Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepły wzmacniacz do Dali Ikon 6

Sandowall

Rekomendowane odpowiedzi

Uznałem że sprzedaje amplituner Cambridge Audio Azur 640RK i kupuje jakiś wzmacniacz stereo. Kina jednak nie będę kompletował (inne cele finasowe) a za pieniądze z Azura pewnie da się kupić coś lepiej brzmiącego - tym bardziej że połączenie CA - Dali rzeczywiście (jak mi zresztą zapowiadano) męczy zbytnim wyostrzeniem i jasnością.

W związku z tym proszę o radę jaki wzmacniacz kupić który utemperuje i ociepli Ikony? Dobrze by było gdyby grał dobrze dołem - obecnie troche tego basu mi brakuje. Pieniądze to coś w okolicach 2kPLN. Patrzę raczej po używanych.

Dzięki z góry

Pzdr, Sandowall

https://www.audiostereo.pl/topic/57938-ciep%C5%82y-wzmacniacz-do-dali-ikon-6/

Wg mnie Ikony 6 zasługują na nieco lepszy wzmacniacz niż za 2 tys nowy. Te kolumny mogą grać ładnie/poprawnie ale mogą grac też pięknie jak mają dobry wzmacniacz do pary. Z moim Vincentem 226 mk2 grały super. Góra nie drażniła mimo otwartości także polecam jakbys zmieniła zdanie odnośnie złotówek na piec.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

• Redaktorzy

zacząłbym od Densena B-100, a jak ma być koniecznie coś nowego to Musical A1:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - co prawda to o 1000 więcej, ale mają raty 0%

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

ze starszymi Musicalami. U mnie graly z E1, najtanszym chyba ich klockiem. Fajnie sie uzupelnialy. Z nowa A1 powinno tez byc dobrze. Z A3 do cieplego dzwieku bylo bardzo daleko.

Ja bym nie szedł szablonowo, i kupił bym sobie Alchemist Kraken APD6 :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 1 miesiąc później...

Witam,

Miałem te kolumny sporo ponad rok, najpierw grały z zestawem Primare serii 20, potem z zestawem Musicala X-150 + X-Ray V3. Oba conajmniej warte posłuchania z lekkim wskazaniem na musicala.

pozdrawiam.

Do tych IKONÓW odradzam japońców (DENON itepe). Te kolumny potrzebują dynamicznego i mocnego wzmaka. Swoje napędzam Arcamem / Musicalem. Jest dobrze. Jak był przez chwilę DENON 1500AE było źle.

Integra QUAD 77. Wygląd i obsługa... noo, pod tym względem jest inaczej niż zwykle:) Ale gra super! Ciepły i mocny dźwięk. Bardzo dobra jakość wykonania.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.