Skocz do zawartości
IGNORED

jak przetransportować paczki z Niemiec?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Namierzyłem ciekawą rzecz w Niemczech, ale do wysyłki są 4 paczki, z tego dwie ok. 40kg. Czy ktoś z Was może doradzić jak bezpiecznie i optymalnie kosztowo można to przesłać? Niestety są to ciężary ponadstandardowe dla DHL czy też DPD...

any ideas?

Najmniej opłacalna, ale najbezpieczniejsza opcja - pojedź sam i przywieź; ja tak zrobiłem, jak kupiłem swoje Yamahy, zresztą ich waga wykluczała jakikolwiek transport profesjonalny zorganizowany (odmawiali przyjęcia do przewozu z uwagi na ponadstandardową wagę i było to w ich regulaminach)

rozważam to ale to 2 dni wyjęte z życiorysu, choć warto bo przecież dotknę przed zakupem

z drugiej strony to koło Frankfurtu n/Menem - Ryainairem mam rzut beretem z Gdanska, tylko znów pozostaje kwestia wysyłki wtedy....

Będąc w podobnej sytuacji (kolumny w Niemczech, zresztą też Frankfurt nad Menem, i także JMLaby) długo się nie zastanawiałem: za kierownicę i w drogę. W dwa dni obrócisz.

Kolumny to jeszcze możesz próbować wysłać na palecie frachtem (np. przez www.dsv.com, można to załatwić przez ich polski oddział), ale czy standy mają opakowania ?

Jeżeli nie to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

adam,

coś chyba nie tak.

Wymiary mogą być niestandardowe. Za długi np.

A ciężar? Na pewno znajdziesz kuriera, który to przewiezie.

Za ciężar się przecież płaci.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

IMHO takie paczki najlepiej na palete i spedytorem drobnicowym. Nieco taniej niz kurierem ale przede wszystkim o niebo bezpieczniej dla towaru. Wieloletnie doswiadczenie logistyka mi to mowi.:)

>adamgdansk

Ja zlecilem przewoz z Niemiec (blisko szwajcarskiej granicy) przewoznikowi, wozacemu z Polski ludzi do pracy, pracujacych na terenie Niemiec. Byly to dwie paczki po - troche ponad - 30 kg. kazda.

Zaplacilem za te usluge 75 EUR. Musialbys poszukac u siebie takiego kogos..., z tym, ze musisz sie dogadac, aby przewidzial na te paczki miejsce w drodze powrotnej, bo oni z powrotem rowniez zabieraja ludzi wracajacych do kraju. W poblizu mojej niewielkiej miejscowosci - z tego co mi wiadomo - jest dwoch takich, wiec sadze, ze na twoim terenie troche ich powinno byc. Szkoda, ze nie masz do odebrania ze Szwajcarii, bo stamtad ja z kolei mam aktualnie do odebrania - cos bysmy wymyslili, dolaczyl bym sie i byloby taniej :-)

>Genesis

Pozdrawiam serdecznie. Sporo czasu minnelo od wizyty u Ciebie na odsluchach. Cos rzadko widuje Twoje wpisy. Chyba ze zagladam nie do tych watkow. U mnie od tego czasu rozne zmiany nastepuja.

Jak skoncze testy z roznymi rzeczami i dotrze kolejny wzmak, to jesli przyjmiesz zaproszenie w celu posluchania conieco...

Przepraszam za o.t.

• 1 rok później...

sluchajcie, jak ktos wie czym przetransportowac paczki z okolicy (50km) od Hanoveru to bede wdzieczny za pomoc...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jak są kartony, to stawiamy na drewnianej palecie i DHL Fracht. Wyjdzie z 500-600zł, czas dostawy ok tygodnia.

Jak nie ma to odpuszczamy i życzymy sprzedawcy powodzenia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth

sa kartony ogyginalne, podobno bardzo solidne, 2x 52 kilo, DHL Fracht na palecie ? jak to zalatwic ze szkopem?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Zadzwoń do tej miłej Pani, i zamów odbiór za granicą (czyli dokładnie tak samo jak byś coś wysyłał z Polski, tylko jako miejsce załadunku podajesz adres w niemcowni):

Anna Orzechowska

Przedstawiciel Handlowy ds. Telesprzedaży Frachtu

DHL Freight

DHL Express ( Poland ) Sp. z o.o.

ul. Osmańska 2, 02-823 Warszawa

Adres korespondencyjny:

DHL Express ( Poland ) Sp. z o.o.

ul. Poleczki 21 D, 02-822 Warszawa

tel. 22 54 64 219

fax. 22 565 00 56

[email protected]

www.dhl.com.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.