Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Brzmienie najważniejsze ale wyglądać też musi jak dla mnie.

A kupując takie rzeczy tylko napędzacie handlarzy sprowadzających zdezelowany złom z Niemiec.

Potem na Alledrogo pełno takiego badziewia bo ludzie to kupują.

Skąd wiesz że to badziewie? Skąd wiesz w jakim stanie technicznym jest? Często jest tak że sprzęt teoretycznie gorszy, tj gorzej wyglądający jest w lepszym stanie technicznym niż ten wylizany, który stał u kogoś i grał 12h na dobę. I mówię to z doświadczenia.

?👈

Niczego nie napędzam, to po prostu to kapitalny wzmacniacz (wiem, bo miałem chyba ze dwa), gdyby był nowy to by kosztował z 5 tyś. zł.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

ma podejscie do pma-1500r ?

Inna szkoła dźwięku, jak to u vintage przeważnie bywa. Duża dynamika, melodyjny, bez nachalnej szczegółowości.

Edytowane przez jarex

Skąd wiesz że to badziewie? Skąd wiesz w jakim stanie technicznym jest? Często jest tak że sprzęt teoretycznie gorszy, tj gorzej wyglądający jest w lepszym stanie technicznym niż ten wylizany, który stał u kogoś i grał 12h na dobę. I mówię to z doświadczenia.

Oczywiście, ze tak.

Ale dla mnie wygląd jest nie mniej ważny.

Po prostu takie obicia, rysy, zagięcia drażnią oko.

Ja za swój model w ładnym stanie dałem ok 100 zł więcej niż ten z cytowanej aukcji.

Witam klubowiczów ;) Z Denona posiadam decka DRS-810 oraz DCD-910 po Piotrkowych modach ;))

Mam pytanie (być może) banalne ale mnie to zastanowiło. DCD-2700. Śruby na górnej obudowie. Jak to powinno wyglądać tak naprawdę. Przeszukałem różne grafiki i na sporej większości pod śrubą jest jakby podkładka? Czy jeśli jej nie ma, to sprzęt był dłubany, rozkręcany i podejrzana sprawa?

post-56001-0-74619500-1478778423_thumb.jpg post-56001-0-40221700-1478778425_thumb.jpg post-56001-0-75789700-1478778426_thumb.jpg post-56001-0-62793900-1478778428_thumb.jpg

Edytowane przez mayer

Przyznać się kto to słuchał PMA 2500ne? W recenzjach piszą, że bardzo muzykalny i po cieplej stronie mocy co byłoby nowością dla Denona. Ciekawi mnie również jakość wbudowanego przetwornika.

A ja zapytam czy ktoś miał PMA-S10 MKII? Moge mieć takiego za jakieś 4500zł w stanie idealnym z pilotem.

Edytowane przez rafal735r

?👈

PMA S10MK2 to najmocniejsza ich integra z złotej serii. Chyba jedyny który nie miał żadnych kompleksów w teście na kolumnach ESA Continum 2 i wzmakiem Krell KAV500

Pamiętam (2007) że złoił dupę ES'om nie gorzej niż krell a był ładniejszy i po cieplejszej stronie mocy. W cenie 4tys polecam. ALE jak był mało grany t zagra co najmniej po 100h wygrzewce.

Cześć. Pytanie do ludzi z większym osłuchaniem- mój CD własciwie nie istnieje i szukam zastępstwa . Na alledrogo i innych portalach znalazłem DCD 1015 po jakichś zmianach ale nie słyszałem jak to gra . Jesli mieli byście wybierać taki zmodowany już model albo jeszcze starszego dcd 1500MK2 w ory co powinno zagrac lepiej ?

A może macie jakieś inne propozycje ?

DCD1015 bez przeróbek gra twardo, mało muzykalnie

Nie pootrek - http://www.audiostereo.pl/modyfikacja-cd-denon-1015_115058.html

To którys z tych dwóch sztuk jak domniemam,

Właśnie Piotr jakby sie odezwał to może by coś podpowiedział o zna i 1500 mk2 jak i tego 1015 przynajmniej w swojej wersji.

a nieprzerabiany 1500MK2 gra znacząco lepiej tak żeby moje marne uszy to dosłyszały - pytanie retoryczne wiem :)

Powiedzcie kochani, czy będzie jakaś różnica słyszalna wyraźnie między modelami 560 i 860 ? gram raczej nie głośno, kameralnie. Czy ma sens zmiana na 860 jeśli 560 mi wystarcza i nie mam zastrzeżeń i większych potrzeb ?

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Nie będzie słyszalna, miałem oba, więc nie piszę z "kapelusza".

C@rtman, wiele zależy od stanu technicznego. Po tylu latach główna kwestia to czy leżał w podmokłej piwnicy Niemca przez kilka lat czy nie? Sam mam PMA 495R, który leży u mnie w pokoju już z 6 lat i mógłbym go sprzedać, ale jakoś żal, bo mam do niego sentyment.

______________________________________________________________________________________

Sprzedaję mojego DCD1290, po mocnych modach:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6612668816

Może uda się i klocek zostanie w wśród klubowiczów.

Edytowane przez Acoustic Lab

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

W piwnicy nie bo ciagle w uzyciu ale jego historii nie znam więc kto to wie co się mogło dziać.

Ten 1290 chyba nawet kiedys obserwowałem co tam Piotrek w nim robił.

Toż tez mój dylemat ... próbowac tuningu 1500 czy kupić cos gotowego ale i koszt wtedy rośnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.