Skocz do zawartości
IGNORED

Serwis DORO AUTOMATYKA-partacze!

xen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcę przestrzec i jednocześnie sie Was poradzić bo tyle mi zostało po transakcji z pewnym serwisem ogłaszającym się na allegro jako "firma z rodowodem od 1985 roku".

Otóż,zamówiłem u nich usługę naprawy głośników wysokotonowych Magnata,2 sztuki,spalone cewki.

Zadzwoniłem przed zalicytowaniem żeby się upewnić czy podołają takiemu zleceniu,pan z serwisu miłym głosem poinformował mnie że bez obaw,robią takie rzeczy nie od dziś,mam je tylko wysłać,cewki przewiną,mailem wyślą mi wycenę tej usługi,będzie miło,szybko i sprawnie.

Ok,uspokojony rozmową zalicytowałem na ich aukcji "NAPRAWA,REGENERACJA GłOśNIKóW",odczekałem sobie dwa tygodnie i dzwonię bo paczkę nadałem priorytetem a tu ni maila ni telefonu od nich nie ma,pan zapewnił że wszystko jest pod kontrolą,czekają na jakies kopyto do nawijania cewek...ok,ważne że zrobią,przecież to fachowcy myślę sobie.

Zadzwoniłem za tydzień jak radził serwisowy pan i tym razem jeszcze nie naprawione,kopyto nie dotarło..ok,mam zadzwonić za tydzień niestety tym razem okazało się że pracownik jest na zwolnieniu a on ma dużo zamówień,tu już przestało mi się podobać bo minął miesiąc i zero konkretów ale co tam,poczekam.

W międzyczasie dostałem dwa dziwne maile od innych allegrowiczów zaniepokojonych przebiegiem transakcji z tym serwisem,odpisałem ludziom żeby nie panikowali że czasem trzeba poczekać dłużej,ważne że fachowcy wiedzą co robią...

Po trzech miesiącach moich telefonów pan z serwisu już nie tak miły kręcąc wciąż że jeszcze zapomniał fluidem napełnić kopułek i mam czekać na ten fluid lub że już zrobione ale nie wie czy pracownica je wysłała a najlepiej żebym zostawił nr telefonu do siebie to on oddzwoni jak będą zrobione na co zapowiedziałem mu że nie odpuszczę im tych głośników i nie mam zamiaru czekać na telefon od nich,zapowiedziałem skargę do allegro na co pan się rozłączył,na drugi dzień ponownie rzucił słuchawką słysząc mój głos.

Allegro wysłało im dwa ponaglenia po czym radzili mi jeśli to nie pomoże zgłosić sprawę na policję,tyle z ich strony.

Serwis przestał całkiem odbierać telefony odemnie,nie wiem jak oni tam funkcjonują bo dzwoniłem z różnych nr-ów,aż tu nagle wczoraj przychodzi paczka,paczka od nich!!

I tu ponowne zaskoczenie bo paczka została nadana za pobraniem,listonosz każe zapłacić 70zł,myślę sobie naprawili,płacę,ważne że są po 4 miesiącach czekania.

Niestety po rozpakowaniu okazało się że są w częściach,próbowali wstawiać jakieś używane zamienniki,powiercili w nich jakieś otwory bo nie pasowały,całość w gorszym stanie niż jak im wysyłałem.

W pudełku rachunek-naprawa głośników szt 2 ,plus koszt transportu,pakowania razem 70zł!!!

Ja wiem byłem naiwny,za długo z tym zwlekałem,zbyt cierpliwy dla nich,mogłem sam kupić zamienniki,lub podjechać z nimi na Wolumen warszawski bo mam blisko jak radził znajomy ale ja naprawdę jestem wierzącym w ludzi allegrowiczem,nie otrzymałem do tej pory negatywa ani sam nie wystawiłem,myślałem że i tym razem będzie ok.

Moje pytanie do Was czy od takiej firmy można się jakoś domagać zwrotu tych 70zł za niby naprawę bo to przecież rozbój w biały dzień,4 miesiące czekania,telefonów a dostaję rzucanie słuchawką,rozgrzebane głośniki i rachunek na 70zł...o nerwach nie wspomnę.

Czy zwrócić się z tym ponownie do allegro czy gdzie???

I czy jest sens wogóle bo kwota nie duża,chyba bardziej dla zasady...

Aha,tak mnie obsłużył serwis DORO AUTOMATYKA ze Słupska.

https://www.audiostereo.pl/topic/44684-serwis-doro-automatyka-partacze/

Nigdy nie wierz polakowi !!!!! wyrąbie cie zawsze i wszędzie - smutna prawda bo sam jestem polakiem

:-( tym nalezy sie kierowac niestety !!!!!!!

70 zł to nie przestępstwo tylko wykroczenie !!!!! wszyscy na tym jadą co oszukują !!!

wiec nawet jajbys wygrał sprawe i tak gosc rzadnych konsekwencji nie poniesie

A po drugie jak udowodnisz ze nie naprawili jak odebrałes paczkę - gosc stwierdzi ze ty zepsułes !!!

Na wszystko trzeba miec papiery,świadków !!!!!!

Za policje bedziesz musiał odbebnic wszystko wiec ci sie odechce na samym starcie

Ty musisz udowodnic ze cie oszukał

jedyny sensowny sposób to pała bejsbolowa !!! tylko pójdziesz siedziec!!!

Allegro nic tu nie ma !!!! To tylko firma pośrednicząca

poczytaj regulamin a dowiesz sie ze nie dopełniłeś wszelkich starań aby cie nie oszukali.

Taaaa bejsbol byłby tu jak najbardziej na miejscu,niestety za daleko i nie w moim stylu.

Pisząc serwis z Allegro miałem na myśli serwis który się tam ogłasza że naprawia głośniki czyli to całe DORO AUTOMATYKA a nie sam serwis Allegro,troszkę źle to zatytułowałem,emocje,wybaczcie.

Ja miałem podobną sytuację kiedyś jak wysłałem zalicytowane przez kogoś głośniczki komputerowe logitecha. Zgłaszasz sprawę do allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bądź tu:

Ukryta Zawartość

Firma nie dość że dostanie negatywnie po notowaniach na allegro, to jeszcze masz szansę na zwrot pieniędzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 2 lata później...

Soniko niesolidni.DORO automatyka Słupsk.

Wysyłają niekompletne zamówienie.Po tygodniu dosyłają niezgodne zamienniki.Bez uprzedzenia o zmianie.

Chamsko reaguja na rozmowę telefoniczną.I jeszcze żądają zwrotu IC pomyłkowo wysłanego.Na koszt klienta

Witam,

chcę przestrzec i jednocześnie sie Was poradzić bo tyle mi zostało po transakcji z pewnym serwisem ogłaszającym się na allegro jako "firma z rodowodem od 1985 roku".

Otóż,zamówiłem u nich usługę naprawy głośników wysokotonowych Magnata,2 sztuki,spalone cewki.

Zadzwoniłem przed zalicytowaniem żeby się upewnić czy podołają takiemu zleceniu,pan z serwisu miłym głosem poinformował mnie że bez obaw,robią takie rzeczy nie od dziś,mam je tylko wysłać,cewki przewiną,mailem wyślą mi wycenę tej usługi,będzie miło,szybko i sprawnie.

Ok,uspokojony rozmową zalicytowałem na ich aukcji "NAPRAWA,REGENERACJA GłOśNIKóW",odczekałem sobie dwa tygodnie i dzwonię bo paczkę nadałem priorytetem a tu ni maila ni telefonu od nich nie ma,pan zapewnił że wszystko jest pod kontrolą,czekają na jakies kopyto do nawijania cewek...ok,ważne że zrobią,przecież to fachowcy myślę sobie.

Zadzwoniłem za tydzień jak radził serwisowy pan i tym razem jeszcze nie naprawione,kopyto nie dotarło..ok,mam zadzwonić za tydzień niestety tym razem okazało się że pracownik jest na zwolnieniu a on ma dużo zamówień,tu już przestało mi się podobać bo minął miesiąc i zero konkretów ale co tam,poczekam.

W międzyczasie dostałem dwa dziwne maile od innych allegrowiczów zaniepokojonych przebiegiem transakcji z tym serwisem,odpisałem ludziom żeby nie panikowali że czasem trzeba poczekać dłużej,ważne że fachowcy wiedzą co robią...

Po trzech miesiącach moich telefonów pan z serwisu już nie tak miły kręcąc wciąż że jeszcze zapomniał fluidem napełnić kopułek i mam czekać na ten fluid lub że już zrobione ale nie wie czy pracownica je wysłała a najlepiej żebym zostawił nr telefonu do siebie to on oddzwoni jak będą zrobione na co zapowiedziałem mu że nie odpuszczę im tych głośników i nie mam zamiaru czekać na telefon od nich,zapowiedziałem skargę do allegro na co pan się rozłączył,na drugi dzień ponownie rzucił słuchawką słysząc mój głos.

Allegro wysłało im dwa ponaglenia po czym radzili mi jeśli to nie pomoże zgłosić sprawę na policję,tyle z ich strony.

Serwis przestał całkiem odbierać telefony odemnie,nie wiem jak oni tam funkcjonują bo dzwoniłem z różnych nr-ów,aż tu nagle wczoraj przychodzi paczka,paczka od nich!!

I tu ponowne zaskoczenie bo paczka została nadana za pobraniem,listonosz każe zapłacić 70zł,myślę sobie naprawili,płacę,ważne że są po 4 miesiącach czekania.

Niestety po rozpakowaniu okazało się że są w częściach,próbowali wstawiać jakieś używane zamienniki,powiercili w nich jakieś otwory bo nie pasowały,całość w gorszym stanie niż jak im wysyłałem.

W pudełku rachunek-naprawa głośników szt 2 ,plus koszt transportu,pakowania razem 70zł!!!

Ja wiem byłem naiwny,za długo z tym zwlekałem,zbyt cierpliwy dla nich,mogłem sam kupić zamienniki,lub podjechać z nimi na Wolumen warszawski bo mam blisko jak radził znajomy ale ja naprawdę jestem wierzącym w ludzi allegrowiczem,nie otrzymałem do tej pory negatywa ani sam nie wystawiłem,myślałem że i tym razem będzie ok.

Moje pytanie do Was czy od takiej firmy można się jakoś domagać zwrotu tych 70zł za niby naprawę bo to przecież rozbój w biały dzień,4 miesiące czekania,telefonów a dostaję rzucanie słuchawką,rozgrzebane głośniki i rachunek na 70zł...o nerwach nie wspomnę.

Czy zwrócić się z tym ponownie do allegro czy gdzie???

I czy jest sens wogóle bo kwota nie duża,chyba bardziej dla zasady...

Aha,tak mnie obsłużył serwis DORO AUTOMATYKA ze Słupska.

w takich przypadkach nalezy sobie postawic pytanie "co zrobic zeby firma wiecj juz nie oszukala" i dzialac opisywac w necie ze tacy i tacy to oszuscie zglaszac allegro ze to oszusci niech blokuja konto zglaszac na policje wystawiac NEGATYWY mozna odwiedzic osobiscie dowiedziec sie jacy to ludzi tak dzialaja poinformowac w sieci podawac nazwuiska dane i ostrzezenia jak macie jeszcze jakies pomysly to realizowac byle ich zmiesc z rynku i utrudnic a najlepiej uniemozliwic dalsze przestepcze dzialalnosci, przestepcy coraz czesciej przerzucaja sie do sieci wiec oczywiscie przed jakakolwiek transakcja sieciowa szukac komentarzy opinii dowiedziec sie czegos a pozniej dokonac transakcji (dlatego wlasnie informowanie wszedzie gdzie sie da wraz z podawaniem danych jest wazne bo to daje opinie dla innych)

chwilowy brak działalności w audio.

w takich przypadkach nalezy sobie postawic pytanie "co zrobic zeby firma wiecj juz nie oszukala" i dzialac opisywac w necie ze tacy i tacy to oszuscie zglaszac allegro ze to oszusci niech blokuja konto zglaszac na policje wystawiac NEGATYWY mozna odwiedzic osobiscie dowiedziec sie jacy to ludzi tak dzialaja poinformowac w sieci podawac nazwuiska dane i ostrzezenia jak macie jeszcze jakies pomysly to realizowac byle ich zmiesc z rynku i utrudnic a najlepiej uniemozliwic dalsze przestepcze dzialalnosci, przestepcy coraz czesciej przerzucaja sie do sieci wiec oczywiscie przed jakakolwiek transakcja sieciowa szukac komentarzy opinii dowiedziec sie czegos a pozniej dokonac transakcji (dlatego wlasnie informowanie wszedzie gdzie sie da wraz z podawaniem danych jest wazne bo to daje opinie dla innych)

witam a ja na allegro kupilem komputer koszt 3600 zl :(:( dostalem wlaczylem i nie dzialal :(:( ?? dzwonie do firmy ktora mi ten bubel sprzedala oczywiscie pieniazki przelane i cooooo ??? pan poinformowal mnie ze jutro bedzie drugi taki sam , oczywiscie na drugi dzien kurier mi wrecza drugi egzemplarz koszt pokryl sprzedawca :):) , po sprawdzeniu dziala na dodatek w formie przeprosin dostalem mysz oraz sluchawki z mikrofonem :):) po wadliwy komputer dopiero za trzy dni zglasza sie nastepny kurier odbiera oczywiscie nie na moj kosz, dzwonie do tej firmy dziekuje , oni mnie przepraszaja , ostatnio wszedlem na strone tego sprzedawcy a tam okolo 12 000 sprzedanych komputerow, laptopow , czesci i innych rzeczy to tylko przez pol roku ...a jednak sa firmy ktore moga i zalezy im na kliencie :):)

Niestety narzekanie na forach nic nie da, bo przez takie działania strona internetowa takiego złodzieja jest tylko lepiej pozycjonowana przez google, a im wyżej w googlach, więcej klientów. Prawie nikt nie szuka opinii nt. serwisów które mają fachowo wyglądającą stronę więc nacina się coraz więcej osób i płynie większa kasa. Mechanizm mają jak widać dopracowany w 100%. Najpierw zwodzą, potem olewają a na koniec przysyłają pobranie. Oczywiście zawsze poniżej 250PLN. Sam też dałbym się złapać na to, jako że z założenia wierzę w uczciwość rodaków jeżeli chodzi o wszystko oprócz sprzedaży samochodów używanych.

Nie da się nic z tym zrobić niestety. Odwiedziny z bejsbolem nie są w moim stylu, choć z pewnością chciałoby się odegrać kilka scen rodem z Pulp fiction w takim serwisie.

Ale allegro też mogłoby coś więcej robić w takich sytuacjach. A nie tylko liczyć kasę i pokiwać palcem. Jeżeli sprawa jest w miarę udokumentowana to taki " usługodawca " powinien mieć np. negatywa od allegro, czerwoną kartkę i porządnego kopa w d..pę.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Ale allegro też mogłoby coś więcej robić w takich sytuacjach. A nie tylko liczyć kasę i pokiwać palcem. Jeżeli sprawa jest w miarę udokumentowana to taki " usługodawca " powinien mieć np. negatywa od allegro, czerwoną kartkę i porządnego kopa w d..pę.

trzeba zgłaszac na policje i żadac ukarania - polska ciemnota i lekceważenie prawa jest powalajaca - najpierw trzeba chcieć ukarac takich naciągaczy

Niestety narzekanie na forach nic nie da, bo przez takie działania strona internetowa takiego złodzieja jest tylko lepiej pozycjonowana przez google, a im wyżej w googlach, więcej klientów. Prawie nikt nie szuka opinii nt. serwisów które mają fachowo wyglądającą stronę więc nacina się coraz więcej osób i płynie większa kasa. Mechanizm mają jak widać dopracowany w 100%. Najpierw zwodzą, potem olewają a na koniec przysyłają pobranie. Oczywiście zawsze poniżej 250PLN. Sam też dałbym się złapać na to, jako że z założenia wierzę w uczciwość rodaków jeżeli chodzi o wszystko oprócz sprzedaży samochodów używanych.

Nie da się nic z tym zrobić niestety. Odwiedziny z bejsbolem nie są w moim stylu, choć z pewnością chciałoby się odegrać kilka scen rodem z Pulp fiction w takim serwisie.

Daje, jak wpiszesz nazwę tego serwisu to zaraz pod nią pokazuje się ten wątek z Audiostereo i wyróżniony napis "oszuści" :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Niestety w takich sytuacjach Allegro pokazuje jak jest beznadziejne. Dalej pozwala im w świetle prawa na swoich stronach handlować i oszukiwać. W innej sytuacji miałem tak, że sprzedawca (firma) wystawia przedmioty których nie ma, Allegro nic nie robi, firma dalej wystawia fikcyjne rpzedmioty i grozi wystawieniem odwetowego negatywa. Allegro dalej nic, umywa ręce. W konsekwencji: firma robi sobie jaja z klientów, Allegro nic nie robi --> firma nie dostaje negatywa, bo grozi odwetowym, a Allegro nie ma narzędzi/możliwości by wystawienie komentarza zablokować (tzn. po prostu nie chce). Tyle na temat tego serwisu.

Powrót po dłuższej przerwie...

Niestety narzekanie na forach nic nie da,

Weź mnie nie rozśmieszaj! Bardzo dobrze że ktoś opisuje oszustwa konkretnych firm. Dzięki temu np. Ja będę się trzymał od tej firmy z daleka i nie wtopię kasy i nerwów.

ps. radzę zmienić tytuł wątku ... bo oszustem jest DORO AUTOMATYKA ze Słupska i to bym podkreślił

Wszyscy wiemy jak działa allegro. Jest to jedynie portal ułatwiający spotkanie się stron zainteresowanych kupnem-sprzedażą. Pobiera od tego chore prowizje i jak potrzebne jest minimum interwencji np. odpowiedź na krótkiego, logicznego maila to nie ma komu. Jest to jednak wiedza powszechna więc bicie piany na ten temat nie ma sensu. Przez take ich działanie prowizję od sprzedaży płacę im zawsze dopiero, gdy automat straszy mnie firmą windykacyjną ;) co innym również polecam. A może ktoś wypróbował i można jeszcze dłużej zwlekać?

Kyle, zainteresuj się pozycjonowaniem stron. Dowiesz się, że da się oprzeć cały biznes internetowy o rzeszę narzekających klientów na forach. Sprawdzałeś kiedyś opinię o firmie działającej na allegro w googlach? Jak tylko w tym temacie przestaną przybywać nowe posty przestanie się on również wyświetlać w G.

Równie dobrze wątek mógłby się nazywać : Serwis z audiostereo to partacze. Dlaczego ? Bo jest zamieszczony na audiostereo. Pisz o Doro Automatyka a nie o serwisach internetowych gdzie się ogłaszają. Jak się ogłoszą w telewizji to będzie że serwis z telewizji to partacze ? Jak właściciel wyjedzie do stanów to napiszesz że serwis ze stanów to partacze ?

A to polskie cierpiętnictwo i narzekanie na wszystko naprawdę mnie dobija - tutaj też wszyscy tylko czekają żeby sobie ponarzekać - na serwisy, na allegro, na moderatorów, na rząd itp. Polacy narzekaniem tworzą wspólnotę, ale to jest przecież straszne... A kto z nami nie narzeka, ten ukryty wróg ...

Ludzie opamiętajcie się.

Ja uwazam ze prawo powinno byc dopracowane i powinna byc mozliwosc zglaszania oszustw internetowych oraz prowadzone statystyki zgloszen, nastepnie w przypadku xxx zgloszen na firme yyy niezaleznie od kwoty jaka wyludzili powinno sie karac ze wzgledu na prowadzenie przestepczej dzialalnosci a wiec nie swiadczenie uslug jakie kupuje klient

firma nie dostaje negatywa, bo grozi odwetowym, a Allegro nie ma narzędzi/możliwości by wystawienie komentarza zablokować (tzn. po prostu nie chce). Tyle na temat tego serwisu.

Jakby każdy wystawiał negatywa w takich sytuacjach, to konto by wreszcie mu zablokowali.

Co wam się stanie jak dostaniecie odwetowego? Popłaczecie się?

Zainteresowany kupnem i tak przeczyta o co chodziło i komentarz zwrotny też.

Najlepiej jest narzekać i biernie oglądać się na innych, że coś w tym zrobią.

Na wybory też nie chodzicie bo uważacie, że to nic nie zmieni?

Jakby każdy wystawiał negatywa w takich sytuacjach, to konto by wreszcie mu zablokowali.

Co wam się stanie jak dostaniecie odwetowego? Popłaczecie się?

Zainteresowany kupnem i tak przeczyta o co chodziło i komentarz zwrotny też.

Najlepiej jest narzekać i biernie oglądać się na innych, że coś w tym zrobią.

Na wybory też nie chodzicie bo uważacie, że to nic nie zmieni?

zgadza sie autorze watku i wszyscy inni, nic sie nie stanie jak bedziesz mial 1 czy 2 czy 3 sensowne negatywy ale chociaz przestepcom ukrucicie proceder, a allegro ma dosc monopolistyczna pozycje wiec patrzy tylko na kase jak to jest przy za malej konkurencji, w przeciwnym razie dopracowali by komentarze tak ze jesli przestepca by dawal odwetowe a sprawa oszustka by wyszla na jaw to klientom by usuwano negatywy

Zadzwoń na infolinię uokiku, prawnik powie co robić. Ja nie odpuszczam nawet drobnych "nacięć" na all., czasami długo takie sprawy rozwiązuje się ale warto, chociaż dla satysfakcji i ochrony innych kupujących.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.