Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Misiomor,kto cię tu trzyma?Do Szwajcarii nie chcesz,do Ameryki też nie,do Anglii też,tu ci jest źle,wiecznie ci coś przeszkadza,gdzie będziesz mieszkał?

Byleby blisko komory bezechowej żeby sobie mógł spokojnie konstruować:)

Nikt tego nie żąda.

Nie?To widzę czytasz co chcesz i jak chcesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też możesz tam wyjechać.Dzisiaj nie ma z tym problemu.Ja np.nie chcę tu prawa niemieckiego i ich zwyczajów.

Ukryta Zawartość

to jeszcze trzeba zabronić szczurom wielkości kotów wałesania się po korytarzach, prusakom włazenia do domu, mrówkom faraona łażenia po szafkach kuchennych. a no i jeżom włazenia pod auta.

Nie?To widzę czytasz co chcesz i jak chcesz.

Nie.

Czytam co chcę, ale żądania na Bocznicy (albo z linku) "że można zabronić komuś na JEGO własności posiadania psa lub kota" nie widziałem.

Też możesz tam wyjechać

Dlaczego też mam gdzieś wyjeżdżać? Zapodałem link bez komentarza, dla zainteresowanych.

to jeszcze trzeba zabronić szczurom wielkości kotów wałesania się po korytarzach, prusakom włazenia do domu, mrówkom faraona łażenia po szafkach kuchennych. a no i jeżom włazenia pod auta.

One mają zakaz, ale go obchodzą.

Tu chodzi o zachowania ludzi, a nie zwierząt. Ludzi, którzy odpowiadają (lub nie) za swoje zwierzęta.

Kolejny zwyrodnialec:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie gryzie kabelków? Bo to mogłaby być okoliczność łagodząca gdybyś spuścił mu za to łomot ;-)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie gryzie kabelków? Bo to mogłaby być okoliczność łagodząca gdybyś spuścił mu za to łomot ;-)

Jaki pan taki pies :) nie ! nie miał takich pomysłów tylko często śpi tam gdzie jego pan siedzi i słucha muzyki ..........i co zrobić ? jedynie mam tylko dużo sprzątania bo sierści jest sporo na dywanie kolor czerwony i ją widać :(

Slaw123, zepsułeś psa - zamiast słuchać muzyki, ogląda ręczną!!!

Uwielbia słuchać muzyki .........ba nawet zasypia jak idą mocne db ! a jak już zapodam coś z fortepianem to się zachwyca dzwiękiem ....... stąd mam ten instrument w awatarze . Zrobiłem kilka zapór aby nie wchodził jak słucham muzyki ale z każdą sobie poradził a gdy dzwi zamknę to ma ochotę je sforsować . Wazy 43 kg ? A ma dopiero 11 miesięcy........ Edytowane przez slaw123

Zawsze można mu szpadlem przyłożyć aż oko wypadnie

Ukryta Zawartość

Co będzie się tu taki uciążliwy pies plątał po okolicy i krajobraz w dodatku psuł sąsiadom.

Ukryta Zawartość

Zawsze można mu szpadlem przyłożyć aż oko wypadnie

Ukryta Zawartość

Co będzie się tu taki uciążliwy pies plątał po okolicy i krajobraz w dodatku psuł sąsiadom.

Ja bym tego bydlaka co to zrobił .......utylizował.

Ukryta Zawartość

Pies podobno zdrowieje. Natomiast debilizm tych dwóch osobników (bo już ich znaleźli) jest wręcz nieskończony, ponieważ w Głownie maja nadal schronisko dla psów i znudzony właściciel może tam zwierzaka oddać za darmo.

Edytowane przez Kubri

Pies podobno zdrowieje. Natomiast debilizm tych dwóch osobników (bo już ich znaleźli) jest wręcz nieskończony, ponieważ w Głownie maja nadal schronisko dla psów i znudzony właściciel może tam zwierzaka oddać za darmo.

Szkoda słów marnować na takiego bydlaka, to nic innego jak polskie cwaniactwo...

Niestety wraz z rozpoczęciem wakacji, wzrasta też liczba psów w schroniskach - i o czym to świadczy?

Ja tam nie wiem czy właściciel może oddać zwierzę do schroniska za darmo. Słyszałem różne historie jak ludzie np. wzywali gminnych opiekunów zwierząt do suki która się oszczeniła na czyjejś posesji. Nawet w takim przypadku można zostać obciążonym kosztami albo schronisko może odmówić bo oni to tylko psy bezpańskie przyjmują, a skoro na posesji to już jest pański.

W Polsce mamy specyficzną mentalność a'la kukułcze jajo - państwo i okolice chciałoby każdemu nieba przychylić, a że chronicznie nie mają pieniędzy, próbują zmuszać do świadczeń tego kto się nawinie - vide obowiązek alimentacyjny dzieci względem rodziców, choćby ci ostatni byli totalnymi lujami trzymającymi dziecko w bidulu jak w przechowalni, jeżeli mieli prawa rodzicielskie w momencie ukończenia 18 lat przez dziecko, to ostatnie ma obowiązek alimentacyjny. Podobnie z nie-płacącymi lokatorami, których ma wziąć na garb właściciel mieszkania.

W Polsce mamy specyficzną mentalność a'la kukułcze jajo - państwo i okolice chciałoby każdemu nieba przychylić, a że chronicznie nie mają pieniędzy, próbują zmuszać do świadczeń tego kto się nawinie

Przecież jesteś przeciwnikiem państwowego. W tym przypadku Państwo nakazuje ponosić koszty prywatnym - tez ci nie odpowiada.

Myślę że w tym wątku już jasno określiłeś swoją postawę.

Ponieważ nie jesteś zwolennikiem przychylania nieba przez Państwo ani przymuszania prywatnych przez Państwo, to byś tego psa dokładniej łopatą potraktował, a nie tylko tak żeby mu oko wyleciało. Ale zrozum też, że jesteś tylko marginesem społecznym z uważających w ten sposób ludzi i Państwo nie musi akurat tobie nieba przychylać.

Ja tylko zwracam uwagę jak przeciwskuteczne potrafi być chciejstwo. Stara mądrość mówi, że z niewolnika nie ma pracownika.

Jak właściciel psa (czy właściciel posesji na której pies biwakuje) nie ma legalnego sposobu pozbycia się go - czy to przez oddanie do schroniska, czy uśmiercenie w cywilizowany i humanitarny sposób (zastrzykiem u weterynarza przykładowo), to wielu spróbuje pozbyć się go na własną rękę, czasem w partacki i okrutny sposób przedstawiony powyżej. Zwykłe następstwo przyczynowo - skutkowe.

Jeżeli animalsi naprawdę chcą coś zmienić (a nie tylko wyrażać oburzenie w necie), powinni wykazywać większą hojność na rzecz schronisk, czy przygarniać więcej zwierząt, żeby oddanie niechcianego psa do schroniska było proste i bezproblemowe. Ew. działać na rzecz ograniczenia możliwości niekontrolowanego rozmnażania psów.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wazy 43 kg ? A ma dopiero 11 miesięcy........

Jest piękny i słodki, ale musisz trochę powalczyć z nadwagą, żeby nie miał później kłopotów z dysplazją... To jest zdecydowanie zbyt duża waga jak na goldena. Moja Mia po zimie waży 31kg a powinna mieć jakieś 29. Dorosły samiec goldena nie powinien przekraczać 35-36kg.

Jeżeli animalsi naprawdę chcą coś zmienić (a nie tylko wyrażać oburzenie w necie), powinni wykazywać większą hojność na rzecz schronisk, czy przygarniać więcej zwierząt, żeby oddanie niechcianego psa do schroniska było proste i bezproblemowe. Ew. działać na rzecz ograniczenia możliwości niekontrolowanego rozmnażania psów.

Dlaczego piszesz, że animalsi tylko wyrażają oburzenie w necie?

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Robią, co mogą, ale brak im środków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I tak trzeba postępować z psychopatami nienawidzącymi psów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znęcanie się nad zwierzętami nie jest w porządku też mnie to rusza. Natomiast medialna wrzawa która jest w tym kierunku robiona dosłownie mnie irytuje.

Ci których to tak mocno razi niech sobie pooglądają UBÓJ RYTUALNY tysiące zwierząt się morduje w mękach i co?

Już nie wspomnę o tym, że dziś zwierzęta wynosi się jakby ponad ludzi. Mnóstwo ludzi choćby w tak mocno medialnej AFRYCE cierpi m.in. głód i z tego powodu umiera, ale to mało

empatii w ludziach wzbudza więc niech sobie zdychają....

Natomiast medialna wrzawa która jest w tym kierunku robiona dosłownie mnie irytuje.

Jest popyt to i robi się podaż. A że zdrowych proporcji w tym brak...

Podobnie w każdych wiadomościach musi być KILKA DŁUGICH MINUT o jakimś, wypadku, katastrofie najlepiej z biednym poszkodowanym dzieckiem w roli głównej (poparzone, zmaltretowane, zziębnięte itd). To jest wiadomość dnia. Co się dzieje na świecie? A kogo to obchodzi?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Niektórzy co bardziej fanatyczni animalsi (szczególnie miłośnicy psów) zwyczajnie dążą do absolutnej dominacji nad innymi ludźmi i demonstracyjnego jej okazywania. Psy sr**ą na chodniki - nie wolno ci nawet pisnąć because I said so. Pies wyje nocami przez co ludzie nie mogą spać - patrz wyżej. Chcesz się pozbyć psa - hola hola, schroniska są przepełnione, więc masz obowiązek go utrzymywać.

Psy są w tym wszystkim najmniej ważne, zwłaszcza jak jakiemuś znękanemu człowiekowi (albo zwykłemu debilowi który nie umie właściwie poruszać się w gąszczu regulujących sprawę przepisów) puszczą hamulce - animalsi potem mają okazję do oburzania się i swoich 3 minut nienawiści kiedy w gazecie pojawia się artykuł o skatowanym psie czy na ich forach ktoś wrzuca post "baba truje psy co robić".

Katujący psa jest mordercą; ktoś, kto fanatycznie lub obsesyjnie zwalcza psy - zawsze podlega pytaniu o stan psychiczny (co się kryje za tą nienawiścią; jaki defekt ona skrywa?). Nie ma dymu bez ognia. Niechęć do psów zastępuje zawsze coś innego. Ale to już temat dla psychoalityków, wszak ten, który zwalcza psy bezzasadnie (np. że szczekają), nie wie, dlaczego to robi i zawsze będzie racjonalizować swoje poglądy, aby je uzasadnić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.