Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale skoro w MDF-ie można wykonać dowolny obły kształt, kulę, łuki itd to dlaczego nie można by wykonać skosów. Ale rodzaje MDF-ów są różne.

Rozmawiałem ostatnio z pewnym konstruktorem kolumn i mówił, że używa się też mieszanki MDF ze specjalnymi żywicami i takie materiał ma rezonanse 100x mniejsze niż zwykły MDF. Być może tym razem użyto właśnie takiego konglomeratu.

• Redaktorzy

Pojawiła się wreszcie (po 10 latach!) europejska wersja Reimyo ALS-777

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-2651-0-38870500-1382801103_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-2651-0-38870500-1382801103_thumb.jpg

I weź tu człowieku nie kup takiego cacka ;).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość masza1968

(Konto usunięte)

europejska wersja

Tylko ciężko będzie ją w Europie sprzedać bez CE i RoHS :)

Edytowane przez masza1968

I do tego wszystko wskazuje na to, że Tesseracty nie są zrobione z MDFu. Rozmawiałem dzisiaj z pewnym doświadczonym konstruktorem kolumn i z całym przekonaniem powiedział, że nie ma możliwości wykonania takiej ilości skosów przy module średniowysokotonowym z tego materiału.

No cóż widocznie jeszcze nie dostatecznie doświadczony ten konstruktor a kto to zacz?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zawsze,....zawsze trzeba zrobić lepiej, a nie zawsze tak jest.

No bo ile można dłubać w MDF-e jak jest tyle innych fajniejszych materiałów :)

A jaki twoim zdaniem byłby najlepszy materiał do budowy kolumn?

Ma wytrzymałość na rozciąganie około 150MPA i twardość brinela ok 145MPA

Moim zdaniem idealny materiał własnie na High End. To jest to co nie znalazło Magico zamiast sklejki Bałtyckiej i weszło w aluminium-fuj!

Aluminium do mnie też nie przemawia.Zresztą do wielu konstruktorów również.Sklejka Bałtycka okazała się bardzo dobra i odpowiednio użyta daje świetne rezultaty. Ale tego nie znam.Nie wiem co to jest.Pewnie ciężkie?

Aluminium do mnie też nie przemawia.Zresztą do wielu konstruktorów również.Sklejka Bałtycka okazała się bardzo dobra i odpowiednio użyta daje świetne rezultaty. Ale tego nie znam.Nie wiem co to jest.Pewnie ciężkie?

O połowę lżejsze niż aluminium :)

Cena też o połowę niższa.

Tak się robi w środku;0)

pbn.sammy.22.jpg

Kharma już to stosowała 15 lat temu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Kharma już to stosowała 15 lat temu.

No coś ty? W średniowiecznych kościołach też takie dziury w ścianach zasypywane piaskiem i używane do adaptacji akustyki też używano nie wspominając o starożytnych greckich amfiteatrach.

Pewnie w czasie dynastii Ming to też już stosowano, może ktoś z forumowiczów da przykład :)

• Redaktorzy

co to jest?

Wygląda na Lignoston, ale jak ktoś chce robić z tego kolumny, to życzę powodzenia, chyba, że wie, jakich żywic użyto przy produkcji i mu to nie przeszkadza.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jest lignoston używany jako powłoka usztywniająca i zabezpieczająca i jest jeszcze lignofol, ale jest uzywany w cienkich bardzo twardych warstwach, ale muszę poszukać i poczytać.

lignofol drewno prasowane.

Tak z innej beczki,.... gdzie takie kondy montują w elektronice?

post-20-1258629917.jpg

I na takie kable za 11tyśEuro

tylko nie wiem co to?

post-20-1257759274.jpg

Wygląda na Lignoston, ale jak ktoś chce robić z tego kolumny, to życzę powodzenia, chyba, że wie, jakich żywic użyto przy produkcji i mu to nie przeszkadza.

Kancerogenne nanorurki w membranach Magico nikomu nie przeszkadzają także nie wiem w czym problem? przecież i tak na zewnątrz idzie fornir .

Wracając do właściwości Delty lepszego materiału tłumiącego drgania na razie za bardzo nie ma; poniżej konkurencja:

Tak z innej beczki,.... gdzie takie kondy montują w elektronice?

W elektronice to nie widziałem - na pewno w kolumnach Peak Consult.

No coś ty? W średniowiecznych kościołach też takie dziury w ścianach zasypywane piaskiem i używane do adaptacji akustyki też używano nie wspominając o starożytnych greckich amfiteatrach.

Być może w starożytnym Egipcie również ... tyle że dyskusja tyczy kolumn.

I na takie kable za 11tyśEuro

tylko nie wiem co to?

Fadel.

Kancerogenne nanorurki w membranach Magico nikomu nie przeszkadzają także nie wiem w czym problem?

Nanorurki, beryl - jest wiele trujących materiałów we współczesnych produktach. Tyle że nikt nie zakłada, że ktoś będzie jadł tweetery z berylu lub wdychał nanorurki (które są uwięzione w żywicy i nie mają formy lotnej - a tylko ta jest rakotwórcza).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A czy ktos wie w koncu jak to dziala, bo jak narazie jest to wielki znak zapytania ta wewnetrzna elektroniczna konstrukcja? I chyba konstruktor zabierze ja ze soba do grobu. ;)

Nanorurki, beryl - jest wiele trujących materiałów we współczesnych produktach. Tyle że nikt nie zakłada, że ktoś będzie jadł tweetery z berylu lub wdychał nanorurki (które są uwięzione w żywicy i nie mają formy lotnej - a tylko ta jest rakotwórcza).

Po pierwsze beryl to kawał twardego materiału z którego bez obróbki twardymi narzędziami skrawającymi nie ma się prawa nic się sypać! Tak że każdą berylową kopułkę mogę przygarnąć jak ktoś nie chce :)

Po drugie w urządzeniu zabezpieczonym układem zabezpieczającym najczęściej psującym się elementem jest urządzenie zabezpieczające :) Tak że ta żywica po wielu drganiach (żywice są jeszcze bardzo mało poznane co do trwałości w czasie-np. rozpadające się kadłuby jachtów) przestaje trzymać i zaczyna pylić nanorurkami zawartymi w niej!!!

Nanorurki ze względów na niesamowitą trwałość i małe wymiary będą przekleństwem zdrowotnym 21 i wielu kolejnych wieków!

Wyobraź sobie ze jedziesz sobie windą na 30 piętro a z tobą jedzie nożownik i parę razy na każdym piętrze zadaje ci cios nożem a ty tego nie czujesz o niczym nie wiesz, nie zaczynasz się bronić i krwawisz jak jagnię przy uboju rytualnym. Tak na komórki działają nanorurki!!!

• Redaktorzy

A czy ktos wie w koncu jak to dziala, bo jak narazie jest to wielki znak zapytania ta wewnetrzna elektroniczna konstrukcja? I chyba konstruktor zabierze ja ze soba do grobu. ;)

Wnętrze dość dobrze pokazane jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , choć lepiej wyszło

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Wnętrze dość dobrze pokazane jest w tej recenzji, choć lepiej wyszło tutaj.

Dzieki WIELKIE kolego :)

hehehe dither szumu, rezonans kwantowy :D ..... Trzeba przyznac ze firma Reimyo kopie dzialki audio elektroniki ktore nikt nie kopie. Wielki szacunek dla Reimyo oraz dla nagran XRCD ktore sa wspaniale - mysle ze Reimyo to firma ktora wie co robi. Jesli chodzi o prace tego kondycjonera/stabilizatora to dalej malo wiadomo ale domyslalem sie ze tu jest jakies nakladanie szumu na szum. W kazdym badz razie jest to urzadzenie z pewnoscia niesamowicie przemyslane i to co wyniklo na plytkach wynika z jakichs zaawansowanych pomiarow jak i przemyslen tematu.

Jak jest tego cena?

Edytowane przez Stasiop
  • Pokaż nowe odpowiedzi