Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

kidyś kupując wzmacniacz myślałem, że dając 500 pln już się wygłupiam. dzisiaj myślę, o kablu sieciowym za tą kwotę:) Filtrowanie więc klientów to raczej marketingowy strzał w stopę. Używanie tego określenia publicznie jest już ryzykowane. Sam nie wiem jak mam się czuć teraz.

ata77, 22 Wrz 2008, 08:05

>O ile zrozumiałem czytając watek wejscie to 30 zł. Na dzień czy całość? termin to 10-11.10.08? Czy

>poszczególne stanowiska tez sa jakos dodatkowo platne czy wszystko jest w cenie? 3 hotele = 1

>wejciówka? Pytania moze trywialne ale nie bylem na tej imrezie.

Wszystkie informacje są na stronie.

Wejście: 20zł (jednodniowe) i 30zł (dwa dni)

Termin 8-9.11 (sobota-niedziela)

3 hotele = 1 wejciówka

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

"[...]Zresztą tak czy inaczej, z wypowiedzi Redaktora wnioskuję, że to raczej nie będzie miejsce do umieszczania tego typu informacji. Myślę, że powstanie odpłatna, osobna zakładka..."

Bezpłatna. Jeśli się wystawiasz (samodzielnie czy razem z kimś od sprzętu), kontaktuj się z Elberothem, on ci poda, jakie dane są potrzebne i przekaże nam tutaj do umieszczenia na zakładze Audioszołowej. W tej chwili zbieramy materiały, uruchomimy ją w październiku.

foxbat, 22 Wrz 2008, 10:59

>elb, a dyplom bedzie?

Oczywiście, że będzie, już mam zrobiony, wystarczy wydrukować :-)

Ale pamiętaj ! 3-cie miejsce i nie da rady wyżej ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak, jak zawsze od 12 lat.

>Seba78, 22 Wrz 2008, 10:50

>kidyś kupując wzmacniacz myślałem, że dając 500 pln już się wygłupiam. dzisiaj myślę, o kablu

>sieciowym za tą kwotę:) Filtrowanie więc klientów to raczej marketingowy strzał w stopę. Używanie

>tego określenia publicznie jest już ryzykowane. Sam nie wiem jak mam się czuć teraz.

Dobrze gadasz, chłopie. Nigdy niewiadomo ilu przyszłych Rockefelerów trafi na AS, także Panowie dystrybutorzy z szacuneczkiem ;-)

A ci z 7 zerami na koncie zawsze mogą sobie zamówić prezentacje do domu.

• Redaktorzy

Elb - skoro podałeś, że w tym roku AS będzie w 3 hotelach to może warto poprawić info na oficjalnej stronie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Rozważamy taką ewentualność.

;-)

Warto tam być. Czy ktoś się nie orientuję, czy można tam zabrać ze sobą własne cd do przesłuchania, chętnie posłucham bym jak brzmi na high endzie nowa płyta Portishead, bo jest bardzo dobrze zrealizowana i ma specyficzny klimat.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Większość wystawców puszcza płytki zwiedzających i nie ma z tym problemu. Ale bywają też niechętni, którzy wiedzą, że niektóra muza może rozłożyć ich system. Jak wpadniesz i będziesz puszczał wszędzie to sam dojdziesz, którzy to goście.

• Redaktorzy

Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, będzie pewna miła niespodzianka dla forumowiczów. I będzie gdzie wtykać swoje płyty. Ale dajcie mi jeszcze z tydzień na dogranie.

Fajnie by bylo wygospodarowac jakis pokoik gdzie forumowicze mogliby przyniesc nawet swoj sprzet , powiedzmy DIY . Chetnie posluchalbym Moonlighta Michala , czy akg k1000 jesli ktos by to zabral ze soba . I pare innych rzeczy .

Co do celowosci wystawy - bo taki watek tez toczy sie w temacie - to ja przyjade tylko popatrzec i poslychac , sprzet juz mam i na razie nie moge pozwolic sobie na kupno nowego . Mysle ze zdecydowana wiekszosc z odwiedzajacych przyjedzie nie by zaraz po AS cos nabyc a tylko by wlasnie nasycic uszy i oczy .

Przy srednich zarobkach nikt nie kupi accuphase czy cello a jesli nawet byloby mnie stac to i tak nie zmienilbym sprzetu za krocie pi kolejnym Show Audio . Powiedzmy ze ktos kto zarabia 5tys na miesiac uzbiera po kilku latach ciulania w koncu na AP Caldera , czy wyrzuci je tylko po to by za rok kupic Wilsony ? Raczej nie . Odsprzedarz ze spora strata tez nie wejdzie w rachube . Natomiast ktos kto nie uciula i tak nie kupi . Z kolei ktos kogo stac jedynie na cambridge audio tez za czesto sprzetu nie zmieni bo go nie stac . Proste . Wystawa chyba jest tylko by popatrzec i posluchac . I wielkie Bog Zaplac organizatorom ze zrobili audiofilom prezent .

A tu się trochę mylisz kolego. Ja rok temu posłuchałem, pogadałem o monoblokach Advance Acoustic i po tygodniu juz je zamawiałem. Chociaż w tym roku jadę posłuchać raczej niezobowiązująco...

neodom

jak dostanie dobra propozycje cenowa i bedzie mogl zostawic stare to czemu nie? ja na as kupowalem tez sprzet m.in. preamp av, czasami na sprzet powystawowy sa niezle promocje przygotowane, warto sie zorientowac co do cen...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Sądzę że wpływ gospodarki odciśnie się znacznie w tym roku na ilości i jakości pokazów na Audio Show. Oglądałem brańżowe targi Music Media w Krakowie (trwają jeszcze jutro) i po prostu było skromniej i mniej rozpasanie niż w zeszłym roku.

Teraz się zastanawiam czy jest sens tłuc się do Warszawy na Audio Show żeby obejrzeć uboższą wystawę niż rok temu?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

Jaki wpływ gospodarki, wzrost jest z grubsza stabilny, czy 6 czy 5% to niewielka różnica, chyba ze ktoś uzależnia swój występ na AudioShow od amerykańskiego rynku hipotecznego. A tu chyba jest przeciwnie - są nowi wystawcy z bogatą ofertą itd.

Music Media to żadne targi branżowe. Co to za targi gdzie można sobie co najwyżej podotykać pare fajnych stolików, do tego poogladać 20-letnie systemy które dystrybutor sprzedaje z 40% rabatem bo już nikt tego nie kupuje, a jak jest jakaś nowość, to wiszą 3 paczki na stronę, na hali a odległość do odsłuchu wynosi tyle, ile szerokość przejścia pomiędzy miejscami wystawowymi ?? AS to zupełnie coś innego.

=>Redaktor, 26 Wrz 2008, 16:22

Ja widziałem co innego na prężnych bo już 4 targach Music Media Niektóre firmy nawet nie raczyły poza logo się wystawić .Tak że jak widziałem i z tego wyciągam wnioski i sadzę że dużo wystawców na Audio Show bardzo mało będzie pokazywać, rozdadzą parę wizytówek i zaproszą klientów do swoich siedzib. Po prostu jednak targanie ogromnej ilości sprzętu powoduje spore koszty .Tak że pooglądamy sobie duże zdjęcia sprzętu na ścianach i tyle.A bym zapomniał jeszcze nie zaczęli u nas plajtować deweloperzy budowlani bo rynek mieszkań jest przegrzany wybudowano za drogo za dużo i nie dla docelowego klienta.

Jak poleci budowlanka to dodatkowo 15 współpracujących branż, mam tłumaczyć dalej?

Z resztą za miesiąc zobaczy Redaktor ten mechanizm rynkowy na własne oczy na Audio Show. Na miejscu wystawców bym po prostu nie szalał w tym roku z ekspozycją bo rok jest niepewny i trzeba wziąć na przeczekanie i zaoszczędzone pieniążki mieć w rezerwie na trudniejsze czasy

=>wovo, 26 Wrz 2008, 17:11

nie byłeś to nie gadaj głupot ja byłem na 3 z 4 targów Music Media w Krakowie i naprawdę poprzednie targi były świetnie zorganizowane

Jeszcze raz powtarzam wystawcy pokażą się w tym roku na Audio Show bardzo skromnie w stosunku do zeszłego roku .

Mówię o ilości pokazywanego sprzętu a nie o ilości stoisk!

Wracam jako "oglądacz - ciekawski - ewentualny klient- troche mądrzejszy niz wówczas" na AS po 7 latachi ciekaw jestem czy będzie tak ciekawie jak przez pierwsze lata.

Obiektywnie proszę - będzie?

Pozdrawiam

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Byłem w zeszłym roku to wiem ... Jeśli ktoś lubi sobie ponaciskać guziczki i na tej podstawie powie - fajny stolik to sorry wielkie. na AS przynajmniej można sobie posłuchać w miarę ludzkich warunkach

wovo, 26 Wrz 2008, 17:55

Coś ci się pomyliło chyba byłeś na targach meblowych i nie w Krakowie tylko w Poznaniu i o ile pamiętam nazywały się DREMA :))))

Na Audio Show 95% wystawców twierdziło że pomieszczenia były koszmarnie akustycznie i to nie ich sprzęt nie grał!To po prostu śmieszne bo ludzie mieszkają w warunkach podobnych do tego budownictwa (konstrukcja budynku) zarówno w Sobieskim jak i w Bristolu czyli w sumie dla kogo jest pokazywany ten sprzęt który nie gra?

Nie chce mi się kłócić, bo po prostu widzowie zobaczą na Audio Show tak jak i jest teraz na Music Media-efekt ekonomicznej gry rynkowej,czyli; stoiska wypełnione w minimum na przykład samymi logami firm. Pół roku temu robiąc rezerwacje wszystko wyglądało jeszcze różowo, teraz ciężko się wycofać bo trzeba by było zapłacić kare umowną no i pójdzie jak wyżej mówiłem minimum kosztów własnych bez nadymania się; stoliczek krzesełko plakat.Przykład z innej beczki Polskie Radio nie wyrabia na reklamach-mniej firm jest skłonnych puszczać parę w gwizdek zamiast na tłoki;czyli rynek decyduje co zrobią biznesmeni a audio to też biznes.

Wełniany,

ale właśnie kryzys w USA i na Wyspach powinien zachęcić firmy do szukania nowych nabywców w innych krajach (np. w Polsce), co powinno zwiększyć promocję (np. porzez AS).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.