Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  228 członków

Primare Klub
IGNORED

Klub zwolenników PRIMARE

Rekomendowane odpowiedzi

minęło troszkę czasu i ....

to jak zaczął grać I22 to czysta przyjemność. Potwierdzam, że trzeba go było porządnie wygrzać. Teraz detaliczność, wspaniała średnica, bas nisko schodzący i konturowy, generalnie każda płyta brzmi jak na żywo. Doskonała stereofonia i lokalizacja instrumentów. Lubię analityczność i przekładam ją nad ciepłe granie i Primare doskonale wpisuje się w ten styl, choć w połączeniu z moimi Taga Harmony Coral F-80, które należą do kolumn raczej ciepłych Primare brzmi nawet neutralnie.

Na dniach umówię się na odsłuch i porównanie z Heglem H80 H160(które chodzą mi ostatnio po głowie z racji doskonałej prasy) i CA 851A. Na chwilę obecną uważam, że Primare I22 gra naprawdę audiofilsko :) Polecam ten wzmacniacz.

Byłem dziś w salonie na odsłuch porównawczy Primare I22(5500zł) i Hegel H160(13000zł). Po pierwsze różnica nie duża ale jednak jest. Hegel to lepszy wzmacniacz tzn. gra bardziej rozdzielczo, słychać więcej harmonicznych niektórzy napisaliby,że ma ładniejszą barwę. Zwał jak zwał chodzi o to samo .Jest wzmacniaczem cieplejszym. W salonie grały Dali Zensor 7 i Primare był bardzo analityczny wręcz chłodny. Pozostałych różnic nie dostrzegłem. Dementuję, że Primare gra słabo po cichu. Grał tak samo jak Hegel. Polecam I22 z cieplejszymi kolumnami. Dziś zrozumiałem że moje Taga Coral f-80 są właśnie ciepłe i dzięki temu wspaniale się uzupełniają z I22. Analityczny(szczegółowy) plus ciepło kolumn bajka. Podsumowują Primare to doskonały wzmacniacz dynamiczny, ze świetną kontrolą basu, doskonałą stereofonią, gra pięknie po cichu także jest analityczny(chłodny) lecz połączony z cieplejszymi kolumnami daję doskonałe rezultaty. Hegel jest troszkę lepszy, troszkę ale za za to dużooo droższy. Pozostaje jeszcze kwestia wyglądu. Hegel wygląda na żywo ze swoją obudową i wyświetlaczem z niebieskimi napisami jak odpustowa zabawka, przy nim Primare to szczyt luksusu.

Pozdrawiam

Cześć . Nareszcie jestem kompletnie gotów aby z wielką przyjemniścią dołączyć do klubu Primare z moim wspaniałym zestawem i22+cd21. Pozdrawiam.

też nosze się z zamiare kupna tego CD (mam wzmacniacz I22) tylko ciągle zastanawia mnie czy ten zielony wyświetlacz będzie pasował do białego wzmacniacza, choc panel przedni chyba bardziej pasuje z CD21 niz CD22 plus różnica w cenie.

Edytowane przez adams84

"Bardzo fajny zestaw gratulacje ;) , a jakie glosniczki?"

Dziękuję.

Głośniki posiadam acoustic energy evo 3 i dopiero przy tych klockach głośniki zaczeły grać, jak narazie nie zmieniam. Pozdrawiam.

Prawde mowiac nie mialem okazji sluchac nic z Acoustic , daje rade z tymi podlogowkami i22 , ja caly czas walcze czy zdecydowac sie wlasnie na podlogowce czy jednak wybrac monitory do swojego i32

Pozdrawiam

też nosze się z zamiare kupna tego CD (mam wzmacniacz I22) tylko ciągle zastanawia mnie czy ten zielony wyświetlacz będzie pasował do białego wzmacniacza, choc panel przedni chyba bardziej pasuje z CD21 niz CD22 plus różnica w cenie.

Nie pasuje ale to przecież szczegół który można wyłączyć.

Prawde mowiac nie mialem okazji sluchac nic z Acoustic , daje rade z tymi podlogowkami i22 , ja caly czas walcze czy zdecydowac sie wlasnie na podlogowce czy jednak wybrac monitory do swojego i32

Pozdrawiam

Masz duży pokój, pakujesz podłogowce, mały, monitory. I22 świetnie radzi sobie z evo3 lecz uważam że cd21 ma tu więcej do powiedzenia, dopiero odtwarzacz ocieplił nieco ostry temperametr evo3, dodał przestrzeni, szerszej i głębszej sceny, detali.

Niestety nie jest to takie proste , wielkosc solonu umozliwia wstawienie podlogowek ale jest kosmicznie trudny do adaptacji pod hifi . Salon z otwarta kuchnia plus spory zabudowany taras . Pozatym zona ma alergie na duze glosniki . Primare i32 to naprawde mocny wzmacniacz ale mam pewne obawy czy tez dokonca poradzi sobie z duzymi zestawami , sprawdzalem i32 rowniez w roli pre z Primare A32 marzenie ;))) . Jak narazie jestem w punkcie wyjscia i na chwile obecna nie jestem wstanie podjac decyzji . Fajnie ze udalo sie Koledze zlozyc kompletny zestaw.

Niestety nie jest to takie proste , wielkosc solonu umozliwia wstawienie podlogowek ale jest kosmicznie trudny do adaptacji pod hifi . Salon z otwarta

kuchnia plus spory zabudowany taras . Pozatym zona ma alergie na duze glosniki . Primare i32 to naprawde mocny wzmacniacz ale mam pewne obawy czy tez dokonca poradzi sobie z duzymi zestawami , sprawdzalem i32 rowniez w roli pre z Primare A32 marzenie ;))) . Jak narazie jestem w punkcie wyjscia i na chwile obecna nie jestem wstanie podjac decyzji . Fajnie ze udalo sie Koledze zlozyc kompletny zestaw.

Zainteresuj się kolumnami System Audio, smukłe piękne paczki.

• 2 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...

witam serdecznie

jak gra odtwarzacz cd primare cd32? niestety mało opinii forumowiczów....

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

witam serdecznie

jak gra odtwarzacz cd primare cd32? niestety mało opinii forumowiczów....

cześć

ja mam ale starszy Primare cd 30.2. Bardzo dobry odtwarzacz. Nie pamiętam czy już go miałem gdy byłeś u mnie:)

jak byłem u Ciebie to jeszcze nie grało Primare:) wielkie dzięki za pamięć i pozdrawiam serdecznie:)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• 2 tygodnie później...

Witam,

co prawda już od dłuższego czasu posiadam wzmacniacz i cd Primare lecz dopiero teraz zdecydowałem się dołączyć do klubu zwolenników tej marki.

Aktulnie posiadam I32 + CD 22 i I22 który wystawiłem na sprzedaż gra to z kolumnami Xavian Xn 250 evo.

Witam,

co prawda już od dłuższego czasu posiadam wzmacniacz i cd Primare lecz dopiero teraz zdecydowałem się dołączyć do klubu zwolenników tej marki.

Aktulnie posiadam I32 + CD 22 i I22 który wystawiłem na sprzedaż gra to z kolumnami Xavian Xn 250 evo.

mógłbyś powiedzieć coś o różnicy między I22 a i32.

Do i32 troche ciezko dobrac glosniki , ale warto troszke sie pomeczyc z Sonus Faber gra pieknie , ostatnio mialem troche szczescia i bylem w Primare wgrywali mi nowy soft do mojego i32 media powiedzieli ze na chwile obecna nic nowszego nie planuja .

Miałem okazję słuchać I32 z SF Olympica II i grało to bardzo ładnie

Primare i32 z SF Olympica to para stwozona dla siebie , dlatego je wybralem :) . Jako ze moja zona nie chciala slyszec o duzych kolumnach w gre wchodzily jedynie podstawkowe . Napewno jest wiele swietnych kolumnym z ktorymi I32 zagral by fajnie , problem w tym ze nie ma niestety mozliwosci wszystkiego sprawdzic. Bylem strasznie napalony na Zingali ale nie mialem szansy nigdzie ich posluchac , a Olympica 1 mnie oczarowaly . I32 to faktycznie dosc mocny wzmacniacz jednak mysle ze do podlogowek klasy Olympica to jednak troszke za malo i to juz ponad jego sily, co nie oznacza ze z innymi podlogowkami sobie nie radzi .

Ja słuchałem I32 właśnie na podłogówkach i nie zaobserwowałem żeby mu brakowało mocy.

Dla mnie osobiscie podlogowki Sonus Olympica to juz nie te progi dla I32 , ale slyszalem koncowke A32 i temu podlogowki nie straszne . Ja naprawde jestem bardzo zadowolony ze swojego Primare I32 i na chwile obecna nic nie zamierzam zmieniac , jedyny problem to zrodlo nadal jeszcze sie nie potrafie zdecydowac co wybrac .

Tak naprawde to prawie wszystko idzie przez macbook , zona to tylko ipone a niekiedy przez beznadziejnego bluray ;) , korci mnie dokupic cd 32 albo bd 32 . W sypialni mam jeszcze Primare DVDi 10 i moge wsumie uzyc go jako tymczasowe zrodlo ale jakos mi sie nie chce go przenoscic i podlaczac .

Z chęcią bym sprawdził jak gra A32 w moim systemie choć nie potrzebuje tyle mocy do wysoko-skutecznych głośników.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.