Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  107 członków

Usher Klub
IGNORED

Klub miłośników marki Usher

Rekomendowane odpowiedzi

W opiniach czytałem, że w zależności od sposobu ich podłączenia czyli: bi amp lub bi wiring prezentują różne brzmienie. Jakie są wasze opinie na ten temat.

Nie ms to znaczenia.

Jeśli oba wzmacniacze są identyczne.

Jeszcze jedna kwestia.

W opiniach czytałem, że w zależności od sposobu ich podłączenia czyli: bi amp lub bi wiring prezentują różne brzmienie. Jakie są wasze opinie na ten temat.

Do Usher polecam tanie i bardzo dobre kable głośnikowe.

http://www.poweraudio.pl/jantzen-audio-2-x-0-50-mm-2-x-1-00-mm-solid-core-6n-p-2727.html

Sporo informacji na ich temat jest na stronie audiostereo .....

A co jest w Wejherowie?

Nie tylko mu tutaj poddajemy pod wątpliwość zasadność podłączania naszych USHERÓW pod bi-wirinig ale także wielu producentów kolumn HiEnd za grubą kasę dodaje do swych konstrukcji tylko jedną parę zacisków. Wszystko na ten temat.Oni też wątpią.

A'propo Usherów V-601. Znalazłem ich słaby punkt:......kołki od maskownicy są wybitnie....cienkie. Mała nieuwaga i wszystko może być połamane. Na szczęście muzycznie się bronią...uf..

Edytowane przez Mathia74
  • 3 tygodnie później...
Gość aqs

(Konto usunięte)

W ilu wątkach poruszysz jeszcze temat swoich kolumn?

spokojnie kolego, jak byś uważnie czytał to byś wiedział że już mam kolumny

pytam posiadaczy V-602 o ich odczucia, chyba mogę

Jaki wzmacniacz polecacie do kolumn Usher V-602

Hegla H100.

Może trochę nie na temat,ale zachwyciły mnie Dancer mini -X i 718-ki w tym właśnie połączeniu.

Mniemam,że z 602 też będzie dobrze.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

• 3 tygodnie później...

Witam

Macie tutaj jeszcze wolne miejsca? :))

Chcialbym dolaczyc do klubu z moimi X 718, za wzmacniacz robi NAD C 352, a zrodlem jest NAD C542.

Pomieszczenie 18m2 srednio wygluszone, ale jest duzy kwiatek, komplet wypoczynkowy z alkantary czy cos takiego i bedzie dywan na dniach, bo narazie panele podlogowe degraduja dzwiek. Na scianach wisza jakies obrazy oprawione w solidne ramy bez szyby.

Pomimo braku dywanu brzmienie jest calkiem przyjemne, detaliczne i bardzo soczyste.

Mam zamiar zrobic standy, bo narazie Uchatki stoja na prowizorycznych podstawkach i boje sie, ze moze sie to zle skonczyc. W zwiazku z tym mam pytanie do szanownych kolegow. Na jakiej wysokosci powinien znajdowac sie tweeter?

Ja siedzac wygodnie na kanapie uszy mam na wysokosci 90cm i teraz nie wiem, czy zrobic tak jak sie robi w klasycznych kolumnach z prostopadlymi sciankami, czy moze obowiazuja inne zasady w kolumnach z pochylona przednia scianka?

Pytam, bo standy nie beda mialy opcji zmiany wysokosci i nie chce po ich zrobieniu zostac z reka w nocniku, jesli okaze sie, ze sa za niskie lub za wysokie.

Na przerobki bedzie za pozno wiec lepiej zastanowic sie nad tym teraz.

Standy beda bardzo solidne, chce je skonczyc jeszcze w tym tygodniu i napewno wstawie fotki gotowych standow z Uchatkami.

Na jakiej wysokosci powinien znajdowac sie tweeter?

Ja siedzac wygodnie na kanapie uszy mam na wysokosci 90cm i teraz nie wiem, czy zrobic tak jak sie robi w klasycznych kolumnach z prostopadlymi sciankami, czy moze obowiazuja inne zasady w kolumnach z pochylona przednia scianka?

Zasada jest ta sama w obu przypadkach, ucho powinno być na takiej wysokości jak mikrofon podczas pomiaru.

Zazwyczaj jest on na wysokości głośnika wysokotonowego, więc ucho powinno być właśnie na tej wysokości.

• 2 tygodnie później...

Z czym u ciebie graja te uchatki?

Mini-x z heglem h300,V-604 z h100 a docelowo z lampą,ta w trakcie realizacji Edytowane przez newadec

Mam V-602 jak twoje wyrażenia z 604 i jaką lampę chcesz kupić

Czy h100 wyciąga z nich potencjał

Lampka w PP na EL34 tung sol,w planie wymiana na psvane,

ta będzie grała z V-604.

Zamówiona przed 2 tyg. u p.Henia Felixa.

A z heglami grają fajnie,norwegi lubią takie łatwe do wysterowania kolumny.

V-604 kupiłem w sobotę,więc się wygrzewają.

Przez tydzień znajomy sprzedawca przywiózł mi 4 zestawy kolumn.

Tak się stało,że znowu wybrałem ushery.

Trochę charakterem przypominają minasy ze St.16Hz tylko bas jest o klasę lepszy,trochę zmiękczony taki jak lubię.

Lampka w PP na EL34 tung sol,w planie wymiana na psvane,

Nie wiem jak psvane, ale EH są dużo lepsze od tungsoli które są sporo droższe :)

Zamówiona przed 2 tyg. u p.Henia Felixa.

Jaki model i w jakiej kwocie?

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Dolphin123

Konstruktor mi je odradził,sam chciałem je zaaplikować.

Wiliam,zapomniałem będzie można używać el34 i 6l6,zmiana przełącznikiem.Cena ok. 3,2 tyś.

Edytowane przez newadec

A z heglami grają fajnie,norwegi lubią takie łatwe do wysterowania kolumny.

Możesz rozwinąć temat?

(chyba że co innego ja a co innego Ty masz na myśli mówiąc o wysterowaniu).

Nawet w salonie sprzedawcy twierdzili że Ushery potrzebują "trochę prądu" aby "zagrały".

Ja mogę to tylko potwierdzić.

Edytowane przez Marian133

Nigdy nie wież sprzedawcom.

Ja już dawno przestałem.

Był taki sprzewdawca który twierdził,że ma killera krella s300i.

Po 2 godzinach odsłuchów zmienił zdanie.

Owszem z B&W krell grał bardzo ładnie, a hegle ku zdziwieniu z proacami,zwłaszcza studio,elacami i missionami,V.A.

W salonie Mini-x "popychał" taki marantz 6005 i robił z nimi co chciał.

Edytowane przez newadec

Konstruktor mi je odradził,sam chciałem je zaaplikować.

Psvane nie miałem, więc się nie wypowiem, ale EH w swojej cenie są bardzo fajnymi lampami.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Nigdy nie wież sprzedawcom.

To nie tak.

Miałem u siebie 8935a, 8945a, 8948a.

W moim odczuciu było tak, że Ushery jak grają cicho to nie "grają"... trzeba im dać trochę "w palnik" aby "zagrały".

Wkurzało mnie to strasznie podczas nocnych odsłuchów.

W salonie gość mówił to samo.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Przez tydzień znajomy sprzedawca przywiózł mi 4 zestawy kolumn.

Tak się stało,że znowu wybrałem ushery.

Z czym porównywałeś czy słuchałeś też V-602

Też zastanawiam się nad lampą do V-602 obecnie Rotel RA-980

Miałem u siebie 8935a, 8945a, 8948a.

W moim odczuciu było tak, że Ushery jak grają cicho to nie "grają"... trzeba im dać trochę "w palnik" aby "zagrały".

Wkurzało mnie to strasznie podczas nocnych odsłuchów.

W salonie gość mówił to samo.

Nie do końca się zgadzam słucham V-602 późnym wieczorem na godzinie 7,30 8 i dźwięk jest super wciągający np. Vangelis jak zamknę oczy czuję jak bym był przeniesiony w świat obecnie granego utworu, coś pięknego

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.