Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

właśnie dotarła pierwsza z zamówionych końcówek 1070. Druga w drodze.

Muszę przyznać że bardzo mi się podoba i zostałem wiernym członkiem klubu Rotel'a :)

Pozdrawiam

post-24932-100002024 1256762906_thumb.jpg

Moim skromnym zdaniem, to ten kto "dotknął" lub "pomacał" osobiście dźwięk Rotela ten już nigdy z niego nie zrezygnuje lub z wielkim trudem :) Bo zamienników na horyzoncie mało...

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Użytkownicy+

Violet, 28 Paź 2009, 22:43

>Moim skromnym zdaniem, to ten kto "dotknął" lub "pomacał" osobiście dźwięk Rotela ten już nigdy z

>niego nie zrezygnuje lub z wielkim trudem :) Bo zamienników na horyzoncie mało...

Mówi się że rozwinięciem brzmienia Rotela jest... Krell. Ale to już kosztuję.

• Użytkownicy+

jaculek63

>jak testy z przełącznikiem Lutka.

Niestety choroba pracownika i czasu brak. Przez jakiś tydzień będzie ciężko, a sam jestem ciekaw w moim systemie co i jak. Na pewno dam znac jak coś posłucham, na razie przełącznik sobie spokojnie leży i czeka.

Robert

Ciekawa recenzja zestawu RCD-1520/RA-1520:

http://www.rotel.com/content/reviews/cd%20players/rcd-ra-1520.pdf

jaculek63, 27 Paź 2009, 16:13

>smykus_likas

>A co w takim razie z długimi jak radzisz IC pokaż mi dobra firme która na rynku jest dostępna w

>długości większej niz 1m

Albedo/Argentum. Możesz wypożyczyć do odsłuchu a potem zamówić. Myślę, że nie będzie problemu z ic dł np 2m, 3m

Na Allegro sporo ofert dvd Rotela w atrakcyjnych cenach.Czy ktoś wie jak z dostępnością laserów i trwałością mechaniki?Jak się spisują jako transport do DAC-a?Chciałoby sie dokupić do wzmacniacza ładny klocek Rotela.Pozdrawiam.

ach...

...rcd965bx limited edition świetna maszyna, zwłaszcza w wersji discrete ;-)

aż mi się łezka w oku zakręciła, wspominam go lepiej niż rcd971.

później przyszedł czas na rcd991ae i to był także nietuzinkowy odtwarzacz.

pozdrawienia dla rotelo-maniaków ;-)

kvist.

post-18476-100000926 1257797470_thumb.jpg

• Użytkownicy+

A ja byłem, miłe panie widziałem, kolegę między nimi zresztą też (stoję obok niego na zdjęciach:-) http://www.audiostereo.pl/Spotkanie_na_Audioshow2009_59069.html), chociaż nie pamiętam nicku (może ktoś zna, lub sam kolega się przypomni). Niestety Rotela nie widziałęm, a w poprzednich latach był.

Robert

• Moderatorzy

Witam wszystkich po dłuższej przerwie ............

Kolego lukasz_wysocki - jestem pod wrażeniem twojego zestawu, wygląda bardzo dobrze, dobre komponenty, fajna wizualizacja i tło.

W ilu metrach2 grasz, że używasz zmostkowanych końcówek o takiej mocy?

Napisz jaki masz cd i jaki dvd i zrób krótkie porównanie obu klocków w brzmieniu z płyt audio.

pozdrawiam wszystkich forumowiczów i mam nadzieję , że wasze spory już więcej nie zagoszczą na forum.

Czołem.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Rzeczywiście ładny zestaw. Ale czy Kolega ma faktycznie zmostkowane te dwie końcówki mocy, czy też grają one w bi-ampingu? Moim zdaniem lepsze efekty uzyskuje się przy zmostkowaniu. Pozd.

Ups.miało być kolega.

ps.Violet u mnie gra "lepiej" w bi niż przy zmostkowanych końcówkach,ale to przecież indywidualna sprawa słuchacza nie mniej gratuluję i pozdrawiam.

• Użytkownicy+

Jaculek63, to ty jesteś na zdjęciach z paniami ?

Tu masz moje fotki:

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=48806&p=3#k

Robert

Ps. Sorki za Offtop

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.