Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
38 minut temu, DJ LUCAS napisał:

Cześć,

Gdyby ktoś poszukiwał odtwarzacza sieciowego DNP 800 NE to takiego właśnie oferuje do sprzedaży. Zainteresowanych zapraszam na priv.

Nie możesz go długo sprzedać, wisi i wisi. Co w jego miejsce?

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
W dniu 1.07.2024 o 08:21, DJ LUCAS napisał:

Cześć,

Gdyby ktoś poszukiwał odtwarzacza sieciowego DNP 800 NE to takiego właśnie oferuje do sprzedaży. Zainteresowanych zapraszam na priv.

W związku z  odtwarzaczem sieciowym Denona, właśnie zamówiłem DNP 2000 NE i jak go trochę ogarnę to coś więcej skrobnę, oczywiście o jego walorach dźwiękowych 😉

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

1 godzinę temu, adams19 napisał:

W związku z  odtwarzaczem sieciowym Denona, właśnie zamówiłem DNP 2000 NE i jak go trochę ogarnę to coś więcej skrobnę, oczywiście o jego walorach dźwiękowych 😉

Czekam na opinie bo też go biorę pod uwagę.

Miałem taki mały dylemat czy kupować następny odtwarzacz CD denona - 1700ne, czy właśnie odtwarzacz sieciowy i tu dodatkowo wahałem się między eversolo me a DNP 2000ne. Po zestawieniu za i przeciw zdecydowałem, że następny "klamot " to będzie ten DNP.

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

W dniu 2.08.2024 o 23:54, adams19 napisał:

Miałem taki mały dylemat czy kupować następny odtwarzacz CD denona - 1700ne, czy właśnie odtwarzacz sieciowy i tu dodatkowo wahałem się między eversolo me a DNP 2000ne. Po zestawieniu za i przeciw zdecydowałem, że następny "klamot " to będzie ten DNP.

Jaki masz wzmacniacz?

• 3 tygodnie później...
W dniu 15.08.2024 o 14:14, kapusta7 napisał:

Obejrzałem, jak  brzmieniowo wypada?

Omawiamy go w naszym filmie, zachęcam do obejrzenia 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 4 tygodnie później...

Już jest nasz najnowszy film o DMP-3000NE 🙂 Zachęcam do obejrzenia 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Filmik obejrzałem. Niestety Denon tak naprawdę kręci się w kółko, a szkoda. Mogli zrobić piec żeby miał wreszcie więcej niż te 80 w przy 8 Ohm.  Oczywiście do tego odpowiedni zasilacz, porządne dual-mono itd. A tak (moim skromnym zdaniem) sukcesu rynkowego nie będzie...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

35 minut temu, cortes napisał:

Filmik obejrzałem. Niestety Denon tak naprawdę kręci się w kółko, a szkoda. Mogli zrobić piec żeby miał wreszcie więcej niż te 80 w przy 8 Ohm.  Oczywiście do tego odpowiedni zasilacz, porządne dual-mono itd. A tak (moim skromnym zdaniem) sukcesu rynkowego nie będzie...

Ten wzmacniacz ma więcej niż 80 W na kanał i jak to nie jest porządne dual mono to ja nie wiem czego szukasz.

Dokładnie, dużo więcej niż 80 W/k i naprawdę fajny sprzęt. Co nie zmienia faktu, że od lat trochę powielają te modele, poddając je lekkiemu liftingowi. Co do nowego modelu, to ciekawe na ile będzie różnił się (w domyśle - na plus) od takiego pma 2020ae czy 2500...

3 godziny temu, kapusta7 napisał:

Ten wzmacniacz ma więcej niż 80 W na kanał i jak to nie jest porządne dual mono to ja nie wiem czego szukasz.

Więcej troszkę pewnie ma jak wcześniejsze inkarnacje Denka. Mógłby mieć te powiedzmy chociaż 200w/8ohm w sinusie. Większe ,,trafole" i być może to byłby hit przy rozsądnej wycenie...

3 godziny temu, kapusta7 napisał:

Więcej troszkę pewnie ma jak wcześniejsze inkarnacje Denka. Mógłby mieć te powiedzmy chociaż 200w/8ohm w sinusie. Większe ,,trafole" i być może to byłby hit przy rozsądnej wycenie...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• 3 tygodnie później...

Trochę to trwało zanim się zabrałem za opisywanie DNP 2000ne. Nie chciałem pisać na szybko, musiałem trochę dłużej "to przetrawić". Niestety ten odtwarzacz nie wywołuje swoim brzmieniem efektu wow. Słuchałem go korzystając z różnych możliwych konfiguracji: korzystając z internetowych stacji radiowych,  plików z dysku podłączonego do wejścia USB na przednim panelu, oczywiście z komputera na wejściu USB -DAC, wykorzystując odtwarzacz CD jako transport, z wykorzystaniem wejścia aux we wzmacniaczu - source direct i wreszcie w połączeniu z wyjść regulowanych bezpośrednio na końcówkę mocy wzmacniacza. To oczywiście nie są wszystkie możliwości, ale dla mnie to wystarczyło i wiem że charakter brzmienia tego urządzenia raczej się nie zmieni. Dla mnie najlepiej w całym systemie( razem z okablowaniem i kolumnami) brzmi podłączony z wyjść stałopoziomowych na wejście aux we wzmacniaczu z włączonym suce direct, bardzo dobrze brzmi jako USB-DAC( im lepsze pliki źródłowe z komputera z dobrym oprogramowaniem- u mnie JRiver), fajnie też z radia internetowego( im lepsza transmisja tym przyjemniejszy dźwięk). Rozczarował mnie po podłączeniu wyjść regulowanych bezpośrednio na końcówkę mocy wzmacniacza - oczywiście dźwięk jest wtedy dobry, ale jak dla mnie to dało się słyszeć niedostaki : brak wypełnienia, namacalonści, przeciętna dynamika, brak rozmachu i soczystości, niedostatki plastyczności - wydaje się jak by dźwięk był tłumiony i ograniczony w dole pasma - braki w najnizszym paśmie, a w wysokim paśmie  niby słychać soprany ale jakieś nijakie i pozlepiane, a środek pasma odczuwałem jako "lekko osuszone".  Całą sytuację ratuje u mnie stary wzmacniacz PMA 1500ae, a właściwie jego przedwzmacniacz, który dodaje od siebie wypełnienie, soczystość, dynamikę, poprawia każdy zakres pasma bas, średnicę i soprany - jednak nie w 100%. Jak porównałem granie z CD 1500ae, to jedynie maksymalnie z odtwarzacza DNP 2000ne mogę napisać, że to jest ok. 80-95%. Nie mam pojęcia dlaczego tak to jest zestrojone, mogę się tylko domyślać, że taki charakter tego odtwarzacza pewne zestrojono z PMA 110, PMA 3000ne i PMA 1700ne. Oczywiście nie chodzi mi o narzekanie tylko o rzeczywiste postawienie charakteru tego urządzenia- oczywiście to co tu opisałem - usłyszałem dzięki już nie najmłodszym moim uszom. Jednak moje odczucia mocno pokrywają się z tym co opisano na temat DNP 2000ne w Audio Video 6-7/ 2023. No jest jeszcze pewna szansa że dźwięk  tego sprzętu się zmieni, bo wzmacniacze i odtwarzacze denona od średniej półki potrzebują czasem i pół roku. Tak miałem z zestawem 1500ae, który mam od zakupu już kilkanaście lat 😉 A na zakup nie narzekam, bo nabyłem DNP w bardzo korzystnej promce w sklepie Mega Hz.

Witam wszystkich serdecznie. 

Mam do Was pytanie, czy na dzień dzisiejszy warto interesować się wzmacniaczem Denon pma 1600?

Przyszła mi do głowy myślę zakupu takiego, ale wszystko wyczyszczone z olx i allegro. Niedawno było pełno.

5 godzin temu, moto3650 napisał:

Mam do Was pytanie, czy na dzień dzisiejszy warto interesować się wzmacniaczem Denon pma 1600?

Przyszła mi do głowy myślę zakupu takiego, ale wszystko wyczyszczone z olx i allegro. Niedawno było pełno.

Jak ma nie pracować jako końcówka w kinie, to śmiało kupuj 

15 godzin temu, kapusta7 napisał:

Jak ma nie pracować jako końcówka w kinie, to śmiało kupuj 

Nie mam kina. Nie zamierzam też posiadać. Czy istnieje jakieś synergiczne połączenie z głośnikami podstawowymi które możecie polecić? Dźwięk chciałbym bez agresji, bez napięcia. Nie słucham rocka i metalu. Raczej plumkania audiofilowskie, wokale i te sprawy.

W dniu 24.10.2024 o 11:32, moto3650 napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-denon-pma-1600ne-uzywany-stan-bardzo-dobry-CID99-ID12CvmU.html

• 2 tygodnie później...

Witam klubowiczów

Mały powrót do przeszłości czyli Denon Pma 750 staruszek z 1982r, waga 12kg, moc 80W przy 8ohm, oryginalna cena 1500DM,  kupiłem go kilka lat temu za jakieś tam niewielkie pieniądze brzmiał zaskakująco dobrze z moimi kolumnami Usher. Ostatnio  miałem go tylko w miarę ogarnąć  tak żeby nie był w stanie jak od handlarza  i później sprzedać, a po czasie zdecydowałem się rozebrać wszystko ponieważ stan wizualny jest bardzo ładny i działał wciąż wyświetlacz. Wnętrze w takich starociach to zawsze plamy i wszechobecny brud z  mieszanka szprejów do regeneracji potencjometrów lepiąca się kalafonia trochę błotka.. taki standard. Mycie, wybielanie wszystkiego i rozbiórka czyszczenie czarnych w środku  przełączników, całkowite rozlutowanie płytek nowe luty co do jednego pola cyną ołowiową, nowa pasta i podkładki pod tranzystorami. Po złożeniu do kupy nic nie wybuchło :-) na wyjściu na obu kanalach piękne stabilne 4Mv, bias końcówek po 13Mv według SM, stare kondy Nippona wciąż trzymią się dzielnie trochę ich tam pomierzyłem. Wzmacniacz ma te 40 lat czasu na tą zabawe trochę zeszło, ale satysfakcja jakaś tam jest miło jest zobaczyć ponownie czyste wnętrze takiego staruszka,   gra bardzo ładnie dźwięk zaskakująco dynamiczny i rześki całkiem precyzyjny bez problemu można określić co gra na scenie,  super dogaduje się to Arcam Rdac z TP i srebrnych Qed,   sprzedawać teraz się jakoś odechciało :-)

IMG_20241012_172006.jpg

IMG_20241012_175300.jpg

IMG_20241016_144511.jpg

IMG_20241020_114120.jpg

IMG_20241020_114124.jpg

IMG_20241020_114201.jpg

IMG_20241024_150232.jpg

IMG_20241109_110258.jpg

IMG_20241109_110746.jpg

IMG_20241109_111741.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.