Skocz do zawartości
IGNORED

A może jednak zalegalizować narkotyki?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

"no jasne - uwielbiam takie podejscie"

No bo tak powiedzmy sobie szczerze,w jakim celu te szajsy. W normalnym życiu mamy mnóstwo rozrywki,kąpiel w jeziorze w upalny dzień,sex, oglądanie kwiatków,robienie zdjęć,zabawa z sprzętem audio.

a po co leki ?

"no jasne - uwielbiam takie podejscie"

No bo tak powiedzmy sobie szczerze,w jakim celu te szajsy. W normalnym życiu mamy mnóstwo rozrywki,kąpiel w jeziorze w upalny dzień,sex, oglądanie kwiatków,robienie zdjęć,zabawa z sprzętem audio.

spytałeś , odpowiedziałem . Proponujesz piwo to taki sam narkotyk .Więcej konsekwencji nic więcej

A tam narkotyk, to tak groźnie brzmi. Rozpatrujemy to jako przyjemne używki na popołudnie,nieszkodliwe piwko i joincik.

Ja tylko chciałem zauważyć że to w życiu jest zbędne. A piwo akurat oferuje chociaż jakieś walory smakowe i przyjemność wypicia zimnego ja sie jest spragnionym.

Gdyby było zbędne nie byłoby problemu .Używki to nie tylko destrukcja , były z nami od początku i kształtowały nasze gusta , zachowania itd.... dużo jest o tym ale u nas temat tabu , oficjalnie to tylko zło

Substancje psychoaktywne zawsze były i będą obok człowieka.

Sam swoje wypróbowałem swojego czasu,no ale na dzień dzisiejszy mam takie wnioski że jest to niepotrzebne do życia na codzień,zbędne.

A że może być groźne to już wogóle swoją drogą argument żeby nie tykać.

tak , z wiekiem mija ale swoją ciekawość zaspokoiłeś i dlaczego innym odmawiać drugiego brzegu tęczy do więzienia za spożycie ( nie handel) wsadzać ?

Po co się pali? czy to jest do czegoś potrzebne w życiu? Piwo dobre w lecie albo wino to rozumiem ale po co palić.

Żeby osiągnąć wyższe stany świadomości. Kiedy już tego dostąpisz jesteś taki mądry, że... nikt cię nie rozumie :)

...i dlaczego innym odmawiać drugiego brzegu tęczy...

Zwłaszcza, że na końcu czeka nas garnczek pełen złota.

No, a nie mówiłem:)

DeeS dlaczego na siłę znowu się silisz , to samo z kopaną . Coś ktoś z ambony powiedział i pędzisz z nowiną dla wszystkich .... mam wrażenie , ze nogi z ciałem głowę wyprzedził

Wam kościelnym chwila refleksji nad sobą dobrze by zrobiła ( oczywiście tylko tam gdzie prawo nie zabrania , broń boże w Polsce , w Watykanie do więzienia nie wsadzą )

...do więzienia za spożycie ( nie handel) wsadzać ?...

Genialne. Chleb można piec, młyny zburzyć.

DeeS dlaczego na siłę znowu się silisz , to samo z kopaną . Coś ktoś z ambony powiedział i pędzisz z nowiną dla wszystkich .... mam wrażenie , ze nogi z ciałem głowę wyprzedził

Wam kościelnym chwila refleksji nad sobą dobrze by zrobiła ( oczywiście tylko tam gdzie prawo nie zabrania , broń boże w Polsce , w Watykanie do więzienia nie wsadzą )

Nie do końca jest to dla mnie jasne. Muszę odstawić picie kakao :)

trudno a może dobrze . Zdając sobie sprawę z możliwych konsekwencji nie rozwinę tematu , jeszcze kakao zastąpisz LSD i dopiero się zacznie .

DeeS jesteś podatny na manipulację tym bardziej na używki . Unikaj nawet mleka do kakao

• 1 miesiąc później...

"

"Siedziałem w celi z mordercą" – wywiad z Pawłem Falkowskim, skazanym na rok więzienia za posiadanie jednego grama

Przez pobyt w więzieniu Paweł osiwiał, stracił pracę, dziewczynę i niektórych znajomych. Jego sprawa kosztowała podatników około 30 tysięcy złotych. Za co siedział? Za posiadanie jednego grama marihuany. Teraz jest już na wolności, choć wolnością ciężko to nazwać. Ma na nodze elektroniczną obrożę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie ma czego komentować . W takim kraju żyjemy a największej opozycji tylko pomników Kaczyńskiego brakuje

" Widzenia są długie?

Godzina. Masz godzinę na porozmawianie z matką. To jest moment, w którym wypływasz na powierzchnie. Moment, w którym możesz złapać oddech normalności. To jest tam najważniejsze – zachować siebie, swoją osobowość. Bo przecież do cholery jesteś normalnym człowiekiem, nikogo nie skrzywdziłeś, nie wyrządziłeś społeczeństwu żadnej szkody. Paliłeś lolka i nagle siedzisz za to w jednej celi z mordercą. Rozumiesz, jak to wpływa na psychikę?"

Ukryta Zawartość

dobre , tomuś za legalizacją wspierający partię która nawet była przeciwko poprawce dającej szansę na uniknięcie więzienia za posiadani niewielkiej ilości

kolego , zacznij myśleć zamiast zioło palić

Tak na spokojnie...

Alkohol w pojęciu czysto medycznym jest narkotykiem.

Problem jest w tym, że władze większości krajów maskują ten fakt. Powód: siano z akcyzy.

Zdajmy sobie sprawę z faktu, że kupując w sklepie piwko na sobotni wieczór realizujemy swoje narkomańskie potrzeby.

Skala tego zjawiska jest nieproporcjonalnie większa "od konsumpcji" innych narkotyków na świecie.

Narkotyk ten jest powszechnie stosowany i używany. Jest w pełni akceptowalny w świadomości społecznej.

Jego nadużywanie budzi oburzenie i wstręt.

To wcale nie zmienia statusu zjawiska.

Kim jesteśmy z natury?

Uzupełniając mój post:

pewne ogólnie dostępne narkotyki są legalne.

dobre , tomuś za legalizacją wspierający partię która nawet była przeciwko poprawce dającej szansę na uniknięcie więzienia za posiadani niewielkiej ilości

kolego , zacznij myśleć zamiast zioło palić

pało do lania , znasz jakąś partię która popiera jaranie ....może paligłup, szybko koleś zmienia zdanie....żadna , ale to żadna ... znasz jakąś...po za tym zioło chłopie wyostrza zmysły , zapal to może poczujesz...

temat przetrenowany w skandynawii - wodeczke kupic mozna tylko w panstwowych sklepach gdzie placi sie karta (obieg gotowkowy jest tam na wymarciu) wiec panstwo ma wglad ile, co i jak czesto ludziska kupuja

jak obywatel wali w beret za czesto bankowo dostanie wezwanie na spotkanie AA

nie mowiac juz o otrzymaniu kredytu bankowego ktory to bedzie odpowiednio obnizony ze wzgledu na potencjane naduzycie

Dlatego Szwedzi przyjeżdżali do Polski , aby się upić i nierzadko przy okazji odbyć przygodny seks z mewką (cena alkoholu w Polsce również nie była bez znaczenia, zwłaszcza w minionych dekadach ), co tylko pokazuje , iż żadne zakazy i nakazy na niewiele się zdają , wręcz przeciwnie , zbyt represyjna polityka stymuluje sprzeciw represjonowanych , kto wie , czy oprócz skandynawskiej aury , właśnie próba narzucenia ilości spożytego alkoholu nie jest przyczyną depresji szwedów oraz jednej z największych w świecie liczby samobójców ?

Ja tylko chciałem zauważyć że to w życiu jest zbędne.

Simon , to samo można powiedzieć o soli i cukrze (pierwszy jest prekursorem nadciśnienia tętniczego , drugi próchnicy i otyłości, to tak w wielkim skrócie ) , większość z nas wpada w sidła nałogów i przyzwyczajeń , ponieważ czerpie z tego przyjemność , zresztą przyzwyczajenie , to druga natura człowieka .

Oczywiście nie jest to z mojej strony pochwała narkomani lub alkoholizmu , lecz uważam , iż znacznie więcej można osiągnąć apelując do zdrowego rozsądku , niż narzucając innym swój sposób na życie .

Dlatego miast zabraniać spożywania narkotyków , znacznie lepiej jest uświadamiać społeczeństwo ze skutkami narkomanii , pozdrawiam serdecznie .

Piotr

Ja nie widzę nic złego w przypaleniu blancika najlepiej czystego bez gównianego tytoniu, popić piwkiem i posłuchaniu dobrej muzyki, przy okazji przygryzając coś na gastrofaze. Siedzę w domu na nikogo się nie rzucam, pojazdów nie prowadzę więc nie rozumiem dla czego komuś miało by to przeszkadzać. Na drugi dzień budzę się bez żadnego kaca , nic mnie nie boli , chęci do pracy wielkie.

Wiadomo , nie ma co przesadzać raz na tydzień bądź dwa przy weekendzie to jest świetna sprawa.

Na szczęście kraj w którym teraz mieszkam nie robi tak wielkich problemów o torbę palenia. Innych narkotyków poza alko nie spożywam , fajki rzuciłem, amfetaminę raz spróbowałem i nie przykuła mojej uwagi reszty nie próbowałem i nie mam zamiaru.

Zdrowy rozsądek wskazany

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Babiloński system opresji chce pozbawić nas daru Ziela, które Pan w swej nieskończonej mądrości umieścił na naszej pięknej Ziemi.

Poczytajcie o dobroczynnym wpływie Ziela na ludzki organizm i całą planetę, oraz o tym, jak i dlaczego niegodziwi globaliści, NWO, Iluminaci i reptilianie od niemal 100 lat usiłują go nas pozbawić.

Dary Boże są jednak dla wszystkich i choćby cały Babilon się zes*ał - i tak polegnie w walce z Bożą mądrością! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 2 tygodnie później...

DeeS

Niepotrzebnie robisz z tej kwestii sprawę polityczną.Bo problem narkotyków nie jest sprawą polityczną.To raczej domena psychologii niż kryminalistyki.Ludzie brali,biorą i będą brali niezależnie od systemu.Nie można bronić ludzi przed siebie samym.A ściganie dorosłych,biorących jest nieskuteczne , nieefektyne i bardzo kosztowne.Lepiej minimalizować koszty.

Przy obecnej biedzie w RP rząd powinien objąć dystrybucją oraz podatkiem VAT wszystkie postaci narkotyków miękkich oraz zalegalizować prostytucję czerpiąc z tego zyski do budżetu. Po co oszukiwac się, że problemu nie ma, skoro jest. A ten kto chce jarać i korzystać to jego sprawa, najwyżej szybciej się wykończy, dostanie kosę i jako prawy obywatel RP zejdzie z tego padołu odciążając padający na ryj NFZ i ZUS.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie wiem czy nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć tego nowego pomysłu na problem narkotykowy,który streściłem we wstepie do wątku?Pomysł polega na tym aby odzielić narkomanów od świata przestepczego i zapewnić im dostęp do czystszych narkotykow za niewygórowana cenę aby nie musieli kraść.Podstawowym założeniem tego pomysłu jest zasada aby nikt na tym znacząco nie zarabiał,nawet państwo.

Oczywiście wszystko można wyśmiać ale moim zdaniem ten pomysł zasługuje na rozważenie.W przeciwnym razie będzie tak jak do tej pory.Czyli narkomani biorą,państwo za ogromne pieniądze wyłapuje 10% rynku a zarabiają gangsterzy.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

należałoby zwiększyć nacisk na uświadomienie młodzieży skutków a nie na karaniu.Młode osoby zdają sobie sprawę ze skutków alkoholizmu nobilitując narkotyki a przecież tu nie ma żadnej różnicy.

A jak byłeś "młodzieźą" to słuchałeś dorosłych?

Jest różnica - jeżeli wypiłeś, i jesteś zdrowy, to nie chcesz sięgnąć po kieliszek. Gdy jesteś alkoholikiem - nie zdechniesz bez kielicha.

Jeżeli przyćpałeś - to zrobisz wszystko, by zniowu przyćpać.

Piszę z doświadczenia. Nie jestem doktorem-kiciarzem z telewizora.

Nie wiem czy nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć tego nowego pomysłu na problem narkotykowy,który streściłem we wstepie do wątku?Pomysł polega na tym aby odzielić narkomanów od świata przestepczego i zapewnić im dostęp do czystszych narkotykow za niewygórowana cenę aby nie musieli kraść.Podstawowym założeniem tego pomysłu jest zasada aby nikt na tym znacząco nie zarabiał,nawet państwo.

Oczywiście wszystko można wyśmiać ale moim zdaniem ten pomysł zasługuje na rozważenie.W przeciwnym razie będzie tak jak do tej pory.Czyli narkomani biorą,państwo za ogromne pieniądze wyłapuje 10% rynku a zarabiają gangsterzy.

To nie łatwiej zalegalizować trawę i otworzyć coffeeshopy ?Przecież prawie wszyscy palą .

Jeżeli juz było to przepraszam, jeżeli nie to warto przeczytać:

"1,5 roku temu niespełna 5-letnia Charlotte z Kolorado nie potrafiła samodzielnie chodzić, jeść ani pić. Miała 1,2 tys. ataków ciężkiej odmiany padaczki w ciągu miesiąca, a jej rodzice stracili wiarę, że kiedykolwiek będzie mogła normalnie funkcjonować. Obecnie dziewczynka bawi się, śmieje, tańczy i ma zaledwie trzy ataki padaczki w miesiącu. Wszystko za sprawą terapii marihuaną.

Po latach patrzenia na okrutną, nieuleczalną chorobę genetyczną, która uniemożliwiała ich córce jakiekolwiek funkcjonowanie i - w wyniku ataków - pozbawiła ją zębów i doprowadziła do wielu obrażeń głowy - Paige i Matt dotarli do końca.

- My naprawdę uważaliśmy, że ona nie może dłużej żyć w tej przerażającej egzystencji. To nie było życie dla niej. To były tortury. Ona cierpiała całymi dniami, my cierpieliśmy. Charlotte nie była już normalnym człowiekiem. Ciągle leżała w moich ramionach, śliniąc się, rzucając, krzycząc i płacząc - mówi Paige.

Musimy spróbować leczenia marihuaną. Żyjemy w państwie, które nam na to pozwala - powiedział wtedy (Matt).

15 miesięcy później 6-letnia Charlotte siedziała w kuchni i bawiła się zabawkami, podczas gdy jej matka mogła zająć się gotowaniem. Ataki padaczki spadły z 1,2 tys. miesięcznie do zaledwie trzech, które były dużo krótsze i mniej poważne niż kiedyś. Nie pojawiały się żadne skutki uboczne jak przy zażywaniu standardowych leków. I, jako jeden z najmłodszych pacjentów leczonych marihuaną w Kolorado, stała się dla wielu dowodem skuteczności leczenia marihuaną."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.