Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

na allegro dostępny jest zestaw ROTEL RC - 850 + RB - 850. Czy jest to zestaw warty uwagi do kolumn Paradigm Monitor 3 v2?

No i czy cena 880 zł jest w porządku?

Za drogo , kilka miesięcy temu w pięknym stanie za 1000pln stał RB-870 BX / RC-870 .

Seria 8xx gra łagodniej od serii 9 .

Grałem na RA-870 , dobry wzmacniacz .

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Rotela RC 990BX i RB 990BX i zmianę kolumn. Tylko na jakie?

Dobrze celujesz pozazdrościć. A kolumny ? :)... Nie jeden na pewno zaproponuje Ci tu Dynaudio z serii Audience :)

Grałem na RA-870 , dobry wzmacniacz .

Grałeś nim z Paradigm?

Nie jeden na pewno zaproponuje Ci tu Dynaudio z serii Audience :)

To tego zacnego dzielonego zestawu nic innego jak Dynaudio Contour :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

No i teraz kluczowe pytanie: ile warto dać za Rotela RC 990BX i RB 990BX. Zakładam, że to zależy, ale jak ta cena wygląda i jak jej spadek/wzrost zależy :)?.

To tego zacnego dzielonego zestawu nic innego jak Dynaudio Contour :-)

sittek, z torbami mnie puścisz :)

Edytowane przez buzz_astral

U mnie Akustyki wyparły Contour 1.8 mk II ,

Wcale się nie dziwię ...napisz o jakości basu Akustyk vs Dyn Contour :)

Edytowane przez Luk77
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

AE / Infinity / Chario .

Na AE grałem z 820AX i podobało mi się. Infinity nie znam a Chario to subtelne kolumienki i znimi Rotel na pewno by się zgrywał, ale do cięższego składu to raczej się nie nadają.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Seria 8xx gra łagodniej od serii 9

Zależy jaki model. RA 820BX 4 grał z tego co pamiętam ostrzej od RA 931.

A 820AX i 931 też za wielkiej różnicy nie było.

Dynaudio Contour cena to kosmos.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Chario to subtelne kolumienki i znimi Rotel na pewno by się zgrywał, ale do cięższego składu to raczej się nie nadają.

Wielbłąd ekh błąd miało być , piszę o trójdrożnych podłogowych Chario . :)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

No i teraz kluczowe pytanie: ile warto dać za Rotela RC 990BX i RB 990BX

Tu masz kolego: http://www.ebay.pl/itm/ROTEL-RB-990BX-200W-Power-Amplifier-Excellent-Condition-/151787217169?hash=item2357392111

Wielbłąd ekh błąd miało być , piszę o trójdrożnych podłogowych Chario . :)

Myślisz, że dały by radę ze Slayer ?

Basu z komba 990 / Contour podłogowe ciężko pobić ;) Ale każdy ma różne priorytety. Choć gdybym nie miał tak małego pokoju zastanawiałbym się czy nie wstawić sobie smoków Audience 82. Ale do Rotela 990 nie warto raczej nic poniżej Contour, a Audience 82 to już nie Esotec na tweeterze niestety :/

I love the sound of crashing guitars

http://allegro.pl/rotel-rb-990bx-koncowka-mocy-i5611881599.html

ciekawe za ile się sprzeda nie ukrywam że chętnie w tej cenie bym go kupił

To jest nas dwóch :)

1800 to za idealny egzemplarz choć to i tak sporo

A ile warto dać za RC 990BX? W jedynej opinii z przed 7 lat jest cena 800 zł. A jak to teraz wygląda?

Ja osobiście życzę przyszłemu nabywcy aby kupił jak najtaniej a Rotelek był super i spełnił oczekiwana.

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

a Audience 82 to już nie Esotec na tweeterze niestety :/

W swoich 50-tkach jestem z niego bardzo zadowolony :-)

Z kupowaniem referencyjnych modeli Rotela trzeba uważać, kosztują sporo, maja swoje latka, często nie są już nastolatkami i nie zawsze jakość dźwięku obecnych modeli może odpowiadać zamierzeniom inżynierów.

molu01, ale żeś pojechał z tym opisem cech swojego RCD-975 :-)

Kurcze, ludzie to mają fantazję.

następnie obydwa w 1998 roku zostały zastąpione odpowiednio modelami RCD-971 i RCD-991(AE) - według opinii wielu gorszymi od swych protoplastów ze względu na ostrość przekazu oraz mniejszą muzykalność (co potwierdzam, po testach na własnych uszach).

.......................

To rasowy Rotel, przede wszystkim dość szybki przekaz z solidną podstawą basową oraz nieprzeciętną przestrzennością (dużo lepsza gradacja planów niż w nowszym RCD-971!)

.......................

nie zająknie się nawet na płytach nagrywanych, mechanizm działa świetnie, dużo szybciej wczytując płyty od mojego RCD-971

......................

Ciekawe gdzież to można poczytać o tych opiniach tak wielu posiadaczy tych modeli, tym bardziej, że jest on bardzo rzadko spotykany?

Jak rozumiesz pojęcie gradację planów w tych odtwarzaczach, szczególnie gdy podłącza się go do budżetowych wzmacniaczy?

Rzeczywiście tak łatwo i bezproblemowo można to wychwycić na dowolnym nagraniu? Na jakich konkretnych utworach to dostrzegłeś?

RCD-971, a co ciekawsze RCD-991AE cechują się ostrością przekazu :-) Naprawdę mocne, tego to nawet na bani bym nie wymyślił.

Dużo lepsza przestrzeń niż w RCD-971- Bardzo, bardzo mocne, zważywszy, że lepszej krystalicznej przestrzeni nie ma nawet flagowiec Rotela.

Mechanizm w RCD-975 dużo szybszy niż w RCD-971- no tutaj to już zemdlałem z wrażenia. Naprawdę twój RCD-971 DUŻO WOLNIEJ wczytywał płyty? Jeśli tak to był na 100% uszkodzony, bo naleśnik robi to w każdym przypadku błyskawicznie.

Wiesz molu, można zachwalać sprzedawany sprzęt, to normalne, ale pisanie takich rzeczy powinno być ..... no właśnie.

Dopowiedz sobie sam. Ktoś kto tego sprzętu nie zna zapewne łyknie tę opowieść, ale z rzeczywistością nie ma za wiele wspólnego.

Naprawdę uważasz, że różnice między tymi odtwarzaczami są aż tak dostrzegalne i oczywiste jak to sugestywnie opisujesz?

...........................................

Sorry, nie gniewaj się mocno, ale naprawdę nie mogłem się powstrzymać przed napisaniem tych paru słów od siebie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.