Skocz do zawartości
IGNORED

Sci-Fiction

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, witek_z napisał:

Porąbany film, najgorsze te przejścia czasowe.

No to teraz nie wiem czy oglądać bo nie lubię filmów o podróżach w czasie. Te wszystkie paradoksy, nie dla mnie. Może dlatego Tenet mi się nie podobał i wynudziłem się potwornie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

14 godzin temu, witek_z napisał:

A mnie Caddo lake znudził jak cholera. Porąbany film, najgorsze te przejścia czasowe.

Film ma swój klimat, przyzwoity scenariusz, dobrych aktorów i na tle większości współczesnych filmów, gdzie dominują efekty specjalne, walki, gonitwy i strzelanki oraz brak logicznego scenariusza wyróżnia się zdecydowanie.

Natomiast Tenet rzeczywiście trochę zbyt pogmatwany scenariusz - świat biegnący do tyłu, w który można ingerować i spotykać samego siebie, również nieprzekonywujący od strony psychologicznej.

Edytowane przez jamelo
5 godzin temu, il Dottore napisał:

No to teraz nie wiem czy oglądać bo nie lubię filmów o podróżach w czasie

Jak nie lubisz filmów o podróżach w czasie to zdecydowanie odradzam.

2 godziny temu, jamelo napisał:

Natomiast Tenet rzeczywiście trochę zbyt pogmatwany scenariusz - świat biegnący do tyłu, w który można ingerować i spotykać samego siebie, również nieprzekonywujący od strony psychologicznej.

A mnie Tenet też się podobał. 😉

1 godzinę temu, jar1 napisał:

A mnie Tenet też się podobał. 😉

Mnie też.

Moje ulubione w temacie podróży w czasie jest "Na skraju jutra", pomimo grającego głowną rolę nieśmiertelnego "Kena". Dali by kogoś lepszego do tej roli

No i Powrót do przyszłości mówi sam za siebie  :)

A za scynioka to uwielbiałem Wspaniała przygoda Billa i Teda z Keanu

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

5 godzin temu, jamelo napisał:

Film ma swój klimat, przyzwoity scenariusz, dobrych aktorów i na tle większości współczesnych filmów, gdzie dominują efekty specjalne, walki, gonitwy i strzelanki oraz brak logicznego scenariusza wyróżnia się zdecydowanie.

Widzę że ludzie na siłę chcą przekonać do swego.

Tenet - też jakiś taki mdły.

12 godzin temu, il Dottore napisał:

No to teraz nie wiem czy oglądać bo nie lubię filmów o podróżach w czasie.

Wobraź sobie scenę w której jesteś współcześnie, przedzierając się przez zarośla nocą nagle po "przejściu" jest dzień, a co gorsze nagle zrobił się rok 1953.

7 minut temu, witek_z napisał:

Wobraź sobie scenę w której jesteś współcześnie, przedzierając się przez zarośla nocą nagle po "przejściu" jest dzień, a co gorsze nagle zrobił się rok 1953.

A to podziękuję. Nie na moją głowę. 😄 

Jeśli chodzi o "Powrót do przyszłości" to jeszcze OK. Wszystko tam było w zasadzie proste, choć też manipulowano przyszłością/teraźniejszością poprzez zmianę przeszłości.

Ale bez komplikacji.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 2.11.2024 o 14:43, daru0105 napisał:

Moje ulubione w temacie podróży w czasie jest "Na skraju jutra", pomimo grającego głowną rolę nieśmiertelnego "Kena". Dali by kogoś lepszego do tej roli

Obejrzałem wczoraj, dla mnie to bardziej film akcji, pętla czasu jedynie dodatek. Film skończony, i nie pozostawia żadnej łamigłówki w umyśle na później.  Nie wstrząchnął  mną . 

11 godzin temu, jar1 napisał:

Obejrzałem wczoraj, dla mnie to bardziej film akcji, pętla czasu jedynie dodatek. Film skończony, i nie pozostawia żadnej łamigłówki w umyśle na później.  Nie wstrząchnął  mną . 

Też mną nie wstrząsnął. Żadne arcydzieło.

Dla mnie fajna rozrywka z ciekawym wątkiem podróży wczasie

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Mi też się podobał Na Skraju Jutra.

A klasyka w postaci Back To The Future proszę mi tu nie tykać palcami. :D O właśnie, dawno nie oglądałem. :)

Co do podróży w czasie gorąco polecam to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie pamiętam już o co dokładnie tam chodziło, ale odcinek był świetny. 

Widzę że trzeci sezon wyszedł i niektóre jego odcinki są bardzo wysoko oceniane. Chyba trzeba będzie się wziąć. Nie wiem czy drugi nadrabiać bo był tak kiepski że odpuściłem chyba na drugim epie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Ciężko przebić The dark, jeśli chodzi o podróże w czasie w ostatnich latach...

A daj spokój. Jak już myślałem że wiem, to okazało się że znowu nic nie wiem. Tak zakręcony że w końcu odpuściłem. 😁

.

Teraz, J4Z napisał:

A daj spokój. Jak już myślałem że wiem, to okazało się że znowu nic nie wiem. Tak zakręcony że w końcu odpuściłem. 😁

Ale klimat TOP. 

Teraz, J4Z napisał:

Jak już myślałem że wiem, to okazało się że znowu nic nie wiem.

To dla mnie akurat zaletą.....przewidywalność współczesnego kina to dla mnie dramat, czasami wystarczy 15 minut i po ptakach. 

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Cado lake...do połowy był ciekawy, potem już sieczka dla mnie. 

Właśnie w drugiej połowie było najlepiej popierdzielone. Super 🙂

W dniu 6.11.2024 o 22:55, daru0105 napisał:

Też mną nie wstrząsnął. Żadne arcydzieło.

Dla mnie fajna rozrywka z ciekawym wątkiem podróży wczasie

Taki prosty i fajnie się napierdzielają, Dużo zabijania i jest git. Nic nie trzeba myśleć 🙂

Edytowane przez jar1
21 godzin temu, iro III napisał:

Podróże w czasie?

Nr1 to "Dallas '63" Stephen King.

...tylko chyba jeszcze filmu z tego nie zrobili? 

Nie trawie jego stylu. Takie komiksowe pisanie, jakbym scenariusze czytał.

1 godzinę temu, burz napisał:

Mam diametralnie odmienną opinię co do stylu Stefana.

Szczególnie wsześniejszych jego powieści jak m.in. Dallas'63, Lśnienie, Pod Kopułą, Carrie, Zielona linia, Skazani na Shawshank.

Edytowane przez iro III
W dniu 6.11.2024 o 23:33, Ajothe napisał:

przewidywalność współczesnego kina to dla mnie dramat, czasami wystarczy 15 minut i po ptakach

dokladnie, mam to samo, to najgorsze co moze sie zdarzyc z filmem, wiec przyjemnym zaskoczeniem byl dla mnie ostatnio serial OA

4 godziny temu, SZROT napisał:

dokladnie, mam to samo, to najgorsze co moze sie zdarzyc z filmem, wiec przyjemnym zaskoczeniem byl dla mnie ostatnio serial OA

Oglądałem kiedyś i fajny był.

• Pokaż nowe odpowiedzi