Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Proszę , podpowidzcie z jakimi głośnikami najlepiej zgrywa się Denon .

Nie mam tak topowych modeli jak Wasze , raptem mini 109 :)

Czego unikać ?

Pokoj 25m , w tym 16 m wydzielone pod relaksik:)

Pozdrawiam.

W denonkach seri 1450,1550,1650, S10MKII zastosował denon zupełnie nowe serwo oparte na kosciach panasonica i od wtedy datuje sie pojawienie sie problemów z odczytem...

Ale sa i zalety nowego serwa jakie jest w tej seri ...ultra niski jitter oraz wrecz porazająca szybkosc wczytu dysku, zauważenia jego braku..wada to nieco duży brak ochoty na CDRY....sam mam to wiem jak jest....

Panie Piotrze ma Pan poniekąd rację.... ale nie do końca można obwiniać nasze klocki za nie chęć do jedzenia wszystkiego, sami też nie wszystko zjemy.

Z płytami CD-R dzisiejszymi i produkowanymi od 2002' są problemy, zalewały nas tanie nośniki wszelakiej nazwy, nagrywarki komputerowe też pojawiały się gorsze i tanie po niżej 80 zł [stan na 2002']. albo co gorsze na pewno pojawienie się rewolucyjnego softu jakim jest nerka które to z biegiem ewolucji było coraz gorsze - obsługa początku nadpalania płyty [bufor] do dupy sterownik....

no i te prędkości dzisiejsze od 16 [dzisiaj to już ciężko znaleźć płytę od 16x] a nie jak kiedyś od 1 no może od 4 x - całkiem inne wypalanie było kiedyś na wolniejszych płytach.

I tak traciliśmy na jakości tego nie widząc. Ja mam CD-Ry sprzed 10 / 12 lat idealnie zachowane i bardzo porysowane nagrywane na samsung wypalarce sprzed 13 lat i było i jest idealnie do tej pory nie nagrywane nerką, etc.

No dobra to był wywód jak to było kiedyś, dzisiaj jest jak narzekamy.

Moj DCD-1550ar czyta mocno porysowane płyty, licencjonowane jak i cd-ry ale z nowymi cd-rami nie porysowanymi ma problem z odtworzeniem 1 trak'u NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU Z ZAŁADOWANIEM INFO Z ŻADNEJ PŁYTY, na przykład SL-PG 4 też się męczył z niektórymi cd-rami z odpaleniem pierwszego ale wchodziło to po jakimś czasie, PD-7800 łykał wszystko i nie zająkną się nigdy - fajnie co nie?,

ale tu nie było żadnej jakości odtwarzania w przypadku technika a pionek grał znośnie [jednak nie wystarczająco], denek gra przyzwoicie.

Może laser wypalony może nie ale to nie jest wina naszych kloców że strajkują, Etc.

2 razy za duzo. Ja sprzedalem czarne za 540zl i nikt sie nie chwapil. Zeby bylo smieszniej kupilem za 470zl chyba, tez nie bylo chętnych.

Srednia cena to 700-800zl, nie wiecej.

?👈

Cos ostatnio duze zapotrzebowanie na te modele. Niestety od roku nie pojawilo sie ani jedno DCD-3000 na Allegro, ja wzielem ostatnią sztuke od forumowicza. A pamietam ze wtedy byly do sprzednaia ze 4sztuki ogolem razem z dwiema na Gieldzie.hifi. Ostatnio bylo S10, ale sa smieszna sume, gosc chcial chyba ze 3 tys.

?👈

Ostatnio bylo S10, ale sa smieszna sume, gosc chcial chyba ze 3 tys

był w październiku na allegro s10 rocznik '97 którym się interesowałem i pytałem Ciebie o opinię, niestety cena strasznie przesadzona....4900! :)))

Przeciez taka cena na eBay to standard. Tam najtanszy smieciowy model kosztuje 100E.

był w październiku na allegro s10 rocznik '97 którym się interesowałem i pytałem Ciebie o opinię, niestety cena strasznie przesadzona....4900! :)))

Jeszcze lepiej. Jeszcze poltora roku temu za 1200zl nikt nie chcial idelanego.

Ba prywatnie te denony uważam za jedne z najbardziej udanych własnie ze względu na tą mechanikę...poza tymi cdrami to nie ma wad poprzednich np słynnego wrednego kiksu jaki sie dzieje w DCD1015 czyli samo-zamykania sie kieszeni..ta upierdliwa wada pojawia sie w dcd3000 oraz w dcd-s10mk1

Zamykanie jak zamykanie, ale teraz juz w trzecim z rzedu DCD-1015 mam taki myk ze szuflada dojezdza do konca, a silnik dalej kręci. Nic nie oddcina zasialania. Kiedys z kumplem sprawdzalem ten mikroprzelacznik w szufladzie to byl normalnie 100% sprawny, a silnik dalej czasami wariowal. Najgorzej ze nie wiem gdzie to kupic NOWE zeby sie upewnic w 100% co tu wkoncu jest winne. Czy ten przelacznik, czy moze siada sterowanie napedem na plytce.

Edytowane przez Fr@ntz

?👈

• 2 tygodnie później...

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

sprzet 2 kanałowy cały czas drożeje wbrew tendencji w elektronice wogóle - dlatego ceny utrzymanych używek zaczynają się zbliżać do cen pierwotnych sprzed kilkunastu lat szczególnie przy tzw . rarytasach Najbardziej mnie bawi jak ludzie piszą przy klockach 10-15 letnich " najnowsza seria"....

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 3 tygodnie później...

Skąd wy te ceny bierzecie?

Nowego PMA-1510AE fabrycznie zaklejonego w pudle można dzisiaj w sklepie kupić za 2.999zł

2.800 za używkę, to jest chyba jakiś ponury żart, albo komuś może sufit na głowę upadł...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jeszcze 2-3 tygodnie temu leżały cztery sztuki poniżej 3.000zł, czarne srebrne, do koloru do wyboru.

Teraz został jeden tutaj http://allegro.pl/denon-dcd-1510-dcd-1510-pma-1510-zestaw-stereo-i3022534171.html

Używany PMA-1510AE za 2.190zł poszedł u tego gościa http://allegro.pl/denon-dcd-1510-ae-srebrny-gwarancja-i2989837603.html

i to są normalne ceny za te klocki, a nie jakieś 3.700 za nowy czy tym bardziej 2.800 za używany.

Moim skromnym zdaniem przy cenie nowych 3.000zł używane powinny kosztować nie więcej jak po 1.800-2.000 za PMA i DCD

ale to już nie moja brocha po ile co kto sprzedaje czy tam sobie kupuje.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Czy ktoś może kupował w tym sklepie z tego linka: http://allegro.pl/denon-dcd-1510-dcd-1510-pma-1510-zestaw-stereo-i3022534171.html

Dali mi świetną cenę, nawet niższą niż ta o jakiej pisze @parantulla, jednak mam ogromne wątpliwości z zakupem u nich...

osobiście miałem przez kilka lat PMA-1500AE i go dobrze wspominam . 1510 to właściwie blizniak , ale ciekawi mnie potencjalny nowy model 1520 - myśle że powinni postawić jak wszyscy na funkcjonalność.

Edytowane przez marek-1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Czy ktoś może kupował w tym sklepie z tego linka: http://allegro.pl/denon-dcd-1510-dcd-1510-pma-1510-zestaw-stereo-i3022534171.html

Ja kupowałem.

Odtwarzacz CD ONKYO dla syna.

U nich stał za 900zł, ostatecznie zapłaciłem 800zł, a na allegro ceny nowych zaczynały się od 1.300zł i kończyły na 1.500zł

Nie wiem nad czym tutaj się jeszcze zastanawiać. Masz nówkę w cenie używanego i jeszcze Ci źle ;)

Poza tym 2.999zł to jest normalna rynkowa cena na modele z serii 1510AE, która spada z katalogu Denona,

a że niektórym jeszcze wiszą na stanie leżaki magazynowe w cenach z kosmosu, to czyj to jest problem, mój albo Twój?

Niech dalej sobie ceny trzymają albo najlepiej jeszcze trochę podniosą, to na pewno ktoś to chętnie kupi...

Tak jak wyżej pisałem 2-3 tygodnie temu u czterech różnych sprzedawców stały cztery różne PMA-1510AE

w cenach poniżej 3.000zł, najtańszy był czarny za 2.890zł, którego sam chciałem kupić, ale mi przeszło i już go nie ma.

Ja wszystko rozumiem, zadałem pytanie nie orientując się w cenach, dostałem odpowiedź.

Dla mnie po prostu dziwnym jest że OBECNIE tylko jeden jedyny sklep w całej Polsce ma ten wzmacniacz w takiej cenie.

Pewnie ostatecznie i tak go kupię u nich, jednak ta zagadka nie daje mi spokoju ;)

No skoro u innych ten sam model stoi o siedem setek drożej, to chyba nic w tym dziwnego,

że te po 3.000zł się rozeszły jak świeży boczek na święta, a nowych dostaw już raczej nigdzie nie będzie.

Ot i cała tajemnica dlaczego tylko w jednym sklepie stoi tylko jedna sztuka w takiej cenie.

Zastanawiaj się jeszcze dłużej nad zagadkami wszechświata, to za tydzień kupisz rocznego używańca w tej samej cenie :)

osobiście miałem przez kilka lat PMA-1500AE i go dobrze wspominam . 1510 to właściwie blizniak , ale ciekawi mnie potencjalny nowy model 1520 - myśle że powinni postawić jak wszyscy na funkcjonalność.

Z nowej serii mam co prawda mam zestaw Denona 720 i porównując go do starszej serii 00 Denona co prawda wyższego modelu ale może to pokazywać kierunek brzmienia w wyższych modelach Denona z serii 20, moim zdaniem Denon z kierunku absolutnie przejrzystego skręcił w stronę lekko ocieplającą tak dla ludu trochę przyjaźniej. Jeśli chodzi o dźwięk absolutnie nie mam zastrzeżeń i sądzę, że Denon w serii 20 zrobił krok do przodu. AL 32 i gniazdo USB podpięte (z dobrą nawigacją menu) naprawdę świetnie się sprawuję. Ciekawią mnie właśnie wyższe modle z serii 20 jak ktoś z Was nabędzie to niech podzieli się informacją. Do pełni szczęścia w CD denona brakuje mi drugich wyjść RCA do wzmaka słuchawkowego i jak by jeszcze dodali SACD do niższych modeli chyba nic by się nie stało.

Edytowane przez Renia239

Witam wszystkich. JESTEM ZDECYDOWANY na zakup wzmacniacza Denon PMA -1560 w dobrym stanie. Może ktoś z forumowiczów sprzedaje lub ma zamiar niedługo sprzedać. Pozdro!!

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Darek, daj sobie spokoj z tym piecem. Za ta kase kupisz np Sony TA-F707ES. Nawet moj byly Marantza PM75 z ktorym bylem u ciebie jest od niego lepszy z opinii wielu ludzi. Poszukaj na forum. No i pamietaj ze on nie ma sterowania z pilota.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Darek, daj sobie spokoj z tym piecem. Za ta kase kupisz np Sony TA-F707ES. Nawet moj byly Marantza PM75 z ktorym bylem u ciebie jest od niego lepszy z opinii wielu ludzi. Poszukaj na forum. No i pamietaj ze on nie ma sterowania z pilota.

Siema !! Sony ma drewno po bokach - nie przejdzie !! A może PMA-2000 ???

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.