Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

ja do pewnego czasu licytowałem.

Faktycznie tanio, o ile ktoś kupił, być może w ostatniej minucie jakiś kolega właściciela podbił żeby nie poszły za 3100

hehehhe

Chciałem na początku aukcji walnąć 4000, byłem pewien że pójdą za więcej. Miałbym teraz D700 i wściekłą żonę na karku. Kolumny zacne i w tej cenie okazja.

WAF -(Wife Acceptance Factor) :

1. Kupić coś dla Niej o zbliżonej wartości - sposób kosztowny

2. Zaniżyć wartość zakupu - sposób nieuczciwy

3. Zawyżyć cenę, następnie zaniżyć ( popatrz kochanie jaka okazja ) - sposób podstępny

4. Nie negocjować - kupić - sposób dla macho

5. Rozwieźć się - sposób najprostszy

proszę kolegów o ewentualne dalsze propozycje...

• Moderatorzy

Jaki system jest zainstalowany w tym laptopie i jakiej marki jest ten telewizor, oraz model? podejrzewam, że sygnał audio jest wyłączony w ustawieniach HDMI AUDIO.

Mam lapka Asusa i system W7.64, problemem nie jest tv , tylko fakt, że jak lapek wypuszcza obraz i dźwięk po hdmi to nie aktywne jest wyjście słuchawkowe (no chyba, że chodzi o jakieś sprzężenie zwrotne sygnału z tv) . TV to LG LX9500.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

WAF -(Wife Acceptance Factor) :

1. Kupić coś dla Niej o zbliżonej wartości - sposób kosztowny

2. Zaniżyć wartość zakupu - sposób nieuczciwy

3. Zawyżyć cenę, następnie zaniżyć ( popatrz kochanie jaka okazja ) - sposób podstępny

4. Nie negocjować - kupić - sposób dla macho

5. Rozwieźć się - sposób najprostszy

proszę kolegów o ewentualne dalsze propozycje...

Ad.1 - często nie przechodzi, zawsze ukochana może stwierdzić, że można na nią wydać więcej.

Ad.2 - niestety najbardziej skuteczny (czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal)

Ad.3 - mało skuteczny, każda wydana złotówka to pieniądz wydany bez sensu, jest przecież w domu tyle wydatków...

Ad.4 - mogą być często problemy ze zwrotem

Ad.5 - można trafić gorzej

Można sprzęt wymienić i nie informować: rzadko kobiety zwracają uwagę na takie pierdoły jak nowy wzmacniacz, kolumny czy odtwarzacz; przecież to przeważnie wygląda zawsze tak samo, stoi na półce i kurzy się jak cholera.

O kablach, listwach i innych dodatkach utkniętych za sprzęt nie wspomnę. Raj dla Cicho Ciemnych.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ad.2 - niestety najbardziej skuteczny (czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal)

Sittek, w 100% popieram, stosuję tą metodę od dawna z pozytywnym skutkiem.

Oby tylko nie zaliczyć wtop !! Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

<br />Mam lapka Asusa i system W7.64, problemem nie jest tv , tylko fakt, że jak lapek wypuszcza obraz i dźwięk po hdmi to nie aktywne jest wyjście słuchawkowe (no chyba, że chodzi o jakieś sprzężenie zwrotne sygnału z tv) . TV to LG LX9500.

<br />

To normalny objaw.

Zmień w ustawieniach Audio HDMI, wyłącz audio na wyjściu HDMI w laptopie, wejdź w" panel sterowania" następnie "sprzęt i dźwięk" dalej w "dźwięk" po odtworzeniu tego okienka kliknij

w Digital Audio HDMI po otwarciu na dole możesz włączyć lub wyłączyć audio HDMI, ustaw " nie używaj tego urządzenia" i zatwierdź, powinno zadziałać,

u mnie działa.

Pozdr.

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

• Moderatorzy

To normalny objaw.

Zmień w ustawieniach Audio HDMI, wyłącz audio na wyjściu HDMI w laptopie, wejdź w" panel sterowania" następnie "sprzęt i dźwięk" dalej w "dźwięk" po odtworzeniu tego okienka kliknij

w Digital Audio HDMI po otwarciu na dole możesz włączyć lub wyłączyć audio HDMI, ustaw " nie używaj tego urządzenia" i zatwierdź, powinno zadziałać,

u mnie działa.

Pozdr.

Tomasz

a jak ustawić by dźwięk szedł i z hdmi i z jacka jednocześnie ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

<br />a jak ustawić by dźwięk szedł i z hdmi i z jacka jednocześnie ? <br />

W większości urządzeń tak się nie da;(

Pozdrawiam

Tomasz

Ktoś tu niedawno wspomniał, że phono pre rhq-10 wywodzi się bezpośrednio od pre phono z rc-990bx. Czy oby na pewno ??

rc-990bx

zq54.jpg

i pre rhq-10

7yb6.jpg

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Ktoś tu niedawno wspomniał, że phono pre rhq-10 wywodzi się bezpośrednio od pre phono z rc-990bx. Czy oby na pewno ??

Ja o tym pisałem, tylko popieprzyl Ci sie kierunek tego wywodzenia... i pisałem o rc995.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Tak, popiepszyl :)

zwłąszcza, że rc-995 jest młodsze.

Z tego co wiem to rc-995 i rc-990bx wewnątrz to to samo.

Z tego co widać sekcja phono w rc-995 jest bardzo mocno okrojona.

Ciekawe czy rhq-10 jest wart zainteresowania.

Jednak jest praktycznie niedostępny.

Proszę bardzo

pasywka

ejfs.jpg

aktywne pre bez sekcji phono

o1sn.jpg

no to flosecke mosz za to.

Pasywka bebechy ma że tam prawie nic nie ma he he

Z tego co wiem to rc-995 i rc-990bx wewnątrz to to samo.

zdaje sie że rc 990bx i rc 995 różnią sie obsługa pilota (przełacznik trybów), dziś dopytam sie kumpla bo ma pre 995

Edytowane przez pawelszuszu

Kupię przedwzmacniacz rotel RC-990 razem z końcówką mocy RB-990

PW

Z tego co widać sekcja phono w rc-995 jest bardzo mocno okrojona.

Ciekawe czy rhq-10 jest wart zainteresowania.

Tak jak napisałem fajnie jest mieć wszystkie klocki Michi, ale nad pre to ja bym sie nad innym zastanawiał...

Tak jak napisałem fajnie jest mieć wszystkie klocki Michi, ale nad pre to ja bym sie nad innym zastanawiał...

Jestem ciekawy jak to gra w porównaniu do rc-995 i innych dobrych pre gramofonowych.

estem ciekawy jak to gra w porównaniu do rc-995 i innych dobrych pre gramofonowych.

ja też.

Bebechy RHQ ma, więc musi to grać.

W każdym bądź razie nie będe napalał sie tylko na to.

Tymbardziej że tego wogole nie ma na rynku

Na tą chwilę preamp Thorens MM005 musi wystarczyć. Potem sie zobaczy.

Mam prośbę, może mi ktoś zrobić kompendium wiedzy z oznaczeń Michi, bo przyznam szczerze jestem trochę zagubiony e030.gif

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

RHB-10 dual-mono power amplifier

RHC-10 passive controller

RHQ-10 phono equalizer

RHA-10 active preamplifier

RHT-10 FM tuner

RHCD-10 CD player (big)

RHB-05 power amplifier.

proszę i strony do MICHI http://www.google.pl...R11hfIx6sJuGMjg http://www.google.pl...3942KDdRsMOvnJA

Pewnie nie jeden z nas by sobie takie cudo postawił u siebie?;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

RHB-05 power amplifier.

a ten młodszy brat RHB-05 to mniej moczu ma tylko?

też dual mono ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.