Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  201 członków

Creek Klub
IGNORED

KLUB POSIADACZY CREEKA

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Panowie /panie ?/ przyłączam się do klubu, szczęśliwy posiadacz creeka evo2 z b&w 603.s3.

Na razie bez opisu wrażeń oprócz zachwytu po wymianie denona pma-860.

Pierwsze spostrzeżenie - nie każda produkcja /analog i cd/ wyzwala odpowiedni bas. Może po prostu są kiepskie ...

pozdrawiam wszystkich,

j.

• 2 tygodnie później...

Witam, mam chec na Creeka z uwagi na zakup kolumn Eposa, a to podobno tworzy synergie.

Mam trzy komplety Eposow: ELS3, ELS303 oraz M5. Docelowo sprzet bedzie gral z podlogowymi ELS303.

Zakladam wzmacniacz A50iR oraz cd50mkII. Czy wspomniany zestaw ma sens w porownaniu z np obecnie

u mnie grajacym NAD3400+NAD514?

Co zyskam? i czy w ogóle zyskam?

Pozdrawiam wszystkich Creekowcow.

Witam i pozdrawiam wszystkich właścicieli Creek'ów

Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem wzmaka Evo2, który jest jeszcze wykorzystywany jako końcówka mocy w kinie. Powiem tylko tyle, że zmina w muzyce w porównaniu do odsłuchów na ampli jest kolosalna, a i w kinie poprawiła się dynamika.

Niestety po zakupie wzmaka kolumny i CD już mnie nie zadowalają i w styczniu jadę na odsłuchy do sklepu, ale myślę o Monitor Audio RS6. CD niestety musi trochę poczekać

, chyba że macie jakiś pomysł na używkę do 1kpln?

• 3 tygodnie później...

Jak chcesz mądrze wydać swoje ciężko zarobione pieniądze to sugeruję Ci kupno dac'a na układzie Wolfson WM8740. Ja tak zrobiłem i za kwotę 250zł delektuję się dźwiękiem klasy creek destiny(nie powiem lepszym żeby się nienarazic ;) ). Przetwornik wolfson'a jest rewelacyjny i gra u mnie dużo lepiej niż mój marantz 7300 za którego wywaliłem prawie 3000zł.

figh3er, 4 Sty 2010, 12:05

Do niedawna miałem Beresforda i jak słuchałem muzyki na ampli na moim CD to może i było coś lepiej, ale na już na Creeku nie mogłem zauważyć różnicy, a jak pożyczyłem go koledze, który podłączył go pod Lina (CD) i wzmacniacz MF to już wyraźnie słychać było, że Beresford zdegradował dźwięk, więc już nie chce mi się kombinować z DAC-ami i wolę dozbierać do CD, ale dzięki za propozycje

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie, mam Creeka Evo i miałem okazje mieć w domu cd Evo, powiem tak, wcale nie byłem zadowolony, jak to grało !! :( Bas zrobił się twardy i ogólnie jakieś takie zamieszanie się zrobiło, na początku myślałem że to wina JBL E30, ale na Pardaigmach tez lipa, podłączyłem jeszcze Monitory Audio BR2 i to samo, dałem kumplowi do odsłuchu i stwierdził to samo  nie wiem czy mieliśmy jakiś walnięty model ale nie zamienił bym za żadne skarby mojego starego DCD 425 na Creeka, choć mogłem go mieć za 1000 zł i na gwarancji. Ale wzmacniacz pokazał klasę.

Witam

Na razie mój wpis jest "nieuprawniony" bo posiadaczem jeszcze nie jestem. Ale p przeczytaniu wasztch wpisów i odsłuchaniu sprzetu dzieli mnie juz tylko krok.. a raczej sięgnięcie do portfela;-)

Ale mam parę pytań.

1. Słuchałem EVO2 na EPOS-ach 22i i MA Rx8. Chce jeszcze podłaczyć FEfy IQ90 oeaz focale 816v i Triangle Altea. Z tego co słysząłem to EPOS gra najlepiej ale boje się że ta para nie da rady z moim 40m2 salonem.

2. Aktualnie mam ampli do KD i chce właczyc EVo2 w sytem - da się to uczynic. ma EVo odpiwiednie wejscie/wyjscie do podpięcia pod amlituner (CA640R)

3. Nie mam już budżetu na nowy CD więc EVo będize grał w parze z CA640C. Co sadzicie o takiej parze.

4. Chcę zrobiź b i-amp na kablach Tara Labs Helix 6 i Monster Z1 reference. Co sądzicie o tym

pozdrawiam

Jasne ale tak jak napisałem wyżej, na mnie nie zrobił wrażenia :) Pewnie będzie duże grono zadowolonych użytkowników tego klocka, tak samo jak MA BR2 które uważam za kompletne dno a wielu sobie chwali ich dźwięk :) kwestia gustu.

• 3 tygodnie później...

By troszke odświeżyć wpisy, ale głównie dla info mój wpis.

Creek wprowadza nowości do swojego katalogu :)

Wzmak Evolution 5350 (zdjęcia poniżej) i w końcu Destiny Tuner (jeszcze zdjęć nie ma)

"Lampa nie umiera nigdy"

Creek Evolution 5350 ma większą moc bo 2*120 W przy 8 Ohmach, a jak inne zmiany wewnątrz to niewiem.

A z tego co wyczytałem to TUNER Detiny ma odbierać analogowe -FM oraz cyfrowe - DAB. Było by super :)

"Lampa nie umiera nigdy"

Hej tak wszedłem z ciekawości na strone Creek-a i...... jest - są w końcu fotki tunera :)

Niestety nie bedzie DAB ale co tam hehe, ciekawe jaka cena będzie nowego tunerka....

post-11746-100001356 1266967594_thumb.jpg

post-11746-100001357 1266967594_thumb.jpg

post-11746-100001358 1266967594_thumb.jpg

"Lampa nie umiera nigdy"

NUREK

Z tego co kiedyś słyszałem to tylko Destiny był produkowany w UK - widniał napis DESIGNED AND MADE IN THE UK, a obecnie widnieje napis DESIGNED IN THE UK. Czyli według mnie produkcja poszła pewnie do Chin, tylko projektowanie techniczne i wizualne to w UK. Ale jak coś to luknij na strone Creek-a i poczytaj może będzie coś na ten temat.

"Lampa nie umiera nigdy"

Hmmm, szczerze to nie wiem czy jest jeszcze na gwarancji, bo nie znalazłem jej i paragonów:-(. Zaczęło sie od tego, że jeden głośnik (po miesiącu niegrania) grał ciszej, po czterech miesiącach padł, a po tygodniu padły obydwa kanały i mogłem sobie posłuchac tylko na słuchawkach. Dzwoniłem do serwisu, opisałem sprawę (ale już na 99% wiedziałem co sie stało) i utwierdziłem się w przekonaniu, że winny jest przekaźnik załączający kolumny. Rozkręciłem obudowę i... lekko się załamałem (a po chwili z politowaniem się smiałem), gdy zobaczyłem ten przekaźnik, zaśniedziałe (po 1,5 roku!) terminale głosnikowe, najgorszej jakości cynę i g...niane kabelki łączące terminale z płytką drukowaną. Postanowiłem, że poszukam jakiegość "elektronika" i wymienię sobie przy okazji przekaźnika (kupiłem inny - produkcji EU, bo ten "oryginalny" made in Tajwan już nie jest podobno produkowany) terminale i wewnętrzne okablowanie. A może, jak nie będzie to wielkim problemem, to "ominiemy" przekaźnik, najwyżej będzie pykać w kolumnach. No to tyle.

• 1 miesiąc później...

Destiny = made in China, niestety. Cholera, mogli chociaż produkcję najwyższego modelu zostawić u siebie. Dla mnie Creek już nie istnieje, wiem że brzmi to pompatycznie, ale taka jest prawda. Kto jeszcze z brytyjskich producentów produkuje na wyspach? Naim, Arcam (chyba już tylko najwyższe modele), może Myryad z górnej półki? Nie wiem jak Roksan. Wracając do Creeka - cena Destiny 6900 zł. chyba pozostała. Coś tu nie tak...za "chinola" w życiu tyle nie zapłacę, choćby kapał złotem. Pozdrawiam

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Co do Destiny produkowanego w Chinach miałem na myśli nowe egzemplarze, z napisem "designed in the UK". Starsze, jak wskazuje napis "designed and made in the UK" wyprodukowano w Wielkiej Brytanii.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.