Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Te głośnikowe są super. Mój znajomy je kupił do Maxxów 3.

Czyli kable warte prawie tyle co kolumny, hmm niezle.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Garść nowości na trwającym właśnie CES 2013.

Potwór Boulder 3060, 900W/8Ohm (w klasie A!), 115.000$

IMG_6499qq.jpg

IMG_6501qq.jpg

Wadia INTUITION. Konkurent Devialeta?

High power output and excellent current delivery: 350 watts per channel via Class D+ technology

High resolution USB input: 384 kHz/32 bit

Native DSD playback via USB

The Intuition 01 utilizes an innovative implementation of Wadia’s celebrated Digimaster algorithm, the Delta-SigMaster (the original Digimaster was a groundbreaking design created over two decades ago). Delta-SigMaster is a 1.536 MHz upsampling algorithm (IIR/FIR 800 taps) far superior to standard industry practices, as well as the previous Wadia Delta-Sigma implementation. The ESS 9018 SabreDAC provides the decoding horsepower delivering effortless musical performance.

Specs

Power: 350W + 350W , 1%THD , Load 4 Ohm

Upsampling: 1.536 MHz Wadia Delta-SigMaster IIR/FIR 32 bit upsampling algorithm

Digital to analog: 32bit ESS 9018 SabreDAC Industry Reference

Frequency response: 3hz - 45khz (-3db) for 1w @ 8 ohm

S/N: 113dbA (20-20k hz A weighted)

Jitter: below 1pS RMS

Distorsion: < 0,005% (THD, DIM, SMPTE)

7 Digital Inputs: 1xUSB, 1xTOSLINK Optical, 2xWadialink(I2S), 1xAES/EBU, 2x Coaxial S/PDIF (RCA) , 2x Analog

Dimensions: 380 mm X 380 mm X 60 mm (15” X 15” X 2 3/8”)

Weight: 5,6 Kg (12.3 lbs)

Available finishing: Silver anodized Black anodized Brushed Chrome Nickel - on request -

IMG_6054qq.jpg

IMG_6055qq.jpg

IMG_6053qq.jpg

Audio Research Reference CD9 13,000$

IMG_7057-1066-675-450-90-wm-right_bottom-100-ssnwatermark2png.jpg

Ma ktoś już może zdjęcia ostatecznej wersji przedwzmacniacza D'Agostino Momentum? Miała chyba być na CES właśnie. Prototyp był cudowny z regulacją głośności wokół zegara.

Nareszcie dodali wejścia cyfrowe do doskonałej platformy CD-7/CD-8 (USB 24/192, AES/EBU, S/PDIF oraz TosLink). Szkoda że cena znowu poszła w górę - teraz to już będzie pewnie ok 55tys zł :(

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No i chyba tylko tym CD9 będzie się różnić. cyfryzacja dopadła hi-end już na dobre. Z tego co czytam na zagranicznych stronach to na CES (mimo, ze nie są to targi stricte audio) wszystko opiera się na plikach.

Ahaa jeszcze ciekawostka dotycząca powyższego Bouldera - waga ponad 200kg :)

Nowe Jeffy 925 mono:

rowland925.jpg

Nagra Melody:

nagramelody.jpg

nagramelody2.jpg

Nowa integra Levinsons:

levinson585.jpg

Pass pre XS:

passm.jpg

passxs.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Te Jeffy już mi się przewinęły gdzieś w necie z miesiąc temu. Duże chłopaki :)

ML to z okazji rocznicy powstania bodajże, aczkolwiek "budżetowo". W ogóle szkoda gadać, co się dzieje z ML. W latach 90' chyba najlepsze wzmacniacze na świecie, a ostatnio jakoś im się zbłądziło.

Złote lata 90 w Stanach. Ludzie kupowali chaty z salonami po 200m2, to i 4kW się przydawały :)

A tak serio, to chyba sypać się zaczęło po odejściu założyciela, hmm? Coś czuję, że Krell musi się wziąć ostro do roboty, bo go spotka to samo co Levinsona. Wchłonie go jakaś wielka spółka i będą trzaskać marketówki - budżetówki :)

• Redaktorzy

Ma ktoś już może zdjęcia ostatecznej wersji przedwzmacniacza D'Agostino Momentum? Miała chyba być na CES właśnie. Prototyp był cudowny z regulacją głośności wokół zegara.

4You (więcej fotek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ):

IMG_6337qq.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dzięki!

Moim zdaniem to wciąż prototyp, czegoś mu brakuje, takiej przysłowiowej kropki nad 'i'. Ale wciąż jest piękny.

Nie wiem tylko za bardzo w jakim celu D'Agostino dodał regulację basu i sopranów. Czyżby miał wątpliwości co do brzmienia końcówek? Przecież przyjęły się na całym świecie z wielkim entuzjazmem i świetną prasą prasą, grają w wielu topowych systemach wystawowych, ale i prywatnych z kolumnami pokroju XLF, Q7, czyli dużo droższymi. Widocznie Pan Daniel w swojej genialnej głowie miał jakiś zamysł ku temu :)

Moźe właśnie dlatego że.czasem muszą grać z kolumnami takimi jak ostatnie serie Magico, fatalnie oceniane przez wszystkich którzy je słyszeli.

A mówiłem wam czyj był pomysł z obracaną koronką (jak w zegarku) do regulacji głośności i wykorzystania wskazówki zamiast pierwotnie planowanego wyświetlacza cyfrowego ?

:)

Pierwszy projekt był przypomnę taki:

preamp.jpg

Nareszcie dodali wejścia cyfrowe do doskonałej platformy CD-7/CD-8 (USB 24/192, AES/EBU, S/PDIF oraz TosLink). Szkoda że cena znowu poszła w górę - teraz to już będzie pewnie ok 55tys zł :(

A brzydki jaki byl , taki zostal, lepiej wyglada na czarno IMHO.

Ciekaw jestem, czy pliki beda brzmialy tez tak kolorowo , jak cd z ref8.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

4You (więcej fotek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ):

IMG_6337qq.jpg

Ten z kolei dla mnie Mister Universum hiendu, taki poziom designu winny miec wszystkie klocki aspirujace do tego miana.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

A brzydki jaki byl , taki zostal, lepiej wyglada na czarno IMHO.

Audio Research prezentuje świetną szkołę brzemienia, ale to niestety prawda - wszystkie klocki nie grzeszą urodą, mają taki studyjny wygląd (ehhh te rączki :) ). Krell np. mimo, że trochę podobny, to widać w nim jakiekolwiek przywiązanie do estetyki.

Audio Research prezentuje świetną szkołę brzemienia, ale to niestety prawda - wszystkie klocki nie grzeszą urodą, mają taki studyjny wygląd (ehhh te rączki :) ). Krell np. mimo, że trochę podobny, to widać w nim jakiekolwiek przywiązanie do estetyki.

Mialem ref8 ( czarnego) przez dwa lata, bede go zawsze dobrze wspominal, kupilem z namowy Elba. Przesiadlem sie na Fontanne z powodu plikow i sacd, nie zaluje, ale plikow z ref9 chetnie bym posluchal. Ref Dac w polaczeniu z koncowka ref 75 zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie na ostatnim AS. W komplecie wygladaja lepiej , wtedy styl jest czysty i ta koncepcja " studyjna" ma sens. Ale jak sie probuje zestawiac z innymi sprzetami , nie jest latwo, szczegolnie koncowka ref 150 wyglada okropnie, 75 jest ladniejszy.

Konto w trakcie usuwania

Czyj? :)

A mój !

:)

Jak zobaczyłem pierwsze zdjęcia tego projektu z tym wyświetlaczem, to wysłałem mu bardzo długiego maila z propozycjami rozwiązania tego właśnie tak jak to jest zrobione teraz.

Jako przykład podałem mu wzmacniacze Gato (wskazówka) i TacT Millenium (obracana koronka). Wszystko oczywiście bogato ilustrowane zdjęciami :)

Miałem jeszcze alternatywny pomysł na wskazówkę, aby zrobic to tak jak było w starych samochodach, że na jednym zegarze były dwie wskazówki, każda posiadająca swoje 180' wyświetlacza. Wtedy można było dać jedną na wybrane źródło, a drugą na głośność.

Ostatecznie optował za pojedynczą wskazówką, choć podwójne wskazówki pojawiły się potem w wersji stereo :)

Oczywiście możliwe że jeszcze ktoś inny miał dokładnie taki sam pomysł i także się z nim tą ideą podzielił. Jak było wie tylko Dan.

Ale przyjemnie mi myśleć że to jednak mój pomysł :)

To fajny pomysł bo pierwotny projekt był fatalny.

Poważne rozważałem zakup set-u Momentum ale kilka rzeczy mnie zniechęciło,

choćby to że preampa ciągle nie było w ofercie, to że pozycja firmy jest jednak niepewna na

przyszłość, Dan ma już swoje lata a czas wprowadzenia u nich kolejnych modeli jest przeraźliwie

długi.Do tego niezdecydowanie w kwestii modelowej i designu.

Ja też mailowełem z jego żoną,czy córką, Petra jeśli dobrze pamiętam.

Ciągle z czymś były opóźnienia.

Nim dokończą całą linię modelową to może minąć kolejne 10 lat.

Cena też miała znaczenie.Wpierw 40000$ za monobloki, chwilę później już 50000$,

za preampa pewnie ze 30000$ i mamy wyjściowo 80000$.

To nawet po rabatach zrobi się niezła sumka.

Poza tym panuje opnia źe Dan zna się na wzmacniaczach ale juź na preampach nieco mniej.

Krell mający świetne końcówki nie zasłynął z preampów.

Trudno ocenić jak to zagra w komplecie.

Edytowane przez sly30

Jako przykład podałem mu wzmacniacze Gato (wskazówka)

Zestaw Gato , gdzie nie zagladalo wiele ludzi, byl dla mnie najladniejszym kompletem AS 2012 , kropka.

Konto w trakcie usuwania

Elb,

Zostańmy przy tym, że to Twoja koncepcja :) Gratuluję pomysłu! Gdy pierwszy raz zobaczyłem na jakimś zdjęciu dłoń obracającą ten wielki potencjometr to pamiętam, że sam do siebie głośno powiedziałem: WOW!

Rozumiem, że zegar wskazuje % głośności?

Pisz do Daniela, niech w ramach dywidendy kopsnie Ci zestawik pre + amp :)

Cała koncepcja, owszem, jest piękna, ale tak jak marslo pisał o AR - W komplecie wygląda super, ale wizualne zestawienie tego z czymkolwiek jest problematyczne... no może ewentualnie z Puccinim. Chyba, żeby namówić D'Agostino na stworzenie odtwarcza :)

Elb,

Zostańmy przy tym, że to Twoja koncepcja :) Gratuluję pomysłu! Gdy pierwszy raz zobaczyłem na jakimś zdjęciu dłoń obracającą ten wielki potencjometr to pamiętam, że sam do siebie głośno powiedziałem: WOW!

Rozumiem, że zegar wskazuje % głośności?

Pisz do Daniela, niech w ramach dywidendy kopsnie Ci zestawik pre + amp :)

Cała koncepcja, owszem, jest piękna, ale tak jak marslo pisał o AR - W komplecie wygląda super, ale wizualne zestawienie tego z czymkolwiek jest problematyczne... no może ewentualnie z Puccinim. Chyba, żeby namówić D'Agostino na stworzenie odtwarcza :)

Ja pierwszy ,zeby go odkupic jako sh od Elba:)

ale wizualne zestawienie tego z czymkolwiek jest problematyczne

Ja bym sprobowal z jakims zrodlem ,co wyglada jak Devialet i wisi na scianie , kolumny wg uznania ale Avantgardy Trio z kapeluszami w miedzianym kolorze bylyby hardcorem:) Inna sprawa, czy by sie polubily sonicznie.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Boże, patrzysz i nie grzmisz ! Nowa stylistyka Krella - budżetowy procesor AV Fundation @ $6500

KrellFoundation.jpg

Wygląda jak najtańsze chińskie gówno.

Nie obrażaj passa !

• Pokaż nowe odpowiedzi