Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa za ok 3 tysiaki

kivlov

Rekomendowane odpowiedzi

tak a propos to ja wlasnie sciagam ze stanow ampli Fishera, model 500B. Wersja 110v ale transformator juz mam. 35 watt push pull wiec w miare uniwersalne zastosowanie. moze cos w tym rodzaju? wyniosl mnie

500 dolarow z transportem, do tego dojdzie pewnie clo. komplet czesci do "odnowienia" to koszt kilkudziesieciu dolcow. Wiem ze nie kazdy lubi vintage ale jest to jakies rozwiazania..a oto moj egzemplarz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Amplifon trochę drogo - nie chce nowej sztuki. No chyba, że ten z allegro WT40, ale ktoś napisał, że to stary trup :( Music Angela odpada sugerując się waszymi wypowiedziami.. Kurcze nie tak łatwo wybrać lampę. Może to i dobrze hehe. Oczekuję dalszego rozwoju tematu... A może ktoś jest w stanie wykonać bardzo dobrą lampę w podobnej kwocie?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ukryta Zawartość

to na wypadek gdybyś chciał doskładać do 4,5 - 5 tys.

U mnie popędza AP Tempo V, u znajomego Virgo V i też jest super

Ale przy takiej cenie to już pewnie ze względu na preferencje warto pomyśleć o nowszym WT40...

Ukryta Zawartość

Nasz "Chinol" też ma Mingi np

Ukryta Zawartość

czy to nie to samo pod inna nazwą??

Ukryta Zawartość

nie sugeruj się opiniami o MA, prawda jest taka, że są rożnie poskładane.najlepiej jak już upolujesz jakiegoś, pojechać posłuchać.ja miałem swego czasu taki sam dylemat.

poszukaj , posłuchaj, opinie tylko do wglądu

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

ano fakt, nie doczytałem,

ale

sam wiesz Adam, że musci angel to zacna lampa, przerobiłeś nie jednego i wiesz ,że ta lampa potrafi wyprzeć tranzystory spoooro droższe.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

A co powiecie o Jolida 302B ? Jest godna uwagi i ile ile według was można przeznaczyć pieniążków (oczywiście jeżeli warto).

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

W audiosystemie jest Antique Sound Lab

AQ 1003 DT za 3400 zl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Po głowie mi chodzi: Jolida 302B oraz Amplifon WT30 III co o tym sądzicie?

Wszystko ładnie, tylko nic bez odsłuchów. Z docelowymi kolumnami. Bez posiadanych umiejętności DIY może się zdarzyć że będziesz nieco wściekły. Po mojemu Mc dobrze radzi. Bewchich 2a3. Gdzieś w ogłoszeniach wyczytałem , że kolega zafop pomaga sprowadzać sprzęty z azji.

Dobrze zestawiony WT-30 da ci wszystko czego szukasz-muzykalność,niesamowitą nasyconą średnicę.Ma swoje wymagania ale to dobrze grający wzmak i niesłychanie żywotny(w odróżnieniu od chińczyków praktycznie bezobsługowy).Ale czy głośnikami o średniej skuteczności ,w dużym pokoju da radę-należałoby sprawdzić.

Amplifony są dobre i fajnie brzmia ale nie ze wszystkimi i podstawa dobrymy kolumnami - z trianglami ŹLE! wbrew opiniom na forum . Nie trzeba regulowac biasów , wszystko sie robi samo, piekny wyglad , są czułe na okablowanie.

Po amplifonie miałem jadisa i ten był nieco cielejszy bardziej szczegółowy ale tracił na przestrzennosci (nieco mniej powietrza w dzwieku to tez głowna wada budzetowych tranzystorów).

Teraz mam stingraya i ten rózni sie od jadisa i amplifona tym ze ma szybszy bas i jest dynamiczniejszy przy cichszym słuchaniu ale nie jest juz tak dzwiek nasycony jak z amplifona .

Mysle ze za 2500 powinno Ci sie udac kupic 30-stke a za 3000 zł z fartem 40 - stke ale tą nowszą wersje - strej nie kupuj bo nie warto. Ja z niecierpliwoscia czekam na monobloki na gm70 od Amplifona. Jesli Ci zalezy na dynamice to wzmacniacze na lampie kt88 ale jak chcesz miec typowy stereotypowy dzwiek lampowy to polecam piekne amplifony.

• Użytkownicy+

Ja amplifona nie znam, tu ktoś sprzedaje :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny i kable bo amplifony sa czułe na tym punkcie. Pamiętam jak mój był w salonie na odsluchu i kupowałem kabelki i przy jednych juz zapomniałem nazwy ale nie tanich bo cena była nieco nizsza niz nordosta red dawn było tak zle za duzo basu, tragedia a jak podłączylismy nordosta red dawna to była sama muzyka z ogromna przestrzenią (grało to w połączeniu z Ap Tempo 6). Co wazne w przypadku amplifonów jest tam wyjscie na 4 i 8 ohm i czasami bywa ze np kolumny o impedancji 4 ohm grały lepiej jak sie je podłaczyło pod 8 ohm do wzmka ??? dziwne ale tak jest.

Czy może dopłacić i zakupić wzmacniacz Krell 300i czy ktoś z was miał okazję porównać?

Jestem chyba jak kobieta:)

Pytanie z gatunku:

"Co lepsze, zupa grzybowa czy kotlet schabowy?"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Karkówka :)

McGyver miałeś porównanie nie jednej lampy z nie jednym tranzystorkiem co możesz powiedzieć o sprzętach tej klasy - może słyszałeś krella?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.