Skocz do zawartości
IGNORED

Tact / Lyngdorf - KLUB

Rekomendowane odpowiedzi

Informacyjnie: https://www.facebook.com/298515023545504/photos/a.512761785454159/5198769030186721/

A więc jeśli ktoś ciągle myśli nad tym, co mają napędzić nasze Lyngdorfy, to jak znalazł - mamy przecież dobre wzmacniacze 😉 

Hejka, pojawił się nowy update który poprawia m. in. problemy z TIDAL. Teraz z poziomu TIDALa możemy znowu odpalać Lyngdorfa. 
Dziękujemy że poprawiono to co uprzednio popsuto 🙂

39 minut temu, maciekplacek napisał:

Hejka, pojawił się nowy update który poprawia m. in. problemy z TIDAL. Teraz z poziomu TIDALa możemy znowu odpalać Lyngdorfa. 
Dziękujemy że poprawiono to co uprzednio popsuto 🙂

Czy niektórym starszym użytkownikom też przychodzi na myśl po tym poście pewien ciekawy nie tak odległy czas w którym nie widzieć po co wymyślano problem na który rozwiązanie już dawno było znane? 

TDAI-3400 to komputer, a ze zmianami w oprogramowaniu często tak bywa, że nie jesteś w stanie przewidzieć wszystkich scenariuszy, które mogą coś po drodze spier... 🙂

2 godziny temu, Polar85 napisał:

TDAI-3400 to komputer, a ze zmianami w oprogramowaniu często tak bywa, że nie jesteś w stanie przewidzieć wszystkich scenariuszy, które mogą coś po drodze spier... 🙂

Prawda jest taka że chłopaki mają słabe scenariusze testowe i tyle. Zamiast od razu łatać po wdrożeniu czekają nie wiem na co i tylko grają na nerwach użytkownikom. 

Mam świetne 3 audiofilskie sofy do sprzedania . Nie chce ktoś kupić? Świetnie pochłaniają niskie częstotliwości.  I w ogóle rewelacyjnie się na nich słucha lyngdorfów i pewnie innych też 😆

15 minut temu, Enzo79 napisał:

Mam świetne 3 audiofilskie sofy do sprzedania . Nie chce ktoś kupić? Świetnie pochłaniają niskie częstotliwości.  I w ogóle rewelacyjnie się na nich słucha lyngdorfów i pewnie innych też 😆

Ja już się urządziłem ostatnio

Edytowane przez maciekplacek
Godzinę temu, Polar85 napisał:

Z ciekawości- co te qobuzy i roony dają czego nie ma sam tidal?

Możesz porównywać Tidala do Qobuza. Natomiast Roon to platforma, która obsługuje różne serwisy streamingowe, radia internetowe oraz Twoją muzykę zapisaną na jakimś dysku. Roon to bardziej biblioteka wszystkiego, muzyka zebrana na "półce" wirtualnej.

Co do samego Qobuza, bo z niego korzystam od lat: chodzi o jakość i rodzaj muzyki. Rodzaj: jest sporo klasycznej (akurat ja mało słucham) i jazzowej, mam wrażenie, że więcej niż gdzie indziej. Jakość: mam porównanie Spotify, Tidal i Qobuz. Spotify to po prostu jakoś MP3 i nie ma co dyskutować. Jak ktoś nie słyszy różnicy między Spotify, a Tidalem, to znaczy, że jest głuchy. Natomiast jakość wysoka to właśnie Tidal i Qobuz, aczkolwiek Qobuz jest jakościowo lepszy niż Tidal. Różnica nie jest już duża, ale jednak dla mnie słyszalna. Oczywiście jak puścisz na telefonie, to żadnej nie usłyszysz, ale na normalnym sprzęcie już tak. 

Więc jeśli czasem coś jest tylko na Tidalu, to słucham i nie marudzę, ale jeśli Roon mi pokazuje i Tidal i Qobuz, to zawsze wybieram ten drugi.   

48 minut temu, marcin_p napisał:

Możesz porównywać Tidala do Qobuza. Natomiast Roon to platforma, która obsługuje różne serwisy streamingowe, radia internetowe oraz Twoją muzykę zapisaną na jakimś dysku. Roon to bardziej biblioteka wszystkiego, muzyka zebrana na "półce" wirtualnej.

Co do samego Qobuza, bo z niego korzystam od lat: chodzi o jakość i rodzaj muzyki. Rodzaj: jest sporo klasycznej (akurat ja mało słucham) i jazzowej, mam wrażenie, że więcej niż gdzie indziej. Jakość: mam porównanie Spotify, Tidal i Qobuz. Spotify to po prostu jakoś MP3 i nie ma co dyskutować. Jak ktoś nie słyszy różnicy między Spotify, a Tidalem, to znaczy, że jest głuchy. Natomiast jakość wysoka to właśnie Tidal i Qobuz, aczkolwiek Qobuz jest jakościowo lepszy niż Tidal. Różnica nie jest już duża, ale jednak dla mnie słyszalna. Oczywiście jak puścisz na telefonie, to żadnej nie usłyszysz, ale na normalnym sprzęcie już tak. 

Więc jeśli czasem coś jest tylko na Tidalu, to słucham i nie marudzę, ale jeśli Roon mi pokazuje i Tidal i Qobuz, to zawsze wybieram ten drugi.   

Trochę testowałem tego Qobuz poprzez Roon na Lyngdorfie i muszę potwierdzić to co napisał Marcin tj. sporo muzyki klasycznej, jazzu a wiec to co słucham. Mam wrażenie że jakość lepsza niż w Tidal ale to już jak kto słyszy. 
Słabe jest to że Lyngdorf nie ogarnia Qobuz tak jak Tidal czy Spotify, zapewne chodzi o kasę.

Po przetestowaniu niemal 20 modeli słuchawek w końcu znalazłem te jedne 🙂

Zależało mi na tym, by dźwięk był bardzo przejrzysty i jak się okazuje znalezienie takich słuchawek wcale nie jest proste. Przejrzystość często szła w parze ze zmęczeniem i bólem głowy (np. Beyerdynamic). Znowu jak nie było zmęczenia to nie było dobrej przejrzystości (HD600).

Finalnie padło na Sennheiser HD700. Tu jest wszystko - klarowność, przejrzystość, rozdzielczość, selektywność, zwarty bas i brak zmęczenia podczas słuchania. Świetne słuchawki. No i TDAI-3400 bez problemu sobie z nimi radzi 🙂

40 minut temu, Polar85 napisał:

Po przetestowaniu niemal 20 modeli słuchawek w końcu znalazłem te jedne 🙂

Zależało mi na tym, by dźwięk był bardzo przejrzysty i jak się okazuje znalezienie takich słuchawek wcale nie jest proste. Przejrzystość często szła w parze ze zmęczeniem i bólem głowy (np. Beyerdynamic). Znowu jak nie było zmęczenia to nie było dobrej przejrzystości (HD600).

Finalnie padło na Sennheiser HD700. Tu jest wszystko - klarowność, przejrzystość, rozdzielczość, selektywność, zwarty bas i brak zmęczenia podczas słuchania. Świetne słuchawki. No i TDAI-3400 bez problemu sobie z nimi radzi 🙂

Cenne info🙂 szukam właśnie ciekawych nausznikow pod dziurkę 3400🙂

Dzięki za ten wpis! 

9 godzin temu, Polar85 napisał:

Jakie masz kryteria co do dźwięku?

Delikatna i świeża góra, przestrzeń, otwarty środek, dyscyplina na basie ( szybkość kosztem zejścia) 

Delikatna i świeża góra, przestrzeń, otwarty środek, dyscyplina na basie ( szybkość kosztem zejścia) 
Koss ESP/950.... Ale to elektrostaty z energizerem - ale mają wszystkie cechy o których piszesz :)

pozdrawiam
Misza

Miałem kiedyś kolumny LoganMartin Logan Aeon🙂 Elektrostaty... Ale to miało zajebiste 3D😃

Twoja propozycja świetna ale chciałbym się zamknąć 1500- max 2000 zł. 

Edytowane przez szczypior88

Myślę, że HD700 móżesz dodać do listy odsłuchowej.

Da się lyngdorfa potraktować jako DAC/streamer i podpiąć do niego wzmacniacz lampowy pod słuchawki?

Edytowane przez Polar85
3 godziny temu, Polar85 napisał:

Da się lyngdorfa potraktować jako DAC/streamer i podpiąć do niego wzmacniacz lampowy pod słuchawki?

Zaraz się okaże że nie potrzebujesz Lyngdorfa 🙂

Jak najbardziej

pozdrawiam
Misza

Miałem kiedyś kolumny LoganMartin Logan Aeon Elektrostaty... Ale to miało zajebiste 3D
Twoja propozycja świetna ale chciałbym się zamknąć 1500- max 2000 zł. 
Można je czasem upolować w dobrej cenie - massdrop je kiedyś sprzedawał po 1/3 wartości.

A Sennheisery polecam sprawdzić oprócz 700 również 600 i 660, również popatrz na monoprice - bardzo fajne słuchawki robią i to w uczciwych pieniądzach.

pozdrawiam
Misza

Mam 600 od 15 lat i nadal jestem zadowolony 🙂 Ponieważ mam 2170, to żeby posłuchać na słuchawkach musiałem wykorzystać wyjścia subwooferowe analogowe i podłączyć je do wzmacniacza słuchawkowego (Pro-Ject Head Box). Brzmienie dynamiczne ze świetną przestrzenią, lepiej niż z aune S6, który mam podpięty pod komputer. 

Przez te kilkanaście lat Sennheiser hd 600 miały tylko jeden serwis, wymieniłem w nich poduszeczki i jeszcze eksperymentowałem z kablem symetrycznym do Aune S6.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.