Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Wy na poważnie, czy jaja sobie robicie?!

Nie tak dawno został tutaj przez autora tego "arcydzieła" totalnie wyszydzony człowiek, który napomknął o klonach małych Responsów.

A teraz zachwycacie się nieudolnie wykonaną podróbą oryginalnego logo Proaka, która wygląda jakby pijanej sekretarce dać do ręki korektor?

Pas.

właśnie pas

Czy posiada ktoś z Was ProAc DB1?

Chciałbym zestawić te małe monitorki z Heglem H360.

Z czym u Was grają te głośniki i na jakiej powierzchni użytkowej pomieszczenia?

Ogólnie jak się sprawdzają te nie pozorne DB1?

Ps.

Moje pomieszczenie 15m

wyglądają zacnie ,a na googlarce filmików z różnymi zestawieniami w brud , nie wiem czy ktoś je ma w klubie , hallooo jest tam ktoś bo sam jestem ciekaw :)

właśnie pas

wyglądają zacnie ,a na googlarce filmików z różnymi zestawieniami w brud , nie wiem czy ktoś je ma w klubie , hallooo jest tam ktoś bo sam jestem ciekaw :)

W UK te małe monitorki są zestawione w salonie z Naim Supernait 2.

Naima znam dobrze (dynamiczny, szybki)

DB1 nie słuchałem. Ale to zestawienie przemawia do mnie bo to nie byle jaki salon :)

http://www.audiovenue.uk/system-details/supernait-2-proac-db1/

Jak te głośniczki grają z tak mocnym wzmacniaczem to nie mam pytań.

W UK te małe monitorki są zestawione w salonie z Naim Supernait 2.

Naima znam dobrze (dynamiczny, szybki)

DB1 nie słuchałem. Ale to zestawienie przemawia do mnie bo to nie byle jaki salon :)

http://www.audiovenue.uk/system-details/supernait-2-proac-db1/

Jak te głośniczki grają z tak mocnym wzmacniaczem to nie mam pytań.

Po prostu Proac tak ma .

I jeszcze 10% od ceny w dół :)

Czy posiada ktoś z Was ProAc DB1?

Chciałbym zestawić te małe monitorki z Heglem H360.

Z czym u Was grają te głośniki i na jakiej powierzchni użytkowej pomieszczenia?

Ogólnie jak się sprawdzają te nie pozorne DB1?

Ps.

Moje pomieszczenie 15m

Borę na odsłuch do domu przed Świętami. Z moim uśpionym H360 nie zestawie tego.

Za to zagra z Moonem 340i.

I jeszcze 10% od ceny w dół :)

Borę na odsłuch do domu przed Świętami. Z moim uśpionym H360 nie zestawie tego.

Za to zagra z Moonem 340i.

Też obawiam się tego zestawienia H360/Db1.

Z Moonem masz strzał w 10, każde jedne.

Też obawiam się tego zestawienia H360/Db1.

Z Moonem masz strzał w 10, każde jedne.

Jest jeden mankament z tymi kolumnami. Nie widziałem dedykowanych stojaków do tego.

Oczywiście producentów jest w bród tylko fajnie by było przymocować monitorki do stojaków.

Jest jeden mankament z tymi kolumnami. Nie widziałem dedykowanych stojaków do tego.

Oczywiście producentów jest w bród tylko fajnie by było przymocować monitorki do stojaków.

Dobre spostrzeżenie. Mocowanie u mnie jest wskazane. Z dziećmi w domu bywa różnie.

• 2 tygodnie później...

nie spodziewałem się że wybór będzie taki trudny bo przecież ProAc prawie ok. 2 x droższy a Harbeth broni mi się średnicą że ciężko z tego zrezygnować mimo pewnych przewag ProAc

poniższy opis mniej więcej oddaje moje spostrzeżenia:

http://forums.naimaudio.com/topic/proac-d28-vs-harbeth-compact-7-es-3---my-experience

post-24531-0-04122600-1482917501_thumb.jpg

Ja też zawiesiłem oko na podłogówki D20r

Dla mnie db1 jest mistrzem w swojej klasie a bardziej w rozmiarach mini monitorów. Umówiony jestem na odsłuch tych kolumn w piątek. Ciekaw jestem czy obalony zostanie mit, że z monitorów nie da się zejść nisko na basie?

Panowie, zdecydowałem się sprzedać moje Response D2 w kolorze wiśniowym. Kolumny kupione 5.05.2016 w Top HiFi, stan absolutnie idealny jak z pudełka - oczywiście oryginalne pudła do zapakowania, powodem sprzedaży jest fakt, iż nie do końca jestem szczęśliwy z połączenia ich z resztą sytemu. Cena za parę 8400. Jeśli ktoś jest POWAŻNIE zainteresowany i ma KONKRETNE pytania zapraszam na priv.

Panowie, zdecydowałem się sprzedać moje Response D2 w kolorze wiśniowym. Kolumny kupione 5.05.2016 w Top HiFi, stan absolutnie idealny jak z pudełka - oczywiście oryginalne pudła do zapakowania, powodem sprzedaży jest fakt, iż nie do końca jestem szczęśliwy z połączenia ich z resztą sytemu. Cena za parę 8400. Jeśli ktoś jest POWAŻNIE zainteresowany i ma KONKRETNE pytania zapraszam na priv.

Za niecałe 7 można mieć prosto ze sklepu z gwarancją w dniu zakupu

http://www.tophifi.pl/wyprzedaz-zimowa-kolumny-glosnikowe

Za niecałe 7 można mieć prosto ze sklepu z gwarancją w dniu zakupu

http://www.tophifi.pl/wyprzedaz-zimowa-kolumny-glosnikowe

No faktycznie niezły numer, nawet nie wiedziałem ;(, to tylko jedna para, ja kupowałem za zupełnie inną kwotę :( Ale z tego co pamiętam wiśnia była parę setek droższa od czarnej, a z drugiej strony co na gwarancji może się zepsuć ? :)

Z trzeciej strony powinieneś spuścić z ceny bo nie są nówki i ktoś już je "macał' i mają krótszą gwarancję. Się sprzeda albo się sprzedaje ;)

To fakt tym bardziej że ostatnio na giełdzie hifi były też w tym kolorze i też z 2016 roku do kupienia za 6 tys i jakoś sprzedający też się sporo czasu bujał i z tego co wiem opuścił ostatecznie z tej ceny

Swoją drogą to przy dobrych układach od dystrybutora można dostać 20% upustu

Ok, więc odnośnie ceny - czekam na rozsądne propozycje jeśli ktoś faktycznie zainteresowany :) powiedzmy że mówimy o 6500, choć serce mnie boli ;)

Tym razem z pytaniem - czy ktoś z forumowiczów jest posiadaczem PX-2 ? jeśli tak poproszę o kontakt.

Top hi fi ma to do siebie ze produkty promocyjne nie są fabrycznie nowe tylko ex-demo.

Pewnie zapytacie co to za różnica?

Ano jest różnica taka, że kiedy sie sprzedaje taki produkt obowiązkiem sprzedawcy jest poinformować o tym.

Jeśli kupuję produkt i otrzymuję przesyłkę to ma to być fabrycznie nowe zapakowane.

Ok, więc odnośnie ceny - czekam na rozsądne propozycje jeśli ktoś faktycznie zainteresowany :) powiedzmy że mówimy o 6500, choć serce mnie boli ;)

Tym razem z pytaniem - czy ktoś z forumowiczów jest posiadaczem PX-2 ? jeśli tak poproszę o kontakt.

Czemu tak słabo stoi ten Proac. Ile zapłaciłes w sklepie jeśli to nie tajemnica?

Top hi fi ma to do siebie ze produkty promocyjne nie są fabrycznie nowe tylko ex-demo.

Ano jest różnica taka, że kiedy sie sprzedaje taki produkt obowiązkiem sprzedawcy jest poinformować o tym.

Jeśli kupuję produkt i otrzymuję przesyłkę to ma to być fabrycznie nowe zapakowane.

Czemu tak słabo stoi ten Proac. Ile zapłaciłes w sklepie jeśli to nie tajemnica?

jasne że nie tajemnica - 8800

znajomy kupił całkiem nowe za 8000 tyś więc 6000 tyś za używane to chyba nie jest jakoś słabo.

To chyba marzenie każdego audiofila kupującego nowe produkty - kupić za 8800, poużywać i sprzedać ze stratą 400 zł;-)

Tak dobrze to nie ma......

A swoją drogą może zostawić kolumny, a zmienić resztę?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.