Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Bo ja wiem mechanika ta sama no niby 3000 ma jeszcze wieksza głębszą i szerszą scenę dzwiekową..ale od 1550AR juz az tak to sie nie rózni..szczególnie jak w dcd1550ar wstawisz dobrego clocka16,9344MHz..wiesz PCM61 mają swój urok..musiałbys bezpośrednio obydwa porównać w domu.

Zapytam z innej beczki, czy Denon wypuścił kiedykolwiek jakiś cedek z TDA na pokładzie?

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Denon chyba nigdy nie siegnał po kosci TDA1541 nie znam jakiego kolwiek modelu..wiesz TDA jakos nie podeszły projektatnom z Denona a mieli do wyboru PCM55/56 Burr Browna i jakos tego sie trzymali..a szkoda bo to byłby ciekawy model Denona.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam.

Posiadam DENONA AVP/POA/DVD aktualną serię A1.Napędzam tym (bi-amping TARALABS Air) Cantony Reference 3.2DC .

Chcę zamienić Cantony na B&W 800D.

Czy ktoś może podzielić się opinią na temat czy warto i czy ktoś już może słuchał podobnej kofiguracji (Denon A1& B&W 800D).

Witam.

Posiadam DENONA AVP/POA/DVD aktualną serię A1.Napędzam tym (bi-amping TARALABS Air) Cantony Reference 3.2DC .

Chcę zamienić Cantony na B&W 800D.

Czy ktoś może podzielić się opinią na temat czy warto i czy ktoś już może słuchał podobnej kofiguracji (Denon A1& B&W 800D).

Jak widac jakos nikt nie kwapi sie z podpowiedzia.

Sluchalem najwyzszych modeli Marantza z B&W800-przerost formy nad terscia.

Sluchalem najwyzszych modeli Denona - pieknie sie prezentuja..ale nie dzwiekowo niestety(przynajmniej dla mnie).Ot przyjemne granie - miekko,ze slabo kontrolowanym,malo zroznicowanym,choc mocno podbitym w najnizszych rejestrach basem,dziwna maniera w srodku pasma.Przestrzennie,bez uporzadkowania sceny.Do sluchanie wieczorem przy dobrym winie z piekna kobieta - jesli bardziej interesuje nas kobieta...

Czy z B§W800 bedzie lepiej? - jak ktos lubi powyzej opisane brzmienie,to tak.Bas spoteznieje(bez kontroli)Przestrzen wypelni caly pokoj(bez precyzji na scenie),Poprawi sie srodek.B§W800 jest b. pradozerny,za drogi jak na swoje mozliwosci dzwiekowe.802D to dobra relacja ceny do wartosci.Czy warto doplacac do B§W800 - moim zdaniem nie.Ja tych glosnikow i tak nigdy bym nie kupil.Sa one zreszta latwo osiagalne w odsprzedazy - to o czyms swiadczy.A testy?...no coz...Bisness is'a bisness Winethou.

DCD960 albo 80.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 3 tygodnie później...

[Witam wczoraj odsluchiwalem odtwarzacz bluray denona 2012 generalnie bardzo mile mnie zaskoczyl i naprawde obraz zarowno z plyty dvd po konwersji do 1080 jest fajniutki obraz a ju znie wspomne o plytach bluray to juz bajka. ladowanie plyty BD okolo 15 s. takze jest ok w porowaniu do tego co jeszcze nie dawno bylo. Polecam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Witam szanownych kolegów.Mam pytanie odnośnie mojego wzmacniacza(pma 1500ae)czy cierpi na jakąś przypadłość,a mianowicie po dłuższym słuchaniu załącza się zabezpieczenie co najlepsze to na słuchawkach!Słuchawki 100% sprawne,a i jeszcze jedno po odłączeniu wtyk od słuchawek dość ciepławy.Stało się to tylko dwa razy przez okres trzech lat,ale i tak to mnie niepokoi!Może ktoś się spotkał z tym problemem?

Pozdrawiam tomek

u mnie też kilka razy, w ciągu kilku lat, jakieś przełączniki się przełączały w środku. Ale nie przestawał wtedy grać, nawet na chwilę i działa do dzisiaj. Nie jestem pewien czy to zabezpieczenia. Być może. Mam obciążenie głośnikami 4Ohm (Dynaudio), ale nie słucham głośno (poniżej godz. 9). Być może to były krótkie zaniki napięcia w sieci. Ja bym się nie przejmował.

Przy okazji, w powyższym modelu, wyczuwam pewne niezrównoważenie balansu na głośnikach. Przy wyłączeniu korekcji bass-sopran-balans (wszystko na 0) ściąga na lewą stronę. Trzeba wyprostować balansem na godz. 1 - 1.15. Na słuchawkach jest git. Jakieś podobne doświadczenia?

Użytkowałem ten wzmacniacz przez rok i kilka miesięcy. Niczego takiego nie zaobserwowałem. Ale słuchawek właściwie nie używałem. A o tym, jakoby PMA 1500AE posiadał jakieś zabezpieczenia nic mi nie wiadomo. Ja bym zadzwonił do serwisu, bo to dla mnie jest usterka.

A w ogóle, to uważam, że to fajny wzmacniacz. Pozdrawiam

....domniemaną usterką ma być włączanie zabezpieczeń czy też wspomniane przeze mnie niedokładne zrównoważenie?

PS. też uważam, że to dobry klocek. Z Dynkami zwłaszcza.

PS2. Może słuchawki się wypięły i układ automat. odcinania głośników zadziałał? Podobnie pstryka.

miałem ten wzmacniacz i nie było zadnych problemów, stereo również symetrycznie, nawet przy niezbyt udanym połozeniu głośników. sprzedałem tylko dlatego, że kupiłem PMA 2000AE. równiez uważam, że 1500AE to bardzo udany sprzęt.

Ale chyba bedziesz musiał denon PMA1500AE ma całkiem spory układ zabezpieczen..zwarcie/stała składowa na wyjsciu/cos tam jeszcze chyba poziom biasu...cos tam jest nie kaman jak to sie włacza..moze wzmak sie podbudza..sprawdz tez czy interkonekty nie maja luzów etc...niekiedy przyczyna bywa banalna.

• 2 tygodnie później...

latem , 499 E

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dziś przez chwilę miałem okazję posłuchać klocków z nowej serii A100 amp i CD z dali MKII i grało to bardzo przyjemnie nawet przy małym wzmocnieniu.

No ale zestaw za jakieś 40k ;-)

Z tego powodu pozdrowić nie zaszkodzi więc pozdrawiam denonowców ;-)

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.