razie jest super. Z dnia na dzień grają lepiej.

Po kilku dniach słuchania można powiedzieć , że to bardzo dobre głośniki , ale wydaje mi się że Accuphase jest dla nich zbyt delikatny , brakuje blasku na górze ,małej iskierki.

Można słuchać godzinami każdej muzyki z wielką przyjemnością , ale bez emocji.

Pewnie jakiś Gryphon czy inny Vitus ruszył by je do życia , bo z Accu. jest tylko ładnie i przyjemnie. Gładko i aksamitnie. Odrobiny blasku tylko brakuje i mid basu.

Ehh... czepiam się , ale taka natura audiofila marudy, bo w końcu mało nie kosztują.

Godzinę temu, izapat napisał:

Odrobiny blasku tylko brakuje i mid basu.

W moim małym gabinecie, HS napędzane Modwrightem dawały właśnie dużo blasku, otwartej, detalicznej góry, prezentowały niesamowitą szczegółowość i to w porównaniu z S25. Midbass był świetny, absolutnie świetny. Jednak w tym hobby jest strasznie dużo zmiennych, HS słuchałem też w dużym pomieszczeniu w Nautilusie chyba właśnie na Accu i to nie było moje granie.

A dzisiaj dla sportu zniosłem moje C1 z gabinetu do salonu i to są zupełnie inne kolumny, niż w gabinecie, w którym niestety się duszą 😄

We stand in the Atlantic
We become panoramic

8 minut temu, krzysiek napisał:

W moim małym gabinecie, HS napędzane Modwrightem dawały właśnie dużo blasku, otwartej, detalicznej góry, prezentowały niesamowitą szczegółowość i to w porównaniu z S25. Midbass był świetny, absolutnie świetny. Jednak w tym hobby jest strasznie dużo zmiennych, HS słuchałem też w dużym pomieszczeniu w Nautilusie chyba właśnie na Accu i to nie było moje granie.

A dzisiaj dla sportu zniosłem moje C1 z gabinetu do salonu i to są zupełnie inne kolumny, niż w gabinecie, w którym niestety się duszą 😄

Właśnie. Co inne pomieszczenie , to inne granie.

Teraz pytanie, wymiana wzmacniacza , czy kolumn😟?

W dniu 22.10.2022 o 21:41, izapat napisał:

Właśnie. Co inne pomieszczenie , to inne granie.

A jakie masz źródło i kable?

11 godzin temu, Roxi napisał:

A jakie masz źródło i kable?

Głównie Rose audio rs250 i Denon 1600ne w roli transportu . Kable to Tellurium Q black i ultra blue.

3 godziny temu, izapat napisał:

Głównie Rose audio rs250 i Denon 1600ne w roli transportu . Kable to Tellurium Q black i ultra blue.

Moim skromnym zdaniem, to ogromna zaleta tych kolumn, że nie są ofensywne i w zależności od preferencji możesz je różnie zestawić aby osiągnąć docelowy efekt. Może spróbuj pozmieniać kable sieciowe, to może czasem zdziałać cuda, szczególnie jak mowa o szlifie systemu 🙂 Mają tam pewnie w Nautilus jakieś na testy, czy gdzie tak się zaopatrujesz 🙂 

W dniu 22.10.2022 o 21:41, izapat napisał:

Osobiście już bym nie oddał pięknych HS a zmienił piecyk. Drugich takich HS Dynaudio nie wypuści przez najbliższe 20 lat. Albo przymknąć oko na jakieś ”drobiazgi” i pograć z rok na Accu i HS. Jak dalej będzie czegoś brakowało to na Accu zawsze znajdą się chętni. Może to będę ja 🙂

21 minut temu, Adam 38 napisał:

Osobiście już bym nie oddał pięknych HS a zmienił piecyk. Drugich takich HS Dynaudio nie wypuści przez najbliższe 20 lat. Albo przymknąć oko na jakieś ”drobiazgi” i pograć z rok na Accu i HS. Jak dalej będzie czegoś brakowało to na Accu zawsze znajdą się chętni. Może to będę ja 🙂

🙂

Crocuta-hejda.jpg

3 minuty temu, Roxi napisał:
25 minut temu, Adam 38 napisał:

🙂

Daniel, wolałbym "zapolować" na HS ale i Accu by ucieszył 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.