Skocz do zawartości
IGNORED

Tact / Lyngdorf - KLUB

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.01.2023 o 16:44, szczypior88 napisał:

Ostatnio myślałem o sprzedaży całego systemu Lyngdorfa. Miałem pomysł na małą inwestycję. 

Rozmyśliłem się i dzisiaj jak słucham to chyba Lyngdorf się odwdzięcza bo za***rdala jak zły 😃😃

Dobrze, że sprzęt został 😉

Godzinę temu, szczypior88 napisał:

Odjechali z cenami jak cała branża. 

Dobrze.... 

Jak ceny rosną to kiedyś może sprzedam swój zestaw drożej niż nowy kupiłem 😃

Raczej jeszcze poczekasz bo sprzedaż 3400 za 20k up praktycznie bez szans. Teraz przykładowo takiego Hegel 390 możesz kupić za ok 19k a jak ponegocjujemy to jeszcze taniej a różnica na cenie niemal 10k.

Edytowane przez maciekplacek
1 godzinę temu, szczypior88 napisał:

Jak ceny rosną to kiedyś może sprzedam swój zestaw drożej niż nowy kupiłem 😃

Przy popularnych brandach może by dało rade, ale imho nie przy Lyngdorfie.

43 minuty temu, maciekplacek napisał:

Teraz przykładowo takiego Hegel 390 możesz kupić za ok 19k a jak ponegocjujemy to jeszcze taniej a różnica na cenie niemal 10k.

Made in China to sobie mogą pozwolić 🙂 Made in Denmark ma swoją cenę.

3 godziny temu, Polar85 napisał:

Przy popularnych brandach może by dało rade, ale imho nie przy Lyngdorfie.

Made in China to sobie mogą pozwolić 🙂 Made in Denmark ma swoją cenę.

Jeśli tylko jest jakaś kontrola jakości to jak dla mnie nie ma różnicy gdzie składany.

Dla mnie też nie ma ale na cenę już ma.

Tak jak Krell składał wzmaki u siebie i kosztowały krocie aż wypuścili S-300i made in china i cena była dużo bardziej przystępna.

1 godzinę temu, Polar85 napisał:

Dla mnie też nie ma ale na cenę już ma.

Tak jak Krell składał wzmaki u siebie i kosztowały krocie aż wypuścili S-300i made in china i cena była dużo bardziej przystępna.

Jak tam nowe słuchawki bo widzę że cały czas je nosisz 😉

Hehe emocje już opadły jak po wielkiej bitwie kurz więc częściej zdejmuje 🙂 ale ogólnie uważame że zakup udany i wartościowy. Wieczorami jak nie jestem bardzo zmęczony to zasiadam i w spokoju słucham, nikt nie marudzi żebym ściszył 🙂 

Pora na nowy audio gadżet żeby znów pobudzić emocje 😉 

Od pewnego czasu słucham na Lyngdorfie muzyki z plików więc muszę korzystać z aplikacji Lyngdorf remote. W kategorii UX ta apka to dramat. Np. po wyborze pliku do odsłuchu gdy chcę wybrać coś innego i cofam to ląduję na początku listy i muszę scrollowac przez cala liste plików od nowa. Często się przywiesza, co również kończy się scrollowaniem od nowa. Oczywiście brak wyszukiwania... na komputerze na tej ich stronce jest trochę wygodniej bo większy ekran, szybciej się scrolluje etc. ale za to nie ma możliwości przewijania utworu. Zresztą nawet z pilota nie ma takiej możliwości! Całe szczęście chociaż w apce to działa, brawo chłopaki...

Przy słuchaniu na słuchawkach w apce nie ma regulacji głośności. Ta standardowa regulacja zmienia głośnośc w kolumnach, które jak się wczesniej wyciszy, to się załączają z powrotem... głośnośc w słuchawkach można regulować tylko na stronce webowej albo z pilota.

Wkurzające, że sprzęt za tyle kasy ma tak słabą, niedopracowaną aplikację. Zamiast robić jakieś bezsensowne aktualizacje mogliby w końcu usprawnić UX albo najlepiej napisać całą apkę od nowa. 

Uniosłem się. https://youtu.be/uo0wqAxAoEo

Edytowane przez Polar85

Musiałem to z siebie wyrzucić 🙂

jeszcze dorzuce taką małą rzecz- podłączasz sluchawki i przydałaby sie opcja automatycznego przełączenia RP w tryb bypass. No bo za przeproszeniem na ch** mi korekcja akustyki pokoju w słuchawkach?

13 godzin temu, Polar85 napisał:

Od pewnego czasu słucham na Lyngdorfie muzyki z plików więc muszę korzystać z aplikacji Lyngdorf remote. W kategorii UX ta apka to dramat. Np. po wyborze pliku do odsłuchu gdy chcę wybrać coś innego i cofam to ląduję na początku listy i muszę scrollowac przez cala liste plików od nowa. Często się przywiesza, co również kończy się scrollowaniem od nowa. Oczywiście brak wyszukiwania... na komputerze na tej ich stronce jest trochę wygodniej bo większy ekran, szybciej się scrolluje etc. ale za to nie ma możliwości przewijania utworu. Zresztą nawet z pilota nie ma takiej możliwości! Całe szczęście chociaż w apce to działa, brawo chłopaki...

Przy słuchaniu na słuchawkach w apce nie ma regulacji głośności. Ta standardowa regulacja zmienia głośnośc w kolumnach, które jak się wczesniej wyciszy, to się załączają z powrotem... głośnośc w słuchawkach można regulować tylko na stronce webowej albo z pilota.

Wkurzające, że sprzęt za tyle kasy ma tak słabą, niedopracowaną aplikację. Zamiast robić jakieś bezsensowne aktualizacje mogliby w końcu usprawnić UX albo najlepiej napisać całą apkę od nowa. 

Uniosłem się. https://youtu.be/uo0wqAxAoEo

Najlepiej byłoby ROONa odpalić i tym zarządzać z poziomu telefonu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.