Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

będzie sygnalizować na wyświetlaczu oled serwera ile zostało godzin grania na bateri

O.K. ale coś z "frontpanelem" musicie zrobić aby nie był taki łysy.

Jak nie wskażnik to może jakieś przetłoczenie albo wytłoczone na środku delikatne logo waszej firmy (nie takie oczojebne jak na MSB ).

Ale to tylko moje przemyślenia ;)

Edytowane przez jarek&ania

A oprócz tego potrafią jeszcze zagrać ? ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wystarczy posłuchać u siebie w domu i wyrobił sobie opinie

pierwszy serwer po nowym roku ,wszystko jest dopracowane czekamy tylko na obudowy ...

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

nie che się podpierać recenzjami :)

wystarczy posłuchać u siebie w domu i wyrobił sobie opinie

pierwszy serwer po nowym roku ,wszystko jest dopracowane czekamy tylko na obudowy ...

Jeśli będziecie zainteresowani to chętnie wezmę na odsłuch do domu w wesji z osobnym (bateryjnym) zasilaniem.

Proszę może za namową innych kolegów założyć osobny wątek na temat tego urządzenia gdzie bedzie można dzielić się swoimi uwagami po przesłuchaniu.

Jak tego nie zrobicie to zrobi to na 100% Sylwek ;)

Jeśli będziecie zainteresowani to chętnie wezmę na odsłuch do domu w wesji z osobnym (bateryjnym) zasilaniem.

Proszę może za namową innych kolegów założyć osobny wątek na temat tego urządzenia gdzie bedzie można dzielić się swoimi uwagami po przesłuchaniu.

Jak tego nie zrobicie to zrobi to na 100% Sylwek ;)

Szczerze wole by ktos z forumowicze to zrobił ,oczywiście jaki jedni z pierwszych dostaniecie do testow serwer

Z Sylwkiem pisałem o tym juz jakis czas temu ,to on mie namówił na oddzielne psu

Czy zasilanie bateryjne ma twoim zdaniem wpływ na brzmienie? A jeśli tak to jaki?

A co po 9h? Przestanie grać ? Czy w tej sytuacji kabel AC bedzie miał jakikolwiek wpływ na brzmienie?

Najlepsze sprzęty choć nie zawsze to często mają oddzielne zew.zasilanie np preampy z których słynie Burmester, uznawane za jedne z najlepszych zawsze mają zew.zasilanie. Tak samo preampy Jeff Rowland i topowe monobloki Jeffa również. Metronome w topowych transportach jak i DAC-ach teź ma zew.zasilanie, Pass w topowych swoich monoblokach i preampie, D'Agostino i Boulder w preampach i wiele innych firm.

Sam fakt zew,zasilania nie oznacza zaraz że musi grać lepiej ale ta idea w mądrych rękach może dać pozytywne rezultaty. Szczególnie w cyfrowych źródłach gdzie wszystko na siebie oddziaływuje i może negatywnie wpływać na sygnał cyfrowy.

Oddalenie i odseparowanie modułu zasilania na pewno nie zaszkodzi a powinno pomóc. To jest właśnie high end.

Edytowane przez sly30

Czy zasilanie bateryjne ma twoim zdaniem wpływ na brzmienie? A jeśli tak to jaki?

A co po 9h? Przestanie grać ? Czy w tej sytuacji kabel AC bedzie miał jakikolwiek wpływ na brzmienie?

Najlepsze sprzęty choć nie zawsze to często mają oddzielne zew.zasilanie np preampy z których słynie Burmester, uznawane za jedne z najlepszych zawsze mają zew.zasilanie. Tak samo preampy Jeff Rowland i topowe monobloki Jeffa również. Metronome w topowych transportach jak i DAC-ach teź ma zew.zasilanie, Pass w topowych swoich monoblokach i preampie, D'Agostino i Boulder w preampach i wiele innych firm.

Sam fakt zew,zasilania nie oznacza zaraz że musi grać lepiej ale ta idea w mądrych rękach może dać pozytywne rezultaty. Szczególnie w cyfrowych źródłach gdzie wszystko na siebie oddziaływuje i może negatywnie wpływać na sygnał cyfrowy.

Oddalenie i odseparowania modułu zasilania na pewno nie zaszkodzi a powinno pomóc. To jest wlasnie high end.

Oczywiście chodzi tez o wszelkiej maści zakłócenia ,które tak naprawde poradziliśmy sobie juz w serwerze

Bateryje zasilanie fajne ,naprawde dużo wprowadza "nowego" ,tzn z automatu dostajesz inne brzmi ( inne nie lepsze nie gorsze poprostu "inne")

SORY za pisownię mecze sie z Ipadem :)

Co znaczy inne? Tzn jakie? A co po 9h?

Inne cieżko to opisać :)

Przekonasz sie sam .?

9h na accu ale np słuchasz 10g wtedy grasz z acu ladowanego z zasilacza

Marcin,

Szczere gratulacje już za sam projekt wizualny. Dobrze, że się nie spieszyłem z decyzjami na zakup transportu plików po AS - chciałem kupić Lumina ... a tu taka polska niespodzianka. Mam nadzieję, że gra to "cudo" co najmniej na poziomie Lumina a jak zbliży się do W20 i go pokona, no to opad szczeny murowany. Jak tylko będzie gotowy to piszę się na odsłuch u mnie w systemie. Zdecydowanie jestem za założeniem osobnego wątku ... bo się będzie działo.

pozdrawiam

Artur

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zakładając, że będzie grało na poziomie konkurencyjnym do reszty rynku.

Jak z produkcją, nadążycie? Jaki będzie przybliżony czas oczekiwania na realizację zamówienia?

Prośba do moderacji o przeniesienie postów o Amare do nowo utworzonego wątku.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

darTZeel LHC-208

Nowa integra, fotki sa już w sieci.

Nie wiem jaka cena ale darTZeel raczej mierzy wysoko:(

Swoją drogą ciekawa nazwa z tym LHC..... Szwajcaria, CERN... itd:)

Ma wbudowany DAC.

Marten Coltrane Supreme II

360.000 euro ...

file-769.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

360.000 euro ...

Niektórych to ładnie wali na dekiel ;(

Wsad materiałów - możesz ostatnie zero skreślić albo przeliczyć na Hrywny ;)

Ale w sumie to wcale nie takie głupie.

Sumujesz koszty materiałów i robocizny i do wyniku dodajesz jedno zero i s'il vous plâit jest cena sprzedaży.

Edytowane przez jarek&ania

Głośniki akurat tanie nie są ... zerknąłem właśnie na cennik Akkusa, i komplet (8 niskotonowymi na kanał, których na tym zdjęciu nie widać - są z drugiej strony) to ok $80.000 ...

Może ktos na Audio Stereo zrobi wersję DIY :)

PS. Jeden głośnik średniotonowy to 9500 euro sztuka. Tweeter - 3000 euro sztuka. Jeden niskotonowy - 1200 euro (jest 12szt). Te nowe płaskie to nawet nie wiem ile kosztują.

Firma chce zwrocic uwage na siebie,tylko cena,taka pseudo reklama,wszyscy maja ja zapamietac, co do grania to wiadomo jak to bedzie gralo ....!nastepni zrobia trzy metrowe o 30glosnikach i beda lepsi ,ale juz za 1mil$ i tak sie kreci ten swiat debili!!!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Głośniki akurat tanie nie są ... zerknąłem właśnie na cennik Akkusa, i komplet (8 niskotonowymi na kanał, których na tym zdjęciu nie widać - są z drugiej strony) to ok $80.000 ...

PS. Jeden głośnik średniotonowy to 9500 euro sztuka. Tweeter - 3000 euro sztuka. Jeden niskotonowy - 1200 euro (jest 12szt). Te nowe płaskie to nawet nie wiem ile kosztują.

No tak ale to ceny katalogowe.

Sam wiesz jakie rabaty przysługują na takie zabawki.

Tak czy inaczej ja bym nie dał za żadne kolumny 360.000 Eur nawet ze złota.

Gdzieś są granice absurdu.

Ale skoro takie kolumny są produkowane to pewnie i nabywcy na nie są. Inaczej nikt by sobie głowy nie zawracał.

Bardzo wątpie, że zagra to lepiej a nawet równie dobrze jak któreś z topowych kolumn np Q7, Grande EM czy XLF. To, że wpakowane jest duźo drogich przetworników niczego nie gwarantuje. Poza tym firma Marten nie ma sukcesów na polu topowych kolumn. Plotka głosi, że jeszcze nie udało się im zrobić kolumny która dobrze gra!

Edytowane przez sly30

Teraz tylko pozostaje czekać na Milesa i w konsekwencji na topowy model, czyli Birda. Rozumiem, że producent tych wybitnych kolumn, jest skoncentrowany na jazzie i głównie w tym gatunku, te piękne głośniczki hasają najlepiej!

Parker's Mood

Sam wiesz jakie rabaty przysługują na takie zabawki.

Ja wiem, ale mam wrażenie, że ty nie bardzo :)

Hint, hint: są sporo mniejsze niż na gotowe produkty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BoDeX

Problem polega na tym, że już ten komplet głośników został obarczony dodatkowym zerem :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Średni procentowy udział materiałów (wsadu) w cenie gotowego urządzenia / głośnika to w hi-endzie ok 20%.

Dla porównania w chlebie chyba z 5%, a w Coca Coli ok 1% ;)

Znane są już ceny nowych Aurenderów USB-only. Będzie to ok połowy ceny najtańszego S10.

The long awaited new model, the Aurender X100, will be launched at the 2014 International CES. The X100 comes in two models the X100L with 6TB of storage and the X100S with 1TB. The US retail prices are expected to be $3,499 for the X100L and $2,999 for the X100S.

aurenderx1005-670x446.jpg

Krell wraca z A-klasowymi wzmacniaczami.

Krell's history is rich with breakthrough Class A amplifiers that helped build the Krell legacy. Next week, at the International CES in Las Vegas, Krell will extend that legacy with the reintroduction of Class A operation in a brand new lineup of amplifiers.

Audiophiles have always considered Class A technology to be the best sounding operating state for amplifiers. However, despite Class A's unrivaled sound quality, it has fallen out of fashion because of recent demands to reduce power consumption and heat in home electronics products. Krell engineering took this challenge and developed iBias™. Krell iBias™ delivers Class A operation without the excessive heat and wasted energy of conventional designs. Different than any previous design, a Krell iBias amplifier continuously measures current flow through the amplifier's output transistors, and instantly adjusts the bias going to the transistors to suit the demand. The output transistors never shut off, yet very little power is wasted as heat. Not only does the amplifier consume less power, it runs cooler and can be built into a more compact chassis.

Housed in a striking new form factor, with network connectivity for advanced access and monitoring, our new amplifiers have a rich, lush, elegant midrange and top end that Class A is known for, with the superb bass and dynamics that has defined Krell amplifiers.

31318d1388767318-krell-re-introduces-class-capture.jpg

Different than any previous design, a Krell iBias amplifier continuously measures current flow through the amplifier's output transistors, and instantly adjusts the bias going to the transistors to suit the demand. The output transistors never shut off, yet very little power is wasted as heat. Not only does the amplifier consume less power, it runs cooler and can be built into a more compact chassis.

Ponad 20 lat temu robil cos takiego Denon z marnym skutkiem. To nie jest prawdziwa klasa A. Ale moze Krell zrobi to duzo lepiej.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ponad 20 lat temu robil cos takiego Denon z marnym skutkiem. To nie jest prawdziwa klasa A. Ale moze Krell zrobi to duzo lepiej.

Nikt nie napisał że to czysta klasa A.

Nowe Passy 0.8:

4ilg.jpg

6mbr.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi