Skocz do zawartości
IGNORED

wasz pierwszy sprzęt audio

jajcasz77

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie to było pierwsze.Rok 1977...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czesc, rok 1976, ZK140T i radio JOWITA, po miesiacu ZK140T wymieniony gwarancyjnie na ZK147T, normalnie HIFI wysokich lotow :)

W 1984 mialem kilka fajnych M531s, wlutowywalo sie CG62 lub BRG made in hungary, jak bylo wiecej kasy, to ALPSa, regulacja pradu podkladu i sprzecik syczal i cykal az milo. Do niego AMATOR + kolumny "15"

i wtedy to dopiero huczalo :)

Potem nastaly czasy WS503, szpulaka DAMA PIK, FAUSTA no i 40 z bierna membraną, ale weselsze byly jednak te wczesniejsze czasy......no i koktail porzeczkowo-malinowy :) POZDRAWIAM

Miniwieża Siemensa z dwoma kieszeniami na kasety, radiem, a na górze był gramofon. Ojciec przywiózł ją z Niemiec w 89 albo 90 roku. Cała razem z głośnikami (5W każdy) ważyła może ze 3 kg. Rodzice oddali mi ją, kiedy sami dostali od kogoś Unitre PW9013 (potem też była moja), magnetofon Sharpa (zepsuł się), i CD Kenwooda (dalej go mam). A było to chyba z 8 lat temu, więc ja miałem wtedy 11 :)

U mnie pierwszym sprzetem był amplituner Zodiak, magnetofon Finezja 1 oraz kolumny Tonsil ZG30. Słuchało sie na tym C.C. Catch, Sandry, ABBY i Shakina Stevensa, LOL.

Ukryta Zawartość

post-579-100000614 1214610246_thumb.jpg

post-579-100000615 1214610246_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A kumpel mial cos takiego jak na fotce. Nazywalismy to: TAPECIAK z racji okleiny ;-) i ogromnie mu zazdroscilismy tego cuda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapomnialem, ze z czasem zaczalem podpinac swoj magnetofon do ponizszego cuda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten tapeciak , tylko w wersji deck był moim pierwszym kaseciakiem, nie licząc wcześniejszego MK2500 Grundig.Grał z Amatorem2 i gramofonem Arturem.Niestety po przewietrzeniu pokoju zmieniał obroty:)

Walkman CROWN podłączony "na krótko" do 40cm głośnika estradowego produkcji NRD, zabudowanego w segmencie... dżizus, ale to był wtedy odlot buehehe :D

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mariuszdab

27 Cze 2008, 23:01

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 231 / 229 / 0

Czesc, rok 1976, ZK140T i radio JOWITA, po miesiacu ZK140T wymieniony gwarancyjnie na ZK147T, normalnie HIFI wysokich lotow :)

W 1984 mialem kilka fajnych M531s, wlutowywalo sie CG62 lub BRG made in hungary, jak bylo wiecej kasy, to ALPSa, regulacja pradu podkladu i sprzecik syczal i cykal az milo. Do niego AMATOR + kolumny "15"

i wtedy to dopiero huczalo :)

Potem nastaly czasy WS503, szpulaka DAMA PIK, FAUSTA no i 40 z bierna membraną, ale weselsze byly jednak te wczesniejsze czasy......no i koktail porzeczkowo-malinowy :) POZDRAWIAM

CG 62 o ile pamietam to byla glowica do Etiudy a BRG montowano w Finezji.

Sam początek - ZK 146, o ile mnie pamięć nie zwodzi, bo z tego, co widzę w sieci, ZK-146 był stereofoniczny. Mój był taki jak na zdjęciu, ale czterościeżkowy. Ktoś pomoże?

Magnetofon Finezja pozostał niespełnionym marzeniem, pierwszy poważny zestaw to Zodiak, magnetofon z mini-wieży PW-8040, kolumny Tonsil ZG30. W końcu kompletna mini-wieża. Następnie Technicsy... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój pierwszy sprzęt grający to również RM-222. 23 lata temu dostałem go jako prezent komunijny. Jak dziś pamiętam pomarańczowy przycisk do płynnego wyciszania nagrań. Dla potomnych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moje początki z audio to początek lat 70-tych.

Rodzice posiadali ZK-120 ( lampowy ). Ale była frajda nagrać coś z radia.., i to oczko pośrodku.

Potem była Finezja 1 i Amator Stereo ( ELBEROTH - Twoja Finezja to chyba jedna z pierwszych - podwójny wskaźnik ).

To były czasy, człowiek sprzęt zdobywał - dziś kupuje

Disco, nie czepiaj sie szczegółów, tak sie kiedys robilo, czlowiek wlutowywal obojetnie co, aby gory bylo wiecej, co nie pamietasz tamtego okresu? Ja osobiscie kupowalem na Wolumenie i stosowalem CG62 DO

m531S.

He he,fajny temat.Widząc czym się bawiliście ,to moge ,tylko zazdrościć.Ja zaczynałem od tego .Zwało się to Serenada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.