Skocz do zawartości
IGNORED

kable Harmonix - kto używał? kto zna?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mialem przez kilka dni kabel zasilajacy harmonix-a, ten wyzszy model. Bardzo gładki, płynny dźwięk. Cos fajnego stalo sie z przestrzenią - za krotko go mialem zeby przeanalizowac, ale lepsza byla głebia i plany. Odstep S/N tez byl wiekszy, ale nie do konca bylem przekonany do basu - calkiem duzo, tylko z kontrola jakby gorzej. Kabel byl brand new, wiec moze po wygrzaniu bas by sie lepiej ulozyl. No ale ogolnie to ekstraklasa :)

pzdr

• 2 tygodnie później...

No cóż wypada mi sie zgodzić. Wiedziony recenzją W. Pacuły wpierw kupiłem (audiogon itd.) zwykłe HS101. Wypadły nieźle. Na tyle nieźle że wyszperałem na uadiogonie jedno jedyne ogłoszenie wersji SLC i z duszą na ramieniu pieniążki poszły fo Hongkongu. Sześć dni później kabelek był w domu. Mniam. świetny bas, upojna średnica. Wrażenie jeszcze bardziej sie pogłeniło gdy z USA dotarl do mnie ic - tenże sam co z recenzji. Pięknie wykonany. Zastąpił Cardasa Golden ref i Transparenta Reference XL. Niebo a ziemia. Wybrzmienia, głębszy bas, przestrzeń, trójwymiar.

Sluchałem wczoraj z zapartym tchem... Polecam, choć second handów jak na lekarstwo ;-(

Mnie oba kosztowały ok. 5,5-6K, myslę że okazyjny koszt ;)

nie zanosi się na odsprzedaż - raczej szukam info czy Harmonix robi kabelki gramofonowe, ew. czy ich ic maja parametry odpowiadające sygnałowi z gramofonu - ktos wie?

i to chyba od dawna - na ww.highfidelity.pl jest recenzja. a tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i po googlu tez troche info...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak, oni dłubią kable już od dłuższego czasu (swoją drogą to oni = Kazuo Kiuchi - jeden z japońskich guru od lamp, itp.). Ja ich nie słuchałem, ale opinie o wszystkich ich produktach są entuzjastyczne, szczególnie jeśli chodzi o Reimyo.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

o! gostek od którego kupiłem wystawił kolejna parę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nerwy to ty bracie masz ze stali - wysłać ponad 4k zł do gościa z azji, który ma tylko 3 opinie i nowe konto ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

^zildjian, 2 Wrz 2008, 10:56

>Poczekamy jak będziesz sprzedawał :-))

niedługo trzeba było czekać ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Adam to słaby biznesmen. Sam zakłada wątek sponsorowany, chwali produkt, daje linki a potem wystawia go w necie w tym samym czasie. No bo czyż Trójmiasto to nie Gdańsk:)?

bez jaj - facet wystawił teraz kabel z opakowaniem o 100$ taniej niż mi sprzedał bez opakowania.. co więc mi szkodzi puścić posiadany w świat i kupić drugi od niego? ;)

-> marekzawa

"Przez noc podrosły :)))"

Czy to skutek wygrzania kabli?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Tylko należy uważać - ta notka jest na oficjalnie stronie Harmonixa:

WARNING:

Dear our valued customers,

Lately often reported about fake products being offered through several internet channels. We are very concerned about this situation of the fake products and worried that our valued customers may become victim to these fake products.

In order to protect our valued customers, we warn you not to touch these products offered through internets and suggest you purchase all the Harmonix products through our authorized distributors or their dealers.

If any Harmonix products being offered through the internet is in dout, we strongly suggest you contact our Harmonix distributor in your area (see our International Distributors Listing). They are more than happy to assist you as they do aware of such problem.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Ja również tak kupowałem Cardasy z Hong Kongu - po wysłaniu zdjęć do producenta, okazało się, że to podróbki. Człowiek od którego je kupiłem miał prawie 100 komentarzy na ebay i wszystkie były pozytywne.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

-> Elberoth

Czyli sugerujesz, ze Adamowe laczowki to podrobki??

Przeciez graja swietnie. Sam wlasciciel jest wniebowziety:

"Mniam. świetny bas, upojna średnica. (...) Niebo a ziemia. Wybrzmienia, głębszy bas, przestrzeń, trójwymiar.

Sluchałem wczoraj z zapartym tchem..."

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

A mimo to "graja". Jak to mozliwe?...

Niech sie moze najpierw wypowie sam zainteresowany i ewentualnie firma Harmonix z ocena oryginalnosci produktu.

Jesli jednak kabel okaze sie podrobka (czego absolutnie nie zycze), to ciekawy bedzie fakt, w jaki sposob tandetna, z pewnoscia wykonana jak najtanszym kosztem podroba mogla tak oczarowac sluchajacego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - moze przynajmniej zworki oryginalne ;)

Ukryta Zawartość

podróby czy nie - wazne że grają jak cholera ;)) Transparenta pogoniły w diabły, a Cardas Golden Ref może im śniadanie do łózka poganiać ;)

inna sprawa - sprzedaż przez net, ebay itd. na pewno wpływa na sprzedaż dystrybutorów na świecie i nie pozwala firmie prowadzić okreslonej polityki cenowej...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.