Skocz do zawartości
IGNORED

Odsluchy w Krakowie

Hiena-podrobka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki inzynier!

No wlasnie mam teraz w projekcie 34m2 i chyba troche zwieksze ten metraz. Marzy mi sie tak z 60m2, ale raczej nie da rady.

P.S.

w poprzednim poscie chcialem napisac "wystarczy", ale czasem trzeba zdaje sie rozbawic forumowiczow. Zwlaszcza patrzac na obecnie najpopularniejszy watek w dziale "Stereo" :)

Martin, wracając do przedświątecznej dyskusji na temat kolejnej "wyprawy" do Sound&Line chciałem się spytać, czy pasowałaby Ci sobota 22. Maja? Jeśli tak, to czy byliby inni chętni? Twonk, inżynier, co o tym sądzicie?

pozdrawiam

pal55 -> dobry pomysł, chętni do ugoszczenia nas i dysponujący odpowiednim pokojem odsłuchowym dla Konsuli zgłaszać się!!! :-)

A tak poważnie, to ja mogę zabrać dwie osoby swoim autem, Twonk też ma już sprawny pojazd, więc z dojazdem sobie jakoś poradzimy.

do --> pal55:

Dzwięk krótko mówiąc jest jeszcze o klasę lepszy, w stosunku do tego co słyszeliscie bedąc w Krakowie u nas w goscinie... ale nie nam to oceniać - stąd nie chciałem się bawić w dywagacje na jego temat.

do --?TeQuila:

Wiem wiem ... ale... albo ... albo ... :-) głosnik ma pasować do wizji i rozmiaru dzwieku - zastrzeżenia do koloru membran prosze kierowac do Focala :-)

do -->martiniDry:

Termin jak najbardziej pasuje : moze byc sobota 22 maja - prosiłbym tylko o ostateczne potwierdzenie nam (jakikolwiek by on nie był ) - jakies 5-6 dni przed przyjazdem.

do --> pal55 & TeQuila:

Na razie nie przewidujemy objazdowej trasy prezentacyjnej konstrukcje, najpierw obowiązki, potem przyjemności :-)

do --> TeQuila:

Absolutna minimalna wielkość pomieszczenia dla "Konsuli" to 30-35 m2 , dla "Emperorów" to 40 m2.

do --> Piterski:

_________

Nie zgadzam się z tak dosłowną opinią o potrzebnym amperażu dla tych kolumn - nie potrzeba aż tak dużo na ile wygladają...

To chyba wszystko na zadane pytania więc pozdrawiam!

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Martin a jak przedstawia się sprawa pomieszczenia odsłuchowego o którym nam wspominałeś w trakcie naszej wizyty. Czy sprawy posunęły się do przodu. Co do opinii o amperażu to nie demonstrowałeś nam tych kolumn na słabowitym wzmacniaczu i moim skromnym zdaniem przeciętnej mocy wzmacniacz do tych kolumn się nie bardzo nadaje.

Pozdrawiam.

Martin -> dzieki - trzeba bedzie kolejna wycieczke do Krakowa zorganizowac :)

Martini -> nie bardzo sobie wyobrazam, ze SoundLine ruszyloby w trase z Konsulami - musieliby jezdzic w osmiu zeby te 200kg wtargac do mnie na 3cie pietro :D -> ale z mniejszymi modelami mogloby :) - najlepiej w ramach obowiazkow (wtedy bedzie szybciej o ile dobrze rozumiem Martina :) )

Oczywiście wolno, ale gwarancji, że będzie dużo czasu na słuchanie go, nie ma. Raczej nastawiamy się na posłuchanie w poprzedniej konfiguracji, aby móc porównać wrażenia z poprzednimi.

Jeśli zabierzesz swój, to oczywiście podłączy się go, ale raczej na zakończenie.

Dzięki za jasne postawienie sprawy. W takim razie raczej go zostawię (targanie 17kg pod pachą "na wszelki wypadek" nie ma sensu). I tak interesują mnie Konsule jako takie (wzmak prędzej czy później będę zmieniał).

Witam Wszystkich !

Inzyniera i Pal'a55 znam :-) , miło będzie widzieć Was ponownie, reszty szanownych forumowiczów nie znam - i tym bardziej milo bedzie mi poznać.

O pomieszczeniu odsłuchowym pisałem w wątku stworzonym przez "piter'a" o kolumnach do 20 000 zł. (zdaje sie jesli dobrze pamietam nr: 8036)

PS: Pal'u55 --> dostałes emaila może ode mnie ? Wysyłałem trzy razy - i dwa razy mi odrzuciło ???

Do posłuchania na pewno będą konstrukcje: "Centurion", "Pretorian" , "Konsul" -->( wersja jeszcze niepubliczna-ale można bedzie zobaczyc symulację wersji handlowej ), i najprawdopodobniej "Guradian" bo mamy zamowienie na ta konstrukcję i jesli zdązymy to też bedzie jej mozna posłuchać.

Jak zwykle łącze pozdrowienia !

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Martin,

a ja bardzo chętnie posłuchałbym Guardianów, jescze bardziej jeżeli byłaby możliwość bezpośredniego porównania z Pretorianami???

Jeśli można to jakoś zorganizować to się piszę, nim Guardiany wyjadą do klienta (no chyba że jadą do Wrocławia :) ). Najchętniej w jakąś sobotę, może będzie więcej chętnych z Wrocławia, będę miał wolne miejsca w aucie.

Witam Wszystkich !

Niniejszym oficjalnie informuje że prace nad "Centurionami" zostały zakończone. ( czy z sukcesem ... to sami już ocenicie ). Gotowych konstrukcji - oczywiście w każdej dla Was wolnej chwili - można posłuchać jesli są zainteresowani.

do --> MartiniDry: email z namiarami postaram się wysłać dzisiaj.

do --> PMD: email również w drodze ...

Oczywiscie załączam pozdrowienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.