Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Ten miedziany powinen grać cieplej i gęściej, jak to miedź... :-) A już na serio to sprzęt dla początkującego audiofila za ponad 100 000zł jak znalazł. Do tego kolumny za 300 000zł, źródło za 100 000zł, kable za 50 000 zł i mamy entry Level za ponad pól bańki... :-) Gratuluje pomysłów... :-)

Ten miedziany powinen grać cieplej i gęściej, jak to miedź... :-) A już na serio to sprzęt dla początkującego audiofila za ponad 100 000zł jak znalazł. Do tego kolumny za 300 000zł, źródło za 100 000zł, kable za 50 000 zł i mamy entry Level za ponad pól bańki... :-) Gratuluje pomysłów... :-)

Wlasciwie to trudno sie z Toba nie zgodzic.Wydawalo mi sie ze wersja niemiedziana byla wyraznie tansza.Przy tych kwotach to absurd.No ale wyjezdzajace glosniczki wysokotonowe w A6 tez 6tys.Euro doplaty a dzwiek tylko ociupke lepszy niz Bose.Design i nic wiecej.

To jak w końcu Mirek jest ,ten sprzęt gra czy tylko wygląda ? :-)

WYGLADA..lepiej niz gra a szkoda,cos ta nowa technologia pregrywa ze zwyklymi glosnikami wykonanymi z papieru...

Moim zdaniem Devialet gra fantastycznie, niestety poza barwą, w zasadzie ciężko mówić o barwie gdy jej po prostu nie ma i to jest główna bolączka tych wzmacniaczy. Ponadto są to chyba urządzenia, które wyznaczyły trend z jakim będziemy mieć do czynienia w przyszłości, tak sądzę, w skrócie pecet doposażony w końcówkę mocy zamiast grafiki. wypisz wymaluj analogia do tego co sie stało z telewizorami.

Wygląda :)

Jak zastosuje się kable Kolegi Raffaela to w końcu zacznie grać...

poczatkujacym audiofilom

A wiesz Jakie to cudownie fajne być początkującym audiofilem...nie ma w człowieku zgorzknienia, cynicznosci, brak interesików robionych za pomocą forum audiostereo...brak lizania tyłka zaawansowanym audiofilom w nadziei zakupienia od nich sprzętu w okazyjnej cenie aby potem sprzedać go początkującemu audiofilowi z odpowiednim zyskiem...

dokładnie tak...nic ciekawego....piewca moreno nie będzie zadowolony :)

A skucha...kolega Moreno jest bardzo zadowolony...oby inni z tego co mają też byli tak zadowoleni...ale ja nie jestem zaawansowanym audiofilem, mnie interesuje słuchanie muzyki dlatego może mi wystarcza to co mam...taki to los początkujących...

Moim zdaniem Devialet gra fantastycznie, niestety poza barwą, w zasadzie ciężko mówić o barwie gdy jej  po prostu nie ma

Fantastyczny wzmacniacz bez barwy? To jak Harley bez silnika... :-)

Fantastyczny wzmacniacz bez barwy? To jak Harley bez silnika... :-)

Niektórzy wolą od Harleya produkty firmy Yamaha lub Ducati...nie każdy ma kryzys wieku starczego...

A wiesz Jakie to cudownie fajne być początkującym audiofilem...nie ma w człowieku zgorzknienia, cynicznosci, brak interesików robionych za pomocą forum audiostereo...brak lizania tyłka zaawansowanym audiofilom w nadziei zakupienia od nich sprzętu w okazyjnej cenie aby potem sprzedać go początkującemu audiofilowi z odpowiednim zyskiem...

To o czym piszesz jest mi obce,no moze poza uczuciem,ze jest mi z tym audio hobby fajnie , nie jestem zgorzknialy,nie robie zadnych interesow na forum, sprzet kupuje sam i nie od audiofili, na cynizm tez jestem chyba zbyt naiwny.Co do Twoich spostrzezen,to kazdy ocenia oponentow przez pryzmat wlasnych slabosci.Pomimo ze dysponuje sprzetem nieco lepszym niz ten ,ktorego dotyczy ta wymiana zdan, uwazam sie za poczatkujacego i niekoniecznie audiofila,raczej muzykosluchacza.Pozdrawiam i mniej zgorzknienia zycze. Edytowane przez plustek

No cóż. Po raz kolejny brzydkie złośliwości, typowe dla moreno, ale skoro tak to ok:

- Harley to legenda i nie tylko ludzie starsi na nich śmigają. Ja czas tego hobby mam już za sobą, więc mogę to obiektywnie ocenić z perspektywy. Prawdą jest jednak, że duży odsetek użytkowników tych bikeów to osoby po 40-tce dlatego że hobby to jest kosztowne i wymaga sporo wolnego czasu, a z tym jest kiepsko, gdy człowiek jest na dorobku w młodym wieku.

- Yamaha czy Ducati też bez silnika nie pojedzie, więc przykład ni z gruchy ni z pietruchy.

- obojętnie kto ma kryzys wieku starczego to i tak stary będzie każdy. To naturalny proces. Gorsze są zakompleksione kmiotki, które własną niemoc w danym hobby próbują nadrobić agresją i złośliwościami. Gdy tym hobby jest audio i ktoś jest głuchy, no to ma problem gorszy od kryzysu starczego. Jeszcze gorzej, gdy ktoś kupuje kiepsko grające sprzęty ze względy na ich "błyszczący" wygląd przekonując na siłe innych, jak cudownie to gra i jak wspaniali inżynierowie stoją za tym projektem. Ale nie wszyscy słuchają oczami i nie wszyscy podniecają się marketingowym bełkotem producenta. Ludzie posłuchali i powyżej w tym wątku bez zbędnej złośliwości napisali co o tym myślą. Ale dla moreno oni wszyscy są głupi, starzy i w ogóle do doopy... :-)

Edytowane przez gonarek
: treści obraźliwe pod adresem innego użytkownika

hobby to jest kosztowne i wymaga sporo wolnego czasu

Ty masz tego czasu wolnego za dużo bo bez opamiętania klepiesz w klawiaturę...będzie przed końcem roku 20000 wpisów? Na pewno się uda..może z okazji imienin audiostereo przyzna Tobie honorowy tytuł Pierwszego Klepacza AS...

Ale dla moreno oni wszyscy są głupi, starzy i w ogóle do doopy... :-)

Po raz 1000 manipulujesz tym co ktoś inny napisał. Ty sobie możesz pisać o sobie co chcesz ale raz na zawsze wbij sobie do swojej przemądrzałej łepetyny, że nie masz prawa pisać co ktoś inny myśli o ludziach...bo nic o tym nie wiesz...

Edytowane przez gonarek
: cytowanie usuniętego wpisu

Język zawsze należy dobierać do poziomu rozmówcy, by komunikacja była zrozumiała. Język elegancki i kulturalny jest dla takich też rozmówców. Dla ciebie jest taki, by był właściwie zrozumiany i jak widać jest skoro toczysz pianę, czyli poziom języka został prawidłowo dobrany do poziomu rozmówcy.... :-)

To o czym piszesz jest mi obce,no moze poza uczuciem,ze jest mi z tym audio hobby fajnie , nie jestem zgorzknialy,nie robie zadnych interesow na forum, sprzet kupuje sam i nie od audiofili, na cynizm tez jestem chyba zbyt naiwny.Co do Twoich spostrzezen,to kazdy ocenia oponentow przez pryzmat wlasnych slabosci.Pomimo ze dysponuje sprzetem nieco lepszym niz ten ,ktorego dotyczy ta wymiana zdan, uwazam sie za poczatkujacego i niekoniecznie audiofila,raczej muzykosluchacza.Pozdrawiam i mniej zgorzknienia zycze.

Kolega bardzo czuły jest na swoim punkcie...nie pisałem o Tobie...pisałem ogólnie... bowiem pisząc czasami na tym forum widzę jak ono ewoluuje i jak się zmieniało w ciągu ostatnich 7 lat....

Nie rozumiem o co Tobie chodzi...ja tu nie mam oponentów bo to nie jest walką o życie czy przeżycie...jeśli widzę na tym forum pewne rodzaje zachowań to o tym piszę...ot i wszystko...

PS: Nie musisz mi niczego życzyć, chyba że zdrowia bo tego nigdy za wiele... i gratuluję super sprzętu...

Język zawsze należy dobierać do poziomu rozmówcy, by komunikacja była zrozumiała. Język elegancki i kulturalny jest dla takich też rozmówców. Dla ciebie jest taki, by był właściwie zrozumiany i jak widać jest skoro toczysz pianę, czyli poziom języka został prawidłowo dobrany do poziomu rozmówcy.... :-)

Po powyższym tekście widać, że Ty nie masz jakiegokolwiek poziomu. To już jest teraz pewnik.

Nie podniecaj się tym, że Twoje spostrzeżenia mnie interesują...bo one są warte dla mnie tyle co zeszłoroczny śnieg...natomiast Twoje wypowiedzi insynuujące coś innego niż to co napisałem są bezczelnością pierwszej klasy...

Kolega bardzo czuły jest na swoim punkcie...nie pisałem o Tobie...pisałem ogólnie... bowiem pisząc czasami na tym forum widzę jak ono ewoluuje i jak się zmieniało w ciągu ostatnich 7 lat....

Nie rozumiem o co Tobie chodzi...ja tu nie mam oponentów bo to nie jest walką o życie czy przeżycie...jeśli widzę na tym forum pewne rodzaje zachowań to o tym piszę...ot i wszystko...

PS: Nie musisz mi niczego życzyć, chyba że zdrowia bo tego nigdy za wiele... i gratuluję super sprzętu...

Wiec zycze Ci duzo zdrowia i dziekuje za gratulacje - mam nadzieje ze szczere. Edytowane przez plustek

Czy nazwa "Devialet" nie pochodzi od "dewiacja"?

The name Devialet refers to Sieur de Vialet, engineer and companion of Diderot, who participated in writing some articles for the Encyclopédie Française...

Przetłumaczyć?

Edytowane przez moreno1973

Przetłumaczyć?

Naprawdę myślałem, że pochodzi od "deviation", bo Devialet jest całkowicie inny i w sumie by to pasowało :)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

No chyba ze sie chce Devialeta sprzedac...

No widzisz a ja akurat chętnie KUPIĘ w dobrej cenie Devialeta 200...ewentualne info na priw.

Ale może ktoś w końcu napisze post w temacie tego wątku?

Nie ma żadnych nowości w Hi-End???

No widzisz a ja akurat chętnie KUPIĘ w dobrej cenie Devialeta 200...ewentualne info na priw.

Ale może ktoś w końcu napisze post w temacie tego wątku?

Nie ma żadnych nowości w Hi-End???

A to sorki, ale uwazam prywatnie ze stosunek jakosci do ceny jest no...niekorzystny.Mialem zestawienie Leema Acoustics koncowka mocy i przedwzmacniacz ( Pyxis i Hydra II) za ok 8tys euro i bylo dzwiekowo tylko ociupke gorzej,albo i tak samo,z ta roznica,ze barwa byla ok.czyli lepiej niz u Devialeta.Gdyby kosztowal tyle samo,to powiedzialbym ok.Ale o gustach sie nie dyskutuje.

A to sorki, ale uwazam prywatnie ze stosunek jakosci do ceny jest no...niekorzystny.Mialem zestawienie Leema Acoustics koncowka mocy i przedwzmacniacz ( Pyxis i Hydra II) za ok 8tys euro i bylo dzwiekowo tylko ociupke gorzej,albo i tak samo,z ta roznica,ze barwa byla ok.czyli lepiej niz u Devialeta.Gdyby kosztowal tyle samo,to powiedzialbym ok.Ale o gustach sie nie dyskutuje.

Barwy IMO uzyskuje się dobierając odpowiednie kolumny i kable. Kiedyś mawiano że wzmacniacz powinnienem realizować ideę druta ze wzmocnienieniem...ale ja pamiętam, że tak mawiano w latach 90 to może teraz już są inne wyznaczniki:).

Jak do sprzętu takiego jak Devialet podłącza się kablami Nordosta kolumny B&W to barw nie ma bo i skąd...(taki idiotyczny zestaw jest promowany przezpolskiego i nie tylko polskiego dystrybutora)...

Prezentacja Devialeta była na Audio Show beznadziejna...bo oczywiście podłączyli B&W. Ale w większości pokoi na Narodowym grało marnie...takie czasy, mało komu się chce pomyśleć, poporóbować. Byłem tam z osobą niezwiązaną z audifilstwem i to co tam prezentowano zniechęciło ją bardziej niż zaciekawiło. Jeden system, który się spodobał to był Rockport z VTL...po prostu przyjemnie się tego słuchało...

A co do cen to o czym my mówimy...znajomy ostatnio kupuje kable zasilające po 10 tyś Euro...to jest highend...taki kabel to dopiero barwy funduje...nawet magia sie pojawia...a Ty chcesz tu dyskutować o sprzęcie za jakieś marne 6 tyś Euro i to sprzet co oferuje All in One...

No i co nie ma nowości w Haj Endzie? Nikt nic nie znalazł?

Barwy IMO uzyskuje się dobierając odpowiednie kolumny i kable. Kiedyś mawiano że wzmacniacz powinnienem realizować ideę druta ze wzmocnienieniem...ale ja pamiętam, że tak mawiano w latach 90 to może teraz już są inne wyznaczniki:).

Jak do sprzętu takiego jak Devialet podłącza się kablami Nordosta kolumny B&W to barw nie ma bo i skąd...(taki idiotyczny zestaw jest promowany przezpolskiego i nie tylko polskiego dystrybutora)...

Prezentacja Devialeta była na Audio Show beznadziejna...bo oczywiście podłączyli B&W. Ale w większości pokoi na Narodowym grało marnie...takie czasy, mało komu się chce pomyśleć, poporóbować. Byłem tam z osobą niezwiązaną z audifilstwem i to co tam prezentowano zniechęciło ją bardziej niż zaciekawiło. Jeden system, który się spodobał to był Rockport z VTL...po prostu przyjemnie się tego słuchało...

A co do cen to o czym my mówimy...znajomy ostatnio kupuje kable zasilające po 10 tyś Euro...to jest highend...taki kabel to dopiero barwy funduje...nawet magia sie pojawia...a Ty chcesz tu dyskutować o sprzęcie za jakieś marne 6 tyś Euro i to sprzet co oferuje All in One...

No i co nie ma nowości w Haj Endzie? Nikt nic nie znalazł?

Ja Sluchalem Devialeta na Stereovoxach - tych referencyjnych.Im barwy odmowic nie mozna, a jednak mnie nie przekonal, no bylo poprawnie ,ale nic poza tym.Zreszta brzmienie sprzetu i tak po kilkudziesieciu taktach mozna moim zdaniem ocenic.Kable to tylko jak makijaz ,do zdjecia zrobi cuda,ale w realu i tak zobaczysz ,( w tym wypadku uslyszysz) co i jak.No przynajmniej ja tak mam.A dopieszczac,cyzelowac kablami,zasilaniem itp. to mozna juz w zaciszu domowym,tyle ze z proznego to i Salomon nie naleje.Moze i sie myle,ale moje skromne doswiadczenie w tej materi tak mnie nauczylo.Co do kwot,to za zwykla komorke wysadzana diamentami tez kilkaset tys.dolarow trzeba zaplacic,a dziala jak komorka za 1000dolarow.Design a dla niektorych moze wyobrazenie prestizu i tyle. Edytowane przez plustek

tyle ze z proznego to i Salomon nie naleje

Miałem to samo napisać, ale już nie chciałem kolejnej pyskówki, bo zaraz byłby na mnie atak.

Ja Sluchalem Devialeta na Stereovoxach -tych referencyjnych.Im barwy odmowic nie mozna, a jednak mnie nie przekonal, no bylo poprawnie ,ale nic poza tym.Zreszta brzmienie sprzetu i tak po kilkudziesieciu taktach mozna moim zdaniem ocenic.Kable to tylko jak makijaz ,do zdjecia zrobi cuda,ale w realu i tak zobaczysz ,( w tym wypadku uslyszysz) co i jak.No przynajmniej ja tak mam.A dopieszczac,cyzelowac kablami,zasilaniem itp. to mozna juz w zaciszu domowym,tyle ze z proznego to i Salomon nie naleje.Moze i sie myle,ale moje skromne doswiadczenie w tej materi tak mnie nauczylo.

Dla mnie kluczowa sprawa to kolumny...

Każdy ma swoje zdanie...i na tym zakończmy....i może już przestaniemy pisać o tym sprzęcie w tym wątku bo śmietnik się zrobił straszny...a może zaczniemy pisać o Nowościach Hajendu...

Dla mnie kluczowa sprawa to kolumny...

Każdy ma swoje zdanie...i na tym zakończmy....i może już przestaniemy pisać o tym sprzęcie w tym wątku bo śmietnik się zrobił straszny...a może zaczniemy pisać o Nowościach Hajendu...

No tez sie nie zgodze niestety,bo dzwiek jest pochodna calego systemu,ale ok. piszmy o nowosciach haju bez endu.

No tez sie nie zgodze niestety,bo dzwiek jest pochodna calego systemu,ale ok. piszmy o nowosciach haju bez endu.

Czemu niestety...może na szczęście:)

Miałem to samo napisać, ale już nie chciałem kolejnej pyskówki, bo zaraz byłby na mnie atak.

Przecież toto w ogóle nie potrafi grać! Nie rozumiem dla czego o czymś takim pisze się w High Endzie? Niech atakuje to tylko potwierdzi ze jest sam jak palec w swoich opiniach.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi