Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby ktoś chciał moje Rotele pisać na priva:

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia/47089/Rotel-pre-RC-990BX-2x-amp-RB-971-MkII

Robię generalny remont w domku (z założeniem instalacji elektrycznej specjalnie do audio włącznie) i potrzebuję kasy. Spokojnie, nie opuszczam klubu ;) Na 90% najprawdopodobniej wrócę do Rotela ;)

post-2325-100000007 1277740274_thumb.jpg

I love the sound of crashing guitars

Witam i pytam.Co wart jest dziadek RCD 865? Czy zagra dobrze z RA-870BX? Czy wart jest 300-400 zł?

Może spotkał ktoś taki lub podobny zestaw i podzieli się wrażeniami. Na zdjęciu moja 870-tka.Pozdrawiam.

post-23510-100000041 1278004481_thumb.jpg

Dokładnie zostałem zdrajca:) Ostatni rotel do oddania w bdb stanie 991AE.

Ale ja jeszcze kiedys wroce :) Widzialem zestaw MICHI piekna sprawa tylko cena byla troszke za duza jak dla mnie:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

sittek

Same do mnie pełzną:) Jakos mam szczescie do roteli i tak jak pisalem wróce do nich bo to dobre klocki. Wróce z michi jak sie uda:) Wizualnie sa piekne graja pewnie tez dobrze.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

stecko, 5 Lip 2010, 17:07

>sittek

>

>Same do mnie pełzną:) Jakos mam szczescie do roteli i tak jak pisalem wróce do nich bo to dobre

>klocki. Wróce z michi jak sie uda:) Wizualnie sa piekne graja pewnie tez dobrze.

...boś Ty uzależniony od nich jest...

:D

witam, mam pytanie odnoście wzmacniaczy Rotel. Które zagrają lepiej 971/972 czy nowe serie 04,05 ?Które lepiej wybrać dodam, że nie zmieniam klocków co 2 miesiące rotela nigdy nie miałem. Boję się trosze kupować starszą serie ze względu na przekorne potencjometry :D Słyszałem ,że starsza seria gra znacznie lepiej to prawda? Pozdrawiam :)

Oprócz 04/05 każdy zagra inaczej. To już zależy od preferencji i od sprzętu towarzyszącego. 972/05 są wyposażone w pilota i jest możliwość wymiany sieciówki (w 04 również).

Z M2 słuchałem tylko 971/972. Nie pamiętam już dokładnie brzmienia ale połączenie z 972 wydało mi się lepsze. No i do tego masz pilota za free.

Cenowo 971 powinien być najtańszy.

Wszystko sprowadza się do tego ile masz forsy. Może zamiast 971/972 kupić 980?

alladyn.

napisz może z czym ma to zagrać ( kolumny, CD), w jakim pomieszczeniu to będzie stać, jakiej muzyki słuchasz i co najbardziej cenisz w dźwiękach. Czy preferujesz sprzęt nowy, czy używany. jaki zakres cenowy? Bez tego nie da rady ci choć trochę pomóc.

Każda seria Rotela jest trochę inna, czasami są to niuanse.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Co prawda Sittek napisał: "Wydaje mi się, że przy tej klasie sprzętu (bez obrazy) wpływ odtwarzacza w cenie ok.500 zł z drugiej ręki może być niezauważalny. Dopiero lepsze kolumny i wzmacniacz pozwolą na wydobycie różnic."

Jednak jest różnica i to duża. RCD-965 grając z ra-870bx (który przy włączaniu nie pyka tylko zapala się protection, tak samo przy wyłączaniu) mimo, że kosztował 330 zł wprowadza sporo zmian. Przede wszystkim pasuje do wzmacniacza . Myślę, że ten cedek dopiero pokazuje możliwości wzmacniacza.Teraz jest wszystko, więcej powietrza, dynamika i mikro szczegóły, lepiej w każdym paśmie. Dodam, że zarówno rcd-965 jak i jego poprzednik marantz cd-40 posiadają na pokładzie cdm 4/19 (marantz zostanie w domu na tzw. dawcę) jednak zauważalna jest różnica w ciężarze (965 chyba 2xcięższy), czyli Rotel nie pożałował na zasilanie i inne komponenty. Więcej posłucham może coś napiszę. Pozdrawiam

@adeusz

"więcej powietrza, dynamika i mikro szczegóły" tak naprawdę zaczynają się dopiero przy modelach 971 i 991. serio. Choć uważam, że model RDC965, a w szczególności LE-Discrete to dobry klocek. Jedyna jego wadą może być tylko wiek. Wyższa półka była robiona jednak staranniej i jest wieksza szansa na utrzymanie w dobrej kondycji. Sam mam chyba z 10 letniego 991 i gra jak nowy :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Czy ktoś może wie,gdzie można kupić oryginalną sieciówke do Rotela RCD-1070? ewentualnie, gdzie szukać podobnej? końcówka ma 2 bolce, bez uziemienia.Będe wdzięczny za pomoc

mam porządną sieciówke,ale niestety ma 3 bolce, i po wpięciu w gniazdo niestety lata w środku- można oczywiście wymienić gniazdo lub kupić inny przewód zasilający.taki sam efekt latania sieciówki w gnieździe kompaktu, mają wszystkie sieciówki z uziemieniem.Stąd moje pytanie o oryginał ewentualnie coś podobnego...

A może coś takiego...

Podróbka XLO oraz podróbka Oyaide

http://www.allegro.pl/item1050293997_kabel_sieciowy_xlo_reference_2_type_10a.html

Miałem go u siebie przez jakiś czas i nie było do czego się przyczepić jeśli chodzi o jakość wykonania.

W tej cenie dużo lepsze niż np Lapp z Balsem i Schurterem

Ile oryginalne Oyaide kosztują można łatwo sprawdzić.

Siedzi pewnie w gnieździe i chyba o to najbardziej ci chodzi. Jak nie podpasuje można sprzedać, strata niewielka (może nawet żadna)

Tutaj trochę na temat "chińskich" wtyków

http://www.audiostereo.pl/Chinskie_wtyki_sieciowe_64135.html

• Moderatorzy

150 pln to kasa do przełknięcia , tylko czy to usłyszę ?

w ścianie mam 2x1.5 , potem gniazdo i oryginalny zasilający od Rotela.

nie chodzi przecież o wydanie kasy na sztukę.....

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 2 tygodnie później...

Witam. Zamierzam za niedługo kupić wzmacniacz Rotela. Zastanawiam się nad RA-02, RA-04 albo 05. Czy między RA-02, a 04 jest na tyle duża różnica w dźwięku, żeby brać nowszy model, czy lepiej kupić używany, ale z pilotem? Bo 04 słuchałem w moim docelowym systemie i gra świetnie. Pokonuje NAD'a 315bee w każdym aspekcie i gra bardziej muzykalnie od Yamahy AX-497

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.